• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Yaa Allah kolaylık versin 😔Ben birşeyler yiyince düzeliyor biraz aç karnına çok sıkıntı yaşıyorum sabahları. Bu saate kadar birşey yiyemedim az önce kahvaltı yaptım şimdi çok şükür iyiyim. Tiksinerek de olsa yemek iyi geliyor yine. Hem ilaçları da alabiliyorum
Evet ya midem cok bulanmasında tiksintiye razıyım ama resmen yemek göresim yok asla tahammul edemiyorum nasıl beslenicem böyle bilöiyorum:(

Bizde kese göründükten 3 hafta sonra gittik, çok şükür Allah sizede sağlıkla nasib etsin, sayfadaki tüm annelere ve anne adaylarına inşallah ☺️🤲🏻

Ya benimki çok dua ediyodu, çok istiyo, bugün doktora sordum, kalp atışını duyduk ilk zor durumu atlattık gönül rahatlığıyla söyleyin dedi, bizde sabırsızlanıyorduk zaten 🙈☺️
Evet evet benim doktorumda mesela cok rahat 2.5 hafta koydu araya garanti olsun dedi bide doktor program hesaplamaları çok enteresan bende uygulama var dr banu ciftcinin mesela 6 hafta 0 gün ve 6 hafta 6 günü 7. Hafta olarak kabul ediyolar bana göre ben 6. Haftadayım ama uygulamalara göre 7. Hafta doktora gittigimdede nerdeyse 9. Hafta olcak insallah duyarım yaaa😍♥️

Selam hamişler
Saglikocagindan geliyorum tsh baya yuksek çıkmış tahlillerimde
Sınır 4.81 ken
Benimki 6.41
Acilen kadın doguma gozukmen gerek dedi
Randevu aldım ama persembeye verdi en erken benim gibi yuksek olan var mi? Cok endise ettim😥
Hangi sehirdesin bilmiyorum ama benim de gebeligimi ilk ogrendigimde hcg icin saglik ocagina gittim ve tsh 6 civarinda cikti ve ben cok endiselendim hemen ertesi gun kosa kosa hastaneye gittim ve ne ciksa begenirsiniz tsh 2.5’un altindaydi. Sağlık ocaklari kanı bekletiyor sonra laboratuvara gidiyor boyle hatalar çıkabiliyor dendi bana. Endiselenme gercekten yuksekse de ilac veriyorlar tiroid ilaci gebelikte guvenli

Annem bazen anlatır da erkek çocuğu gibi her akşam biri şikayet edermiş beni aileme ben çok hatırlamıyorum ya da hafızam silmiş o anları 😜😜😜 😂😂😂😂

Sağlıkla gelsin bidiklar inşallah surda 4-5 haftaya cinsiyetler belli olmaya başlar.Bakalim nelerimiz olacak .
Evet ya heyecanlanıyorum ben de🥰

Selam hamişler
Sınır 4.81 ken
Benimki 6.41
Randevu aldım ama persembeye verdi en erken benim gibi yuksek olan var mi? Cok endise ettim😥
Canım 5 haftalıkken benımkı 7 dı ertesı gun 10 cıktı zaten tıroıd ılacı ıcıyodum heöen endokrin ya da dahılıye ye gıt deıdler ılac dozumu yukselttıler ıyot takvıyesı verıd bır de dr. Interrntte yazanlardan cok moralım bozuldu. Kagan kocatepenın gebelıkte tıroıd videosu var youtube da ızle onu. Ayrıca bır dr a daha yazdım t4 normalse kokrmayın ama tsh ı da dusurmeye calısın dr takibinde olun yazmıs bana. Tsh ın 2.5 altında olması lazımmıs. Insallah duser canım

Kızlar sizlerde de aşırı duygusallık var mı 😢mutsuz huzursuz korkak hissediyorum kendimi
baslarda ben de duygusaldim. Her seye agliyordum normalde aglamam kolay kolay. Ya hormonlar oyle bir degisiyor ki kendimizi kedi gibi bile hissetsek normaldir heralde:) Gececek merak etme hormonlardan;)

Selam hamişler
Sınır 4.81 ken
Benimki 6.41
Hamilelikte mi çıktı yoksa normalde varmiydi ben tiroid hastasıyım endokronoloji Dr hamile kaldığında 8 haftalık olmadan gel doz ayarı yapicaz demişti normalde 75 lik kullanıyorum ama şuan 87.5 yaptı eğer hamilelikte çıktıysa değerin baya yüksek gebeliğin ilk döneminde bebeğin tiroid bezi henüz çalışmadığı için anneden takviye alır tiroid hormonu ihmale gelmez bir an önce Dr git canım ve stres yapma gebelik + tiroid stresi pek sevmiyor

Var var korkma. Bden troid hastasihim. TSH 5. haftadayken 9.2 cikti. Hemen ilacimin dozunu yukselltim 2 hafta sonra cok sukur 1.6ya dustu. Merak etme hicbir sey olmaz
Ya cok sukur size de cok gecmis olsun ne guzel düşmüş
Ben ilac kullanmıyordum normalde
@Statusahibi TSH yuksekligi gebe kalmada ve gebelikte evet sorun ama bebege etki etmesi icin bu degerin cok ciddi yuksek olmasi ve cook uzun sure tedavi edilmemesi durumunda olabiliyor (yani kesin degil hala da sadece risk). Cunku ilk uc ay bebek annenin tiroid hormonlarini kullaniyor 3. aydan sonra kendi uretiyor. Sen hem kadin doguma hem de endokrine gorun ilacla ayarlanir merak etme. Bir de tavsiyem gluteni ve sekeri mumkun oldugunca azalt. Iyotlu tuz kullanmaya calis
Yaacil acil bebek zarar görmeden git deyince cok endiselendim
Rica ettim En erken persembeye verdi
Docent bi dr dan aldım randevuyu simdilik kadın dogum
Bakalım guzel seyler

İlaç kullanırsın toparlarsin merak etme bir de glutensiz beslenmeyi bir araştır derim tiroid hastalıklarında fayda ediyor .

kesinlikle bana gluten yaramıyor zaten direkt sisiyorum
O sekilde beslensem
Super olacak her turlu

İlaç kullanırsın toparlarsin merak etme bir de glutensiz beslenmeyi bir araştır derim tiroid hastalıklarında fayda ediyor .

Doktoruna sor da bana tsh düşürmemde selenyum çoketkili oldu sen de dene
Selenyum hic bilmiyorum canım
Teşekkür ederim
Araştırayım
Benim de ayni yaşta oğlum var söylememek için zor tutuyorum kendimi ama kafam çok karışık zaman konusunda :) :)
Bende cocuklara soylemiyirum
O kadar heyecanla bekliyorlarki
1 senedir ozellikle kardes diye deyim yerindeyse yediler beni
Ama yedi düvel duymasın simdiden🙈
Hangi sehirdesin bilmiyorum ama benim de gebeligimi ilk ogrendigimde hcg icin saglik ocagina gittim ve tsh 6 civarinda cikti ve ben cok endiselendim hemen ertesi gun kosa kosa hastaneye gittim ve ne ciksa begenirsiniz tsh 2.5’un altindaydi. Sağlık ocaklari kanı bekletiyor sonra laboratuvara gidiyor boyle hatalar çıkabiliyor dendi bana. Endiselenme gercekten yuksekse de ilac veriyorlar tiroid ilaci gebelikte guvenli
Canım ben evlenmeden once tsh yuzunden 2 sene ilac kullanmıştım
Ama daha sonrasinda yaptırdığım tahlillerde
Hamileliklerde bir sıkıntı yaşamamıştım
Allahm beterinden saklasın ama üzüldüm sabah beri
Senin icin cok sevindim🐣

Evet evet benim doktorumda mesela cok rahat 2.5 hafta koydu araya garanti olsun dedi bide doktor program hesaplamaları çok enteresan bende uygulama var dr banu ciftcinin mesela 6 hafta 0 gün ve 6 hafta 6 günü 7. Hafta olarak kabul ediyolar bana göre ben 6. Haftadayım ama uygulamalara göre 7. Hafta doktora gittigimdede nerdeyse 9. Hafta olcak insallah duyarım yaaa😍♥️
Aslında sizin dediğinizde doğru, uygulamada doğru ☺️ Siz 7. Haftadasınız ve 6 haftalık hamilesiniz, iki türlüde tarif edebilirsiniz, banada kaç haftalıksınız dediklerinde 8 hafta yada 8+1 diyorum, kaçıncı haftadasın dediklerinde 9. Haftadayım diyorum ☺️

Aslında sizin dediğinizde doğru, uygulamada doğru ☺️ Siz 7. Haftadasınız ve 6 haftalık hamilesiniz, iki türlüde tarif edebilirsiniz, banada kaç haftalıksınız dediklerinde 8 hafta yada 8+1 diyorum, kaçıncı haftadasın dediklerinde 9. Haftadayım diyorum ☺️
Evet ama enteresan hani doktor kaç haftalık simdi diyince bi kalıyorum 6 mı diyim 7 mi şaşırıyorum😂😂😂

Selam hamişler
Sınır 4.81 ken
Benimki 6.41
korkma canım ilk gebeliğimde benimki de sınırdan biraz yüksekti ilk üç ay tiroid ilacı kullandım ve hiçbi sorun yaşamadım doktorun gerekeni yapacaktır

Ya cok sukur size de cok gecmis olsun ne guzel düşmüş
Ben ilac kullanmıyordum normalde

Yaacil acil bebek zarar görmeden git deyince cok endiselendim
Rica ettim En erken persembeye verdi
Docent bi dr dan aldım randevuyu simdilik kadın dogum
Bakalım guzel seyler

kesinlikle bana gluten yaramıyor zaten direkt sisiyorum
O sekilde beslensem
Super olacak her turlu

Selenyum hic bilmiyorum canım
Teşekkür ederim
Araştırayım

Bende cocuklara soylemiyirum
O kadar heyecanla bekliyorlarki
1 senedir ozellikle kardes diye deyim yerindeyse yediler beni
Ama yedi düvel duymasın simdiden🙈

Canım ben evlenmeden once tsh yuzunden 2 sene ilac kullanmıştım
Ama daha sonrasinda yaptırdığım tahlillerde
Hamileliklerde bir sıkıntı yaşamamıştım
Allahm beterinden saklasın ama üzüldüm sabah beri
Senin icin cok sevindim🐣
Hayiir bir gunde oyle duser mi ilac da kullanmıyorum. Hatalı sonuc vermisler, yanlış olcmusler

Back