2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Valla dikişlerim yeni iyileşti diyebilirim. Perişan oldum doğum sonrası memittolar bi yandan yara oldu zaten. Vucudumu daha yeni toparlıyorum. Bebemde maşallah çok huysuz sağolsun. Sürekli kucakta pışpış istiyor. Meme bağımlısı. Daha ne anlatayım bacım Yine de aman sağlıklı olsun da derken bugünde burnu akmaya başkadı tıkandı filan yarın doktor yoluna düşücez gibi.

İlk başta o sıkıntılar hepimizde oluyor yavrum.
Benimde memeler yara oldu, dikişlerim sızladı hatta tuvaletimi yaparken yanma oldu ama geçti geçiyor.
O zaman gecmeyecek gibi geliyor ama sabır kuzum.
2 gündür İzmir çok sıcak sen nerede oturuyorsun öyle

İstanbul canım. Evde temizlik filan vardı camlar açıktı ordan kaptı galiba

Bizim ki gaz sancısı vurana kadar mis gibi bi bebek. Gece uykusunu biliyor. 9dan 10 a kadar sancı girdi sallayıp uyuttuk. Uyuyor hala arada acıkıp uyanıyo sonra yine uykuya devam. Sabah da bi posta sancı giriyor
Benim memeler de çok hassas ya hala. Sağarken derisi soyulmuştu şuan yara yok ama deri inceldiği için acı oluyor biraz
İdare ediyoruz bakalım. Senin dikişler iyi olmuş şükür sevindim doktor bize özellikle çocuğu cereyanda bırakmayın dedi. Dikkat et odaları sırayla havalandır gerekirse. Tam geçiş zamanı, kıştan daha çok hasta oluyo insan

İstanbul canım. Evde temizlik filan vardı camlar açıktı ordan kaptı galiba
Çok geçmiş olsun bu hafta hava çok değişikti bazı saatler çok sıcak bazısı ise soğuktu ben temzilik gününde sıcak olmasına rağmen .. burnu tıkanırsa nurse harveys damla önermişti bize dr yatağının kenarına bir beze damlatıp koyun demişti ..

Benim kızım kolik malesef . İnanılmaz gaz problemimiz var . Sab simplex damla kullanıyoruz probiyotik kullanıyoruz ama hala gazlı . Arabaya binip şehir turu falan atıyoruz uyusun diye . Allahtan banyoyu cok seviyor . Kovaya su dolduruyoruz, ayaklarını göbeğini falan hafif sıcak suya batırıyoruz öyle rahatlıyor . Yoğurt süt baharat hiçbir şey yemiyorum gaz olmasın diye , günden güne de eriyorum eski zayıf halime geri dönüyorum . Süt problemimiz cok şükür hiç olmadı ama gazdan usanmış durumdayım . Böyle böyle geçecek bugünler de napalım yeterki sağlıklı olsunlar biz idare ederiz

Merhaba nisan annelerim, ben şubat annesi❣
Bizim bebeklerimizin gazlar bitmek üzere oldukça hafifledi çok şükür. Şimdi biliyorum ki sizler gazdan ne yapacağınızı şaşırmış durumdasınız.
Benim bebeğim gazdan dolayı neredeyse ememezdi bile. Yine böyle gaz yüzünden 4 gün boyunca neredeyse hiç beslenemedi ,soluğu doktorda aldım. Dedim ki nolur bi ultrason ile bakın kesin iç organlarında bisey var benim bebeğimin. Doktor güldü, annesi tabi bakalım ama gazdan beslenemiyor bebeğin dedi. Bana bir probiyotik verdi,öncesinde zinco,nurse Harvey's, metsil kullandım fayda görmemiştim.
İnanır mısınız sadece 2 kez verdim ve o günden sonra bir daha yoğun gaz sorunu yaşamadım ben. Bin şükür. Tamamen bitkiselmis sizlerde yine doktorunuza danışın tabi ki. LACTOCOL ismi. Ben doktoruma bu konularda çok güvenirim.
İnşallah birilerine faydam olur. Hepiniz sağlıcakla büyütün bebeklerinizi❣

Kizlar yasadigim bi sorunu sizinle paylasayim, olaki basiniza gelirse telas yapmamaniz icin. Ama tabi insallah yasamazsiniz.
Fotografta gordugunuz sey seboreik dermatit yani konakmis. Ben konagin sadece kafada olabilecegini saniyordum. Maalesef oglumun her iki kulagi ve kaşlarinin arasinda var. Hafiften bi burun deliginin altinda da. Cok telas yaptim uzuldum, iyi bi doktordan randevu aldim. Korkulacak bisey olmadigini, hergun banyo oncesi hakiki zeytin yagini konak bolgelerine surup 30-45dk sonra yikamami onerdi. Yeni dogan aknesi, isiligi icinse ilk 3 aylik surecte bazi bebeklerde olabilecegini, bu donemde mustelanin agir oldugu ve sebamed baby kullanmami onerdi. Zaten sampuani 2 gunde 1 kullan, saf suyla yikaman daha saglikli dedi.
Anne olmak zor ama gulusu yeter derler ya oyle bi haldeyim.

Eklentiler

• 20220516_192706.jpg
    124 KB · Görüntüleme: 90
Birebir aynısını yaşadık kuzum, kızımda öyle oldu. Konak olduğunu saçta olmayınca asla anlamadık.
Doktor söyleyince anında zeytinyağı ile müdahale ettik gecti çok şükür. Gecmesi yine sürdü bir süre ama şuan Maşallah geçti.
Yüzü için ben mustela aldım cok da memnunum onarıcı bakım kremi varmış baya su çiçeği izine bile kullanılır diyor oda çok şükür ki geçti. Spa randevumuzu erteleyip duruyordum bu yüzden sırf bu hafta gideceğiz inşallah

Cok gecmis olsun canim
Evet mustela cradle cap diye bi krem yazdi, aksam uyumadan once onu da suruyoruz. Assagi yukari kac gunde gecti peki ? Sen izmirdeydin dimi ? Eger spa icin memnun kalirsan gittigin yerin ismini benimle paylasir misin ? Ben de 40i icim spa dusunuyorum.

Aynısı benim bebeğimde de oldu..bir sabah uyandığımda kaşında baya bı konak olmuştu ne olduğunu anlamadım Dr gittik hemen korkulacak bişey Yok dedi geçer ama uzun sürebilir dedi. Bebe yağını konaklı bölgeye sürmemizi hergun duş aldırmamızı, duş aldırken konaklı bölgeye parmak ucuyla hafif masaj önerdi. Dr dediği gibi yaptık ilk yağ sürdük biraz zaman geçince duş aldırdık parmağımla masaj yaptım konaklı bölgeye hemen o an geçti kaşı tertemiz oldu. Fakat geçti gitti dedim iki gün sonra aynı bölgeye yine oldu. Tekrar aynısını yaptım şuan kaş bölgesi geçti tekrarlamadı.

Oyyy çok geçmiş olsun ..

Kuzum yaklasik 2/3 gunde yüzündekiler geçti ama konak inatçı. Geçti diyosun iki gune yeniden cikiyor. Onun icinde mustelanin konak şampuanını aldım.
Bubble spa izmir ismi kuzum, 40 için balondan konsept de yapıyorlar. Baya uygun fiyatida instdan bak istersen simdiden. Yanilmiyorsam folkart ta

Yazmanız uygun olur mu ne kadar fiyatları

Göğsü çıkmış olmasın cnm

Bebeğimin gaz çıkarma problemi yokken birden sorun olmaya başladı, karnı şişti. 3 gün boyunca kıvrandı resmen. Ne yapsak fayda etmedi. Böyle aniden başlaması düşündürdü beni çünkü yediklerime de çok dikkat ediyorum. Sab simplex kullandık ve nefes aldık diyebilirim. Sonrasında d vitaminine başladıktan sonra gaz problemi meydana geldiğini farkettim. Biraz netten bakınca da sağlık ocağından verilen d vitamininin kabızlık ve gaz yaptığına dair çokça şikayet okudum. Doktor bu konuda bizi uyarmamıştı, doktorumuzu değiştirdik. Şu an başka bir markayı kullanıyoruz. Gaz damlasına da devam ediyoruz. Günde 3 kere 6 damla şeklinde. Ara ara yine gazı oluyor ama çok şiddetli yaşamıyor. Belki sağlık ocağında verilen damlayı kullananınız vardır diye bilgilendirmek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…