- 7 Ocak 2021
- 2.103
- 4.194
- 30
Pirinç unu mu, pirinç unu olmazMerhaba bende tam ek gida ile ilgili soracaktım o konusuluyomus. :) Bugun 5 ay 1 haftalık oldu oglum smdiye kdr anne sütü dısında sadece bi haftadır seftali suyu verdim ek olarak. Ama artık mamaya başlamak istiyorum. İlk olarak pirinc unu su ve pekmez karısımı versm nasıl olur bi skntı olur mı korkuyorm bi yandan da. Sadece anne sütü verenler ilk ne ile başladınız ek mamaya?
Çok teşekkür ederim.Bir video izledim öğürme olmaması için birden ağzına sokmayın, önce diliyle bi tatsın diyordu. O şekilde deneyin. Ben henüz başlamadım ama ek gıdaya geçince su teklif etmek gerekiyor. Neyi ne zaman ne kadar verebilirsiniz instagramda sayfalar var, örnek listelere göre ilerleyebilirsiniz. Sebzeleri haşlayabilirsiniz genelde buharda haşlama öneriliyor. Ezebilirsiniz de ama robottan falan geçirmeyin biraz pütürlü olsun ki sonra zorlanmasın. Benim araştırdıklarım bu şekilde. Hazır kaşık mamalardan ben kullanmayı düşünmüyorum ama eğer öyle bi planınız varsa içindeki ürünleri bebeğe denetmedsn vermemeniz iyi olur alerji riski açısından. İçinde bal varsa mesela 1 yaş sonrası verebilirsiniz. Şu gönderiyi okuyabilirsiniz.
Tamam ınsaallah. Teşekkür ederim.Pirinç unu mu, pirinç unu olmazbence bebeğinizi takip eden doktorunuza danışın size beslenme programı hazırlasın, mesela biz ilk patates ile başlayacağız. Besinlerin hepsini buharda haşlayıp püre ya da hafif pütürlü hale getirip yedireceğim. Kimisi ilk olarak yoğurtla başlıyor . Meyve ile başlayıp sebzeyi ve sütü reddetmeyenler de var bebekten bebeğe değişiyor. Bence bebeğin ne ile başlaması gerektiğine gelişimine göre karar vermek gerekiyor . Bu arada yoğurdu probiyotik içeren bir maya ile evde mayalayıp vermenizi tavsiye ederim
Tahillar 7.ayda, pekmez de o civarda. Once sebze puresi baslanir, sonra yogurt ve meuve puresi.. ek gida diye googleda aratsaniz epeyce doktor video ve makalesi bulursunuz. Tum besinler 3 gun kurali ile 1 tatli kasigi, 1 yemek kasigi, yarim kahve fincani denenerek ilerlenecek. Agiz cevresinde kizariklik, dokuntu, ishal, kanli diskilama vb olursa o besine alerjisi vardir demektir, o besin kesilir.Merhaba bende tam ek gida ile ilgili soracaktım o konusuluyomus. :) Bugun 5 ay 1 haftalık oldu oglum smdiye kdr anne sütü dısında sadece bi haftadır seftali suyu verdim ek olarak. Ama artık mamaya başlamak istiyorum. İlk olarak pirinc unu su ve pekmez karısımı versm nasıl olur bi skntı olur mı korkuyorm bi yandan da. Sadece anne sütü verenler ilk ne ile başladınız ek mamaya?
Tek bakanların gözü yaşlıMerhaba kızlar nasılsonız bayağıdır giremedim ben de. Umarım sizler ve bebekleriniz iyilerdir.
Çocuğa tek baktığım için fırsat bulup giremedim bu arada da Beni işten çıkardılar . Ev hanımıyım artık
Ben de aynı şekildeSelam kizlar. Ben ek gidaya 5bucuk aylikken baslamayi dusunuyorum. Once sebze ve sindirimi kolay besinleri tercih edecegim. Doktordan bagimsiz kendi kafama gore bi yol cizecegim. Ek gidayla ilgili bir cok menü var onlari uygulayacagim. Organik olmasina ozen gosterecegim.1 yasina gelince biz ne yiyorsak ona da aynisini verecegim. Insallah
Senin vasıtanla yazayım, üzümü kesinlikle bütün vermemek gerekiyor. Boğulmaya neden olabiliyor ki yaşın bile önemi olmuyor. Yarım yarım vermek daha sağlıklı. Ben erkek bebeklerde testisler için zararlı denildiği için yürüteç kullanmayı düşünmüyorum ama karar senin tabi kiSelam güzel anneler,
Oun geçen bir yaz tatili sonrasında okullar da açıldı tam oldu. Bebegime tek bakıyorum kızım yardımcı oluyordu ama okula başladı. Bu haftayı uyumaya direnerek geçiriyoruz ama bugün kucağımda ninni söyleye söyleye uyuttum sakinleşti sızdı. Oğlum yatağa yatirinca bebegine sarılır kendi uyurdu bunu tekrardan başarmak gerekiyor.
4. Aydan sonra bizim yediklerimizden ağzına tattirdim ama son 20 gündür ek gıdaya basladik . 3 er gün yoğurt verdim sonra armut verdim. Sonra şeftali verdim sonra karpuz verdim. Sonra bal kabağı hasladim çok az suyla olacak hatta pişince suyu bile kalmıyor. Haşlanmış kabağı azıcık zeytinyağ koyarak ezdim yedirdim. Üzümden ağzına azıcık sıktım. Bu yiyecekleri 3 yada 5 kasık verdim tatsin ama memeyi bırakmasın istiyorum. Bu ek gıdalara geçtikten sonra popolarinda pişik olabiliyor. Yiyecekler asitli gelip pişik yapıyor.
Emekleme çabaları var yürümek istiyor ayakta durmak istiyor. Kilo olarak önde gidiyoruz taşımak da zor oluyor ama anne gücüyle taşıyorum evladımı.
Kızımda yurutec kullanmadım ama ogluma alacagim aramızda kullanan varmi ? Yürütecek sayesinde biraz daha rahat işimi yapabilirim diye düşünüyorum.
Özleştik ya, doğumdan sonra herkes kayboldu haklı olarak , birbirimizden haber alamaz olduk.Selam güzel anneler,
Oun geçen bir yaz tatili sonrasında okullar da açıldı tam oldu. Bebegime tek bakıyorum kızım yardımcı oluyordu ama okula başladı. Bu haftayı uyumaya direnerek geçiriyoruz ama bugün kucağımda ninni söyleye söyleye uyuttum sakinleşti sızdı. Oğlum yatağa yatirinca bebegine sarılır kendi uyurdu bunu tekrardan başarmak gerekiyor.
4. Aydan sonra bizim yediklerimizden ağzına tattirdim ama son 20 gündür ek gıdaya basladik . 3 er gün yoğurt verdim sonra armut verdim. Sonra şeftali verdim sonra karpuz verdim. Sonra bal kabağı hasladim çok az suyla olacak hatta pişince suyu bile kalmıyor. Haşlanmış kabağı azıcık zeytinyağ koyarak ezdim yedirdim. Üzümden ağzına azıcık sıktım. Bu yiyecekleri 3 yada 5 kasık verdim tatsin ama memeyi bırakmasın istiyorum. Bu ek gıdalara geçtikten sonra popolarinda pişik olabiliyor. Yiyecekler asitli gelip pişik yapıyor.
Emekleme çabaları var yürümek istiyor ayakta durmak istiyor. Kilo olarak önde gidiyoruz taşımak da zor oluyor ama anne gücüyle taşıyorum evladımı.
Kızımda yurutec kullanmadım ama ogluma alacagim aramızda kullanan varmi ? Yürütecek sayesinde biraz daha rahat işimi yapabilirim diye düşünüyorum.
5 aylıktan beri oturma isteği var kısa kısa oturtuyoruz. Bazı doktorlar 3 aylıktan itibaren denemelere başlanması gerektiğini söylüyor. Ama bunu tamamen bebek belirliyor.Kızlar bebişleri oturtmaya başladınız mı(başladıysanız ne zaman) benim oğlan meyilleniyor ama korkuyorum ben
4.ayın sonuna doğru hafif hafif destekli oturtmaya başlattık hala devam ediyoruz. Kendi kendine oturamıyor henüz , biz kısa süreli çalışmalar yapıyoruz sadeceKızlar bebişleri oturtmaya başladınız mı(başladıysanız ne zaman) benim oğlan meyilleniyor ama korkuyorum ben
Üzüm konusunda haklısın ben yemesi için vermiyorum ağzının içine sıktım hemen pişik yaptı . Üzüm denemesini kaldırdım artık.Senin vasıtanla yazayım, üzümü kesinlikle bütün vermemek gerekiyor. Boğulmaya neden olabiliyor ki yaşın bile önemi olmuyor. Yarım yarım vermek daha sağlıklı. Ben erkek bebeklerde testisler için zararlı denildiği için yürüteç kullanmayı düşünmüyorum ama karar senin tabi ki
Evet ozlestik ama inan 2 çocukla çok daha zor hayat. Zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. Dün gece oğlum uyanmış yorgunluktan duymamışım çocuk uyanmış oynuyorÖzleştik ya, doğumdan sonra herkes kayboldu haklı olarak , birbirimizden haber alamaz olduk.
Siz baya tadımlara başlamışsınız ne güzelbiz de ekimin ilk haftası başlayacağız inşallah çok zorluk yaşamayız. Yürüteç ben de alacağım. Zayıf doğdu ama hızla kilo aldı, kollarım taşımıyor çok yoruluyorum. Desteksiz oturabildiği zaman yürüteçe geçmek gerekmiş sadece onu bekliyorum. Benim minnoşum henüz desteksiz oturamıyor
Destekli oturmalar var. 10 saniye kendi de duruyor 2 yada 3 haftaya oturur. Kızım da 6. Aya girince kendi oturmuştu.Kızlar bebişleri oturtmaya başladınız mı(başladıysanız ne zaman) benim oğlan meyilleniyor ama korkuyorum ben
Kiz bebek 700 g almıştıArkadaşlar sizlere bi sorum olacak malum siz bizden öndesiniz muayne olan olmustur mutlaka sadece anne sütü alan bebekler 5. Ay kontrolünde kaç gram aldılar
Bizim de en basindan beri duzenli takibimizi yapan doktorumuz yok maalesef. Izmirdeydik, sonra istanbul'a gectik. Bu zamana kadar 2 farkli doktor gordu. 1 ay sonra da Fransa'ya annemlere gidecegim, 2 ay kadar orada kalacagim. Kisacasi farkli farkli doktorlar esliginde yavrum Allah'a emanetBen de aynı şekildeyaşadığımız yerde takip eden bir doktor yok maalesef. Kendi kendimize yetmeye çalışacağız. Azar azar kucağıma oturtuyorum ama sandalyeye de ek gıdayla aynı zamanda oturtmayı düşünüyorum.
Teninin hassasligi dogal, cogumuzda vardir bu durum. Cene kenarindaki sivilce gibi nokta nokta kizariklar salyadan, herseyi agzina sokmaktan; dis cikartirken olabiliyor mumkun oldukca kuru tutun ve islak mendil degdirmeyin.Selam bende tadımlara basladım, seftali, armut, yogurt, salata, havuc yaşıyoryogurdu tek sevmedi GB meyveye sevdi Bi corba kadıgı kadar yedi, muz, seftali meyve filesine koyuyorum. Bazen 1 bazen 2kez mamada veriyorum sanki doymuyor çünkü.
Bide benim olumun boynunda kulak arkasında şimdide ense sac kısmında sürekli kızarıklık oluyo hametan verdi doktor aylar önce ama bazen sönüyo ama genelde hep kızarıyor isilik GB kulak arkası mantar GB, sık banyo temizlik yalama kremleme sürekli bakım halinde ben ömrümde o kadar yaglı ballı olmamışımdırbu2 haftadırda cenesi kızarıyor oda dudağını emer GB yapıyor ve sürekli salyalar akıyor ıslak sürtünüyo hersey agızda teni cok hassas anlattığım GB banyoya hazırlarken Üstünü cıkarıp tutayım kuvvete fileye yatırdım mı parmak izimi görüyorum eeebende haliyle bişeyle alerjisi var mı yokmu çözemiyorum nabsam ki alerjisi olsa ekstra huysuzlanır mı yoksa alerjikse sadece kızarma mı olur ben bunu nasıl ayırt ederim ki