2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    266
Ben aldığımda modeli atarım inşallah buraya fikir olur. Tabi alabilirsem YouTube den bir sürü video izliyorum. Öyle bakıp da alabilrsiniz bana açıklayıcı oluyor videolar
 
Puseti nasıl peki çok sordum kusura bakma gidip bakamadım daha o yüzden


Güzel bence, ama bakmadan almayın herkesin iyi anlayışı farklıdır, kullanmadığım için göremediğim şeyler olabilir.
İstanbuldaysanız Kadir has çocuk dünyasında bir sürü bebek mağazası var. Çok gezmeden Hepsine aynı yerden bakabiliyorsunuz. Saraçhanede de her şey var ama oraya gitmek istemedim.
 
Arkadaşlar yakın zamanda idrar tahlili yaptıran var mi? Benim lökosit 45 protein de pozitif cikti.. tansiyonum 8 e 5.. Doktorum tansiyon düşük olduğu için proteinin pozitif olması önemli değil dedi.. Iki hafta sonra kontrole gel dedi.. Önemsemedi.. Ben de ısrarla eminn misiniz bir sorun olmadığına? Diye ısrar edince tekrar idrar tahlili vermemi istedi.. Ne düşünüyorsunuz?
 
Aynı zamanda tahlili verdiğim gün renkli doppler yaptırdım.. Her şey yolunda bir problem görünmedi çok şükür.. Ama bu idrar tahlili sonuçlarina da kafayı taktım..
 
Aynı zamanda tahlili verdiğim gün renkli doppler yaptırdım.. Her şey yolunda bir problem görünmedi çok şükür.. Ama bu idrar tahlili sonuçlarina da kafayı taktım..

Acaba gebeler için ön görülen miktarda mi pozitiflik var ? (Protein için ) Bazı değerler çok farklı olabiliyor .Protein yüksekliği preklamsi denen gebelik zehirlenmesine neden oluyor bir de emin olmamakla birlikte amniyon sıvısı da fazla oluyor o durumlarda .
Lökosit yüksek o da enfeksiyon varlığına işaret eder.Antibiyotik bile verebilirler .
 

Burayı bilmiyordum bir günü ayırıp incelemek gerek .
 
Merhaba kızlar…Detaylıdan çıktım bende Atıl Yüksel hocaya gittik genel olarak herşey olumlu çıktı şükür ama kalpte birkaç parlaklık onun deyimi ile kalsiyum kalıntısı görünce yaş ta 34 olunca tam emin olmak adına dna testi istedi..Invıtae firmasını önerdi birazdan gelip alcaklar kanı 15 güne cıkarmıs sonuç hiç endişe etme bu anormali değil varyant sadece birçok bebekte görüyoruz dedi eşim de öyle dedi ama ana yüreği işte yine de sonucu bekleyeceğim dört gözle Allah sağlık versin hepımıze ve bebeklerımıze ınsallah
 
Malesef istanbulda değilim. Eskişehirdeyim. Burdan bakacağım teşekkür ederim
 
Selam herkese , Bebek arabasını kanz x go plus aldık, tüm özellikleri cok iyiydi sadece kapanışı biraz farklıydı ama biraz deneme yaptık alisiriz diye düşünerek aldik. park yatak da kanz pretty aldık, inşallah pişman olmadan sağlıkla kullanmak nasip olur. İzmir de babymall mağazasından aldık ürünleri.
 
Aynı gün tahmini doğum tarihimiz. 02.01.2022. 23+2 ’de kontrole gittim. 643 gr. Boyu da 29 cm çıktı. Acaba dedim kısa, zayıf mi kaldı bizim çocuk. İkili test sıkıntılı olduğu için herşeyden korkar oldum.
 
Normal o değerlerde 100 gr fazla ya da eksik olabilir şeklinde tanımlamışlar. Ultrason ölçümü net değer belirtmiyor. İnternette ortalama değerler yazıyor sizinki normal.
 
Geçmiş olsun. İçinizi rahat tutun. Ben atıl Hoca’ya o kadar güveniyorum ki o öyle diyorsa öyledir. Zaten farklı düşünse fetal dna ile vakit kaybetmez amniyosentez yapalım derdi bence. Mesela bana fetal dna hiç önermedi, cvs ya da amniyosentez dedi. 1 günü muayenehanesinde geçirdik ve hepsi o kadar düzgün insanlar ki. Üzmeyin, sıkmayın, boşuna stres yapmayın kendinizi sonuç gelene kadar, içinizi ferah tutun, güzel olacak inşallah herşey
 
Az gram farkla sorun olmaz ki, benim de ikili testim çok parlak değil, kan tahlilime göre 400’de 1 ihtimal olarak verdi. Bütüne bakılınca daha iyi bir sonuç geliyor. Bir de benim son gittiğimde sıvım biraz fazlaymış şeker olabilirmiş, sıvı fazlalığı da tehlikeli yazıyor internette ikili test sonucumu daha da kötüleştiriyor ordaki senaryo. Bebek bu yüzden iri de olabiliyormuş
 

Şekerine baktırdın mi yakın zamanda ? Şeker varlığında da amniyon sıvısı fazla çıkıp bebek iri olabiliyor.Şeker yüklemesi yaptırabilirsin.
 
400'de 1 dediğin yaş riski mi canım
 
İkili test kombine risk 233/1. Ultrasonda sıkıntı yok. Sıvı, ense kalınlığı, burun kemiği hepsi normal çıktı. Ama yine de fetal dna İstediler. Yaptırıp yaptırmamakta kararsızım.
 
Karbonhidratı çok azaltmanızı tavsiye ederm. Kesmek hamilelikte sağlıklı olmayabilir, çalışma yok, ama ben 2 haftadır falan eskiye nazarn çok az karbonhidrat tüketir oldum, yüzüklerm bile rahatladı. Kontrollü gitmekte fayda var. Şekerinizi kontrolle giderseniz ileriki haftalarda daha rahat olacaktır.
İkili test kombine risk 233/1. Ultrasonda sıkıntı yok. Sıvı, ense kalınlığı, burun kemiği hepsi normal çıktı. Ama yine de fetal dna İstediler. Yaptırıp yaptırmamakta kararsızım.
Ben yaptırdığıma şu nedenle memnunum. Yaptırana kadar çok huzursuz bir gebeydim. Şimdi doktor randevu vermiyor, 5 hafta sonra çağırıyor, hiç içim sıkılmıyor, biliyorum ki bebeğim sağlıklı, habire kontrol olmama gerek yok. İçim hormonlar medeniyle sıkıldığında da bebeğimin testleri sağlıklı, endişelenecek hiç bir şey yok diye kendimi rahatlatıyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…