2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
En iyisi aslında bende baslamadim suaanda cok tesekkur ediyorum cevap icin bu arada sizlerin bebekleri gunduz kac saatte bir emiyor ben erkenmi teklif ediyorm acaba tek gogsumde sut uretimi daha az onu reddediyor ya az dye yada atak haftasinda umarim atak haftasindandir
Aslina bakarsan 4. Aylik bebekler 4 saatte bir acıkır ortalama diyorlar ancak biz yeni yeni saatleri açmaya başladık. İki saat uc saat icmese icmez. Ama ben genelde yine de teklif ediyorum, durumuna göre alıyor. 4. Ay içinde sıçrama atak haftası var, meme reddi yada meme sorunu yasayan cok var. Emmiyor diye üzülme geçici ❤️

Aslina bakarsan 4. Aylik bebekler 4 saatte bir acıkır ortalama diyorlar ancak biz yeni yeni saatleri açmaya başladık. İki saat uc saat icmese icmez. Ama ben genelde yine de teklif ediyorum, durumuna göre alıyor. 4. Ay içinde sıçrama atak haftası var, meme reddi yada meme sorunu yasayan cok var. Emmiyor diye üzülme geçici ❤️
Bizimde basta baya sık emiyordu 2 saati bulmuyordu simdi dediginiz gbi 2 saatte veriyorum ama vermesem duracak gbi bir hali var erken teklif ettigimden asabilesiyor belkide bilemiyorum biraz aliyor bazen almiyor sağ memeyi kalani sagip kasik biberonla veriyorum süt bitmesin dye evet atak haftanizdayiz birde üstüne illet bir dönem birkac arkadas da sizin gbi soyledi rahatladim biraz umarim gecer duzeliriz bi an once cok tesekkur ediyorum

Bizimde basta baya sık emiyordu 2 saati bulmuyordu simdi dediginiz gbi 2 saatte veriyorum ama vermesem duracak gbi bir hali var erken teklif ettigimden asabilesiyor belkide bilemiyorum biraz aliyor bazen almiyor sağ memeyi kalani sagip kasik biberonla veriyorum süt bitmesin dye evet atak haftanizdayiz birde üstüne illet bir dönem birkac arkadas da sizin gbi soyledi rahatladim biraz umarim gecer duzeliriz bi an once cok tesekkur ediyorum
Rica ederim kuzum sağlıkla büyüsün bebisler 🙏🌺

Herkes aynıymış sevinsem i üzülsemmi mi bilemedim🥵 perişanım tükendim ayçtakmı sıcramamı ne belaya bitsin artık çıldırıcam🥴 kızım 5eylülde 1e baslıcak 5ay doldu ek gıda için enerjim yok günde 1 bazen 2 mama veriyorum sırf uyusun diye ben yatsıya o uyanıyo evin işi hiçbitmiyo cok sıcak ter kusmuk cok mutsuzum😓 heryerim agrıyo sacların dökülüyor doktora gidicem vucudum iflas ediyo sanki kasıntı baskıyı stres uykusuzluk mutsuzluk basıyo bileyim eksik herelde takviye alıcam kimseden fayda yok güçlü olmak zorundayım, bide hergün sabah kızı hazırla doyur beslenme koy, gelince ödevi, kıyafeti sacı bası nasıl yapıcam aklın almıyor 😢😢

Her memede tuvaletini yapan cocugun 2gün yapmamaya basladı Bi aydır 2gün sonra 3.gün yapıyo dolu doluama çişte yok çok sizde nasıl çiş Bi bezin önünde azcık erkek, eskiden çişkaka dolu doluydu🤷

Merhabalar gece parladığı için kızıma avent ultra air night emzik almıştım bunu gün içinde de kullanıyoruz. Sadece gece mi kullanmak gerekiyor gündüz için başka emzik almalı mıyım?

Herkes aynıymış sevinsem i üzülsemmi mi bilemedim🥵 perişanım tükendim ayçtakmı sıcramamı ne belaya bitsin artık çıldırıcam🥴 kızım 5eylülde 1e baslıcak 5ay doldu ek gıda için enerjim yok günde 1 bazen 2 mama veriyorum sırf uyusun diye ben yatsıya o uyanıyo evin işi hiçbitmiyo cok sıcak ter kusmuk cok mutsuzum😓 heryerim agrıyo sacların dökülüyor doktora gidicem vucudum iflas ediyo sanki kasıntı baskıyı stres uykusuzluk mutsuzluk basıyo bileyim eksik herelde takviye alıcam kimseden fayda yok güçlü olmak zorundayım, bide hergün sabah kızı hazırla doyur beslenme koy, gelince ödevi, kıyafeti sacı bası nasıl yapıcam aklın almıyor 😢😢

Her memede tuvaletini yapan cocugun 2gün yapmamaya basladı Bi aydır 2gün sonra 3.gün yapıyo dolu doluama çişte yok çok sizde nasıl çiş Bi bezin önünde azcık erkek, eskiden çişkaka dolu doluydu🤷
Kuzum öncelikle yaşadıklarında asla yalniz degilsin bunu bil. Hepimizin öyleyiz bende öyleyim. Artık bi noktaya gelip ağlaya ağlaya kızıma baktığımı hatırlıyorum hemde cok uzak bir zaman değil. Annelerin buna kesinlikle hakki olmalı, içini boşalt önce. Ve bil ki geçecek bunlar❤️🙏
Uykusuzluk bizde de var iki gundur özellikle pertim çıktı, e şimdi düzelse 6 ay aşılarında yine bozulacak, saldım o yüzden. Ben ev işi yapmıyorum çok biliyor musun, yemek bide kızın olduğu odanin temizliği tamam. Çocuk daha önemli, ütü beklesin çamaşırlar haftada bir yıkansın ölmezler ya. Ev işine dalip kızımı ihmal etmek aman sen kıza bak ben ev isi yapayım diye kaynanayi da çağırmak istemiyorum. İlk önceliğim kızım,o uyursa uyurum 🌺 kaka bizde de azaldı, çiş normal ama. Ek gıda için 180 günü bekliyorum, ilk 6 ay sadece anne sütü olsun diyorum ama aşırı merakli yemeklere bakıyor öyle, doktora sorcam bakalım. Kendini kasma, herseye yetismek zorunda değilsin, bebeğine yetiş, yet yeter ❤️🙏

Oğlum yarın 5 aylık olacak. Dişleri iyice kabardı beyaz oldu hafif ateş devamlı huysuzluk iştahsızlık var. Tavsiye üzerine titagil diye granül alıp dişlerine masaj yapıyoruz. Ama çok faydalı sakinleşiyor diyemicem. Geceleri biraz calpol veriyorum uyuyabilsin diye. Sanırım diş patlamak üzere inşallah çabucak çıkar hiç bir iş yapamıyorum hep kucağımda dolaşıyoruz. 4 ay bitti diş geldi yani. Okullar açılacak büyük oğlum 2 ye geçti. O da beni geriyor. Inşallah sağ salim çıkarız bu aydan da.

Atak bitti arkadaşlar çok şükür . Bitmeyecek gibi geliyordu , gece uyanmayan cocuk hiç uyumaz hale gelmişti. Hele gündüz uyutmak tam bir faciaydı. Hepsi geride kaldı, eski düzenimize döndük. Darısı tüm ataktaki bebişlerin başına 💕

Atak bitti arkadaşlar çok şükür . Bitmeyecek gibi geliyordu , gece uyanmayan cocuk hiç uyumaz hale gelmişti. Hele gündüz uyutmak tam bir faciaydı. Hepsi geride kaldı, eski düzenimize döndük. Darısı tüm ataktaki bebişlerin başına 💕
🥺🥺🥺🥺 bitcek mi ?
Bugünlerde geccek mi ?
Ya kaç günlükken bitti ben takvime bakıyorum hala 8 gün diyor 🤯 bugün endokrine gidip kan verdim ://
Uykuya geçişte ağlıyor mu ? Bitti mi ağlama ?

Ben memlektteydim arkadaşlar uzun süredir bakamadım buralara. Eşimin görevinden dolayı diyarbakırdaydık hatırlarsanız. 5 gündür burdayız alev alev buralar. Zaten uykusuz olan bebemin uykusu hepten azaldı. Atopik cilt yanakları hep kırmızı ve sıvı akıyor😔. Doktora götürmek için döndük biz de. Memleket gayet serindi. Sürekli kaşıyor yanağının yarası iyileşmiyor😔. İşten güçten vazgeçtim bebeğim mutlu olsa yetecek bana. İz kalacak diye üzülüyorum. Dün akşam yanına bi gittim yanak kanlar içinde, eline çorap takmayı unutmuşum, bu sıcakta hava alsn diye açmıştım azcık😔. Bizden durumlar da böle, geçecek bu günler biz de huzura kavuşacağız inşallah 🤲

🥺🥺🥺🥺 bitcek mi ?
Bugünlerde geccek mi ?
Ya kaç günlükken bitti ben takvime bakıyorum hala 8 gün diyor 🤯 bugün endokrine gidip kan verdim ://
Uykuya geçişte ağlıyor mu ? Bitti mi ağlama ?
Gerçekten bitecek az daha dayan arkadaşım 🙏🏻 Bir anda bıçakla keser gibi bitiyor hem de. Şu an eskisi gibi günde 4-5 saat uyuyor ve ağlamadan dalıyor uykuya. Uyku belirtilerini takip ediyorum ben de tabi , uykusu gelince elini kulağına götürüyor, hemen alıp emziriyorum iyice mayışıyor sonra 1-2 pıt pıt- pış pış sonuç güzel bir uyku ❤️ Gece uykusu da kesintisiz allahım bozmasın çok şükür bugünlere gelene kadar çok çektik . Pazartesi bitti atak 143.gündü . 20 hafta 3 günlük ..

Bebeğim 4bucuk aylık ve uykusuzluk artık zirveye çıktı sürekli emmek istiyor 1 saat bile uyumuyor aralıksız gece de dahil olmak üzere ağlayarak uyanıyor kizlar neler yapıyorsunuz siz uyutmak içiin

Bebeğim 4bucuk aylık ve uykusuzluk artık zirveye çıktı sürekli emmek istiyor 1 saat bile uyumuyor aralıksız gece de dahil olmak üzere ağlayarak uyanıyor kizlar neler yapıyorsunuz siz uyutmak içiin
Aklıma ne gelirse deniyorum
Yarım kundak , ayakta sallama ve beyaz gürültü üçlüsüyle bür nebze başarıya ulaştım ama gündüzleri çok kısa uyuyor :/

Dun gece odam 29.2 derece ve %67 nemdeydi.... nem alici calistirdim, 3 kez klima actim.
Her ayin macerasi ayri, biz ek gidadayiz bu donemde de alerjiler oluyor, meme reddi olabiliyor. Tecrubeli olmama ragmen her biri farkli bir birey, her gun yeni birsey deneyimliyorum.
19.hafta atagi oldukca belirgin bir etki yaratiyor, yenidogandan ayrilip sut cocuguna dogru evriliyor. Hepinize kolay gelsin. Atak haftalarinda zikredilen sıkıntı diş sıkintisi yaninda pek sorun sayilmaz, bu gunlerin de tadini bilmek lazim. Bilgisayar oyunu gibi, bir level'i geciyorsun yenisi başliyor. 😆
Ek gıdaya geçtik meme reddi var gündüz kabul etmiyor savaş veriyorum resmen ne yapmalıyım tecrübeliyim demişsiniz

ELIMDE ESKI NOTLARIM VAR, ISE YARAYABILIR;
Ek gıdaya geçtik meme reddi var gündüz kabul etmiyor savaş veriyorum resmen ne yapmalıyım tecrübeliyim demişsiniz
  • Bebeğiniz memeye yakın iken gulumseyin, onunla konuşun, bebeğinizin gözlerine bakın. Memede olduğu zamanları duygusal anlamda ödüllendirici kılarken memeden uzak zamanları bu açıdan nötr geçirmesini sağlayın.
  • Kanguru bakima donus; Bebeğinizi beslemediğiniz zamanlarda onu çıplak olarak göğüs bölgenize koyun ve mümkün olduğu kadar orada kalmasını sağlayın.
  • Bebeğinizin çok aç olmadığı zamanlarda emzirmeyi deneyin.
  • Hareket ederek emzirin
  • Memenizi teklif etmeden önce bir miktar sağın. Ya da bebeğinizin dudaklarına bir kaç damla değdirmek üzere elinizle sağın.
  • Emzirir pozisyonda biberonu vermekle başlayın ve bebek aktif bir şekilde emiyor ve yutkunuyorken biberonu çekip memeyi verin

Kızlar benim sütümmü azaldı bebekmi çok hızlı çekip bitirir oldu bilmiyorum şak diyo boşalıyo meme ya 3 5 gündür cok stres oldum bu duruma gündüz 1.5 2 saat arası emmek istiyor yine hemen boşaltıyor uzun uzun sürmüyor mesela gece alip emzirdigimde uzun suruyor haliyle birikmis oluyor ama gunduz o dolulukta degil çabuk bitiyor sizlerde durum nasıl

Aklıma ne gelirse deniyorum
Yarım kundak , ayakta sallama ve beyaz gürültü üçlüsüyle bür nebze başarıya ulaştım ama gündüzleri çok kısa uyuyor :/
Kundakta hareket edemeyince çıldırıyor sadece memede uyuyor her gün baş ağrısıyla geziyorum gece yarım saate bir uyaniyor dediklerinizi bende denedim ama maalesef sıfır başarı :KK43:

ELIMDE ESKI NOTLARIM VAR, ISE YARAYABILIR;

• Bebeğiniz memeye yakın iken gulumseyin, onunla konuşun, bebeğinizin gözlerine bakın. Memede olduğu zamanları duygusal anlamda ödüllendirici kılarken memeden uzak zamanları bu açıdan nötr geçirmesini sağlayın.
  • Kanguru bakima donus; Bebeğinizi beslemediğiniz zamanlarda onu çıplak olarak göğüs bölgenize koyun ve mümkün olduğu kadar orada kalmasını sağlayın.
  • Bebeğinizin çok aç olmadığı zamanlarda emzirmeyi deneyin.
  • Hareket ederek emzirin
  • Memenizi teklif etmeden önce bir miktar sağın. Ya da bebeğinizin dudaklarına bir kaç damla değdirmek üzere elinizle sağın.
  • Emzirir pozisyonda biberonu vermekle başlayın ve bebek aktif bir şekilde emiyor ve yutkunuyorken biberonu çekip memeyi verin
Çok teşekkür ederim ilginiz için ne güzel notlar deneyeceğim mutlaka size yazarım

X