Herkese merhaba. Tam bebeğim gündüz uykuları uyuyamıyor acaba diğer bebekler nasıl diye foruma bakayım dedim ki herkeste aynı problem varmış. İçim rahatladı valla. Şu dişler çıkmada rahatlasak :) Ek gıdaya geçenlerde havucu parmak şeklinde veren var mı? Ben bugün denedim ama kızımın çok dikkatini çekmedi :) birde püre olarak deneyeceğim.
Probiyotik kullan. Bağırmakla ilgili ishal ve kabızlıkta çok işime yaramıştır.Kızlarr bebişim ek gıdaya geçtiğinden beri kabız oldu kabız yapacak hicbisey yememesine ragmen sizlerde bu durumu yaşayan ve çözüm yolu bulan varmı
Cok tesekkurler aldim nbl probiyotik drop basladik 2 gundur umarim ise yarar :)Probiyotik kullan. Bağırmakla ilgili ishal ve kabızlıkta çok işime yaramıştır.
Merhaba kaç damla veriyorsunuz? Doktormu tavsiye etti, bende önceki çocuğumda kullandım şimdi alacağım araştırma evresindeyim deCok tesekkurler aldim nbl probiyotik drop basladik 2 gundur umarim ise yarar :)
Ay benim kızımda 20-25 dk kurulu gibi gözlerni açıyor gündüz uykularımız hiç uzun değil maalesef çok yorucu oluyor banaHerkese merhaba. Tam bebeğim gündüz uykuları uyuyamıyor acaba diğer bebekler nasıl diye foruma bakayım dedim ki herkeste aynı problem varmış. İçim rahatladı valla. Şu dişler çıkmada rahatlasak :) Ek gıdaya geçenlerde havucu parmak şeklinde veren var mı? Ben bugün denedim ama kızımın çok dikkatini çekmedi :) birde püre olarak deneyeceğim.
Hayır ben kendim buldum arastirma sonucu aradim doktoru sordum vermeden once cok guvenilirdir guzel bi probiyotiiktir verebilirsin dedi uzerinde 6 damla yaziyor ama doktorum 3 4 damla vereceksin dediMerhaba kaç damla veriyorsunuz? Doktormu tavsiye etti, bende önceki çocuğumda kullandım şimdi alacağım araştırma evresindeyim de
Ek gıdaya başlamadınız mı?Diş çıkaran bebişler ne kadar sürede çıkardı? Bizde mama yememe, özellikle sol kulak çekiştirme, saç çekme ve göz kaşıma var. Mama zaten sıkıntılıydı ama dün akşamdan beri iyice azaldı, itiyor. Polivit verdi doktor iştah açıyomuş. Siz neler yaptınız?
Başladık, 6. Gündü bugün. Diliyle itiyor pütürlü olduğu için, eline verince biraz emip biraz yiyor. Patates, kabak ve havuç verdim henüz, sırada yoğurt var. Çok istekli aslında ama öğürüyor ağzına girince. Yavaş yavaş alışır inşallah. Tetagil aldım ben çok huzursuz olunca kullanırım diye. İnşallah kolay atlatırız hepimiz bu dönemi. Biz aşıyı daha yeni olacağız. Ateş yaptı mı? Bizim kilo sıkıntısı yoktu şükür ama bu ara olacak gibi. Yüz üstünden sırt üstüne dönmeye başladınız mı? Bizimki çok nadir yapıyor, hala yüzüstü gelince bi süre sonra al beni diye ağlıyorEk gıdaya başlamadınız mı?
Ay o dişler bizde de sorun .. ne zman çıkacak diye bekliyorum. Kulak çekme , kendi ağzına vurma , üüüü üüüğğğ , babababbaa baba baba diye bağırmalar , tükürükler ile devam ediyoruz
6. Ay aşısı da oldu minik .. kilo konusu zaten sıkıntıydı bizde hala sıkıntı ..
Aşılar garip bir şekilde bir şey yapmadı ki şimdiye kadar hepsinde ateşi yükselmişti..Başladık, 6. Gündü bugün. Diliyle itiyor pütürlü olduğu için, eline verince biraz emip biraz yiyor. Patates, kabak ve havuç verdim henüz, sırada yoğurt var. Çok istekli aslında ama öğürüyor ağzına girince. Yavaş yavaş alışır inşallah. Tetagil aldım ben çok huzursuz olunca kullanırım diye. İnşallah kolay atlatırız hepimiz bu dönemi. Biz aşıyı daha yeni olacağız. Ateş yaptı mı? Bizim kilo sıkıntısı yoktu şükür ama bu ara olacak gibi. Yüz üstünden sırt üstüne dönmeye başladınız mı? Bizimki çok nadir yapıyor, hala yüzüstü gelince bi süre sonra al beni diye ağlıyor
Evet benim kızımda öyle 30 veya 40. Dakika da gözlerini açıyor ve geri uykuya dönemiyor. Bazen dönerse uzun süre uyuyor. Uyku eğitimi düşünen oldu mu?Ay benim kızımda 20-25 dk kurulu gibi gözlerni açıyor gündüz uykularımız hiç uzun değil maalesef çok yorucu oluyor bana
Maşallah kuzuyaAşılar garip bir şekilde bir şey yapmadı ki şimdiye kadar hepsinde ateşi yükselmişti..
Ek gıda da aynı durum bizde de var ama yoğurdu yedi bugün sonunda ..
Fırıl fırıl dönüyor benimki ya :)) burda da paylaşmıştım instagramda pediatrik fizyoterapist var kızı ile egzersizleri yapıyordu bende bizimkine biraz erken başlamıştım,15-30 gündür dönüyor.. tam tur dönüyordu 5.5 aylıkken ..
Uyku eğitimi ben verdim. Besigine yatiriyordum bebegine sarılarak uyuyordu. Ama dış dönemi ve artık dönmeye başlaması nedeniyle uyuyamıyor yine de arada çok uykulu olduğunda deniyorum. Uyku eğitiminde önemli olan meme de uyumamasiymis. Emzikli kucağımda uyutup besigine yatiriyorum.Evet benim kızımda öyle 30 veya 40. Dakika da gözlerini açıyor ve geri uykuya dönemiyor. Bazen dönerse uzun süre uyuyor. Uyku eğitimi düşünen oldu mu?
Bizimki malesef emzik almadı almıyor da.. bende zorlamadım. Uyku arkadaşına nasıl alıştırdınız? Bende çok denedim ama yanına koyunca uykuya dalamıyor uyanıyor.Uyku eğitimi ben verdim. Besigine yatiriyordum bebegine sarılarak uyuyordu. Ama dış dönemi ve artık dönmeye başlaması nedeniyle uyuyamıyor yine de arada çok uykulu olduğunda deniyorum. Uyku eğitiminde önemli olan meme de uyumamasiymis. Emzikli kucağımda uyutup besigine yatiriyorum.
Merhaba, benim kızımda 171 günlük oldu. Biz yemek yerken çok istekli olduğu iÇin bu hafta tadımlara başladık. Aynı durumu bizde yaşıyoruz. İlk kaşığı merakla alıyor sonrasında çok iştahlı olmuyor. Bende zorlanmaması taraftarıyım. Şuanki düşüncem ek gıda saatini iyi seçmek. Yani çok tok değil ve çok aç olmamalı. Birde uyku saatine denk gelmemeli. Bunlardan birine denk gelince hiç tadına bakmak istemiyor. Büyüdükçe eminim daha kolay yiyecekler. Uyanıklık saati fazla oldukça daha rahat olacaktır diye düşünüyorum.Merhabalar siteye yeni üye olduğum için maalesef ilk konuşmaları kaçırdım. Bu başlığı görünce bende bebeğimin güncel durumunu paylaşmak istedim. 7’sinde 180 günümüz doldu ek gıdaya geçtik. Doktorumuzun verdiği listeye göre devam ediyorum. Sebzelerden Kabak patates bal kabağı havuç taze fasulye brokoli meyvelerden elma armut şeftali kayısı avokado vereceğim 3’er gün kuralını uygulayarak. Doktorumuz bu ay içerisinde ilk demelerden sonra sebzelerin suyuna soğan sarımsak veya kendlerine kimyon ekleyebileceğimizi söyledi. Bu aylarda bebeklerin damak tadını geliştirmek önemli oluyormuş. Ben kabak ve havuç başladım. bugün de 2. Öğün olarak elmamız vardı. Ancak oğlum çok az yiyor maalesef. Merakla ilk kaşığı ağzına alıyor onu yuttuktan sonra 2. Kaşık için ağzını açmıyor. Zorlamıyorum ilerde red durumu olmasın diye ama bu durum normal midir acaba? En fazla çay kaşığının ucu kadar yiyip bırakıyor oğlum. Zamanla artar mı tecrübeli annelerden yorum bekliyorumherkese kolaylıklar diliyorum.