2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Pirinç unu mu, pirinç unu olmaz bence bebeğinizi takip eden doktorunuza danışın size beslenme programı hazırlasın, mesela biz ilk patates ile başlayacağız. Besinlerin hepsini buharda haşlayıp püre ya da hafif pütürlü hale getirip yedireceğim. Kimisi ilk olarak yoğurtla başlıyor . Meyve ile başlayıp sebzeyi ve sütü reddetmeyenler de var bebekten bebeğe değişiyor. Bence bebeğin ne ile başlaması gerektiğine gelişimine göre karar vermek gerekiyor . Bu arada yoğurdu probiyotik içeren bir maya ile evde mayalayıp vermenizi tavsiye ederim

Merhaba kızlar nasılsonız bayağıdır giremedim ben de. Umarım sizler ve bebekleriniz iyilerdir.

Çocuğa tek baktığım için fırsat bulup giremedim bu arada da Beni işten çıkardılar . Ev hanımıyım artık

Çok teşekkür ederim.

Tamam ınsaallah. Teşekkür ederim.

Tahillar 7.ayda, pekmez de o civarda. Once sebze puresi baslanir, sonra yogurt ve meuve puresi.. ek gida diye googleda aratsaniz epeyce doktor video ve makalesi bulursunuz. Tum besinler 3 gun kurali ile 1 tatli kasigi, 1 yemek kasigi, yarim kahve fincani denenerek ilerlenecek. Agiz cevresinde kizariklik, dokuntu, ishal, kanli diskilama vb olursa o besine alerjisi vardir demektir, o besin kesilir.
En az alerji riski olan kabak ve patates, ileride sebze yiyebilmesi icin once sebze secilir. Vitamin degerini korumasi icin buharda 10dk pisirmeyi seciyoruz. Pismis meyveler de asiditesi azaldigi icin daha az alerji yapar. Elma armut gibi meyveler var ise cam rendede rendelenebilir pismesine gerek yok. Ilk kez tattiklari bir besini birseyle karistirmadan verin ki tadini alsinlar. Yogurt da biraz sonra, anne sutu ile arasi olmali, auni anda yenirse kesik kesik kusacaktir. 2gunde bir taze mayalanmali.
Herseyi tatmak zorunda degil muhakkak mevsim meyvesi sebzesi tuketin, ornegin yesil kabak yok ise bal kabagi gibi.
1 yasa kadar tuz seker bal patlican yasak, cok gerekli degilse cilek ve domates de kullanmiyoruz. Yemekler kapya biber ile renklendirilecek.
Yeni ekol alerjen gidalarin erken verilmesinin tepkiyi azalttigini dusunuyor, doktorunuza bagli.
3.cocugumu buyutuyorum, takilirsaniz grupta sorunuzu gorursem nacizane cevap vermeye calisirim.

Son düzenleme:
Selam kizlar. Ben ek gidaya 5bucuk aylikken baslamayi dusunuyorum. Once sebze ve sindirimi kolay besinleri tercih edecegim. Doktordan bagimsiz kendi kafama gore bi yol cizecegim. Ek gidayla ilgili bir cok menü var onlari uygulayacagim. Organik olmasina ozen gosterecegim.1 yasina gelince biz ne yiyorsak ona da aynisini verecegim. Insallah

Tek bakanların gözü yaşlı hakkınızda hayırlısı olsun canım, belki böylesi daha iyidir. En azından bebeğinin yanındasın

Ben de aynı şekilde yaşadığımız yerde takip eden bir doktor yok maalesef. Kendi kendimize yetmeye çalışacağız. Azar azar kucağıma oturtuyorum ama sandalyeye de ek gıdayla aynı zamanda oturtmayı düşünüyorum.

Selam güzel anneler,
Oun geçen bir yaz tatili sonrasında okullar da açıldı tam oldu. Bebegime tek bakıyorum kızım yardımcı oluyordu ama okula başladı. Bu haftayı uyumaya direnerek geçiriyoruz ama bugün kucağımda ninni söyleye söyleye uyuttum sakinleşti sızdı. Oğlum yatağa yatirinca bebegine sarılır kendi uyurdu bunu tekrardan başarmak gerekiyor.
4. Aydan sonra bizim yediklerimizden ağzına tattirdim ama son 20 gündür ek gıdaya basladik . 3 er gün yoğurt verdim sonra armut verdim. Sonra şeftali verdim sonra karpuz verdim. Sonra bal kabağı hasladim çok az suyla olacak hatta pişince suyu bile kalmıyor. Haşlanmış kabağı azıcık zeytinyağ koyarak ezdim yedirdim. Üzümden ağzına azıcık sıktım. Bu yiyecekleri 3 yada 5 kasık verdim tatsin ama memeyi bırakmasın istiyorum. Bu ek gıdalara geçtikten sonra popolarinda pişik olabiliyor. Yiyecekler asitli gelip pişik yapıyor.

Emekleme çabaları var yürümek istiyor ayakta durmak istiyor. Kilo olarak önde gidiyoruz taşımak da zor oluyor ama anne gücüyle taşıyorum evladımı.
Kızımda yurutec kullanmadım ama ogluma alacagim aramızda kullanan varmi ? Yürütecek sayesinde biraz daha rahat işimi yapabilirim diye düşünüyorum.

Senin vasıtanla yazayım, üzümü kesinlikle bütün vermemek gerekiyor. Boğulmaya neden olabiliyor ki yaşın bile önemi olmuyor. Yarım yarım vermek daha sağlıklı. Ben erkek bebeklerde testisler için zararlı denildiği için yürüteç kullanmayı düşünmüyorum ama karar senin tabi ki

Özleştik ya, doğumdan sonra herkes kayboldu haklı olarak , birbirimizden haber alamaz olduk.
Siz baya tadımlara başlamışsınız ne güzel biz de ekimin ilk haftası başlayacağız inşallah çok zorluk yaşamayız. Yürüteç ben de alacağım. Zayıf doğdu ama hızla kilo aldı, kollarım taşımıyor çok yoruluyorum. Desteksiz oturabildiği zaman yürüteçe geçmek gerekmiş sadece onu bekliyorum. Benim minnoşum henüz desteksiz oturamıyor

Kızlar bebişleri oturtmaya başladınız mı(başladıysanız ne zaman) benim oğlan meyilleniyor ama korkuyorum ben
5 aylıktan beri oturma isteği var kısa kısa oturtuyoruz. Bazı doktorlar 3 aylıktan itibaren denemelere başlanması gerektiğini söylüyor. Ama bunu tamamen bebek belirliyor.

Arkadaşlar sizlere bi sorum olacak malum siz bizden öndesiniz muayne olan olmustur mutlaka sadece anne sütü alan bebekler 5. Ay kontrolünde kaç gram aldılar

Üzüm konusunda haklısın ben yemesi için vermiyorum ağzının içine sıktım hemen pişik yaptı . Üzüm denemesini kaldırdım artık.
Yürümek istediği ayakta durmak istediği için almayı düşündüm dedigin gibi tesislere zararlı olabilir ama çok uzun yıllardır insanlar kullanıyor bu yuruteci. Bilemedim ne yapsam
Evet ozlestik ama inan 2 çocukla çok daha zor hayat. Zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. Dün gece oğlum uyanmış yorgunluktan duymamışım çocuk uyanmış oynuyor
Kilo durumu bizde çok fena Rabbım korusun evladımı ama kilo olunca annelik gücüyle taşıyorum. E bebekten oturma destekli kanguru aldık çöl iyi oldu . Eşimde bende ona oturuyoruz. Kaç kilo oldu kızın
Kızlar bebişleri oturtmaya başladınız mı(başladıysanız ne zaman) benim oğlan meyilleniyor ama korkuyorum ben
Destekli oturmalar var. 10 saniye kendi de duruyor 2 yada 3 haftaya oturur. Kızım da 6. Aya girince kendi oturmuştu.

Bizim de en basindan beri duzenli takibimizi yapan doktorumuz yok maalesef. Izmirdeydik, sonra istanbul'a gectik. Bu zamana kadar 2 farkli doktor gordu. 1 ay sonra da Fransa'ya annemlere gidecegim, 2 ay kadar orada kalacagim. Kisacasi farkli farkli doktorlar esliginde yavrum Allah'a emanet bilincli insanlariz arastirarak en dogrusunu uygulariz canim.
Ben destek vererek gun icinde bir iki kez oturtuyorum.
Anne yani besigimiz chicco'nun mama sandalyrsine donusen turden, biz yemek yerken onu icine koyup kemerini takiyorum bizi izliyor. Ve son gunler agzini yemek yermis gibi acip kapatiyor cok komik :)) 5.ayin icinde baslayacagim ek gidaya

Selam bende tadımlara basladım, seftali, armut, yogurt, salata, havuc yaşıyor yogurdu tek sevmedi GB meyveye sevdi Bi corba kadıgı kadar yedi, muz, seftali meyve filesine koyuyorum. Bazen 1 bazen 2kez mamada veriyorum sanki doymuyor çünkü.

Bide benim olumun boynunda kulak arkasında şimdide ense sac kısmında sürekli kızarıklık oluyo hametan verdi doktor aylar önce ama bazen sönüyo ama genelde hep kızarıyor isilik GB kulak arkası mantar GB, sık banyo temizlik yalama kremleme sürekli bakım halinde ben ömrümde o kadar yaglı ballı olmamışımdır bu2 haftadırda cenesi kızarıyor oda dudağını emer GB yapıyor ve sürekli salyalar akıyor ıslak sürtünüyo hersey agızda teni cok hassas anlattığım GB banyoya hazırlarken Üstünü cıkarıp tutayım kuvvete fileye yatırdım mı parmak izimi görüyorum eeebende haliyle bişeyle alerjisi var mı yokmu çözemiyorum nabsam ki alerjisi olsa ekstra huysuzlanır mı yoksa alerjikse sadece kızarma mı olur ben bunu nasıl ayırt ederim ki

Teninin hassasligi dogal, cogumuzda vardir bu durum. Cene kenarindaki sivilce gibi nokta nokta kizariklar salyadan, herseyi agzina sokmaktan; dis cikartirken olabiliyor mumkun oldukca kuru tutun ve islak mendil degdirmeyin.
Sorunlu bolgelere anne sutu sıkabilirsiniz.
Besin ve diger alerji testleri 4 yastan once tam sonuc vermemekle birlikte gerekli bir durum var ise(ornegin inek sutu proteini ya da gluten alerjisi gibi) daha erken yapilabiliyor.
Simdilik sadece kandan IgE ve Non-IgE alerji degerlerine baktirip birseylere hassasiyetini ortaya koymak mumkun.
Ense ve sacli deriyi dermatologa da gostermekte fayda var, bebeklerde atopik ya da seboreik dermatit olabilir. Yagli balli yapinca, atopik cilde uygun kozmetikle de rahatlar )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…