2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Kendilerine illa bi bahane buluyorlar ya

Babaannelik başka bir şey, soyismi verdikleri için çocuk üzerinde hak sahibi ama kalan tüm yükü anneanneye yıkan kişi bizimkinde.

Annem aradı, sünnete gelmediği için bir saat ağladı nasıl teselli edeceğimi bilemedim

Ben emek verip büyüteyim o gelsin hazıra konsun diyor 🤦🏻‍♀️

Amin canım tekrar nüksetme ihtimali oluyormuş fıtıkların ama doktoru başarılı bir ameliyat geçti inşallah tekrarı olmaz dedi.Ameliyatın adı bile ağır geliyor bana rabbim hiçbirimize yaşatmasın
Amin amin sağlıkla sıhhatle büyütelim inşallah
Yatak katlanıyor bizimki , zaten kat yeri mahvoldu ama alt kata geceriz artık yeni yatak lazım.. kv yardım ederse orda idareten bi leğen alıp onda yıkasaniz? Annemdeyken öyle yapmıştık ama annem yıkadiydi
Annem olsa yıkanır belki o şekilde ama babaannesi daha kucağında zor tutuyor bir garip
Dun uykuya dalana kadar oyle yoruldum ki.. saatlerce emdi-yatti-agladi... En son birlikte sizmisiz, iki saat sonra uyandi bir bucuk saat yine aynisini yapti. Gerisini hatirlamiyorum.. kac defa kalktim bilniyorum. Bi ara agladi kalkamadim geri uyudu sanirim, o nasil oldu bilemedim 🤔🤔
Ama simdi cook sukur biraz daha iyi. Ates 37.0 ye dustu
Çok şükür ateş düşmüş. Daha da iyi olur inşallah
Az once esimle kuveti acmaya usendik de o kollarinin altindan havada tuttu ben her yerine su doktum. Poposuna cok az sampuan sonra yine su. O yoruldu ben kucakladim, islandim ama olsun tisortu degistim hemen. İki dakikalik ufacik bi dus. Pratik oldu.
Orda da kendin dusa girince kucaginda yika bence hem daha guvenli olur hem rahatlar yavrucuk.
Kuru ve serin hava cok iyi gelir bebege.
Kimse bi yere gitmesin ya, mazot benzin kac para olmus. Bebekler streslenir falan. Bos verin ayol kafa dinleyin
Biz daha eşimle kendimiz yıkamaya yeni başladık. Ayakta yıkamak bizim için çok ileri seviye. Bir de başını nasıl şampuanlayacağız ki o şekilde :/ Ben de havası ona iyi geleceği için istiyorum ama bakalım bir karar verebilmiş değiliz.

Annem olsa yıkanır belki o şekilde ama babaannesi daha kucağında zor tutuyor bir garip
Bu babanne modelleri niye böyle ya, bizimkide kucağına almadiydi çok küçük diye, görende kendi hiç çocuk doğurmadı sanar. Yani tamam incitmekten korkması güzel de bu kadarı tuhaf oluyor üstelik 4 tane daha torunu var en büyüğü 4 e yeni girdi

Babaannelik başka bir şey, soyismi verdikleri için çocuk üzerinde hak sahibi ama kalan tüm yükü anneanneye yıkan kişi bizimkinde.

Annem aradı, sünnete gelmediği için bir saat ağladı nasıl teselli edeceğimi bilemedim

Biraz daha anlatırsan senin eltilerimden biri olduğunu düşüneceğim aynı tip kv den dolayı 🤣🤣🤣

Bu babanne modelleri niye böyle ya, bizimkide kucağına almadiydi çok küçük diye, görende kendi hiç çocuk doğurmadı sanar. Yani tamam incitmekten korkması güzel de bu kadarı tuhaf oluyor üstelik 4 tane daha torunu var en büyüğü 4 e yeni girdi
Bunun bir tane torunu vardı bizimkinden önce ve ona baktı. Nasıl baktı anlamadım. İncitmekten korktuğundan değil ya tutmak istiyor alıyor ama eğreti duruyor çocuk elinde düşecek gibi

Bana bir akıl verin hanımlar. Geçen bayram bebek küçük diye gitmemistik, bu bayram eşim gidelim diyor ama karar vermedik daha, ailesi bize 4 saat uzakta, yol bir şekilde geçti diyelim , gidince 1 buçuk ve 4 yaşında iki küçük çocuk daha olacak, evleri çok sıcak ve aksamlari ışıkta açık olunca minik sinekler içeri girecek çok oluyor çünkü , benim kız en ufak sesten uyanıyor o uyurken mümkün mertebe ses yapmamaya calisiyoruz özellikle gunduzleri , zaten gunduz pek uyumaz ama 20 dk bile uyusa dinleniyor en azından huysuzlugu geciyor yoksa uyan uyu 2 dk uyan tüm gün böyle sersem gibi oluyoruz..evleride küçük.. şimdi gunduz çocuk uyusa nereye yatacak, sesten etkilenmemesini nasıl sağlayacağım çünkü küçük çocuklar olcak illaki ses olacak, daha yeni oturtmaya başladığımız için kucagimizda sürekli oturur durması zararlı olur sanırım, yere uzanıp oynamasida gerekecek nasıl yapacağım, gecen misafir geldi oturur tuttular kucaklarında doğru mi bilmiyorum, evde filesi küveti var orda o sıcakta 2 3 gün yıkanmasa çocuğa eziyet , onu nasıl yapacağım, çocuklar ellerini her yerr degiyorlar kimse dikkatte etmiyor ama biz hala titiz davranıyoruz gelip benim kıza degecekler nasıl sakin kalacağım.. evden sadece hastane, hastaneye gidince anneanneye gitme ve hava almak için site etrafında tür atma dışında çıkmadık, yalnız hiç çıkmadım zaten o yüzden çok geriliyorum, ne önerirsiniz?? Aslında hepsi hallolur belki ama kv bu kadar zamandır sadece 1 kez görmeye geldi ondada küçük diye kucağına bile almadı telefonda pek seviyor, o yüzden inanmıyorum sevgisine, o yüzden bu kadar zorlugu niye çekeceğim diye sinirleniyorum, benimde ihtiyacım vardı gelip az yardım etseydi ne biliyim istese gelirdi diyorum hızlı trenle 1 saat uzaktayız sonuçta.. Beni sakinlestirin 🤪🤣
Çocuğun uyku düzenini bozmak istemiyorum seneye inşallah de herkese
Kimse bi yere gitmesin ya, mazot benzin kac para olmus. Bebekler streslenir falan. Bos verin ayol kafa dinleyin
Valla yaa hiç bir yere gidemiyoruz
Teyzelerimiz biz 4aylik aşımizi emfeksiyondan dolayı bugün yaptırcaz 5 aylık olduk inşallah sıkıntısız geçer aşıya gideceğiz dedim benim kız gunduz uykusuna yattı 🙈
Sıkıntısız atlatın inşallah :)

Benim kv.nin kızı yok ondan cocuk bakmıyor kendisi.oglan 4 aylikken geldiler görmeye 2 hafta kaldılar bütün konya yi gezdiler sözde yardima gelmişlerdi.biz nasıl cocuk büyütmüşüz diyor bana.vallahi ben de bilemedim dedim.aslinda bakarlar da üstlerine kalmasın diye bakmıyor.eltimin suratına diyormuş ben cocuk bakamam diye.o öyle konuşursa bayramlarıda göremez böyle.biz annemlere gidiyoruz tüm yaz ordayiz.eşim yıllık izinde gideriz diyor ozamana kadar bi bahane bulmam lazim.hayir anlamadığım kendide istemiyor aslında gelelim ama bu neyin inadı.

Benim kv.nin kızı yok ondan cocuk bakmıyor kendisi.oglan 4 aylikken geldiler görmeye 2 hafta kaldılar bütün konya yi gezdiler sözde yardima gelmişlerdi.biz nasıl cocuk büyütmüşüz diyor bana.vallahi ben de bilemedim dedim.aslinda bakarlar da üstlerine kalmasın diye bakmıyor.eltimin suratına diyormuş ben cocuk bakamam diye.o öyle konuşursa bayramlarıda göremez böyle.biz annemlere gidiyoruz tüm yaz ordayiz.eşim yıllık izinde gideriz diyor ozamana kadar bi bahane bulmam lazim.hayir anlamadığım kendide istemiyor aslında gelelim ama bu neyin inadı.
Uyuzluk yapmak için oğlunu evlendiriyor bazıları hee

Çocuğun uyku düzenini bozmak istemiyorum seneye inşallah de herkese

Valla yaa hiç bir yere gidemiyoruz

Sıkıntısız atlatın inşallah :)
Önce kocamın demesi lazım bunu
Cam rendeyle meyve emziğimiz geldi , şimdi patatis pişiriyoruz :rolleyes:

Ay bende mi patatesle başlasam
Yaaa bizde bu hafta geçecektik Dr izne ayrılmış yarın arayacağım bakalim ne diyecek , neyi nasıl yapacağız hic fikrim yok , önce meyve verilmez diye okudum annemi dinleyim diyorum o da meyve verecek hemen , o yüzden takipteyim hepiniziiii 🤓

Yaaa bizde bu hafta geçecektik Dr izne ayrılmış yarın arayacağım bakalim ne diyecek , neyi nasıl yapacağız hic fikrim yok , önce meyve verilmez diye okudum annemi dinleyim diyorum o da meyve verecek hemen , o yüzden takipteyim hepiniziiii 🤓
Benim kız meyveleri de yaladı :KK70: akşama babası karpuz getiricekmiş onu da yalar bi :KK70:

Keşke eşin annenede söyleseymiş alınmakta haklı biraz 😟

İlk başta sebze yada yoğurt canım tatlı şeyler verirsen sebze yediremezsin çocuğa

X