Hiii sen iğneden korktuğun içinNApalım artık iğneden korksakta mecbur bebeğin sağlığı için:)
Valla kolum delik deşik oldu ya zaten daha yeni ameliyat geçirmiştimHiii sen iğneden korktuğun için
O sırada başka şeyler düşünmeye calis.
Bir anlık bir şey zaten sonra kan alırken bir acı olmuyor.
Annelik her dönemde fedakârlık gerçekten.
Geçmiş olsun şimdi iyisindir inşallahValla kolum delik deşik oldu ya zaten daha yeni ameliyat geçirmiştim
Yok canim belli değil yarin inşllah gosterirse gorecegemSağolasın canımmsizin ki bellimi peki
Yaa senin düğünün mü olacakYa bebeğe yan etki yapıcak hiç bişey kullanmak istemiyorum o değildi 9. Haftada olunca bebek düğünüm olcak nasıl oynucam bilmigom mide bulantısı çok kötü inş geçer
Ben su içemiyorum maalesef ondan da olmuş olabilir sudan midem bulanıyor
29 yaş çok genç. İlk kızımı 31’de doğurmuştum, ikilide sıkıntı çıkmadı. Bunda 39’um. Yaş riski olmasa 2’li yaptırırdım. Aklımız karışmasın, emin olalım istedik sadece.
Acaba öyle de şok yaşamaz mı çocuk ya hangisi daha iyi bilmiyorum bende odasına falan burun kıvırıyor ama hergün karnımı öpüp kokluyor kardeşim seni çok seviyorum diye karnıma fısıldıyor gözünü açar açmaz sabah ilk kardeşini öper falan filan .. ama tabi çocuk bu da alınanları vs illa kıskanacak bi müddet hepimiz en az hasarla atlatalım şu dönemi inşallah evdeki çocuğa bunu empoze etmek işin en zor kısmı
ben bir şirketten fiyat aldım. Bir test için 3000, kapsamlısı için 3300fiyat verdilerFetal DNA testi için ne kadar ücret ödediniz acaba? Doktorum 3500 dedi.
Evet tabii olabilir her çocuğun yapısı farklıdır ve en iyi biz anneleri olarak biliriz neyi ne zaman söyleyebileceğimizi. Arkadaşım pedagog ona danıştığımda eğer okula gidecekse erken dönemde söylemenin daha faydalı olacağını yoksa eve yeni bir bebek gelecek diye okula gönderildiğini evden uzaklaştırıldığını düşünürlermiş. Öyle ki ben özele derse gönderiyordum öğrenince bir daha gitmek istemedi çok erken öğrenmesine rağmen tezi doğruladı yani anında bizim kızbana bile 40hafta çok uzun geliyor, 5 yaşındaki çocuk için daha da bitmez sanırım:) bir de ben herkese gec söyleme halindeyim, daha söylemedim çevremdeki herkese.
şok yaşayacağını sanmıyorum çünkü son dakikada söylemeyeceğim. Kafasında kurmak için 2 ayı kadar olacak. 5 yaşında şu anda, herşeyi anlar durumda. Eylülde anaokuluna başlayacak, o onun hayatında etkili olacak. O heyecan ve stresini kardeş ile etkilemek istemiyorum.
Ama tabi çoğunlukla sizin yaptığınız gibi yapılıyor gördüğüm kadarıyla. benim fikrim sadece çocuğa bununla endişelenecek daha az zaman tanımak :)
Ya hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallahkızlar bizim cinsiyetimiz belli oldubir kızım daha olacak allahım kavuşturursa hayırlısıyla biz çok sevindik kızım kendine kızkardes istiyordu onun dediği oldu
Merhabalar . Doktorumuz ve klinik psikologların önerisiyle biz de daha 6 yaş kızımıza söylemedik kardeşi olacagınıbana bile 40hafta çok uzun geliyor, 5 yaşındaki çocuk için daha da bitmez sanırım:) bir de ben herkese gec söyleme halindeyim, daha söylemedim çevremdeki herkese.
şok yaşayacağını sanmıyorum çünkü son dakikada söylemeyeceğim. Kafasında kurmak için 2 ayı kadar olacak. 5 yaşında şu anda, herşeyi anlar durumda. Eylülde anaokuluna başlayacak, o onun hayatında etkili olacak. O heyecan ve stresini kardeş ile etkilemek istemiyorum.
Ama tabi çoğunlukla sizin yaptığınız gibi yapılıyor gördüğüm kadarıyla. benim fikrim sadece çocuğa bununla endişelenecek daha az zaman tanımak :)
sagol cnm aminnn siz öğrendiniz mi pekiYa hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah
Merhabalar . Doktorumuz ve klinik psikologların önerisiyle biz de daha 6 yaş kızımıza söylemedik kardeşi olacagınıbu yaşta henüz zaman kavramları oturmadığı için 8-9 ay sonrasını anlamlandıramaz,karnınız büyümeye başldığında söyleyin dediler. Süreç bizim için bile çok uzunken onların sabırsız doğalarıyla hepten uzuyor 4-5 aydan sonrasını uygun görüyorlar genelde. Siz de kitap aradığınız için hemen yazmak istedim. Kitapla destelemek çok önemliymiş.
Google kardeşe hazırlık kitapları yazdığınızda bir çoğu zaten çıkıyor . İyi yayınevlerinin kitaplarını oradan not alabilirsiniz.
Nasil yani kendi doktorun bebegi görmek için tekrar çağırmadı mi doktoruna tekrar git veya başka doktora git bebegi görmesi lazım bide şöyle hic yiyip içemiyorum diye sana bulantı ilaci verirler cok zorda kalırsan serum al acilde vücudunun susuz kalmaması lazım çok kusuyorsan git mutlaka ilaçla en azından biseyler yiyebilirsinCAnım hiç bişey de istemiyor ya bazıları hiç mide bulantısı çekmiyo bile ben bu şekilde dışarı bile çıkamıyorum halim olmuyobirde sadece 1 kere doktora gittim ondada kese var dedi folik asit verdi sağlık ocağına git dedi sonrada gitmedim sorun olurmu sağlık ocağındaki yapılacaklar önemlimi yani normalde değerlerimde sorun yok onun haricinde bebek henüz görünmediği için biraz büyüsünde gidiyim dedim ekstra bişey kullanıyormusunuz
Teşekkür ederiiim. Evet maalesef ama enfeksiyon oldu artık nasıl geçer bilmiyorumÇok geçmiş olsun.
Bende de aynı sorun oldu, idrarda yanma ve enfeksiyon.
Bulantı ilaçlarını içtiğim suyu bile kustugum için azıcık su bile içemiyorum. Kendi ayağımla gidip bana serum verin böbreklerime yazık olcak hiç sıvı alamıyorum dedim. Verdi sağolsun ,4tane. Dün iki hafta aradan sonra dolu dolu çiş yapabildim. Siz de son çare olarak bunu denemelisiniz, idrar yolu enfeksiyonu bebek için riskli bir durum diye biliyorum.
Merhabalar benim de yaşım 34, muhtemelen yaş sebebiyle bende de biraz risk çıkacaktır. Fetal DNA testi için ne kadar ücret ödediniz acaba? Doktorum 3500 dedi.
Saklayabiliyorsaniz bravo valla ben test yaptığımda sokaktaki amcaya ben hamileyim diye söyleyesim geliyorbana 9 ay bitmek bilmiyor :) o nedenle insanlara söyleyeyim 3 5 ay sonra doğurayım istiyorum.
Belli olmuyor canım benim 5 le 8. Haftalar arası çok fazlaydı 9. Haftamda azaldıAh bacim daha çok başındasın, 9 da zirve yapacak maalesef13. Haftaya girdim hala her sabah kusuyorum.
Doktorundan ilaç iste, bi nebze rahatlatır.
Canım korkacak birşey yok dışkısını sen temizleme eşin temizlesin ilk bebeğimde ben de kediyle hep haşır neşirdim. Sağlık ocağında değil de hastanede bakıldı benim toxoplazmaya. Hayatım boyunca hiç toxoplazma kapmış birini duymadım öyle kolay kolay kapılacak bir hastalık olsa büyün kedi sahipleri kapardı aklına kötü şeyler getirmeAy korktum şimdife ev kedisi diye çok dikkat etmiyorum bi teste gideyim bakalım bişey çıkıcakmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?