2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Ben 4.ay nimenrix 5. Ay bexsero yaptırdım. 19 ekimde nimenrix 2. Doz 7. Ayda bexsero 2. Doz yaptıracağım. Son dozları Almanya’da yaptıracağım.
Doktor bize bıraktı ama 3. Seçeneği geç buldu. Yaptıracağız diyorsanız önce olan ayları tercih edin bence dedi

Bugün devlet hastanesine kontrole gittik. Menenjit aşısını sordum, bana bir liste verdi 3 şık arasından istediğinizi yaptırın dedi. Siz yaptırdınız mı ya da hangilerini yaptıracaksınız?
Biz 3 doz bexsero 2 doz nimenrix olacağız.
Bexseronun ilk dozunu 3.ayda 2.dozunu yeni 5.ayda yaptırdık. 3.doz bexsero 14.ayda.
Nimenrixte 7 ve 14.aylarda olacağız.

Kizlar bebeginiz yabancilara karsi nasil davranıyor? Benimki hemen dudak bukup agliyor ya arkadasim geldi bugun ne kendini sevdiriyor ne onun kucaginda duruyor. Dokunmasini bile istemiyor ya cok üzülüyorum normal mi bu kadar yabancılamasi ? Baskasinda kesinlikle durmuyor nasil aliscak bilmiyorum

Bizde aynı durumdayız valla herkes sevmek için alıyor ama hemen somurtup dudak büküyor kalabalık bir ailedeyizde baya sıkıntı oluyor bizim için

Benim kızımda öyle 2.5 aylıkken döndü felaket kısmı yüzüstünden sırtüstü dönmeyi beceremiyor. Saniye durmuyor, hemen yüzü koyun dönüyor sonra çığlık atıp bağırıyor beni çevir diye ben çeviriyorum o dönüyor, sonsuz bir kısır döngüye giriyoruz. Bezi bağlayamıyorum 2 sn durmuyor. Çorpa elbise giydirmek çok zor.

Bu cok normal bi durum aslinda gelisimsel surecin bir parcasi bu. Yabanciyi ayirabilmesi bence harika bi sey. Ya ayiramasaydilar?

Ki bu yabancilama donemi cok uzun bi sure devam ediyo. Hatta biraz buyuduklerinde de sadece bazi insanlari yabanciliyolar ornegin sarisin birini gorunce ya da renkli gozlu birini gorunce olabiliyor. Sakali olan erkeklere aglayan bebekler var mesela. Ya da kel birine aglayanlar var.

Benim kizimda uzun bi sure esimin yengesiyle dedesini gorunce aglamisti baska kimseye aglamiyodu bi onlara agliyodu. Zorlamamak lazim. Buyudukce geciyor bu durum. Bazen cocuklarin hissettigi seylerde oluyor bence kesinlikle saygi duymaliyiz, zorla kendisini sevdirmeye calismamaliyiz. Tabi bunu suan icin soylemiyorum ilerisi icin

Bu son söylediklerimin sizinle alakasi yok tabi oyle konu ilerledi yazdim konusmayi seviyorum

Kizlar ya benim bebis artik emerken memeyi birakiyo etrafa bakiyo sonra hop geri memeye 2 saniye cekiyo sut sonra tekrar sundurerek memeyi geri birakiyo arkasina bakiyo sonra tekrar meme, sundurerek birakis ve tekrar emis boyle emiyo resmen ya odadan baska yerde emziremiyorum artik sizlerinde boyle mi

Vallahi aynı biri bana bisey desin çat diye birakip kafayi geriye atip dinliyo sonra dvam ediyo millete ses yapmayin demekten yoruldum doyuyo emerken qtiyo kendini emmicem diye agliyo ayaga dikiyorum susuyo agzina uzatiyorum acaba doymadimi diye gene agliyo iyice ayari bozdu bizim kiz

Bizde aynı durumdayız valla herkes sevmek için alıyor ama hemen somurtup dudak büküyor kalabalık bir ailedeyizde baya sıkıntı oluyor bizim için
Evet kimsede durmuyor uzuluyorum valla kimse sevemiyor
Ne güzel yazmissiniz ben sevdigim insanlara böyle yapinca cok uzuluyorum onlar cok sevmek istiyor basiyor yaygarayi ailemden cogu insan dogru duzgun sevemedi yoksa tabi ki haklısınız

Canım çook geçmiş olsun ben daha yeni görüyorum mesajını son durum nedir gittiniz mi doktora ne dedi?
Teşekkür ederim. Evet gittik rop muayenesi yapıldı. Gözlük yazıldı, 2 aya kadar kayması duzelmezse ameliyat edilecek bebeğim.

Ise başladım pertim ,gece 3 kere kalkıyorum.Sabah 5 te uyanıyorum, emziriyorum ,sağıyorum, kahvalti hazirlan ise yetis ,aksam gel yemek ,ev ,buyuk cocugun okul hazırlığı, odev kontrolü.Ne ayağımı ne beynimi hissetmiyorum

İki haftadır bende çalışıyorum. Bgn dört parça parça dört saatlik uykuyla işe gittim uykusuzluktan migren ataklarm arttı. Allah hepimize kolaylık versin. Sabır versin. Uykular düzene ne zaman girecek bilmiyorum. 1-1,5 yaşında çocuğu olanlarla konuşuyorum onlarda uykusuz. Önümü göremiyorum.

Ya ilk çocuğum yaklaşık 3 yasina girdikten sonra biraz uyumaya başlamıştım, öyle hatırlıyorum

Allah yardımcın olsun okurken fena oldum biz evdeyken hakından gelemiyoruz zor gerçekten biraz daha büyüse bebek bi nebze daha rahat olur belki en azından uyku konusunda bende bir öğretmen annenin kızıyım idareciydi annem bakıcı kardeşimi eve getiriyordu ben okuldan gelince saat olayını da ayarlayamamışlardı nöbeti oluyordu açık lise den dolayı 7 den önce gelemiyordu 2 saat kadar evde tek kalıyorduk kardeşime vereyim diye süt sağar bırakırdı olmazsa inek sütü verirdim 1.5 yaşındaydı ozaman ısıtır koluma damlatırdım geldiğinde beni sütü verirken gördüğü anlar olurdu bende 7 yasindaydım oturup bana sarılıp ağlardı meğer onun içinde nekadar ağır bir yükmüş siz böyle anlatınca o günler geldi aklıma ağlayarak yazdım

Kizlar bebekleriniz kac kilo ve kac numara hangi marka bez kullaniyorsunuz acaba?
Benim kizim suan 8 kilo sleppy 4 numara kucuk geliyor 4+ alacagim. Baby turco denedim bi. Onda da 4 ve 5 varmis 4 aldim kucuk geldi oda. 5te buyuk olur heralde. 4+ her yerde bulamiyorum. Sizler ne kullaniyosunuz acaba ya?

Bende seminer doneminden bu yana gidiyorum okula.Sürekli bir koşma havasındayım ,hic biseye yetişemiyorum ama oğlan uyurken sanki hersey tam gbi bi dinlenme hissi geliyor , hemencik kivrilayim uyuyayim diye

Canım biz Molfix in 4 numarasını kullanıyoruz tam oluyor şimdilik

Benim oğlumda 7,5 kilo prima premium care 4 numara kullanıyoruz canım. Diğer bezler hakkında bilgim yok baby turconun kalıbı küçük diye biliyorum. 5 daha rahat olabilir küçük paket alıp dene istersen sızdırmazsa rahat olur.

Ahh Allah güç kuvvet versin kızlar yaa
çalışırken çok zor bu tempo bide bebiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…