- 7 Şubat 2022
- 784
- 1.198
- 33
Aslina bakarsan 4. Aylik bebekler 4 saatte bir acıkır ortalama diyorlar ancak biz yeni yeni saatleri açmaya başladık. İki saat uc saat icmese icmez. Ama ben genelde yine de teklif ediyorum, durumuna göre alıyor. 4. Ay içinde sıçrama atak haftası var, meme reddi yada meme sorunu yasayan cok var. Emmiyor diye üzülme geçiciEn iyisi aslında bende baslamadim suaanda cok tesekkur ediyorum cevap icin bu arada sizlerin bebekleri gunduz kac saatte bir emiyor ben erkenmi teklif ediyorm acaba tek gogsumde sut uretimi daha az onu reddediyor ya az dye yada atak haftasinda umarim atak haftasindandir
Bizimde basta baya sık emiyordu 2 saati bulmuyordu simdi dediginiz gbi 2 saatte veriyorum ama vermesem duracak gbi bir hali var erken teklif ettigimden asabilesiyor belkide bilemiyorum biraz aliyor bazen almiyor sağ memeyi kalani sagip kasik biberonla veriyorum süt bitmesin dye evet atak haftanizdayiz birde üstüne illet bir dönem birkac arkadas da sizin gbi soyledi rahatladim biraz umarim gecer duzeliriz bi an once cok tesekkur ediyorumAslina bakarsan 4. Aylik bebekler 4 saatte bir acıkır ortalama diyorlar ancak biz yeni yeni saatleri açmaya başladık. İki saat uc saat icmese icmez. Ama ben genelde yine de teklif ediyorum, durumuna göre alıyor. 4. Ay içinde sıçrama atak haftası var, meme reddi yada meme sorunu yasayan cok var. Emmiyor diye üzülme geçici
Rica ederim kuzum sağlıkla büyüsün bebislerBizimde basta baya sık emiyordu 2 saati bulmuyordu simdi dediginiz gbi 2 saatte veriyorum ama vermesem duracak gbi bir hali var erken teklif ettigimden asabilesiyor belkide bilemiyorum biraz aliyor bazen almiyor sağ memeyi kalani sagip kasik biberonla veriyorum süt bitmesin dye evet atak haftanizdayiz birde üstüne illet bir dönem birkac arkadas da sizin gbi soyledi rahatladim biraz umarim gecer duzeliriz bi an once cok tesekkur ediyorum
Herkes aynıymış sevinsem i üzülsemmi mi bilemedimperişanım tükendim ayçtakmı sıcramamı ne belaya bitsin artık çıldırıcam kızım 5eylülde 1e baslıcak 5ay doldu ek gıda için enerjim yok günde 1 bazen 2 mama veriyorum sırf uyusun diye ben yatsıya o uyanıyo evin işi hiçbitmiyo cok sıcak ter kusmuk cok mutsuzum heryerim agrıyo sacların dökülüyor doktora gidicem vucudum iflas ediyo sanki kasıntı baskıyı stres uykusuzluk mutsuzluk basıyo bileyim eksik herelde takviye alıcam kimseden fayda yok güçlü olmak zorundayım, bide hergün sabah kızı hazırla doyur beslenme koy, gelince ödevi, kıyafeti sacı bası nasıl yapıcam aklın almıyor
Kuzum öncelikle yaşadıklarında asla yalniz degilsin bunu bil. Hepimizin öyleyiz bende öyleyim. Artık bi noktaya gelip ağlaya ağlaya kızıma baktığımı hatırlıyorum hemde cok uzak bir zaman değil. Annelerin buna kesinlikle hakki olmalı, içini boşalt önce. Ve bil ki geçecek bunlarHer memede tuvaletini yapan cocugun 2gün yapmamaya basladı Bi aydır 2gün sonra 3.gün yapıyo dolu doluama çişte yok çok sizde nasıl çiş Bi bezin önünde azcık erkek, eskiden çişkaka dolu doluydu
Hayır. Biz de onu kullanıyoruz sabah aksam.Merhabalar gece parladığı için kızıma avent ultra air night emzik almıştım bunu gün içinde de kullanıyoruz. Sadece gece mi kullanmak gerekiyor gündüz için başka emzik almalı mıyım?
Atak bitti arkadaşlar çok şükür . Bitmeyecek gibi geliyordu , gece uyanmayan cocuk hiç uyumaz hale gelmişti. Hele gündüz uyutmak tam bir faciaydı. Hepsi geride kaldı, eski düzenimize döndük. Darısı tüm ataktaki bebişlerin başına
Gerçekten bitecek az daha dayan arkadaşımbitcek mi ?
Bugünlerde geccek mi ?
Ya kaç günlükken bitti ben takvime bakıyorum hala 8 gün diyorbugün endokrine gidip kan verdim ://
Uykuya geçişte ağlıyor mu ? Bitti mi ağlama ?
Aklıma ne gelirse deniyorumBebeğim 4bucuk aylık ve uykusuzluk artık zirveye çıktı sürekli emmek istiyor 1 saat bile uyumuyor aralıksız gece de dahil olmak üzere ağlayarak uyanıyor kizlar neler yapıyorsunuz siz uyutmak içiin
Ek gıdaya geçtik meme reddi var gündüz kabul etmiyor savaş veriyorum resmen ne yapmalıyım tecrübeliyim demişsinizDun gece odam 29.2 derece ve %67 nemdeydi.... nem alici calistirdim, 3 kez klima actim.
Her ayin macerasi ayri, biz ek gidadayiz bu donemde de alerjiler oluyor, meme reddi olabiliyor. Tecrubeli olmama ragmen her biri farkli bir birey, her gun yeni birsey deneyimliyorum.
19.hafta atagi oldukca belirgin bir etki yaratiyor, yenidogandan ayrilip sut cocuguna dogru evriliyor. Hepinize kolay gelsin. Atak haftalarinda zikredilen sıkıntı diş sıkintisi yaninda pek sorun sayilmaz, bu gunlerin de tadini bilmek lazim. Bilgisayar oyunu gibi, bir level'i geciyorsun yenisi başliyor.
Ek gıdaya geçtik meme reddi var gündüz kabul etmiyor savaş veriyorum resmen ne yapmalıyım tecrübeliyim demişsiniz
Kundakta hareket edemeyince çıldırıyor sadece memede uyuyor her gün baş ağrısıyla geziyorum gece yarım saate bir uyaniyor dediklerinizi bende denedim ama maalesef sıfır başarıAklıma ne gelirse deniyorum
Yarım kundak , ayakta sallama ve beyaz gürültü üçlüsüyle bür nebze başarıya ulaştım ama gündüzleri çok kısa uyuyor :/
Çok teşekkür ederim ilginiz için ne güzel notlar deneyeceğim mutlaka size yazarımELIMDE ESKI NOTLARIM VAR, ISE YARAYABILIR;
- Bebeğiniz memeye yakın iken gulumseyin, onunla konuşun, bebeğinizin gözlerine bakın. Memede olduğu zamanları duygusal anlamda ödüllendirici kılarken memeden uzak zamanları bu açıdan nötr geçirmesini sağlayın.
- Kanguru bakima donus; Bebeğinizi beslemediğiniz zamanlarda onu çıplak olarak göğüs bölgenize koyun ve mümkün olduğu kadar orada kalmasını sağlayın.
- Bebeğinizin çok aç olmadığı zamanlarda emzirmeyi deneyin.
- Hareket ederek emzirin
- Memenizi teklif etmeden önce bir miktar sağın. Ya da bebeğinizin dudaklarına bir kaç damla değdirmek üzere elinizle sağın.
- Emzirir pozisyonda biberonu vermekle başlayın ve bebek aktif bir şekilde emiyor ve yutkunuyorken biberonu çekip memeyi verin