- 24 Ağustos 2016
- 3.683
- 6.172
Ben de hashimato var canım , gebe kalınca normalde hep düzenli olan tsh yükselmiş biraz, tsh 6.07 çıkmıştı 2 hafta önce kadar, endokrin doktorum haftaiçi 100 mg, haftasonu 125 mg al dedi. Normalde haftanın tek günleri 75, çift günleri 100’lük içiyordum, sana referans olsun benim dozlar , bence 75’lik az gelmiş olabilir. Doktorun en iyi düzenlemeyi yapar, en kısa zamanda git, tiroid değerlerinin düzgün olması çok önemli gebelikte50 mg eutrox mu ne çyle bir ilaç kullanıyorum canım. Normalde düşüktü benimde iyi gidiyordu dün kan sonucumda 5.50 çıktı bende telaşlandım dün kafama göre 50lik bir içtim birde 1 tanenin çeyreğini içtim kendim dozu yükselttim. Şimdi doktora gidicem bakalım.
senin kaç çıktı canım. Geciktirmeden git doktora istersen
Ben hangi doktora gittiysem mutlaka D vit başla dedi. Şu an günde bir adet Ocean Mommy multivitamin alıyorum.İçinde demir de var. Hatta öncesinde de kullanıyordum multivitamin. Zaten evde kapalı oturuyoruz bence D vit özellikle gerekli.Bende onu merak ediyorum banada cok düşük çıktı demirim vermediler inatla 3 aydan sonra diye yurt dışında hamile kalmadan omega3 vs bütün takviyeleri uygun görüyorlar dedim hamilelere özel multi vitamin alabilirmiyim bagisikligim cok düşüyor diye olmaz dediler onada aslında her şeyin bir çözümü var bence doğal hamilelik doğum adı altında zorlastiriliyor gibi geliyor ben çok kasmiyorum böyle şeylerde her şey doğal olmak zorunda değil diye ama
Benim de birebir durumum aynı. 6+5 olması gerekirken 6+1 görünmüştü. Kalp atışı da belli belirsiz duyulmuştu.Kızlar dün doktora gittim 7 haftalık normalde ama ultrasonda 6+3 çıktı kesenin arkasında kanama alanı var dedi. Sağ kasığimda hafif ağrılar oluyor , bacağıma da vuruyor bu yüzden midir. Bilgisi olan var mi
Merhaba canım benim değwrüm de sşağı yukarı seninki gibi artmıştı. Öok şükür kalp atışını duyduk geçen hafta. İçini rahatlar tut iç gebeliktir inşallah ama katlanılamayacak bir sancıysa mutlaka git doktoraArkadaşlar merhaba şuan 4+5 deyim henüz doktora gitmedim ultrason için ,sadece beta hcg artışı kontrolü yapti doktorum iki güne bir çok şükür düzenli arttı. Şuan sağ kasığımda hareket ettiğimde ağrı var çok korkuyorum dış gebelik falan geçiriyor olabilir miyim beta degerinin 2 katından fazla arttığını söyledi bir arkadaşım. Böyle bi artis normal değilmiş, hapsirdigimda falan kasığımda bir cekilme oluyor , 2 güne olan beta değerim 71 > 294 > 816 , bugün gitsem doktora ultrasonda görunur mu birşeyler
Sanmıyorum canim ben ilaci 3 e çıkardım hala değişiklik yok aynen devam ediyor kanamam bakalim ne diyecek doktorum bugün gideceğimKizlar selam gecen hafta lekelenmem gelince progestan basladi doktor sabah aksam kullan dedi ama ben ptesiden beri sadece aksamlari kullanıyorum. 2 saat önce yine lekelenmem geldi teke dusurdugum icinmi oldu bu kdr surermi bu yerlesme kanamasi 6+2 yim
Canım doktor bana da dünkü muayenede 6+5’tim ama 6 haftalık görünüyor, son adet tarihini 5 mayıs gibi düşüneceğiz dedi. ( sat 6 mayıstı) . Kalp atışlarını da çok net duyduk, doktor bir sorun görmedi yani. Kist olayını da kafaya takma , bekarken vardı benim doğum kontrol hapı vermişti doktor, adet kanamasıyla yok olmuştu ve hap sayesinde. Eğer bu bebeğini doğururken sezaryen olursan da doğum sırasında kisti de halleder, benim ilk doğumda öyle olmuştu, doğum sırasında kist görmüştü, hemen orada onu da almıştı doktorumBen hangi doktora gittiysem mutlaka D vit başla dedi. Şu an günde bir adet Ocean Mommy multivitamin alıyorum.İçinde demir de var. Hatta öncesinde de kullanıyordum multivitamin. Zaten evde kapalı oturuyoruz bence D vit özellikle gerekli.
Benim de birebir durumum aynı. 6+5 olması gerekirken 6+1 görünmüştü. Kalp atışı da belli belirsiz duyulmuştu.
6 gün sonra başka dr'a gittim, kalp atışı çok düzgün duyuldu ama yine 6+1 göründü ve 3,5 cm kist oluşmuştu.
Yarın kontrol randevum var bakalım kistin durumu ne, bebek de büyümüş mü :/
Sifa olsun. Okurken benim mide berbat olduKızlar bugün resmen yeme içmede saçmaladımbebeğimin kalp atışlarını duymak beni mutlu etti fazlasıyla sanırım…öğlen doktor muayenesinden sonra kumpir yedim taze sıkılmış portakal suyuyla beraber, ardından 2 saat sonra kızımın yarım kalan hamburgerini yedim, üstüne de eve gelirken fıstık drajeli çikolatalı pasta almıştık ve onu yedim koca dilim ve bir saat sonra da tuzlu fıstık yedim bir avuç, daha sonra da saat 9 gibi bir dilim daha pasta yedim… şu an midem inanılmaz bulanıyor, uzun zamandır hiç bu kadar sağlıksız beslenmemiştim… yarın bütün gün sadece çorba içebilirim
Canim ben kullanmiyorum belki kullanan arkadaşlar çıkarKızlar duphaston kullanıp karaciğer enzimleri alt ve ast yüksek çıkan var mı? varsa ilacı bırakınca düşüyor mu? kafama çok takılıyor. ultrasonda karaciğer ve safra şükür temiz çıktı diğer tahlillerimde temiz bu ilacın ve enox iğnenin yapabileceği söyleniyor.
kan sulandırıcı yapmıyor bence canım. çünkü ben daha önce de kullandım. dr duphastondan olabilir dedi bir de ben tok karınla yaptırdım o da etkilemiş olabilir bilemiyorum kafam çok karıştı inşallah düşer ilacı kestim.Canim ben kullanmiyorum belki kullanan arkadaşlar çıkar
Bende kan sulandirici kullanıyorum oksapar bulamadigim icin enox almıştım doktorum bir aciklamada bulundumu?bende haftaya verecegem kan tahlilerimi hepsini nasil cikacak bakalim
Normalde ne kadar peki fiyati? Prilam dr ismiKullandığınız ilacın adı neydi bende basta iyiydim iki gündür ilaci içmeme rağmen yine kötü oldum serum gerçekten çok iyi geliyor 2 gün de rahat etki ediyor bulanıyor ama kusacak kadar değil ertesi gün de.yalniz bize acilde geçen serum için 175 lira gibi bi ucret istediler dikkat edin ayak üstü mecbursunuz diye durumu kullanıyorlar
Canim sen iciyormusun. Ben bunu oglen fitil olarak alamayacağım isyerindeyim mecbur icicem. Cok basimi döndururmu ya?Sanmıyorum canim ben ilaci 3 e çıkardım hala değişiklik yok aynen devam ediyor kanamam bakalim ne diyecek doktorum bugün gideceğim
Bende öyleydim tutunarak dolaşıyorum evin içinde iyice halsiz kaldım 2 günde.Bazı arkadaşlara çok iyi gelmiş serum bende iki günde bir takınıyordum bulantı kusmama iyi gelmiyordu ama bişi yemediğim için çok halsiz kalıyordum tansiyonum düşüyordu ona iyi geliyordu daha dinç oluyordum
Bana doktorum ikisi birbirinin muadili demişti cnmCanim ben kullanmiyorum belki kullanan arkadaşlar çıkar
Bende kan sulandirici kullanıyorum oksapar bulamadigim icin enox almıştım doktorum bir aciklamada bulundumu?bende haftaya verecegem kan tahlilerimi hepsini nasil cikacak bakalim
Dogum paketini nereden ve ne kadara aldınız?
Kızlar ya Bursa şehir hastanesinde yer bulabilen var mı ya 7 gündür yer arıyorum bulamıyorum kafayı yicemYaptırmam gereken testler var bi türlü yaptıramadım
Ben mersin de gebeliğim belli olmadan önce almıştım hesaplayıp. hamile kalırsam giderim diyeKızlar ya Bursa şehir hastanesinde yer bulabilen var mı ya 7 gündür yer arıyorum bulamıyorum kafayı yicemYaptırmam gereken testler var bi türlü yaptıramadım
Benimde haşimatoymuş canım aaa ama bana bu kadar yükseltmedi doktor şimdi geliyorum doktordan. 50lik kullanıyordum ben 75e yükseltti canım 1 ay sonra tekrar tahlil ver dedi. Azmı gelir acaba düşmesi için yaBen de hashimato var canım , gebe kalınca normalde hep düzenli olan tsh yükselmiş biraz, tsh 6.07 çıkmıştı 2 hafta önce kadar, endokrin doktorum haftaiçi 100 mg, haftasonu 125 mg al dedi. Normalde haftanın tek günleri 75, çift günleri 100’lük içiyordum, sana referans olsun benim dozlar , bence 75’lik az gelmiş olabilir. Doktorun en iyi düzenlemeyi yapar, en kısa zamanda git, tiroid değerlerinin düzgün olması çok önemli gebelikte
Gerçekten valla yıldım randevu aramaktanankarada bile bulunmuyor
ben anlamıyorum, normal akapsiteyi düşürdünüz tamam da
gebe bölümünü niye düşürüyorsun dimi