Yok ağzına sıktım yazmışsın zaten canım. Büyük birinin boğulduğunu duymuştum, sen üzüm diyince hatırlatmak amaçlı yazım sadece. Allah korusun dikkat etmek lazım.Üzüm konusunda haklısın ben yemesi için vermiyorum ağzının içine sıktım hemen pişik yaptı . Üzüm denemesini kaldırdım artık.
Yürümek istediği ayakta durmak istediği için almayı düşündüm dedigin gibi tesislere zararlı olabilir ama çok uzun yıllardır insanlar kullanıyor bu yuruteci. Bilemedim ne yapsam
Evet ozlestik ama inan 2 çocukla çok daha zor hayat. Zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. Dün gece oğlum uyanmış yorgunluktan duymamışım çocuk uyanmış oynuyor
Kilo durumu bizde çok fena Rabbım korusun evladımı ama kilo olunca annelik gücüyle taşıyorum. E bebekten oturma destekli kanguru aldık çöl iyi oldu . Eşimde bende ona oturuyoruz. Kaç kilo oldu kızın
Destekli oturmalar var. 10 saniye kendi de duruyor 2 yada 3 haftaya oturur. Kızım da 6. Aya girince kendi oturmuştu.
Tabi ki canım, belki doktorun söylediklerinin bir kısmını zaten okumuş oluyoruz ama düzgün yönlendirme ve takip yapan bir doktor olması gerekli. Biz özel aşıları bile kendimiz sorduk mesela. Durumunuz varsa yaptırın dedi geçti ve bunu diyen özel hastane doktoru. Takvim çıkarabilirdi ama yok. Kendim bakıyorum ne ne zaman yapılabilir ona göre yaptırıyorum mecbur. Bizim ağzını açmıyor ama kollarını uzatıyor sofrayaBizim de en basindan beri duzenli takibimizi yapan doktorumuz yok maalesef. Izmirdeydik, sonra istanbul'a gectik. Bu zamana kadar 2 farkli doktor gordu. 1 ay sonra da Fransa'ya annemlere gidecegim, 2 ay kadar orada kalacagim. Kisacasi farkli farkli doktorlar esliginde yavrum Allah'a emanetbilincli insanlariz arastirarak en dogrusunu uygulariz canim.
Ben destek vererek gun icinde bir iki kez oturtuyorum.
Anne yani besigimiz chicco'nun mama sandalyrsine donusen turden, biz yemek yerken onu icine koyup kemerini takiyorum bizi izliyor. Ve son gunler agzini yemek yermis gibi acip kapatiyor cok komik :)) 5.ayin icinde baslayacagim ek gidaya
Doktor sadece hametan verdi bide Şampuan, kremdense Şampuan işe daha cok yarıyor GB ama işte belli olmuyo neye göre cogalıyo azalıyor anlasılmıyoTeninin hassasligi dogal, cogumuzda vardir bu durum. Cene kenarindaki sivilce gibi nokta nokta kizariklar salyadan, herseyi agzina sokmaktan; dis cikartirken olabiliyor mumkun oldukca kuru tutun ve islak mendil degdirmeyin.
Sorunlu bolgelere anne sutu sıkabilirsiniz.
Besin ve diger alerji testleri 4 yastan once tam sonuc vermemekle birlikte gerekli bir durum var ise(ornegin inek sutu proteini ya da gluten alerjisi gibi) daha erken yapilabiliyor.
Simdilik sadece kandan IgE ve Non-IgE alerji degerlerine baktirip birseylere hassasiyetini ortaya koymak mumkun.
Ense ve sacli deriyi dermatologa da gostermekte fayda var, bebeklerde atopik ya da seboreik dermatit olabilir. Yagli balli yapinca, atopik cilde uygun kozmetikle de rahatlar)
Uni baby de kimyasal var, daha temiz içerikli bir ürün kullanabilirsin belki. Bize doktor sebamed aldırdı onda da varmış boşuna 100 lira vermiştim. Siveno kullanıyorum şimdi, sıkıntı yaşamadık.Doktor sadece hametan verdi bide Şampuan, kremdense Şampuan işe daha cok yarıyor GB ama işte belli olmuyo neye göre cogalıyo azalıyor anlasılmıyo
O verilen sampuanı banada vermişlerdi mesela hamileyken mantar problemimde, e hep onu kullanmak zararlı mı acaba dedim uni baby kullandım sanki iyiyi gelmedi şimdi yine bana verilen o şampuanlardan kullanıyorum pembe belki bilirsiniz iyi geldi
Gıda alerjisi ek gidaya geçişte kızımda yanaklarda soğuk yanması gibi kızarıklık yapmıştı. Popoda pişik kızarıklık yapabilir. Ama narin cilde sahip bebeklerde iş zor.Selam bende tadımlara basladım, seftali, armut, yogurt, salata, havuc yaşıyoryogurdu tek sevmedi GB meyveye sevdi Bi corba kadıgı kadar yedi, muz, seftali meyve filesine koyuyorum. Bazen 1 bazen 2kez mamada veriyorum sanki doymuyor çünkü.
Bide benim olumun boynunda kulak arkasında şimdide ense sac kısmında sürekli kızarıklık oluyo hametan verdi doktor aylar önce ama bazen sönüyo ama genelde hep kızarıyor isilik GB kulak arkası mantar GB, sık banyo temizlik yalama kremleme sürekli bakım halinde ben ömrümde o kadar yaglı ballı olmamışımdırbu2 haftadırda cenesi kızarıyor oda dudağını emer GB yapıyor ve sürekli salyalar akıyor ıslak sürtünüyo hersey agızda teni cok hassas anlattığım GB banyoya hazırlarken Üstünü cıkarıp tutayım kuvvete fileye yatırdım mı parmak izimi görüyorum eeebende haliyle bişeyle alerjisi var mı yokmu çözemiyorum nabsam ki alerjisi olsa ekstra huysuzlanır mı yoksa alerjikse sadece kızarma mı olur ben bunu nasıl ayırt ederim ki
Aman Allah korusun canimYok ağzına sıktım yazmışsın zaten canım. Büyük birinin boğulduğunu duymuştum, sen üzüm diyince hatırlatmak amaçlı yazım sadece. Allah korusun dikkat etmek lazım.
Uni baby de boya bile yok diye kızımda kullanıyorum ama dogru dur ne katkısız ki, siveno nın camasır suyunu kullandım yeni dogan Ken bol bol. Dogal Bi Şampuan var baktığım onu alıcam herelde ybb sayfası var intagram da ordanUni baby de kimyasal var, daha temiz içerikli bir ürün kullanabilirsin belki. Bize doktor sebamed aldırdı onda da varmış boşuna 100 lira vermiştim. Siveno kullanıyorum şimdi, sıkıntı yaşamadık.
Ben dun 5.ay kontrolu ve burun tikanikligi icin iyi bi doktora goturdum. Ek gidaya baslayabilir miyim diye sordum baslayabilecegimi soyledi. Hatta ek gida icin tarifler verdi onlari ekleyecegim fikir olurTabi ki canım, belki doktorun söylediklerinin bir kısmını zaten okumuş oluyoruz ama düzgün yönlendirme ve takip yapan bir doktor olması gerekli. Biz özel aşıları bile kendimiz sorduk mesela. Durumunuz varsa yaptırın dedi geçti ve bunu diyen özel hastane doktoru. Takvim çıkarabilirdi ama yok. Kendim bakıyorum ne ne zaman yapılabilir ona göre yaptırıyorum mecbur. Bizim ağzını açmıyor ama kollarını uzatıyor sofrayamamayı bardakla verdim bugün bardakla sokacak boğazına elma verdik eline nasıl heyecanlanıyor ben ekim ilk haftası mama sandalyesi alıp hem oturtmaya hem de patates, kabak falan vermeye başlamayı düşünüyorum. İnşallah mamayı içtiği gibi savaşmaz
Destekli dönebilmesi de önemli :) zaten sağa sola dönmesi ve karnının üstünden, sırt üstü dönebilmesi gelişim basamaklarında yer alıyor .. ama önemli kıstas sağa sola dönmesi ..Ben dun 5.ay kontrolu ve burun tikanikligi icin iyi bi doktora goturdum. Ek gidaya baslayabilir miyim diye sordum baslayabilecegimi soyledi. Hatta ek gida icin tarifler verdi onlari ekleyecegim fikir olurkilosu yuksek sinirda oldugu icin muhallebiyi direk eledi. 3 gun kuraliyla ilerlememi soyledi. Once sebze, sonra meyve ve en son yogurt tadimiyla ilerleyecegiz. Dun tatli patatesi denedik pek sevmedi ama karni tok sayilirdi ona bagliyorum. Bugun tekrar tatli patates verecegim.
Bu arada benim oglum hala kendisi donmuyor destekle dondurebiliyoruz onu biraz kafama taksam da dunki muayenede herseyi guzel ilerliyor, kilosundan dolayi tek basina donmesine daha var dedi.
Ben de ek gıda veriyorum yeni yeni meyve ile başladım bazı sebzelerde var salatalık içini çok seviyorBen dun 5.ay kontrolu ve burun tikanikligi icin iyi bi doktora goturdum. Ek gidaya baslayabilir miyim diye sordum baslayabilecegimi soyledi. Hatta ek gida icin tarifler verdi onlari ekleyecegim fikir olurkilosu yuksek sinirda oldugu icin muhallebiyi direk eledi. 3 gun kuraliyla ilerlememi soyledi. Once sebze, sonra meyve ve en son yogurt tadimiyla ilerleyecegiz. Dun tatli patatesi denedik pek sevmedi ama karni tok sayilirdi ona bagliyorum. Bugun tekrar tatli patates verecegim.
Bu arada benim oglum hala kendisi donmuyor destekle dondurebiliyoruz onu biraz kafama taksam da dunki muayenede herseyi guzel ilerliyor, kilosundan dolayi tek basina donmesine daha var dedi.
Bebeğini büyütüp başlarsın işe hayırlısı olsunMerhaba kızlar nasılsonız bayağıdır giremedim ben de. Umarım sizler ve bebekleriniz iyilerdir.
Çocuğa tek baktığım için fırsat bulup giremedim bu arada da Beni işten çıkardılar . Ev hanımıyım artık
Oturtmaya başlamalısın kasları güçlenmeli desteksiz oturmaya çabuk başlar güçlenirseKızlar bebişleri oturtmaya başladınız mı(başladıysanız ne zaman) benim oğlan meyilleniyor ama korkuyorum ben
İnş canım çok sağolBebeğini büyütüp başlarsın işe hayırlısı olsun
Tabi instagram sayfasini isterim. Instagram anneleriyiz sonucta :)Destekli dönebilmesi de önemli :) zaten sağa sola dönmesi ve karnının üstünden, sırt üstü dönebilmesi gelişim basamaklarında yer alıyor .. ama önemli kıstas sağa sola dönmesi ..
Ama sana tavsiyem karın üstü egzersiz yaptırırken sevdiği oyuncaklardan birini yukarı doğru salllaman , kollarını nasıl kullanacağını öğrenir :)
Hatta instagram sayfası önerebilirim
Egzersizler için
K.valide yuzunden esiyle arasi bozulmayan yok canim. Ama arani bozma, yoksa onlari mutlu edersin. Esinle Lila'nla ask dolu gunler yasayin. Ben oyle yapiyorum onlar catliyorKızlar nasılsınız
Baya yol kat ettik dimi valla neler konuştuk burada.
Benim kızda büyüyor çoktan ek gıdasını geçiş yaptım elma armut karpuz muz salatalık çok sevdiği şeyler
Kızımla ilgili çok şükür her şey yolunda.
Buraya da bir ara kv yüzünden eşimle aramız çok açıldı ondan giremedim ama şuan her şey yolunda çok şükür ki
K.valide yuzunden esiyle arasi bozulmayan yok canim. Ama arani bozma, yoksa onlari mutlu edersin. Esinle Lila'nla ask dolu gunler yasayin. Ben oyle yapiyorum onlar catliyor
Özellikle bunu sectim :)Tabi instagram sayfasini isterim. Instagram anneleriyiz sonucta :)
Pardon çamaşır deterjanıymış benim gördüğüm. Yine de tekrar bakmak lazım, şampuanında yoktur belkiUni baby de boya bile yok diye kızımda kullanıyorum ama dogru dur ne katkısız ki, siveno nın camasır suyunu kullandım yeni dogan Ken bol bol. Dogal Bi Şampuan var baktığım onu alıcam herelde ybb sayfası var intagram da ordan