2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Ben de spiral taktırmayı düşünüyorum ama ona rağmen hamile kalan varmış. Reglim bitince doktor kontrolüm var ona da bi danışacağım bakalım ne diyecek
Ben önceki doğumlarımdan sonra eşimden gizli taktırıp ona kendisinin korunması gerektiğini söylemiştim çifte korunma sağlamıştım 😈Yine aynısını yapmayı düşünüyorum.
Bebeklerine göz kontrolü yaptiranlar kontrolleriniz nasıl geçti. Biz bugün kontrole gittik ve oğlumun gözlerinin miyop olduğunu söyledi doktor 😔 ayrıca göz kaymasının da bir miktar fazla olabilir gibi dedi. Başka bir uzman doktora yönlendirdi ama ancak ağustos ayına randevu bulduk. Sık sık gözlerinin muayene edilmesi gerektiğini ve biraz büyüdüğünde gözlük takmaya başlayacağını söyledi 😔 isallah diğer doktordan güzel haberler duyarız. Icim bir garip oldu ya bizi göremezse diye kötü oldum, cok hassas çabuk etkilenen biriyim.
Görüp görmediği kontrol edilirde miyobunu nasıl anlıyorlar çok enteresan. Ailede varmı peki göz problemi olan.

Mochi o kadar etkili bir şey mi ya, bazı yorumlar kötüydü bana da pek süt çıkmaz gibi gelmişti o yüzden almadım ben. Elektrikli pompa canımı yakıyor, elle sağiyorum çok gerekiyorsa
Bak mesela bu emzirirken diğer memeye taktığımda çıktığı miktar , baxen bebek uyurken de takıyorum ben de yeni başladım 3 gün falan olmuştur , unutuyorum sürekli ama takmak lazım..
4DBEF7B9-1A08-44EB-9223-BE272625D647.jpeg

Bebeklerine göz kontrolü yaptiranlar kontrolleriniz nasıl geçti. Biz bugün kontrole gittik ve oğlumun gözlerinin miyop olduğunu söyledi doktor 😔 ayrıca göz kaymasının da bir miktar fazla olabilir gibi dedi. Başka bir uzman doktora yönlendirdi ama ancak ağustos ayına randevu bulduk. Sık sık gözlerinin muayene edilmesi gerektiğini ve biraz büyüdüğünde gözlük takmaya başlayacağını söyledi 😔 isallah diğer doktordan güzel haberler duyarız. Icim bir garip oldu ya bizi göremezse diye kötü oldum, cok hassas çabuk etkilenen biriyim.
Başka bir dr un bakması iyi olur , kaç günlük oğlun ? Miyop kötü bir şey değil ki ileriki yaşlarda lazer ile tedavi olur , üzülme cnm ..

Miyop olduğu şimdi anlaşılıyor mu ki enteresan ben doktora özellikle sordum yaptığınız göz muayenesi görüp görmemesi mi diye ameliyat sonrası gözlerinde ameliyat lezyonları kalmış mı ona bakıyoruz dedi. 6. Ayını doldurduğunda göz ölçümü yapacaz dedi yani 6. Aylarında ölçüm yapılıyor .

Kızlar bebeğim 3160 doğmuştu. 3.gün 2900 e düşmüştü. 1.ay kontrolünde 3770 olmuştu. Dün ise 2.ay kontrolüne gittik. 4860 çıktı. Doktor sütün var ama yağsız demek ki dedi. Bebek büyümek istiyor ama yetmiyor dedi. Kaşıkla zeytinyağı iç dedi. Moralim bozuldu ya dünden beri. Sizin bebekler kaç kilo doğdu ve 2.ayda kaç kilo oldular. Birde sütümdeki yağ oranını nasıl arttırabilirim

Kızlar bebeğim 3160 doğmuştu. 3.gün 2900 e düşmüştü. 1.ay kontrolünde 3770 olmuştu. Dün ise 2.ay kontrolüne gittik. 4860 çıktı. Doktor sütün var ama yağsız demek ki dedi. Bebek büyümek istiyor ama yetmiyor dedi. Kaşıkla zeytinyağı iç dedi. Moralim bozuldu ya dünden beri. Sizin bebekler kaç kilo doğdu ve 2.ayda kaç kilo oldular. Birde sütümdeki yağ oranını nasıl arttırabilirim
Benim bebe henüz 45 günlük ama yap olayı benimde kafama takılıyor bür kaç gündür , ablam bana kuru yemiş ye yağlandırır sütü demişti ben çok az yiyordum bi kaç gündür hiç yemedim alayım bari bugün , sana da fikir olur aabah aç karna zeytinyağı iyi gelir sana da ona da :) üzülme

Benim bildiğim ayda 500-600gr üzeri olması gerekiyor başlarda. senin bebeğin 1110 almış daha napsın çocuk? Bence gayet güzel. Doktordan daha iyi bilemem tabi ki ama bana abartmış gibi geldi.

Maşallah 🧿 başka bir doktora daha gidin bence, 1 kilo alıyor zaten bebeğiniz ne kadar bekliyor ki doktor? 600 gram ile 1 kilo arasında alması bekleniyor zaten normalde

QUOTE="Minikkurabiyem, post: 71809622, member: 600209"]
[/QUOTE

Benim kız 3240 doğdu sonra 2800 e kadar düştü.
İlk ayda 4710 du geçen de hastane de tartıldı 5270 olmuştu doktor çok iyi dedi.
Ben sadece anne sütüyle besliyorum ama sütüm iyi yarıyor.
Onun dışında ne yapılır inan bilmiyorum canım

Ben daha olmadım ne zaman Oluru acaba diye merak ediyorum.
2 ay olacak neredeyse daha tık yok
Geçen hafta karın ağrım oldu, regl olcam heralde dedim . Sonrasında afedersin böyle turuncu mukus gibi büyükçe bir parça attım wcde . Ondan 1 hafta sonra da reglim başladı. Korkutmak istemem ama doğumda böyle kanamam olmadı acayip sarsıldım ben ve hala devam ediyor 🥺 bence ben erken oldum , ilk 1 yıl içinde gelirmiş normalmiş yani

Benim bebe henüz 45 günlük ama yap olayı benimde kafama takılıyor bür kaç gündür , ablam bana kuru yemiş ye yağlandırır sütü demişti ben çok az yiyordum bi kaç gündür hiç yemedim alayım bari bugün , sana da fikir olur aabah aç karna zeytinyağı iyi gelir sana da ona da :) üzülme
Kuruyemis cevizi ihmal etmiyorum ama olmamış demek ki anlamadım bende. Biraz daha ağırlık vericem bakalım fark edecek mi

Kuruyemis cevizi ihmal etmiyorum ama olmamış demek ki anlamadım bende. Biraz daha ağırlık vericem bakalım fark edecek mi
Hurma da yağlandırıyor sütü . Sağdıgım sütlerden biliyorum hurma yediğim günler sütümün rengi daha sarı ve yağlı kısmı üstte baya belirgin oluyor.

Geçen hafta karın ağrım oldu, regl olcam heralde dedim . Sonrasında afedersin böyle turuncu mukus gibi büyükçe bir parça attım wcde . Ondan 1 hafta sonra da reglim başladı. Korkutmak istemem ama doğumda böyle kanamam olmadı acayip sarsıldım ben ve hala devam ediyor 🥺 bence ben erken oldum , ilk 1 yıl içinde gelirmiş normalmiş yani

Evet canım erken gelmiş seninkisi ama normal ise sıkıntı yapma.
Emziren anneler de 1 sene olmayanlar varmış bilmiyorum yavrum benim hala gelmedi.
15 kilo vermişim kilolarım gitse keşke 😪

Benim bildiğim ayda 500-600gr üzeri olması gerekiyor başlarda. senin bebeğin 1110 almış daha napsın çocuk? Bence gayet güzel. Doktordan daha iyi bilemem tabi ki ama bana abartmış gibi geldi.
Bende bilemediğim için moral olarak çöktüm tabi. Anlamadım yani. İnternettrn bakıyorum senin dediğin gibi çıkıyor aylık kilo alımı için

Bende bilemediğim için moral olarak çöktüm tabi. Anlamadım yani. İnternettrn bakıyorum senin dediğin gibi çıkıyor aylık kilo alımı için

Kuzu senin bebenin kilo alamı gayet normal sen doktorlara bakma.
Benim kızın yüzünde yenidoğan alerjisi çıktı inan 3 doktora gittik 3 u de başka şey dedi.
Mustelanın kremini kullandık hiç bir şeyi kalmadı.
Ayda 500 600 gram alıyorsa senin bebeden iyisi yok.
Canını sıkıp sütünü strese sokma

Maşallah 🧿 başka bir doktora daha gidin bence, 1 kilo alıyor zaten bebeğiniz ne kadar bekliyor ki doktor? 600 gram ile 1 kilo arasında alması bekleniyor zaten normalde
1 ay daha şans vericem doktora canım. Yine bebeğim 1 kilo alır ve aynı şeyleri söylerse başka bir doktor bulcam

Evet canım erken gelmiş seninkisi ama normal ise sıkıntı yapma.
Emziren anneler de 1 sene olmayanlar varmış bilmiyorum yavrum benim hala gelmedi.
15 kilo vermişim kilolarım gitse keşke 😪
Evet emzirenler daha geç oluyor, bunu bildiğim için hemen doktora gittim kanama cok yoğun olunca korktum, ultrasonla baktı normal dedi ama perişanım canım yaa 😢😢 ayva göbeğim kalmıştı tek iyi yanı regl olunca biraz daha indi 1,5 kg da öyle gitti son birkaç günde , 56 ya düştüm . 70le doğuma gitmiştim. Üzülme gidecek kalan kilolar da ,sen yine masallah baya iyi vermişsin .
Liloşum nasıl iyi mi, her şey yolunda mı💜

Evet emzirenler daha geç oluyor, bunu bildiğim için hemen doktora gittim kanama cok yoğun olunca korktum, ultrasonla baktı normal dedi ama perişanım canım yaa 😢😢 ayva göbeğim kalmıştı tek iyi yanı regl olunca biraz daha indi 1,5 kg da öyle gitti son birkaç günde , 56 ya düştüm . 70le doğuma gitmiştim. Üzülme gidecek kalan kilolar da ,sen yine masallah baya iyi vermişsin .
Liloşum nasıl iyi mi, her şey yolunda mı💜

Benim daha 15 kilo vermem lazım çok aldım çünkü 🥲
Sen ne güzel zayıflamışsın maşallah canım benim 🧿
Liloşum iyi şükür teyzesi onun her gün büyüdüğüne şahit olmak ne güzelmiş bende onunla birlikte yine büyüyorum 😍
Memeye çok düşkün karnı toksa ondan mutlusu yok🥲

Hurma da yağlandırıyor sütü . Sağdıgım sütlerden biliyorum hurma yediğim günler sütümün rengi daha sarı ve yağlı kısmı üstte baya belirgin oluyor.
O zaman hurmayla ağırlık vereyim canım. Evde hurma pekmezi de var ara ara ondan da kaşıklayayım.
Bu arada bende 10 gün önce regl oldum canım. 40gun lekelenmem sürdü temizlendim 50.gün adet oldum. Ben de daha gec olurum diye düşünüyordum ama erkenden oldum. Hatta olduğum gün kustum. Hormonlardandır diye düşünüyorum

X