2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Kendimş 4 çocukla düşünemiyorum. Önceden hep 3 isterdim ama kuyuya düşünce imkansız olduğunu anladım. Belki 25te falan anne olsam 4 yapabilirdim ama şuan ne enerji ne sabır var. 34 yaşındayım ama içim 64😌
Sen yalnızsın benim çocuklar da yardımcı olanım vardı şimdide öyle

İnanır mısın ayyyynı. Çok şükür sakin genel olarak ama yine de akşam kafam patlıyor. Bugün bimden dinozorlu kafesli falan bi oyuncak aldık. 5ten beri vızıklıyor. Takılan yerini kırdı, çiviyle tutturduk. Beğenmedi Vida taktım. Şimdi de geri düzgün gitmiyo bu diyor. Sürekli oyun oynamak istiyor. Artık sıkıldım gerçekten. Kahvaltı hazırlıcam diyor boşver ya boşver diyo🤣 kreşe başlamadan asla düşünmüyorum 2.yi. Yaş geçiyor ama yapacak bişey yok. Allah istediğimiz zaman sağlıkşa nasip etsin inşallah. Her şerde bir hayır var gerçekten
Bu anlattıkların o kadar tanıdık şeyler ki😀😀 istediğini yapmayınca, anne sen çok yaramazlık yapıyorsun ,hiç sözümü dinlemiyorsun bu şekilde olmaz diyo bana 🤣 çok zor olduğu kadar her şeyin çok da eğlenceli olduğu bir dönemdeyiz 😀

Bu anlattıkların o kadar tanıdık şeyler ki😀😀 istediğini yapmayınca, anne sen çok yaramazlık yapıyorsun ,hiç sözümü dinlemiyorsun bu şekilde olmaz diyo bana 🤣 çok zor olduğu kadar her şeyin çok da eğlenceli olduğu bir dönemdeyiz 😀
Totolarındaki beze bakmadan🤣🤣🤣 evet ya öyle çok yorulsam da yemek istiyorum. Bazen de çok kızıyorum yalan yok. Bezi bırakabildiniz mi?

Evet evet çok şükür haziran ayında kendi isteğiyle bıraktık 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 siz ne durumdasınız
Maşallah 🌸 ben de aynı zamanlarda denedim ama oturmak istemedi. 2.5 gün bezsizdı gece kaçırma hiç olmadı. Çişlerini bi şekilde yakaladık ama kakayı hep altıa yaptı. 3 4 hafta önce kendisi takmak istemedi. Söylüyodu çok güzel ama 3. Gün kaka sıkıntısı oldu. Korkmuş görmek istemiyomuş. Çok kötü sıktı kendisini yapmamak için. 1 hafta sonra tekrar bağladık. Şükür şuan tutma yok en azından. Bakalım tekrar ne zaman isterse o zaman açmayı düşünüyorum.

Maşallah 🌸 ben de aynı zamanlarda denedim ama oturmak istemedi. 2.5 gün bezsizdı gece kaçırma hiç olmadı. Çişlerini bi şekilde yakaladık ama kakayı hep altıa yaptı. 3 4 hafta önce kendisi takmak istemedi. Söylüyodu çok güzel ama 3. Gün kaka sıkıntısı oldu. Korkmuş görmek istemiyomuş. Çok kötü sıktı kendisini yapmamak için. 1 hafta sonra tekrar bağladık. Şükür şuan tutma yok en azından. Bakalım tekrar ne zaman isterse o zaman açmayı düşünüyorum.
Kaka bizde de problem oldu üstelik kendi isteğiyle bezi bırakmasına rağmen. Yaparken korktu, yapmak istemedi, tuttu. Çizelgeler hazırladım pinterestten . Her çiş ,kaka sonrası stickerlar yapıştırdık , kitaplar okuduk , sohbet ettik anlattık bir şekilde hallettik çok şükür . Kakayı vücutlarının parçası görüyorlarmış ya ondan zorlanıyorlarmıs yapmaya. Üstelemediğin iyi olmuş bence nasıl olsa bir gün bırakacak , zorlayarak travmatize etmeye hiç gerek yok çocuğu 🙏🏻

Kaka bizde de problem oldu üstelik kendi isteğiyle bezi bırakmasına rağmen. Yaparken korktu, yapmak istemedi, tuttu. Çizelgeler hazırladım pinterestten . Her çiş ,kaka sonrası stickerlar yapıştırdık , kitaplar okuduk , sohbet ettik anlattık bir şekilde hallettik çok şükür . Kakayı vücutlarının parçası görüyorlarmış ya ondan zorlanıyorlarmıs yapmaya. Üstelemediğin iyi olmuş bence nasıl olsa bir gün bırakacak , zorlayarak travmatize etmeye hiç gerek yok çocuğu 🙏🏻
Ben de kitaplar buldum okuduk anlattık. Neler neler söyledim. Bizm vücudumuzun çöpü onlar, evdeki çöpü atmazsak nasıl kokuyor dimi? Bez parasıyla oyuncak alırız dondurma çikolata... Aklına gelebilecek her cümle. Kendiniç ok güzel ifade edip bzi anlamasına rağmen olmadı. Yani yapmamak için kendini sıkışını bir görsen☹️ altına yap temizlerim diyodum artık. Ha bezi de istemedi geri. Bi iki ona da ağladı ama baktı artık kaçış yok birini seçti mecburen. Biliyorum ya kaka sıkıntılı iş ama artık kendini sıkıp bana dünyayı dar edince kızdım ister istemez. Halıya bile yaptı asla kızmadım. Sorun değil temizleriz dedim hep. Ama kaka yapmadıkça karnım ağrıyo ovala dedi durdu. Ay neyse ya bakalım artık inşallah sonraki süreç daha kolay olur. Şimdi bezini falan gösteriyorum sıkıntı yapmıyor. İnşallah faydası olur

İmkanımız olsa kesinlikle villa ilk tercihim salacan bahçeye akşama kadar pestilleri çıkana kadar oynasınlar yorulup kendi kendilerine uyudunlar🤣
Bugün 2.30 gibi uyandı. Sonra pikniğe gittik, 6 gibi geldik. Geldiğinde uykum var diyodu uyuduğunda 9.30 olmuştu🤗 ayarları yok. Ev değiştirmek de çözüm olmayabilir. Survivor, wipe out gibi parkur kurmak lazım sanırım

4-5 yaş fark olunca nasıl oluyor süreç bizi aydınlatır mısın 🙈 büyük olan küçüğe nasıl davranıyor mesela ?
Ilk dogdugunda hersey cok guzeldi hic zorluk yasamadim zaten 4 4,5 yaş olsun istiyordum aralari öyle de oldu sukur. En azından sessiz olalım uyusun vs dediğimde anlayabiliyordu Yasadigim tek zorluk esim nobet usulu calisiyor odasinda yatarken bende seninle yaticam diyordu esim yokken.. bebek emmeye uyandikca abi de uyaniyordu o konustukca bebek ayılıyordu ve hastaliklar zor geciyordu aralari daha az olsa muhtemelen cok fazla hirpalanirdim.

Suanda ufak tefek 2 numaranin kiskancliklarindan ve abi eline ne alsa istemesinden ddolayi krizler yasaniyor oglum 1.sınıf bu sene gecen sene erteletmistik (iyiki ) odev yaparken ver bende yapicamlar vs ler yuvarlanip gidiyoruz 🤣 yine de 2 çocuğun yükü kolay olmuyor elbet tecrübe olmasına rağmen ikisine yetişebilmek adına çok çaresiz kalıp ağladığım anlarda fazlasıyla oldu ama iyiki doğurmuşum herşeye rağmen 😊

Son düzenleme:
Ilk dogdugunda hersey cok guzeldi hic zorluk yasamadim zaten 4 4,5 yaş olsun istiyordum aralari öyle de oldu sukur. En azından sessiz olalım uyusun vs dediğimde anlayabiliyordu Yasadigim tek zorluk esim nobet usulu calisiyor odasinda yatarken bende seninle yaticam diyordu esim yokken.. bebek emmeye uyandikca abi de uyaniyordu o konustukca bebek ayılıyordu ve hastaliklar zor geciyordu aralari daha az olsa muhtemelen cok fazla hirpalanirdim.

Suanda ufak tefek 2 numaranin kiskancliklarindan ve abi eline ne alsa istemesinden ddolayi krizler yasaniyor oglum 1.sınıf bu sene gecen sene erteletmistik (iyiki ) odev yaparken ver bende yapicamlar vs ler yuvarlanip gidiyoruz 🤣 yine de 2 çocuğun yükü kolay olmuyor elbet tecrübe olmasına rağmen ikisine yetişebilmek adına çok çaresiz kalıp ağladığım anlarda fazlasıyla oldu ama iyiki doğurmuşum herşeye rağmen 😊
Ay evet ya işte bunlar hep korktuklarım. Biraz daha büyüse fena olmaz. En azından kreşe falan başlar daha kolay olur benim için. Yardımcı olacak kimsem olmayınca daha çok düşünüyorum bu konuları. Su biraz daha ısınsın bakalım🤣

Villadan bildiriyorum, o da çare olmuyor 😂😂 salıncak-kaydırak-oyun evi-bisiklet vb. Bizim ikizleri kesmiyor. Şükür kreş var
Biz bezi bırakmadık, sıra oraya gelmedi bir türlü. Ama daha genç olsaydım 4. çocuğu da yapardım, çok çabuk büyüyürlar💗

Villadan bildiriyorum, o da çare olmuyor 😂😂 salıncak-kaydırak-oyun evi-bisiklet vb. Bizim ikizleri kesmiyor. Şükür kreş var
Biz bezi bırakmadık, sıra oraya gelmedi bir türlü. Ama daha genç olsaydım 4. çocuğu da yapardım, çok çabuk büyüyürlar💗
Benimki dışarıyı çok seviyor. İstiyorum müstakil ev ama şartlar malum. Eminim imkan olsa çok daha kolay olurdu benim için. Biz sonunda bıraktık sanırım. 3 4 hafta önce denediğimizde kaka çok problem oldu yapmak istemedi korkuyorum kakadan dedi. Çok konuştum anlattım. Artık bezin çişi taşıyamıyor büyük olduğun için dedim. Çünkü her çişte dışarı çıkıyor yarısı. Çooook şükür 2 keredir kakayı yapıyor. Üzerine hemen peçete atıyorum. Yine biraz görüyor ama tamam şimdi şeker verebilirsin diyip mutfağa gidiyor🤣 ilkinde pasta aldık. Baya faydası oldu😞 Pazar günü çıkardım sanırım. O günden beri hiç kaçak olmadı. Geçen ay sonu bi gün vardı o gün niyet ettim belki onun faydası oldu bilmiyorum. Kozmikbakımblog var tuvalete alıştırma günü diye bakabilirsin belki faydası olur.

X