Maşallah güzel günlerini gör inşallahBenim 9 aylık şimdi kendileri iki oğlan anası olduk biraz zor bı serüvenama biraz da eğlenceli birbirleriyle oynamalarıni gördükçe diyomki lan iyi de dogurmusum
Kendimş 4 çocukla düşünemiyorum. Önceden hep 3 isterdim ama kuyuya düşünce imkansız olduğunu anladım. Belki 25te falan anne olsam 4 yapabilirdim ama şuan ne enerji ne sabır var. 34 yaşındayım ama içim 64Yok canım 4 çocuğum var
Yeğenim le birlikte şu anda 3 oğlan var evde uslu uslu top oynuyorlar demek isterdim ama savaş alanı gibi balkonMaşallah güzel günlerini gör inşallahvalla 2. Erkek ihtimali de korkutmuyor değil. Müstakil bi eve geçmemiz gerekebilir
Sen yalnızsın benim çocuklar da yardımcı olanım vardı şimdide öyleKendimş 4 çocukla düşünemiyorum. Önceden hep 3 isterdim ama kuyuya düşünce imkansız olduğunu anladım. Belki 25te falan anne olsam 4 yapabilirdim ama şuan ne enerji ne sabır var. 34 yaşındayım ama içim 64
Bu anlattıkların o kadar tanıdık şeyler kiİnanır mısın ayyyynı. Çok şükür sakin genel olarak ama yine de akşam kafam patlıyor. Bugün bimden dinozorlu kafesli falan bi oyuncak aldık. 5ten beri vızıklıyor. Takılan yerini kırdı, çiviyle tutturduk. Beğenmedi Vida taktım. Şimdi de geri düzgün gitmiyo bu diyor. Sürekli oyun oynamak istiyor. Artık sıkıldım gerçekten. Kahvaltı hazırlıcam diyor boşver ya boşver diyokreşe başlamadan asla düşünmüyorum 2.yi. Yaş geçiyor ama yapacak bişey yok. Allah istediğimiz zaman sağlıkşa nasip etsin inşallah. Her şerde bir hayır var gerçekten
Yeğenim le birlikte şu anda 3 oğlan var evde uslu uslu top oynuyorlar demek isterdim ama savaş alanı gibi balkon
Ay asla inanmazdım zatenSen yalnızsın benim çocuklar da yardımcı olanım vardı şimdide öyle
Totolarındaki beze bakmadanBu anlattıkların o kadar tanıdık şeyler kiistediğini yapmayınca, anne sen çok yaramazlık yapıyorsun ,hiç sözümü dinlemiyorsun bu şekilde olmaz diyo bana çok zor olduğu kadar her şeyin çok da eğlenceli olduğu bir dönemdeyiz
Evet evet çok şükür haziran ayında kendi isteğiyle bıraktıkTotolarındaki beze bakmadanevet ya öyle çok yorulsam da yemek istiyorum. Bazen de çok kızıyorum yalan yok. Bezi bırakabildiniz mi?
MaşallahEvet evet çok şükür haziran ayında kendi isteğiyle bıraktıksiz ne durumdasınız
Kaka bizde de problem oldu üstelik kendi isteğiyle bezi bırakmasına rağmen. Yaparken korktu, yapmak istemedi, tuttu. Çizelgeler hazırladım pinterestten . Her çiş ,kaka sonrası stickerlar yapıştırdık , kitaplar okuduk , sohbet ettik anlattık bir şekilde hallettik çok şükür . Kakayı vücutlarının parçası görüyorlarmış ya ondan zorlanıyorlarmıs yapmaya. Üstelemediğin iyi olmuş bence nasıl olsa bir gün bırakacak , zorlayarak travmatize etmeye hiç gerek yok çocuğuMaşallahben de aynı zamanlarda denedim ama oturmak istemedi. 2.5 gün bezsizdı gece kaçırma hiç olmadı. Çişlerini bi şekilde yakaladık ama kakayı hep altıa yaptı. 3 4 hafta önce kendisi takmak istemedi. Söylüyodu çok güzel ama 3. Gün kaka sıkıntısı oldu. Korkmuş görmek istemiyomuş. Çok kötü sıktı kendisini yapmamak için. 1 hafta sonra tekrar bağladık. Şükür şuan tutma yok en azından. Bakalım tekrar ne zaman isterse o zaman açmayı düşünüyorum.
Ben de kitaplar buldum okuduk anlattık. Neler neler söyledim. Bizm vücudumuzun çöpü onlar, evdeki çöpü atmazsak nasıl kokuyor dimi? Bez parasıyla oyuncak alırız dondurma çikolata... Aklına gelebilecek her cümle. Kendiniç ok güzel ifade edip bzi anlamasına rağmen olmadı. Yani yapmamak için kendini sıkışını bir görsenKaka bizde de problem oldu üstelik kendi isteğiyle bezi bırakmasına rağmen. Yaparken korktu, yapmak istemedi, tuttu. Çizelgeler hazırladım pinterestten . Her çiş ,kaka sonrası stickerlar yapıştırdık , kitaplar okuduk , sohbet ettik anlattık bir şekilde hallettik çok şükür . Kakayı vücutlarının parçası görüyorlarmış ya ondan zorlanıyorlarmıs yapmaya. Üstelemediğin iyi olmuş bence nasıl olsa bir gün bırakacak , zorlayarak travmatize etmeye hiç gerek yok çocuğu
İmkanımız olsa kesinlikle villa ilk tercihim salacan bahçeye akşama kadar pestilleri çıkana kadar oynasınlar yorulup kendi kendilerine uyudunlarMaşallah güzel günlerini gör inşallahvalla 2. Erkek ihtimali de korkutmuyor değil. Müstakil bi eve geçmemiz gerekebilir
Bugün 2.30 gibi uyandı. Sonra pikniğe gittik, 6 gibi geldik. Geldiğinde uykum var diyodu uyuduğunda 9.30 olmuştuİmkanımız olsa kesinlikle villa ilk tercihim salacan bahçeye akşama kadar pestilleri çıkana kadar oynasınlar yorulup kendi kendilerine uyudunlar
Ilk dogdugunda hersey cok guzeldi hic zorluk yasamadim zaten 4 4,5 yaş olsun istiyordum aralari öyle de oldu sukur. En azından sessiz olalım uyusun vs dediğimde anlayabiliyordu Yasadigim tek zorluk esim nobet usulu calisiyor odasinda yatarken bende seninle yaticam diyordu esim yokken.. bebek emmeye uyandikca abi de uyaniyordu o konustukca bebek ayılıyordu ve hastaliklar zor geciyordu aralari daha az olsa muhtemelen cok fazla hirpalanirdim.4-5 yaş fark olunca nasıl oluyor süreç bizi aydınlatır mısınbüyük olan küçüğe nasıl davranıyor mesela ?
Başta soğuk geliyorda girince alışıyorsunMaşallah Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Valla gözümde çok büyüyor ya bilmiyorum nasıl olursu güzel mi gelelim mi
Ay evet ya işte bunlar hep korktuklarım. Biraz daha büyüse fena olmaz. En azından kreşe falan başlar daha kolay olur benim için. Yardımcı olacak kimsem olmayınca daha çok düşünüyorum bu konuları. Su biraz daha ısınsın bakalımIlk dogdugunda hersey cok guzeldi hic zorluk yasamadim zaten 4 4,5 yaş olsun istiyordum aralari öyle de oldu sukur. En azından sessiz olalım uyusun vs dediğimde anlayabiliyordu Yasadigim tek zorluk esim nobet usulu calisiyor odasinda yatarken bende seninle yaticam diyordu esim yokken.. bebek emmeye uyandikca abi de uyaniyordu o konustukca bebek ayılıyordu ve hastaliklar zor geciyordu aralari daha az olsa muhtemelen cok fazla hirpalanirdim.
Suanda ufak tefek 2 numaranin kiskancliklarindan ve abi eline ne alsa istemesinden ddolayi krizler yasaniyor oglum 1.sınıf bu sene gecen sene erteletmistik (iyiki ) odev yaparken ver bende yapicamlar vs ler yuvarlanip gidiyoruzyine de 2 çocuğun yükü kolay olmuyor elbet tecrübe olmasına rağmen ikisine yetişebilmek adına çok çaresiz kalıp ağladığım anlarda fazlasıyla oldu ama iyiki doğurmuşum herşeye rağmen
NetBugün 2.30 gibi uyandı. Sonra pikniğe gittik, 6 gibi geldik. Geldiğinde uykum var diyodu uyuduğunda 9.30 olmuştuayarları yok. Ev değiştirmek de çözüm olmayabilir. Survivor, wipe out gibi parkur kurmak lazım sanırım
Benimki dışarıyı çok seviyor. İstiyorum müstakil ev ama şartlar malum. Eminim imkan olsa çok daha kolay olurdu benim için. Biz sonunda bıraktık sanırım. 3 4 hafta önce denediğimizde kaka çok problem oldu yapmak istemedi korkuyorum kakadan dedi. Çok konuştum anlattım. Artık bezin çişi taşıyamıyor büyük olduğun için dedim. Çünkü her çişte dışarı çıkıyor yarısı. Çooook şükür 2 keredir kakayı yapıyor. Üzerine hemen peçete atıyorum. Yine biraz görüyor ama tamam şimdi şeker verebilirsin diyip mutfağa gidiyorVilladan bildiriyorum, o da çare olmuyorsalıncak-kaydırak-oyun evi-bisiklet vb. Bizim ikizleri kesmiyor. Şükür kreş var
Biz bezi bırakmadık, sıra oraya gelmedi bir türlü. Ama daha genç olsaydım 4. çocuğu da yapardım, çok çabuk büyüyürlar