2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Kundakta hareket edemeyince çıldırıyor sadece memede uyuyor her gün baş ağrısıyla geziyorum gece yarım saate bir uyaniyor dediklerinizi bende denedim ama maalesef sıfır başarı
Ya ilk başlarda benimki de öyleydi .. ellerini oynatacakmış :)) sonra bşr kere kararlı bir şekilde öyle yaptım ..karnı toksa şimdi kendiliğinden uyuyor .. bilemedim ki ..

Sizin bebeklerimde dili dışarda mı ? Ara sıra dilini çıkarıyor ve öylece her şeye bakıyor .. ben önce aç olduğunu düşündüm meme teklif ettim ama yok istemiyor.. oral dönemde biliyorum, heyecanlanınca da dilini çıkarır ama ne bileyim çok komik duruyor

Çoğu bebekte görüyorum bunu hatta neredeyse hepsinde ama benimki yapmıyor şaşırmıştım bende bir problem olduğunu sanmıyorum çoğu bebe öyle zaten oral dönemle alakalı bence de

Kızlar bebeğim covid oldu bugun ateşlendi kustu acile gittik testi pozitif çıktı eve gönderdiler sadece calpol ve ateş takibi ben çok korkuom aşırı korkuom nolursunuz dua edin yawrum atlsn hemen

Kızlar bebeğim covid oldu bugun ateşlendi kustu acile gittik testi pozitif çıktı eve gönderdiler sadece calpol ve ateş takibi ben çok korkuom aşırı korkuom nolursunuz dua edin yawrum atlsn hemen
Canım korkma bebekler yetişkinlerden daha kolay atlatıyor kovidi .. bir kaç gün ateşine dikkat et bol bol emzir ya da mama veriyorsan yeterli olduğunu bilirsin.. hemencecik atlatacak merak etme ..

Çoğu bebekte görüyorum bunu hatta neredeyse hepsinde ama benimki yapmıyor şaşırmıştım bende bir problem olduğunu sanmıyorum çoğu bebe öyle zaten oral dönemle alakalı bence de
Yeni bir şey görsün hemen dilini çıkarıyor :)) çok komik :))

Offf ilk defa mart annelerini ziyaret ettim :)) ek gıda başlanmış ..
Gözüm korktu .. alerjiler , yememeler, kabızlık , ishal falan falan …
bize de bir aydan biraz fazla var gerçi 5. Ay kontrolünde soracağım tadımlara ne zaman başlanacağını ..
kitap alan var mı?

Kollarım bacaklarım bittim resmen sallayanlar ne kadar kınadıysam artık allahım resmen ne zaman büyücek büyücek dimi aglayarak geciyo günlerim. Bu hafta kızım 1e basladı uyum haftası için 1saat 1saat okula gittim onunla kayınvaldem baktı bebege resmen kendimi özgür hür yeniden dogmuş GB hissediyorum dışarda... Tabi rabbim ayırmasın 1saat sonra içim kalbim yanıyo koşa koşa gidiyorum eve ama Bi nefes almak cok iyiydi. Kasıntı sac dökülmesi bisürü sorunum vardı doktorlarda gittim Bi eksikliğim yokmuş uykusuzluktan heryerim arıyor, sallamaktan kollarımda kas sıkışması damar sıkışması mı ne oldu sol kolum cok agrıyo. Öyle işte salya salya sürekli akıyo, hareketler hızlandı sürünerek istediği yere gidiyo oyalamak cok zor kastı tasınmakta otursa daha rahat edicez GB, yogurt tatdordım şeftali tattırdım bayıldı arada suda veriyorum, tatdırmaları baslıcak havuc kabak filan yemeyi sevecek GB belki yerse doyar uyur

Bende de aynı durum var gündüz sanki sürüm az gece çok oluyo. Sırf bu yüzden ara ara mama vermeye başladım. Ben emiyo arada mama da ıciyo. Ben rahat ettim ama tabi her bebek aynı olmayabilir. Bir de zaten hep değişik tatlar peşinde şu an. Ne yemek yesem bakınızı istiyo az az tattiriyorum ona uygun olursa.

Bende mama vermeyi düsünmuştüm ama o halleri atak haftasından olmuş diye kanaat getirdim sonra okadar uyumadı ki 1 hafta kilo bile alamaimisti dogru duzgun neyseki sonradan toparladık maşallah tospişe sizin ek gıdaya bişey kalmamış artık zaten bizimkide yalanıyor bazı şeyleri ağzına sürüyorum yoğurt falan

Ya okuyunca şaşırdım bir haftadır resmen gündüz sütüm yok. Tek memeyle 20 dakikada doyan bebe döne döne iki memede tek beslenmesi 1.5 saat sürüyor. Alerjisi var malum, mama biberon agzina sürmüyor neden olur ki

Kızlar ek gıdaya başladınız mı?
Hayır ama önden ek gıda için kitap okuyorum ..
geçen gün kendi sütümü kaşıkla vermeye çalıştım, ki doğduğundan beri bio gaia yı kaşıkla veriyorum her gün , diliyle itiyor kaşıktakini .. sonra alıştırma bardağı aldım sütü onla vermeye çalıştım her şeyi ağzına alan oğlum bardağı almadı zorlu geçecek sanırım ..

Grubun ilk dogan premature ikizlerinden toplu bildirimdir. Emmeye devam ama ek gida vb 1,5 ay oldu tecrubeler tecrubeler...
  • Pazartesi yatili kadin basliyor hadi hayirlisi bakalim.
  • Minik adam 2 dis birden cikardi, 2 gun sonra da emekledi. Buyuk olanin da dis icin eli kulaginda, ama agir abimiz emeklemez diye dusunuyorum henuz.
  • Gecen ay 1 numaranin, bugun 2 numaranin sunnetleri oldu da bitti masallah..
  • 6.5 ay kronolojik-4,5 ay duzeltilmis 7700gr ve 7200gr olmuslar evde tarttim. Iyidir herhalde...
  • Dis agri sanci icin icin Osanit toplar iyiydi, ates icin fitili sectim toplam 2 gun ates oldu, 3 adet fitil ile islem tamamdir.
  • Kendinden corapli altlara gectik malum emekleme provalari...
  • Ek gida listemizin guncel hali sudur; kabak-havuc-patates-elma-seftali-murdum erigi-muz-yogurt-yumurta-irmikli sebze corbasi-tarhana(nefret ettiler,ben de ederim ama israr edecegim) sirada armut-ispanak,avokado ve bal kabagi var. 10 gune kiyma geliyor corbalara.
  • Oioi puzzle tabak gayet iyi, kasik nuby kullaniyorum, Oioi 8.ayda uygun. Silikon onlukleri oyuncak ediyorlar takmaktan vazgectik. Blw yapmiyorum ikizle olmaz ama duyu butunleme icin 1 kez dokunup ellerini dokunup yalamalarina izin var. Suluk mamajoo kullaniyorum, once bi beceremediler ama simdi simdi iciyorlar.
  • Geceleri uyku tulumuna gecis yapildi
  • Kizim gibi ogullarim da ilk "anne" dediler, beni gorunce bagiriyorlar bir hos oluyor ki sormayin..
  • Bir yandan da Ablanin okul acildi orta okullu olduk, babanin tayini cikti(il icinde), benim calisacagim gunler belli oldu, arabama bakim yaptirdim (muhim) lastik alacagim. Her sey ates pahasi stop

Merhaba bende tam ek gida ile ilgili soracaktım o konusuluyomus. :) Bugun 5 ay 1 haftalık oldu oglum smdiye kdr anne sütü dısında sadece bi haftadır seftali suyu verdim ek olarak. Ama artık mamaya başlamak istiyorum. İlk olarak pirinc unu su ve pekmez karısımı versm nasıl olur bi skntı olur mı korkuyorm bi yandan da. Sadece anne sütü verenler ilk ne ile başladınız ek mamaya?

Merhaba, ek mamadan kastınız nedir? Yoğurt, patates, kabak gibi besinlerle ek gıdaya geçiliyor. Pirinç unu çocuğu şişirir sadece faydası olmaz. Bir de meme reddi olmasın diye birden tatlı şeylerle başlanmıyor diye biliyorum. Meyve bile sonraki günlerde öneriliyor.

Yogurt denedim geçenlerde hemen kustu sanki içitigi sütü kesmiş gibiydi bilmiyorum. Kabak patates onları kaynatıp ezerek hazırlıosnz dmi katı olunca kabzlk vs olr mu ki bn en cok da kabzlkdan korkuyorm. pirinc ununu netten baktım ögrendm sıvı yaparsanz faydalı olur falan yazıodu ama emn olamıyorum

Bir video izledim öğürme olmaması için birden ağzına sokmayın, önce diliyle bi tatsın diyordu. O şekilde deneyin. Ben henüz başlamadım ama ek gıdaya geçince su teklif etmek gerekiyor. Neyi ne zaman ne kadar verebilirsiniz instagramda sayfalar var, örnek listelere göre ilerleyebilirsiniz. Sebzeleri haşlayabilirsiniz genelde buharda haşlama öneriliyor. Ezebilirsiniz de ama robottan falan geçirmeyin biraz pütürlü olsun ki sonra zorlanmasın. Benim araştırdıklarım bu şekilde. Hazır kaşık mamalardan ben kullanmayı düşünmüyorum ama eğer öyle bi planınız varsa içindeki ürünleri bebeğe denetmedsn vermemeniz iyi olur alerji riski açısından. İçinde bal varsa mesela 1 yaş sonrası verebilirsiniz. Şu gönderiyi okuyabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…