• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kızım tay tay duruyor 1- 2 dk. Bazen canı isterse bikaç adım yürüyor. Henüz yürüyebildiğini algılamadı. Farkına vardığı anda devamı çok rahat gelecek bence
Bizimki de aynı yürüme arkadaş ile bayağı gidiyor duvarları tutunup odadan odaya geçiyor bı iki adım atıp oturuyor erken yürüyecek diyordum ama bu hastalık bizi geri attı sanki olsun canı sağ olsun da geç yuruswme konuşsa da olur
Çok çok uzatmışım, kusura bakmayın…
Ayy ne kusuru canım bn senin yazılarını okurken çok mutlu oluyorum sanki yanınızda sizi yaşıyorum 😍

Bizimki de aynı yürüme arkadaş ile bayağı gidiyor duvarları tutunup odadan odaya geçiyor bı iki adım atıp oturuyor erken yürüyecek diyordum ama bu hastalık bizi geri attı sanki olsun canı sağ olsun da geç yuruswme konuşsa da olur

Ayy ne kusuru canım bn senin yazılarını okurken çok mutlu oluyorum sanki yanınızda sizi yaşıyorum 😍
Çok teşekkür ederim.

Aynen sağlıklı olsunlar da gerisi hiç önemli değil benim için de.

Geçen aylarda hep üzerime geldiler dönüyor mu,geç mi dönüyor,hiç mi dönmüyor? diye. Sürekli kavga ediyordum herkesle. Çok şükür şimdi ayakta durmaya çalışıyor. Her yavrunun huyu suyu bünyesi farklı. İsteyen anlasın istemeyen anlamasın.

Çok teşekkür ederim.

Aynen sağlıklı olsunlar da gerisi hiç önemli değil benim için de.

Geçen aylarda hep üzerime geldiler dönüyor mu,geç mi dönüyor,hiç mi dönmüyor? diye. Sürekli kavga ediyordum herkesle. Çok şükür şimdi ayakta durmaya çalışıyor. Her yavrunun huyu suyu bünyesi farklı. İsteyen anlasın istemeyen anlamasın.
Kesinlikle kimsenin ne dediğine takilmayin çocuğunuz dört dörtlük olsa da neden böyle değil yapmio diyen çok olur benim ikinci bebeğim asla ilkinde ki düşüncelerim yok kiminin motor gelişimi kiminin fiziksel gelişimi kiminin zihinsel gelişimi önde oluyor illaki dönecekler illaki yürüyecekler illaki konuşup koşup oynayacaklar hepsinin zamanı var ama önce ama sonra öncelik kesinlikle can ruh ve beden sağlığı gerisi öyle de böyle de oluyor

Kesinlikle kimsenin ne dediğine takilmayin çocuğunuz dört dörtlük olsa da neden böyle değil yapmio diyen çok olur benim ikinci bebeğim asla ilkinde ki düşüncelerim yok kiminin motor gelişimi kiminin fiziksel gelişimi kiminin zihinsel gelişimi önde oluyor illaki dönecekler illaki yürüyecekler illaki konuşup koşup oynayacaklar hepsinin zamanı var ama önce ama sonra öncelik kesinlikle can ruh ve beden sağlığı gerisi öyle de böyle de oluyor

Mahalle baskısı daha doğar doğmaz başlıyor maalesef. Yok kaç kilo doğdu yok normal doğum mu vs vs…😌😌😌

Mahalle baskısı daha doğar doğmaz başlıyor maalesef. Yok kaç kilo doğdu yok normal doğum mu vs vs…😌😌😌
İşte bunlari ya duymayacaksin yada duyup takiyorsan tak tak cevabını vereceksin Cok sevdiğim bir söz var içine atip kanser olacagina dışına vur konser olsun boswerin ağzı olan konuşuyor daha çok kıyaslamalar yapılacak hep karşınızdakinin bebeği sizinkinden üstün olacak hep öyle oluo cunku 😀 ben bir kere kaynanama yarış atı değil benim kızım banane milletten ya yeter artık amma uzattiniz demiştim ondan sonra bidha bişey diyemedi o günde benim elektrikler yandı beynimde cevabını verip susturdugum hiç kimse bidha bişey demedi cevap vermedigim zaman kendimi yiyordum üstüne baskılar her geçen gün daha farklı şekil alıp bana dönüyordu önü kesildi böylelikle

İşte bunlari ya duymayacaksin yada duyup takiyorsan tak tak cevabını vereceksin Cok sevdiğim bir söz var içine atip kanser olacagina dışına vur konser olsun boswerin ağzı olan konuşuyor daha çok kıyaslamalar yapılacak hep karşınızdakinin bebeği sizinkinden üstün olacak hep öyle oluo cunku 😀 ben bir kere kaynanama yarış atı değil benim kızım banane milletten ya yeter artık amma uzattiniz demiştim ondan sonra bidha bişey diyemedi o günde benim elektrikler yandı beynimde cevabını verip susturdugum hiç kimse bidha bişey demedi cevap vermedigim zaman kendimi yiyordum üstüne baskılar her geçen gün daha farklı şekil alıp bana dönüyordu önü kesildi böylelikle
Günaydın.

Ben hiç sakınmıyorum zaten hemen cevap veriyorum, “doktor çok beğendi gelişimini, maşallah, ben böyle yedirecem, giydirecem” diyorum. Zaten sesim yükselince kocam hemen benden yana çıkıyor da içten içe üzülüyorum.

Biz çok zor kavuştuk bebemize. Hem prematüre hem ben çok büyük sağlık sorunları yaşadım. Her gün bin değil defalarca şükrediyorum. Biliyorum kötü niyetle yapmıyorlar ama çok konuşuyorlar. Birazdan gideceğiz, “aaa ince giyinmiş,aaa bunu da yesin,uyumuyor vs”

“Evet kendi yatağından başka yerde uyumuyor,yeme düzenini ben biliyorum, evet kalın,yünlü giydirmiyorum,sağlıklı ve mutlu olduğuna şükredin, geri kalanını ayarlıyorum” demekten yoruldum.

Her pazar aynı…

Neyse en azından pazardan sebzeleri,meyveleri alıyorlar. Bugün pancar ve brokoli alacaklardı. Pancar ilk defa deneyeceğiz.

Ben hiç kimsenin yavrusuna yorum yapmam, bizim yavrularımıza da karışmasınlar…

Allahım hepimize sağlık mutluluk versin inşallah…

Kizlar selam herkese, insallah iyisinizdir bebisler de iyidir:)
Bu atak haftasi denilen sey gercek mi? Sizler de farki farkediyor musunuz o donelerde? Butun ayarlarimiz bozuldu. bir de atak haftasi hesaplama diye bisey varmis ona gore 4 gun kaldi Allahtan yoksa ben de bittim..

Kizlar selam herkese, insallah iyisinizdir bebisler de iyidir:)
Bu atak haftasi denilen sey gercek mi? Sizler de farki farkediyor musunuz o donelerde? Butun ayarlarimiz bozuldu. bir de atak haftasi hesaplama diye bisey varmis ona gore 4 gun kaldi Allahtan yoksa ben de bittim..
Bizimki hep atakta. :-)

Şaka bir yana; ben hiç atakları takip etmiyorum. Kafama bir de bunu takmayayım diye başından itibaren bu şekilde düşünmüştüm.:anne:

Uyumadıysa uykusu kaçmıştır, yemediyse canı istemiyordur, huysuzluk yapıyorsa bize ihtiyacı vardır deyip sarılıyoruz her seferinde.:KK68:

Bizimki hep atakta. :-)

Şaka bir yana; ben hiç atakları takip etmiyorum. Kafama bir de bunu takmayayım diye başından itibaren bu şekilde düşünmüştüm.:anne:

Uyumadıysa uykusu kaçmıştır, yemediyse canı istemiyordur, huysuzluk yapıyorsa bize ihtiyacı vardır deyip sarılıyoruz her seferinde.:KK68:
Dogrusunu yapiyorsunuz tabi, ben de hic bakmamistim su gune kadar ama caresizlik insana neler yaptirmiyor:)) Ay tutulmasi mi merkur mu atak haftasi mi iste artik hicbir sey olmasa bile bir seyler oluyor. buyuyor garibimler:)

Dogrusunu yapiyorsunuz tabi, ben de hic bakmamistim su gune kadar ama caresizlik insana neler yaptirmiyor:)) Ay tutulmasi mi merkur mu atak haftasi mi iste artik hicbir sey olmasa bile bir seyler oluyor. buyuyor garibimler:)
Sağlıkla sıhhatle büyüsün hepsi inşallah.

Estağfurullah her anne baba kendi evladı için doğrusunu bilir.

Biz de içimizden geldiği gibi sakinleşip büyütmeye çalışıyoruz işte.

Yavrular ne yapsın?

Biz yemeği beğenmesek tost yeriz, uykumuz kaçsa televizyon izleriz. Onlar hep bize muhtaç…

Hiç kıyamıyorum bu acizliklerine…

Kizlar buyyk oğlumun üç gundur ateşi çıkıyor. İlk gün 29 u geçmişti acilde serum takıldı kantahlilinde crp Şi hafif yüksek çıktı. Dün de hafif cikmisti. Bugün üçüncü günü yine çıktı. En son bir arkadaş da bu tarz bisseyden muzdaripti... Calpol da etki etmiyor...

Kizlar buyyk oğlumun üç gundur ateşi çıkıyor. İlk gün 29 u geçmişti acilde serum takıldı kantahlilinde crp Şi hafif yüksek çıktı. Dün de hafif cikmisti. Bugün üçüncü günü yine çıktı. En son bir arkadaş da bu tarz bisseyden muzdaripti... Calpol da etki etmiyor...
Günaydın.
Allahım acil şifalar versin inşallah.

Allah şifa versin canım

Cok gecmis olsun tanidigim herkes ama herkes hasta ozellikle okula giden cocuklar. Kizim da ateslendi sonra dustu Calpolle ama cok halsiz. Benim de butun kemiklerim agriyor ve kendimi koltuktan kaldiramiyorum.. Yine bis sacma doneme girmeyiz umarim

Günaydın tatlı anneler.

Hepimizin sağlığı sıhhati mutluluğu yerindedir inşallah.

Dün bizim için zor bir gündü maalesef.

3 defa düştü yavru.

Oturuyor, eğilip önündeki oyuncağı almak istiyor, kafayı vuruyor.
Soda kasasına tutunup kalkmaya çalışıyor, yan düşüyor.
Oturuyor, geri atıyor kendini, gene düşüyor.

Tüm bunlar benim yanımda oluyor. Yani onu bırakıp gitmiyorum, arkamı dönüp ona meyve soyarken, mama hazırlarken ya bulaşık makinesi boşaltırken yapıyor.

Genel olarak sakiniz biz evde, ama dün ikimiz de yorulduk.

Çok çok üzüldük ve ağladık beraber…

Sabah sabah sizi de rahatsız ediyorum kusura bakmayın ama paylaşmak istedim…

Allahım tüm yavruları korusun, ana babalara da kolaylık versin inşallah.

Günaydın tatlı anneler.

Hepimizin sağlığı sıhhati mutluluğu yerindedir inşallah.

Dün bizim için zor bir gündü maalesef.

3 defa düştü yavru.

Oturuyor, eğilip önündeki oyuncağı almak istiyor, kafayı vuruyor.
Soda kasasına tutunup kalkmaya çalışıyor, yan düşüyor.
Oturuyor, geri atıyor kendini, gene düşüyor.

Tüm bunlar benim yanımda oluyor. Yani onu bırakıp gitmiyorum, arkamı dönüp ona meyve soyarken, mama hazırlarken ya bulaşık makinesi boşaltırken yapıyor.

Genel olarak sakiniz biz evde, ama dün ikimiz de yorulduk.

Çok çok üzüldük ve ağladık beraber…

Sabah sabah sizi de rahatsız ediyorum kusura bakmayın ama paylaşmak istedim…

Allahım tüm yavruları korusun, ana babalara da kolaylık versin inşallah.
Cok normal kendi boyundaki yerlerden dusmeleri sorun degil demisti doktor. Benim minnosta uyumadigi zaman basliyor dusmeye. O zaman bagliyorum mama sandalyesine ya da bebek atabasina koyup disari cikiyorum.

Siz niye agladiniz?

Cok normal kendi boyundaki yerlerden dusmeleri sorun degil demisti doktor. Benim minnosta uyumadigi zaman basliyor dusmeye. O zaman bagliyorum mama sandalyesine ya da bebek atabasina koyup disari cikiyorum.

Siz niye agladiniz?
O ağlayınca kıyamıyorum, ben de ağlıyorum…

Evet evet pazar günü kayınvalidemdeydik. Çok az uyumuştu, 1 saat bile sürmedi, ben de ona bağlamıştım. Biz hep evdeyiz, ev düzenimiz iyi çok şükür. Ama ev dışında uyumak hiç istemez.

Back