Buna felaket uykusu deniliyor.. bunun için uyandığında tekrar uyutmanız öneriliyor.. en fazla 45 dk denenmeli sonrasında isterse 20 dk uyusun sabırlı olun , bir kaç gün süren ağlamalar olabilir ama pes etmeyin sakinleştirmeye tekrar uyutmaya çalışın .. zamanla uykusu uzatacaktırEvet benim kızımda öyle 30 veya 40. Dakika da gözlerini açıyor ve geri uykuya dönemiyor. Bazen dönerse uzun süre uyuyor. Uyku eğitimi düşünen oldu mu?
Yemesin ben deniyorum sürekli .. her işi böyle sınav gibi bana ..Maşallah kuzuyaek gıda ve kilo işleri de yoluna girer inşallah ya. Yemeyen çocuk zormuş cidden ya benim oğlan yerde dursa amuda bile kalkardı şimdiye ama kucak istiyo sürekli. Aşağıdayken görüş açısı daralıyo çünkü
Maalesef benim de öyle. Bugün 1 yk yoğurt yedi şükür. Ama havuç kabak verdiğimde çıkarıyor. Yoğurdun içine koyup verdim dün akşamYemesin ben deniyorum sürekli .. her işi böyle sınav gibi bana ..
kucağa alışınca kötü oluyor ya :)) pratik yapamıyor bebeler
Sebze seven bebelere hayranım okurken bile maşallah diyorum.. benimki yüzünü buruşturup öğürüyor ..Maalesef benim de öyle. Bugün 1 yk yoğurt yedi şükür. Ama havuç kabak verdiğimde çıkarıyor. Yoğurdun içine koyup verdim dün akşamayrı ayrı tatlarını alması daha iyi aslında ama napayım en azından pütürlüye alışsın. Valla zor oluyo evin içini turluyoruz sürekli. Keyfi yerindeyse yerde de güzel duruyor aslında. Yürümeye başlayınca kucakta durmak istemicek zaten napalım idare etcez biraz daha
Siz ne kadar veriyorsunuz? Ben çay kaşığının ucuyla veriyorum yutamaz diye korkuyorum ama acaba az veriyorum bir şey anlamıyor mu acaba diye şüphelendim. Dediğiniz gibi uyanıklık süreleri kısa olduğu için keyifli zamanlarına denk getirmek zor oluyor. Umarım düzelirler.Merhaba, benim kızımda 171 günlük oldu. Biz yemek yerken çok istekli olduğu iÇin bu hafta tadımlara başladık. Aynı durumu bizde yaşıyoruz. İlk kaşığı merakla alıyor sonrasında çok iştahlı olmuyor. Bende zorlanmaması taraftarıyım. Şuanki düşüncem ek gıda saatini iyi seçmek. Yani çok tok değil ve çok aç olmamalı. Birde uyku saatine denk gelmemeli. Bunlardan birine denk gelince hiç tadına bakmak istemiyor. Büyüdükçe eminim daha kolay yiyecekler. Uyanıklık saati fazla oldukça daha rahat olacaktır diye düşünüyorum.
Ben havuç püresi ve bal kabağı püresi verdim. Püreleri sıcak(bebek için uygun sıcaklıkta) verince daha çok yemek istedi. Bebeğiniz kaşıktan nasıl yemek istiyor? Kaşığın çok derin olmaması gerekiyor ki kolay ağzına alabilsin. Ek gıdaya hazır olduğunu anlamak iÇin birkaç madde vardı. Bunlara dikkat etmenizi öneririm. Mama sandalyesinde dik durması gibi..Siz ne kadar veriyorsunuz? Ben çay kaşığının ucuyla veriyorum yutamaz diye korkuyorum ama acaba az veriyorum bir şey anlamıyor mu acaba diye şüphelendim. Dediğiniz gibi uyanıklık süreleri kısa olduğu için keyifli zamanlarına denk getirmek zor oluyor. Umarım düzelirler.
Maddeler konusunda bir sıkıntımız yok doktor kontrolünden sonra başladık ek gıdaya. Kaşıklar weebaby nin kaşıklarını kullanıyorum yumuşak kaşık. Bugün ben püreye biraz anne sütü ekledim düne göre daha iyi yedi. Yani en azından ağzını kapatmadı diyelimBen havuç püresi ve bal kabağı püresi verdim. Püreleri sıcak(bebek için uygun sıcaklıkta) verince daha çok yemek istedi. Bebeğiniz kaşıktan nasıl yemek istiyor? Kaşığın çok derin olmaması gerekiyor ki kolay ağzına alabilsin. Ek gıdaya hazır olduğunu anlamak iÇin birkaç madde vardı. Bunlara dikkat etmenizi öneririm. Mama sandalyesinde dik durması gibi..
Yaaa kıtır kıtır brokoli yiyo bebelerSebze seven bebelere hayranım okurken bile maşallah diyorum.. benimki yüzünü buruşturup öğürüyor ..
yoğurda biraz daha ılımlı .. zaten belliydi yemekte sorun yaşayacağım , bir yudum fazla emmez ihtiyacı kadar ..
aslında dönünce bir yere vardığını anlayınca bile kucak istemiyorlar , en azından benimki öyle :))
Benim minikte tatlı patates , balkabağı ve havucu sevmedi ..Yaaa kıtır kıtır brokoli yiyo bebelerbizimki de aynı havuç veriyorum mis gibi tatlı en azından ama yok. Bugün biraz yedi işte. Yarın balkabağı var bakalım ona ne tepki verecek. Bir süredir kendini tartıyodu aslında sırtüstüne dönmek için ama kucakta gezince pratik yapamıyordu haliyle. Bugün yere koydum dikkatini çeken birşeyler attım uzağına, baya döndü 2 tur attığı oldu. Bakalım sırada neler var
Öğün aralarında ve gece uyandığında mama suyu sıcaklığında biberonda içiriyorum. 37-38 dereceye getirmezsem içmiyordu suyu, bu şekilde alışmasını sağladım .Arkadaşlar suyu nasıl veriyorsunuz?
Ablamla konuşurken o da öyle söyledi. Buharda olunca yavan geliyor özellikle patatesi hiç yutamıyorlar dedi. 2. Yeğenime direkt suda haşlayarak vermiş daha güzel yemiş. Ben de ona döncem sanırımBenim minikte tatlı patates , balkabağı ve havucu sevmedi ..
Sonra tatlı patateste baktım olmayacak azıcık sulu verdim yedi .. ben tabi şok .. :) bugünden itibaren pürelere su katacağım :)
Ya izin verince her şeyi yapıyorlar.. ama ben bu dönmelerden korkuyorum, bizim yatağımız yüksek sürekli onu kontrol ediyorum her yerden yuvarlanmak istiyor :// oyun matı aldım ama o ya halıda ya yerde .. çit bakacağım letgo veya dolaptan :/
Ben 8 li 600 liraya gördüm çiti .. iklnci el de baktım maşallah hemen hemen sıfırla aynı fiyatlar .. :) bakıyorum halaAblamla konuşurken o da öyle söyledi. Buharda olunca yavan geliyor özellikle patatesi hiç yutamıyorlar dedi. 2. Yeğenime direkt suda haşlayarak vermiş daha güzel yemiş. Ben de ona döncem sanırımbuharda başlayıp su da eklenebilir dediğin gibi, bakalım artık hangisini beğenirse. Bizimki gece uykusunda bile dönüyor ya aman dikkat et valla düştü mü çok kötü oluyor, onun canı bir seninki bin yanıyo. Allah korusun hepsini biraz pahalı onlar sanırım ama gerekliyse almak lazım tabi ki. İnşallah içinde sıkılmaz
Daha ılık vereyim suyu biberonla asla içmezÖğün aralarında ve gece uyandığında mama suyu sıcaklığında biberonda içiriyorum. 37-38 dereceye getirmezsem içmiyordu suyu, bu şekilde alışmasını sağladım .
Biz de bu aşamaya gelene kadar baya uğraştık . Şırınga ile içirmişliğimiz de varDaha ılık vereyim suyu biberonla asla içmezbakalım ne olcak su meselemiz
Dolaptaki fiyatları asla anlamıyorum. Bez baktım geçen elinde kalanları koyuyorlar, hizmet bedeli kargo derken alışveriş sitelerinden pahalıya geliyor. Ne anladım ben bundanBen 8 li 600 liraya gördüm çiti .. iklnci el de baktım maşallah hemen hemen sıfırla aynı fiyatlar .. :) bakıyorum hala
Şırınga benimde aklıma geldi biliyor musunBiz de bu aşamaya gelene kadar baya uğraştık . Şırınga ile içirmişliğimiz de varinsallah sizinki de alışır kısa zamanda
Alıştırma bardağı için erken sanırım ya en azından benim çocuğuma erken, ondan içemedi çünküŞırınga benimde aklıma geldi biliyor musunkaşıkla , bardakla , alıştırma bardağıyla denedim olmadı .. umarım olur :)