2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
NApalım artık iğneden korksakta mecbur bebeğin sağlığı için:)
Hiii sen iğneden korktuğun için
O sırada başka şeyler düşünmeye calis.
Bir anlık bir şey zaten sonra kan alırken bir acı olmuyor.
Annelik her dönemde fedakârlık gerçekten.

Hiii sen iğneden korktuğun için
O sırada başka şeyler düşünmeye calis.
Bir anlık bir şey zaten sonra kan alırken bir acı olmuyor.
Annelik her dönemde fedakârlık gerçekten.
Valla kolum delik deşik oldu ya zaten daha yeni ameliyat geçirmiştim

Ya bebeğe yan etki yapıcak hiç bişey kullanmak istemiyorum o değildi 9. Haftada olunca bebek düğünüm olcak nasıl oynucam bilmigom mide bulantısı çok kötü inş geçer
Yaa senin düğünün mü olacak
Telaşla belki unutursun bulantıları bide bulantıyı baskılamak için ilaç veriyor doktorlar prilam gibi yada emedur gibi öyle bişeye başla istersen daha rahat olursun en azından

Ben su içemiyorum maalesef ondan da olmuş olabilir sudan midem bulanıyor

Çok geçmiş olsun.
Bende de aynı sorun oldu, idrarda yanma ve enfeksiyon.
Bulantı ilaçlarını içtiğim suyu bile kustugum için azıcık su bile içemiyorum. Kendi ayağımla gidip bana serum verin böbreklerime yazık olcak hiç sıvı alamıyorum dedim. Verdi sağolsun ,4tane. Dün iki hafta aradan sonra dolu dolu çiş yapabildim. Siz de son çare olarak bunu denemelisiniz, idrar yolu enfeksiyonu bebek için riskli bir durum diye biliyorum.

Merhabalar benim de yaşım 34, muhtemelen yaş sebebiyle bende de biraz risk çıkacaktır. Fetal DNA testi için ne kadar ücret ödediniz acaba? Doktorum 3500 dedi.

bana bile 40hafta çok uzun geliyor, 5 yaşındaki çocuk için daha da bitmez sanırım:) bir de ben herkese gec söyleme halindeyim, daha söylemedim çevremdeki herkese.

şok yaşayacağını sanmıyorum çünkü son dakikada söylemeyeceğim. Kafasında kurmak için 2 ayı kadar olacak. 5 yaşında şu anda, herşeyi anlar durumda. Eylülde anaokuluna başlayacak, o onun hayatında etkili olacak. O heyecan ve stresini kardeş ile etkilemek istemiyorum.

Ama tabi çoğunlukla sizin yaptığınız gibi yapılıyor gördüğüm kadarıyla. benim fikrim sadece çocuğa bununla endişelenecek daha az zaman tanımak :)

Günaydın,
çocuklarınıza okuduğunuz onları kardeşe hazırlayan kitap tavsiyeleriniz var mı?

Evet tabii olabilir her çocuğun yapısı farklıdır ve en iyi biz anneleri olarak biliriz neyi ne zaman söyleyebileceğimizi. Arkadaşım pedagog ona danıştığımda eğer okula gidecekse erken dönemde söylemenin daha faydalı olacağını yoksa eve yeni bir bebek gelecek diye okula gönderildiğini evden uzaklaştırıldığını düşünürlermiş. Öyle ki ben özele derse gönderiyordum öğrenince bir daha gitmek istemedi çok erken öğrenmesine rağmen tezi doğruladı yani anında bizim kız bizde bu durumu aşması için önümüzde daha uzuun aylar var diye üstüne gitmiyoruz. Siz kimseye duyurmamakla çok güzel yapmışsınız ben kesesini görmeye gittim eve döndüğümde benden önce bütün çevrem duymuştu

kızlar bizim cinsiyetimiz belli oldu bir kızım daha olacak allahım kavuşturursa hayırlısıyla biz çok sevindik kızım kendine kızkardes istiyordu onun dediği oldu
Ya hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah

Merhabalar . Doktorumuz ve klinik psikologların önerisiyle biz de daha 6 yaş kızımıza söylemedik kardeşi olacagını bu yaşta henüz zaman kavramları oturmadığı için 8-9 ay sonrasını anlamlandıramaz,karnınız büyümeye başldığında söyleyin dediler. Süreç bizim için bile çok uzunken onların sabırsız doğalarıyla hepten uzuyor 4-5 aydan sonrasını uygun görüyorlar genelde. Siz de kitap aradığınız için hemen yazmak istedim. Kitapla destelemek çok önemliymiş.
Google kardeşe hazırlık kitapları yazdığınızda bir çoğu zaten çıkıyor . İyi yayınevlerinin kitaplarını oradan not alabilirsiniz.

bana 9 ay bitmek bilmiyor :) o nedenle insanlara söyleyeyim 3 5 ay sonra doğurayım istiyorum.

Nasil yani kendi doktorun bebegi görmek için tekrar çağırmadı mi doktoruna tekrar git veya başka doktora git bebegi görmesi lazım bide şöyle hic yiyip içemiyorum diye sana bulantı ilaci verirler cok zorda kalırsan serum al acilde vücudunun susuz kalmaması lazım çok kusuyorsan git mutlaka ilaçla en azından biseyler yiyebilirsin

Teşekkür ederiiim. Evet maalesef ama enfeksiyon oldu artık nasıl geçer bilmiyorum

Ah bacim daha çok başındasın, 9 da zirve yapacak maalesef 13. Haftaya girdim hala her sabah kusuyorum.
Doktorundan ilaç iste, bi nebze rahatlatır.
Belli olmuyor canım benim 5 le 8. Haftalar arası çok fazlaydı 9. Haftamda azaldı 7. Haftamda beni süründürdü resmen. Bünyeye göre değişiyor

Ay korktum şimdife ev kedisi diye çok dikkat etmiyorum bi teste gideyim bakalım bişey çıkıcakmı
Canım korkacak birşey yok dışkısını sen temizleme eşin temizlesin ilk bebeğimde ben de kediyle hep haşır neşirdim. Sağlık ocağında değil de hastanede bakıldı benim toxoplazmaya. Hayatım boyunca hiç toxoplazma kapmış birini duymadım öyle kolay kolay kapılacak bir hastalık olsa büyün kedi sahipleri kapardı aklına kötü şeyler getirme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…