2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Kızlar şimdiden bebek bezi stoğu yapın, en fazla zam onlara geliyor. İlk bebeklerini kucaklarına alacak annelere tavsiye : en iyisi prima premium care. Hiç pişik sorunu yaşamadım ben kızımda, bezi bıraktırmaya yakın komili’nin zeytinyağlı bezini kullanmıştım, o da güzeldi 👍🏻😉
Bende buna katılmıyorum canim bende senin gibi stok yapmıştım doğduktan sonra çocuk bi anda pişik oldu boşa gitti o kadar bez dağıttım etrafa prima pişik yaptı bizde mesela sleepyden molfixe geçtik aynı markanın az büyüyünce kilot bezini kullanmaya başladık aynı marka olmasına rağmen kilot bez pişik yaptı öyle bi sorun olabilir malesef cocuk doğduktan sonra denemekte fayda var o yüzden

Ben philips’in şu modelini kullanmıştım, duruyor hala 😃 4 senede ne çok şey değişmiş, gümüş altın gerek var mı bilemedim 😄☺️ Daha hijyenik diye mi gümüş düşündün , kaynatırım bakteri oluşmaz diye mi ?
Yok canım iyileştirme özelliği var o kapakların önceden kullanmaya başlıyorsun bu kalkan değil mi emzirirken kullandığımız

Ben de kızımda 3 yaşına kadar genelde hep maviler yeşiller sarılar turuncular, o şekilde giydirdim ama 3 yaşında artık beğenileri, zevkleri oluşuyor ve şimdi daha çok pembeyi seviyor, kız çocuğu işte 😄😍
Ben de küçükken hep rahat şeyler giydirdim. 3 yaşına gelince tütüler, pembeler, simler başladı 😂 Hele şimdi kendi seçiyor kombinlerini.
Bu yarayla ilgili çok önemli bir bilgi öğrendim, emzirirken kahverengi bölgeyi tamamen ağzına almalı bebek ve emzirme bitince anne sütünü bir damla meme ucuna yedirip lansinoh’un meme ucu kremini sürmek gerekiyormuş. Meme ucu yarasını bana sor sen, ağlayarak acı içinde emziriyordum , ilk 3-4 ay berbattı…inşallah bu sefer öyle olmaz 🥺
Hepsini yaptım, işe yaramadı. Sezaryenden zor bir süreçti. İnşallah olmaz 🙏

Şimdikinin cinsiyeti ne canım 😊 maşallah evet erkeklere de renkli renkli çok yakısıyor
Kiz ama kesin değildi canim bakalım haftaya kesinlesecek inşallah siyah kıyafeti yoktu benimkinin o kadar severdim renkleri çorap alırdım onunla kombin yapardım hevesle 🥰

Benim de koltuklar yüksek değil ama onun dışında kalan yerleri çok güzel temizliyor.

Ben de onu kullanmıştım. Çok çektim ama yaradan, ne kremler neler neler kullandım. Belki gümüş kapak iyi geliyordur dedim, herkes çok övüyor.

Sadece tahrişten koruyorsa avent kalkan da yeterli olur
Canım gümüş kapak hava aldırıyor ve sürtünmeyi engelliyor ceviz kabuğu da aynı görevi görüyor benim de aşırı yaraydı . Bana doktor zeytinyağı sürerek meme ucu derisini güçlendir demişti son birkaç hafta sürebilirim öncesinde önlem almak daha önemliymiş

Erken değil bence canım 20 gündür kullanıyorum ben. Faydası olucaktır muhakkak 🥰 Yarasın bütün bebişlere🌸
Ya teşekkürler ederim.cnm tabi cnm faydasi olur artik doğal hic birsey kalmadi herseyde hormon var bu gunlerde balikta yiyemedigimize gore faydali olcaktir insllah kuzulara😊
Kac haftaliksin canim? Dr una güven bence herkesin hamileligi farkli çünkü
12+3 cnm tamam kuzum teşekkürler cevap verdigin için 🥰
Ben 1 aydır kullanıyorum.
Tesekkurler cnn 🥰

Kızımda ben de öyleydim... Günleri bırak saatler geçmiyordu😣seni çok çok iyi anlıyorum. Kendi yaptığın yemeği yiyemezsin tahminimce... Dışarıdan çok salata, içi bomboş sadece patates şeklinde kumpir söylediğim günler geldi aklıma😳ve ben şimdi dışardan yemek söyleyeceğim zaman o salatanın adını görünce bile migdem bulaniyor
Bende bunu merak eidyodum, cok iğrendim bazı şeylerden, geçiyor mu acaba diye demek gecmeyebiliyor..

Ben de küçükken hep rahat şeyler giydirdim. 3 yaşına gelince tütüler, pembeler, simler başladı 😂 Hele şimdi kendi seçiyor kombinlerini.

Hepsini yaptım, işe yaramadı. Sezaryenden zor bir süreçti. İnşallah olmaz 🙏
Kesinlikle sezaryenden zordu meme ucu yarası. Çok berbat bir acıydı , umarım bir daha yaşamayız 😭😩 aynen yaa benimki şimdiden kendi seçiyor , süs püs o biçim 😄

Yok canım iyileştirme özelliği var o kapakların önceden kullanmaya başlıyorsun bu kalkan değil mi emzirirken kullandığımız
Evet canım kalkan , hani aynı zamanda süt biriktirmek için boşa gitmesin diye 😄 acil durumlarda az mı ordan biberona döküp içirmedim 😄 inşallah oğlumda da 2 sene emziririm. Anne sütü çok önemli, kızım 4 yaşında ve daha hiç antibiyotik kullanmadı, hasta olmadı çok şükür 🧿🧿🧿🧿🥰

Bu yarayla ilgili çok önemli bir bilgi öğrendim, emzirirken kahverengi bölgeyi tamamen ağzına almalı bebek ve emzirme bitince anne sütünü bir damla meme ucuna yedirip lansinoh’un meme ucu kremini sürmek gerekiyormuş. Meme ucu yarasını bana sor sen, ağlayarak acı içinde emziriyordum , ilk 3-4 ay berbattı…inşallah bu sefer öyle olmaz 🥺
Evet doğru emzirme şekli o şekilde çok önemli birde çok önemli birşey daha var, 8. Aydan itibaren göğüs ucu kremi kullanmamız gerekiyor ki doğum ve sonrasında meme kuruyup çatlayıp yara olmasın. Lansinoh ve garmastan pomad bu konuda en iyileri 8. Ayda sürmeye başlayacağım ben kızımda hiç bu problemi yaşamadım bu sayede dilerim sizlerde yaşamazsınız 🙏
Bende buna katılmıyorum canim bende senin gibi stok yapmıştım doğduktan sonra çocuk bi anda pişik oldu boşa gitti o kadar bez dağıttım etrafa prima pişik yaptı bizde mesela sleepyden molfixe geçtik aynı markanın az büyüyünce kilot bezini kullanmaya başladık aynı marka olmasına rağmen kilot bez pişik yaptı öyle bi sorun olabilir malesef cocuk doğduktan sonra denemekte fayda var o yüzden
Evet bu konuda haklısınız benim kızımın pişiği hiç eksik olmadı prima kullanıyorduk öyle bir yara olmuştu ki poposu çocuk günlerce haykırdı. Sonrasında bezi değiştirdik onlarda değişiklikden dolayı pişik yaptı. Ne kullanacağıma henüz karar vermedim ama prima ile başlarsam sadece 1 paket alıp önce bi deneyip görmem lazım bizim meme yaramız çocukların pişik yarası.. ikisi aynı acı pişiksiz olurlar inşallah 🙏

kaçtı ense kalınlığı ve nasıl gelişti süreç amniosentezde mi çıkmıştı
Ben amniyosentez yaptırmadım canım. 11. Hafta 4 mm ölçüldü 10 gün sonra 6 mm olmuştu. Ayrıca sırtta ödem vardı ve burun kemiği yoktu. Biz o yüzden geri kalan testleri yaptırmadık. Patoloji sonucunda da suyumun az olduğu yazıyordu ve benim kanamam vardı sanırım sağlıksız olduğu için atmaya çalışıyordu. Sen içini ferah tut benim durumum farklıydı sadece ense kalınlığı değildi yani.

Evet doğru emzirme şekli o şekilde çok önemli birde çok önemli birşey daha var, 8. Aydan itibaren göğüs ucu kremi kullanmamız gerekiyor ki doğum ve sonrasında meme kuruyup çatlayıp yara olmasın. Lansinoh ve garmastan pomad bu konuda en iyileri 8. Ayda sürmeye başlayacağım ben kızımda hiç bu problemi yaşamadım bu sayede dilerim sizlerde yaşamazsınız 🙏

Evet bu konuda haklısınız benim kızımın pişiği hiç eksik olmadı prima kullanıyorduk öyle bir yara olmuştu ki poposu çocuk günlerce haykırdı. Sonrasında bezi değiştirdik onlarda değişiklikden dolayı pişik yaptı. Ne kullanacağıma henüz karar vermedim ama prima ile başlarsam sadece 1 paket alıp önce bi deneyip görmem lazım bizim meme yaramız çocukların pişik yarası.. ikisi aynı acı pişiksiz olurlar inşallah 🙏
Insallah gerçekten çok zor cocuk sebepsiz yere gece ağlıyordu meğer cis yaptıkça yanıyormus pisikleri oyleklikle Bezi bıraktık ama ne çektik 2 yaşına gelene kadar

Insallah gerçekten çok zor cocuk sebepsiz yere gece ağlıyordu meğer cis yaptıkça yanıyormus pisikleri oyleklikle Bezi bıraktık ama ne çektik 2 yaşına gelene kadar
Evet bizde çok çektik bezi bıraktırdım 2 yaşında ama dediğiniz gibi çokda çektim yani.. Allah kimseye yaşatmasın pişiğinde öylesini

ayyy evde de 4 yaşında bir cimcime var, yüzünü yıkatmak istemiyor, sebebi de su değdiğinde kaşları bozuluyormuş 😄😄😄😄 sabah sabah tövb 🤪 genç kız olduğunda sana hatırlatıcam bu laflarını dedim ☺️ Dışarı çıkarken allık sürerim, hanımefendi de illa sürer iki pıt, dudak nemlendiricim ortak zaten 😄 su içtikten sonra dudak nemlendiricim bozulmuş mu der ☺️ Kaş fırçam da ortak, o da kaşını tarar ☺️ Ayrı el kremi vardır mangolu, çocuklar için olandan ☺️😄 sabah hemen pijamalar çıkar, elbise seçilir , o giyilir, babası onu güzel görmeliymiş akşam 🙃 kız çocuğu işte…🥰
Oyy maşallah 🧿 canım 💕çok tatlıdır muhtemelen 🌸öp annesi benim yerime saçlarından ❣️işte kız çocuğunun farkları🥰 Allahım içimden geçeni biliyorsun 🤭🤪çookk çok aminnnn

Back