- 18 Mart 2021
- 3.325
- 3.393
- 83
- 33
Vallahi canim bilmiyorm biz berbat durumdayiz gercekten kabizlik mahvetti bizi birakayim 1 hafta dedim olmaz dedi sütteki enerji tek basina yeterli olmaz artik dedi mecbur yiyecek bundan kacamazsin alisacak dedi sizinki bizden biraz dha ufakmis bi sure daha oteleyin olmadiKizlar dr ek gida vermeniz lazim alissin fln demis ya. Bu kadar kati mi olmaliyiz gercekten ya. Benim bebegim ek gida verdigim gun kakasini zor yapiyo yedirdigim seyi aynen cikariyo bi 12 saat sonra fln hatta bazen ertesi gune kadar sindiremedigi oluyo.
Bende suan hasta zaten bide yemekleri sindirememekle ugrasmasin diye bu ara ek gida vermiyorum. Bol bol emiyo. Simdi ek gida vermeyerek yanlis mi yapiyorum drlarin mantigina gore. Anlayamadim
Ya benim bildigim 1 yasina kadar sadece emen bebekler var. Neden yetmesin bence sizde zorlamayin yazik bebis bi toparlansin. Kabizlik cok zor bi sey.Vallahi canim bilmiyorm biz berbat durumdayiz gercekten kabizlik mahvetti bizi birakayim 1 hafta dedim olmaz dedi sütteki enerji tek basina yeterli olmaz artik dedi mecbur yiyecek bundan kacamazsin alisacak dedi sizinki bizden biraz dha ufakmis bi sure daha oteleyin olmadi
Ek gida öncesinde de haftda 1 kere yapiyordu bazen 9 gun u buluyordu ama kabız degildi bide bu cikti basimiza simdi hergun yapiyor ama kabiz yapiyor dun lavman yapildi bgun hic yapmadi bnde sdce tek ogun elma puresi verdim 1 yemek kasigi kadar gerisini emdi 1 yasina gelmis cocukda sadece emerek olmaz arkadasim ya mutlaka ihtiyac duyar ek besine sureci ck cok hafif gidalarla gecirmeye bakacagim devam etmesi durumunda bi gorus daha alicam tek doktorun dedigiyle haraket etmeyi sevmiyorumYa benim bildigim 1 yasina kadar sadece emen bebekler var. Neden yetmesin bence sizde zorlamayin yazik bebis bi toparlansin. Kabizlik cok zor bi sey.
Ilk kizimda ek gidaya gectigimde onda da olmustu mesela zor yapiyodu bi kac gun yapmiyodu kakasini ama kabiz degildi. Sindiremiyo cocuk demek ki neden zorlanir ki yazik
Evet bencede 1 yasindaki cocuk sadece emmemeli ama vardi yani yemiyordu cocukEk gida öncesinde de haftda 1 kere yapiyordu bazen 9 gun u buluyordu ama kabız degildi bide bu cikti basimiza simdi hergun yapiyor ama kabiz yapiyor dun lavman yapildi bgun hic yapmadi bnde sdce tek ogun elma puresi verdim 1 yemek kasigi kadar gerisini emdi 1 yasina gelmis cocukda sadece emerek olmaz arkadasim ya mutlaka ihtiyac duyar ek besine sureci ck cok hafif gidalarla gecirmeye bakacagim devam etmesi durumunda bi gorus daha alicam tek doktorun dedigiyle haraket etmeyi sevmiyorum
8-9-10 ayına kadar ek gıdayı kabul etmeyen, anne sütüyle beslenen bebekler var. Belki bırakmak çözüm değil ama doktorun bu tutumu hiç hoş değil bence.Vallahi canim bilmiyorm biz berbat durumdayiz gercekten kabizlik mahvetti bizi birakayim 1 hafta dedim olmaz dedi sütteki enerji tek basina yeterli olmaz artik dedi mecbur yiyecek bundan kacamazsin alisacak dedi sizinki bizden biraz dha ufakmis bi sure daha oteleyin olmadi
Hem de ne tükürmekkk Uykusuzluktan ölmece ama her sabah yeniden aşık oluyo insanAyyyyy eşimle çıldırıyoruz bakalım, ağzıma tükürecek biliyorum ama yine de sabredemiyorum
Buraya mi yazdim diger tarafami bilmiyorum esim itiraf etti babanesine gonderdigimde eltim cocuga yulaf unlu elma puresi yedirmis ve esim korkudan soyleyememis cok ciddi kavga yasadik evet kabizdi ama hic o sekilde kivranmamisti yedigi gunun gecesi basladi ertesi gun pert oldu zaten esim tum olaylar bttikten sonra soyledi doktoru aradim hemen 8 aydan once cocuga yuluf unu mu verilir o yapmis dedi sindiremez dedi zaten anlam verememistim bu hale gelmesine ben hafif besliyordm buda hepsine ders olur umarim sen kmsin karisiyorsun benim cocuguma kavga etmemek icin zor tutuyorm kendimi cocuk kendine gelemedi kac gun8-9-10 ayına kadar ek gıdayı kabul etmeyen, anne sütüyle beslenen bebekler var. Belki bırakmak çözüm değil ama doktorun bu tutumu hiç hoş değil bence.
Kırmızı erik anjelika bebeklerde kabızlığa iyi geliyormuş diye duymuştum belki denemek istersin.
Yeri gelirse soyleyin bence. Yedirmissin cocuga kabiz oldu hastanelik olduk diye. En azindan bi daha yapmazBuraya mi yazdim diger tarafami bilmiyorum esim itiraf etti babanesine gonderdigimde eltim cocuga yulaf unlu elma puresi yedirmis ve esim korkudan soyleyememis cok ciddi kavga yasadik evet kabizdi ama hic o sekilde kivranmamisti yedigi gunun gecesi basladi ertesi gun pert oldu zaten esim tum olaylar bttikten sonra soyledi doktoru aradim hemen 8 aydan once cocuga yuluf unu mu verilir o yapmis dedi sindiremez dedi zaten anlam verememistim bu hale gelmesine ben hafif besliyordm buda hepsine ders olur umarim sen kmsin karisiyorsun benim cocuguma kavga etmemek icin zor tutuyorm kendimi cocuk kendine gelemedi kac gun
Az evel aradı kv den duymus söyledim ben kabizligi gecsin diye iyilik olsun diye verdim dedi muhakkak oyledir tabi ama bu cocuk daha 6 ayini doldurmadi muhallebi bile yemedi daha dedim bidaha rica ediyorum benim yolladigimin disinda bisey vermeyin sizin yuzunuzden cocuk hastanelik oldu dedim zaten kabizdi cocugun dedi kabizdida sindirememekten hic kivranip uykulari bozulmadi lavmanlik duruma gelmedi dedim ne kiymetli cocugun var vermeyiz deyip suratima kapatti densizligin bukadari ne diyeyim gercekten insan bi cekinir utanir sıkılır bi kusura bakma der biktim esimin zırcahil ailesiyle ugrasmaktan gorusmuyorum gene kurtulamiyorumYeri gelirse soyleyin bence. Yedirmissin cocuga kabiz oldu hastanelik olduk diye. En azindan bi daha yapmaz
Ay yok artik. Hem suçlu hem guclu dediklerinden. Bi ozur dilemek bu kadar mi zor anlamiyorum ki. Cahille sohbeti kestim derler ya sizinki o hesap olmus valla iyi yapmissinizAz evel aradı kv den duymus söyledim ben kabizligi gecsin diye iyilik olsun diye verdim dedi muhakkak oyledir tabi ama bu cocuk daha 6 ayini doldurmadi muhallebi bile yemedi daha dedim bidaha rica ediyorum benim yolladigimin disinda bisey vermeyin sizin yuzunuzden cocuk hastanelik oldu dedim zaten kabizdi cocugun dedi kabizdida sindirememekten hic kivranip uykulari bozulmadi lavmanlik duruma gelmedi dedim ne kiymetli cocugun var vermeyiz deyip suratima kapatti densizligin bukadari ne diyeyim gercekten insan bi cekinir utanir sıkılır bi kusura bakma der biktim esimin zırcahil ailesiyle ugrasmaktan gorusmuyorum gene kurtulamiyorum
Gerçekten öyle bide suçlu oldum gördün mü işi.. ne kadir kıymet bilmez insanım iyilikte yaramiyo banaAy yok artik. Hem suçlu hem guclu dediklerinden. Bi ozur dilemek bu kadar mi zor anlamiyorum ki. Cahille sohbeti kestim derler ya sizinki o hesap olmus valla iyi yapmissiniz
Az evel aradı kv den duymus söyledim ben kabizligi gecsin diye iyilik olsun diye verdim dedi muhakkak oyledir tabi ama bu cocuk daha 6 ayini doldurmadi muhallebi bile yemedi daha dedim bidaha rica ediyorum benim yolladigimin disinda bisey vermeyin sizin yuzunuzden cocuk hastanelik oldu dedim zaten kabizdi cocugun dedi kabizdida sindirememekten hic kivranip uykulari bozulmadi lavmanlik duruma gelmedi dedim ne kiymetli cocugun var vermeyiz deyip suratima kapatti densizligin bukadari ne diyeyim gercekten insan bi cekinir utanir sıkılır bi kusura bakma der biktim esimin zırcahil ailesiyle ugrasmaktan gorusmuyorum gene kurtulamiyorum
Cok tesekkur ederiz gercekten öyle ne desek anlatamiyoruz ki olan bebegime olduBir öğrenemediler annenin işine karışmamayı. Herkes kendi çocuğu için en iyisini bilir ama bunu anlamakta zorlanıyor bazıları. Sırf kendi egoları için minicik bebeklere yazık oluyor. Çok geçmiş olsun.
Oncelikle yasadiginiz durum konusunda cok haklisiniz. Bende olsam bana sorulmadan birsey yapilmasi hic ama hic hosuma gitmez. Kim oldugunun oneminyok annemde olsa ayni tepkiyi verirdim. Ama sunuda soylemek isterim yulaf 4 ayliktan itibaren verilebileceklerin arasindadir. Bu konuda korkmayin sakin. Evet diskida katilaa yapabilir ama 6 aydan once zararli yada sikintili degildir. 4 aydan itibaren uygundur.Aslında hep kademe kademe ilerledik cay kasigi tatli kasigi corba kasigi 10 gunden sonra yarim caybardagi seklinde gitmisti bazen fazla kacirdigi oldu suan sinirden uyuyamiyorum esim itiraf etti bebegimi annelerine gostermeye gitmisti ben gorusmedigim icin gitmedim yanina elma puresi koydum eltim sagolsun organik yulaf unlu muhallebi gbi yapip yolladigim elma puresini icine katmis bizim doktorumuz verdi hep yedirdik demis halada veriyoruz demis kabizlik icin birebir gibi laflar etmis ertesi gün pert oldu cocuk sebebi buymus meger siddetli bi kavga ettik nasil verdirirsin diye bu nasil bi densizlik inanin aklim almiyor sen kimsin benim cocugumun yiyecegine karisirsin benim akil kupu kocamda nasil musade eder bilmiyorum hemen aradim doktoru 8 aydan once irmik yulaf unu vs olmaz dedi kabizligi vardi zaten sindirememis cocuk onu dedi vallahi deliye dondum evet kabizdi ama bu sekilde kivranmiyordu cocuk 1 saat bile uyku uyuyamadi lavman yapilana kdar gece 11 de uyudu yolda ek gidayi birakmayi bile dusundum 1 hafta olmaz dedi vereceksin sebze meyve ve yogurt alisacak dedi 3 4 hafta sonra kahvaltiya gececeksin dedi dha kahvalti vermemistim hic zaten bikac kere yumurta denetmistim alerjisi varmi diye 3 gundur nbl probiyotik drop baslamistim iyiki baslamissin dedi boyle atlattik sukur ama buda hepsine ders olur umarim mahvoldu cocuk onlarin yuzunden 6 ayi dolmamis cocuga yulaf unu yedirmisler ne diyim gercekten
Aslinda bu kadar kati olmak bence ilerde istahsizliga sebebiyet verebilir. Bizler aslinda biraz erken basliyoruz. Anne sutu alan bebeklerde gelisim normal duzeyde ilerliyorsa 6 ayliktan itibaren tadimlara baslanabilir. Biz erken basliyoruz. 6 ay denmesinin en buyuk sebebi anne sutu artik bebek icin yeterli vitamin saglayamiyor ozellikle demir ama hala anne sutu hala ana ogun. Bu yuzden bencede bu kadar kayi olunmamali.Kizlar dr ek gida vermeniz lazim alissin fln demis ya. Bu kadar kati mi olmaliyiz gercekten ya. Benim bebegim ek gida verdigim gun kakasini zor yapiyo yedirdigim seyi aynen cikariyo bi 12 saat sonra fln hatta bazen ertesi gune kadar sindiremedigi oluyo.
Bende suan hasta zaten bide yemekleri sindirememekle ugrasmasin diye bu ara ek gida vermiyorum. Bol bol emiyo. Simdi ek gida vermeyerek yanlis mi yapiyorum drlarin mantigina gore. Anlayamadim
Akllima gelen herseyi yaziyorumArkadaşlar kabak ,tatlı patates ve havuç denedim bugüne kadar .Buharda haşladım, blendırda çektim.Bu akşam yarısını çatalla ezdim yarın için bıraktım. Aklımda mor patates ve balkabağı var ,sırada denemek için, SEBZE olarak baska neler deniyorsunuz .Sanki boyle de hep tatlı sebzeler gibi oldu ama bilemedim .Yoğurt konusunda halen iştahı yok, hos sebze konusunda da yok amahayırlısı
Öncelikle masallah diyeyim bence devam et anne yedirmeye demek istiyorKizlar S.O.S
Su bebek dilini anlamadim anlamaycagim sanirsam. Tadim yaptiriyorum hos bizim tadimliklar doyumluk oluyor birazAna kucaginda otururken veriyorum. Nez zaman yemek fasli olsa butu tadim veya yeme boyunca ayaklarini salliyor. Ve hep homrdanmami dersin inlememi dersin surekli ses cikariyor. Istemiyor diyorum agliyor istiyor diyorum devam ediyor ses cikarmaya nedir anlamadim. Yasayan ve anlayan varsa banada bir el atsin.
Bizimki ööö die öğürüyor bazenKizlar S.O.S
Su bebek dilini anlamadim anlamaycagim sanirsam. Tadim yaptiriyorum hos bizim tadimliklar doyumluk oluyor birazAna kucaginda otururken veriyorum. Nez zaman yemek fasli olsa butu tadim veya yeme boyunca ayaklarini salliyor. Ve hep homrdanmami dersin inlememi dersin surekli ses cikariyor. Istemiyor diyorum agliyor istiyor diyorum devam ediyor ses cikarmaya nedir anlamadim. Yasayan ve anlayan varsa banada bir el atsin.
Öğürmesi çok komik ya sanki kaşığı boğazına sokmuşum gibiKizlar benim kizda su icmiyoryemek yiyo mesela pesine su veriyorum. Sudan nasi midesi bulaniyo oguruyo su verince gormeniz lazim zorlamiyorum bende ama ek gidaya baslayinca suda icmeli mantiken ama yemek yiyor su icmiyor. Ay antibiyotigi bile cop cop iciyo valla ama su icmiyor bebis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?