• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Kizlar bebekleriniz kac kilo ve kac numara hangi marka bez kullaniyorsunuz acaba?
Benim kizim suan 8 kilo sleppy 4 numara kucuk geliyor 4+ alacagim. Baby turco denedim bi. Onda da 4 ve 5 varmis 4 aldim kucuk geldi oda. 5te buyuk olur heralde. 4+ her yerde bulamiyorum. Sizler ne kullaniyosunuz acaba ya?

Biiz en son 7100 kg duk şuan bilmiyorum ama prima premium care 3 dar gelmeye başladı
Prima 4 geçecektim ama kampanya görünce Bu hafta ilk defa sleepy bionatural aldım denemek için güzelmiş bez yumuşak 4 maxi aldım onu. Ama Primanın 3 ünden kalıp olarak çok az büyükmüş bisüre bunu kullanırız da fazla gitmez. sleepy de 5 sana olur gibi 8 kg ise 4 maxisi de dar gelebilir size. Başka marka deneyimim yok henüz.

Kizlar bebeginiz yabancilara karsi nasil davranıyor? Benimki hemen dudak bukup agliyor ya arkadasim geldi bugun ne kendini sevdiriyor ne onun kucaginda duruyor. Dokunmasini bile istemiyor ya cok üzülüyorum normal mi bu kadar yabancılamasi ? Baskasinda kesinlikle durmuyor nasil aliscak bilmiyorum
Bizimki gülücük saçıyor yabancı falan demiyor. Doktora bile gülüyor. İlk kez gördüğü insanlara bile gülücük dağıtıyor. Ama bizim problemimiz korkması. Ani bir hareket ya da sese çok korkuyor. Sıçrayıp ağlıyor.

Sorma ya emerken bile birden bunaliyor oturmaya çalışıyor, ancak koltuğa destekli oturtunca kendini yatış pozisyonuna getiriyor.Mama sandalyesinde icine destek minder koyup oturtuyorum tam dik olmasada oturuyor mama sandalyesinde.
Ya bizimkide ayni oyle 1 dakika bile oturmadan hoop kaydiriyor kendini. Dedim acaba hazir degilmi o yuzden korkuyorum oturtmaya.zarar veririm diye
Kızlar bebeğimin ellerinden tutunca kendini ayağa kaldırıyor, çok da hoşuna gidiyor diye ayakta tutuyordum ama az önce okudum ayağa kaldırmayın bacak ve kalça için iyi değil diyorlar, birşey olmamıştır değil mi? Offf dönmeyi beceremiyor ama ayağa kalkarken zıpkın gibi.
Yanlis yonlendirmek istemem. Bizim burdaki doktor aaa cok guzel kendini guclendiriyot boyle ara sira yap mutlaka dedi. Bende turk ve yabanci doktorlarin arasinda kaldigim icin az yapiyorum😂 ama cok guclu basiyor hatta tek elle bile idare edilebiliyor resim ekledim asagiya
F46A5C8C-A8A8-462B-80EA-2C3F712B9190.jpeg

Kizlar bebeginiz yabancilara karsi nasil davranıyor? Benimki hemen dudak bukup agliyor ya arkadasim geldi bugun ne kendini sevdiriyor ne onun kucaginda duruyor. Dokunmasini bile istemiyor ya cok üzülüyorum normal mi bu kadar yabancılamasi ? Baskasinda kesinlikle durmuyor nasil aliscak bilmiyorum
Bizimki 3.5 ayliktan beri aglama krizine giriyor hatta. O yuzden giridigimiz bir ortamda insanlari uyariyoruz. Yaklasmak isteyen kisi vok yavas yavas onu guldurecek hareketlerle ve sakin bir tonla yaklasiyor. Kimisine alisiyor kimisine alismiyor. Bence zaman vermelisiniz ve bu konuda kendinizi kotu hissetmeyin. Hala dunyaya adapte olmaya calisiyorlar ve guvenmi aglarindan cikmak istemiyorlar. Bizim eve gelen arkadaslar biz bebek sevmeye geldik dediler bende dedim valla yanlis bebegi aevmeye gelmissiniz 😂
Teşekkür ederim. Evet gittik rop muayenesi yapıldı. Gözlük yazıldı, 2 aya kadar kayması duzelmezse ameliyat edilecek bebeğim.
Yanlis bilgi verip bos umitte vermek istemem ama. Bu kaymadan bahsettiginiz surekli gozlerin kayik olmasi mi yoksa sik olsada bir gozunun yavasca yana kayiyor olmasi mi? Cunku goz kaymasi bende mevcut o yuzden soruyorum.
Ya ilk çocuğum yaklaşık 3 yasina girdikten sonra biraz uyumaya başlamıştım, öyle hatırlıyorum 😅
Ayni ben. 3-3.5 tan sonra ilk dega deliksiz uyumustum. Daha onumde 3 sene daha var yani 🙈😂

Geçmiş olsun çok😕
Teşekkür ederim.
Yanlis bilgi verip bos umitte vermek istemem ama. Bu kaymadan bahsettiginiz surekli gozlerin kayik olmasi mi yoksa sik olsada bir gozunun yavasca yana kayiyor olmasi mi? Cunku goz kaymasi bende mevcut o yuzden soruyorum.
scl88 scl88 yalnızca sol gözünde var, sürekli kayık değil, ama çoğunlukla kayıyor,bariz belli oluyor🥺

Ya bizimkide ayni oyle 1 dakika bile oturmadan hoop kaydiriyor kendini. Dedim acaba hazir degilmi o yuzden korkuyorum oturtmaya.zarar veririm diye

Yanlis yonlendirmek istemem. Bizim burdaki doktor aaa cok guzel kendini guclendiriyot boyle ara sira yap mutlaka dedi. Bende turk ve yabanci doktorlarin arasinda kaldigim icin az yapiyorum😂 ama cok guclu basiyor hatta tek elle bile idare edilebiliyor resim ekledim asagiyaEki Görüntüle 3141706

Bizimki 3.5 ayliktan beri aglama krizine giriyor hatta. O yuzden giridigimiz bir ortamda insanlari uyariyoruz. Yaklasmak isteyen kisi vok yavas yavas onu guldurecek hareketlerle ve sakin bir tonla yaklasiyor. Kimisine alisiyor kimisine alismiyor. Bence zaman vermelisiniz ve bu konuda kendinizi kotu hissetmeyin. Hala dunyaya adapte olmaya calisiyorlar ve guvenmi aglarindan cikmak istemiyorlar. Bizim eve gelen arkadaslar biz bebek sevmeye geldik dediler bende dedim valla yanlis bebegi aevmeye gelmissiniz 😂

Ayni ben. 3-3.5 tan sonra ilk dega deliksiz uyumustum. Daha onumde 3 sene daha var yani 🙈😂
Hay masallah bizimki inanılmaz tembel bukadar tembelini cidden gormemistim erken yurur emekler sizin bebis dönebiliyor ama dönmüyor hadi dön diye ite ite tesvik ediyorum tek yaptigi yatarken oturmaya calismak guzelde basiyor ama hep yatacak mubarek nasi biseyse 😂

Teşekkür ederim.

scl88 scl88 yalnızca sol gözünde var, sürekli kayık değil, ama çoğunlukla kayıyor,bariz belli oluyor🥺
Iki gozumdede kayma vardi/var. Cocuklugumdan beri. Goz tembelligide deniyor. Biyere uzun bakinca veya odaklaninca kayiyordu. Ayni sizdeki gibi gozluk veya ameliyat dediler. Uzun sure cam dibi gozluk taktigimi harirliyorum. Ve duzelmedi. Sonra annemler sans eseri baska bir doktorla tanistilar. O doktor ameliyatin gerekmedigini cok yuksek ihtimal ergenlikten sonra duzelecegini ve bunu kontrol altina alabilcegimi. Sonrasinda istersem ameliyat olabilecegimi soyledi ki dedigi gibide oldu. Ergenlikten sonra duzeldi hatta uzun senelerdi cok nadir istemsiz kayar. Belki cok cok yorgun oldugumda ve tek goz kirpmamla duzelir. Ama istemli olarak ben iki gozumude kaydirabiliyorum. Butun cocuklugum annemin ve babamin gozunu duzelt demesiyle gecti belki ama ameliyatlik bir durumda hic yasamadim. Yani size tavsiyem isterseniz biraz arastirip bir kac doktora daha sorabilirsiniz. Umarim soylediklerim size umut olur biseyleri degistirir. Tekrar cok gecmis olsun. Bu konuda sorulariniz olursa ben burdayim. Gozlerimin resminide biraktim asagi. Ne kadar duzelebildigini gorun diye. Biri normal hali biri kaymis ki ben istemli olarak yaptim
18EBE9EC-2A53-4D98-8924-3286FD215C4A.jpeg

Eklentiler

• 90F99690-5E55-4A0B-BDA8-800D81163106.jpeg
    90F99690-5E55-4A0B-BDA8-800D81163106.jpeg
    40,6 KB · Görüntüleme: 59
Hay masallah bizimki inanılmaz tembel bukadar tembelini cidden gormemistim erken yurur emekler sizin bebis dönebiliyor ama dönmüyor hadi dön diye ite ite tesvik ediyorum tek yaptigi yatarken oturmaya calismak guzelde basiyor ama hep yatacak mubarek nasi biseyse 😂
Benimkide oturmasin hemen kaydiriyo kendini. Yatmayada bi gicigi var kanimca. Ya benim bebelerin genetiginde var galba. Ben 9 aylik yurumusum. Oglum 14 aylik yurudu ertesi gun kostu bir dahada bebek arabasina oturmadi. Simdide bi cimcime. Isim gucuk peslerinden kosmak ben anladim. Bende azcik otursun istiyorum. Yemek masasinda yanimiza alalim istiyorum ama nerdeeee 🙈😂

Iki gozumdede kayma vardi/var. Cocuklugumdan beri. Goz tembelligide deniyor. Biyere uzun bakinca veya odaklaninca kayiyordu. Ayni sizdeki gibi gozluk veya ameliyat dediler. Uzun sure cam dibi gozluk taktigimi harirliyorum. Ve duzelmedi. Sonra annemler sans eseri baska bir doktorla tanistilar. O doktor ameliyatin gerekmedigini cok yuksek ihtimal ergenlikten sonra duzelecegini ve bunu kontrol altina alabilcegimi. Sonrasinda istersem ameliyat olabilecegimi soyledi ki dedigi gibide oldu. Ergenlikten sonra duzeldi hatta uzun senelerdi cok nadir istemsiz kayar. Belki cok cok yorgun oldugumda ve tek goz kirpmamla duzelir. Ama istemli olarak ben iki gozumude kaydirabiliyorum. Butun cocuklugum annemin ve babamin gozunu duzelt demesiyle gecti belki ama ameliyatlik bir durumda hic yasamadim. Yani size tavsiyem isterseniz biraz arastirip bir kac doktora daha sorabilirsiniz. Umarim soylediklerim size umut olur biseyleri degistirir. Tekrar cok gecmis olsun. Bu konuda sorulariniz olursa ben burdayim. Gozlerimin resminide biraktim asagi. Ne kadar duzelebildigini gorun diye. Biri normal hali biri kaymis ki ben istemli olarak yaptimEki Görüntüle 3141887
Yaa çok teşekkür ederim içime su serptiniz😊
Çok geçmiş olsun. Benim bebeğim de hem kayma hem görme bozukluğu var. Dr görme bozukluğu için;"bu yaştaki bebeklerde normal, ilerleyen zamanlarda geçecek" dedi. Bir gözü 2.7, bir gözü 3.5. derece
Dediğim gibi gözlük kullanmaya başladık, sürekli çıkarıp duruyor nasıl alışacak bilmiyorum:/.
Bebeğimin gözü bu şekilde, sol göz de kayma var

Eklentiler

• IMG_20221002_234017.jpg
    IMG_20221002_234017.jpg
    28,9 KB · Görüntüleme: 57
Bu arada gittimiz hastane üniversite hastanesi.
Öğretim üyesi Dr. leyla hazar. Yılın en iyi hekimi ödülü almış biri. Daha evvel bir köpeğin göz ameliyatında bulunmuş. Bize güven verdi. Ama hemen ameliyat istemiyoruz bizde :/. Duruma göre karar vereceğiz scl88 scl88

Yaa çok teşekkür ederim içime su serptiniz😊
Çok geçmiş olsun. Benim bebeğim de hem kayma hem görme bozukluğu var. Dr görme bozukluğu için;"bu yaştaki bebeklerde normal, ilerleyen zamanlarda geçecek" dedi. Bir gözü 2.7, bir gözü 3.5. derece
Dediğim gibi gözlük kullanmaya başladık, sürekli çıkarıp duruyor nasıl alışacak bilmiyorum:/.
Bebeğimin gözü bu şekilde, sol göz de kayma var
Gozunu kirptiginda veya kafasini baska yere cevirdiginde duzeliyormu gozu. Ben diyemem ki ameliyata gerek yok doktorda degilim. Sadece size belki bir yardimi olur tek doktorda kalmayin diye tavsiye vermek istedim.🥰

Gozunu kirptiginda veya kafasini baska yere cevirdiginde duzeliyormu gozu. Ben diyemem ki ameliyata gerek yok doktorda degilim. Sadece size belki bir yardimi olur tek doktorda kalmayin diye tavsiye vermek istedim.🥰
Evet bazen düzeliyor, sabit kalmıyor.
Anladım ben demek istediğinizi 🥰
Eğer düzelme ihtimali varsa ameliyat seçeneğini erteleyebiliriz. Böyle hikayeler duymaya ihtiyacım vardı. Teşekkür ederim 🤲🏻

Benimkide oturmasin hemen kaydiriyo kendini. Yatmayada bi gicigi var kanimca. Ya benim bebelerin genetiginde var galba. Ben 9 aylik yurumusum. Oglum 14 aylik yurudu ertesi gun kostu bir dahada bebek arabasina oturmadi. Simdide bi cimcime. Isim gucuk peslerinden kosmak ben anladim. Bende azcik otursun istiyorum. Yemek masasinda yanimiza alalim istiyorum ama nerdeeee 🙈😂
Masallah tospise 🙂Oğlum cok haraketliydi durmazdi yerinde ondan öyle alisik olunca inanamiyoruz malak gibi yatmasına 😂 oturmucak dönmicek hep yatacak yada kucakta duracak az hareketlensede tepemizden inse diye bekliyoruz bizde iyimi olur artik kotumu bilemiyorum

Benim kızda dönebiliyor istediği zaman cokda güzel dönüyor ama istediği zaman bazen diyorum çok tembelsin arkadaşların emekleyecek sen halen yatıyorsun dediğin gibi elinden tutunca ayağa bile kalkıyor ama tembellikten mi neydense anlamdaim dönmeyi beceren çocuk donmek istemiyo ,🤣

Evet bazen düzeliyor, sabit kalmıyor.
Anladım ben demek istediğinizi 🥰
Eğer düzelme ihtimali varsa ameliyat seçeneğini erteleyebiliriz. Böyle hikayeler duymaya ihtiyacım vardı. Teşekkür ederim 🤲🏻
Nedemek yardimim dokunduysa ne ala 🙂 tekrar cok gecmis olsum kocaman opucukler minige 🥰

Masallah tospise 🙂Oğlum cok haraketliydi durmazdi yerinde ondan öyle alisik olunca inanamiyoruz malak gibi yatmasına 😂 oturmucak dönmicek hep yatacak yada kucakta duracak az hareketlensede tepemizden inse diye bekliyoruz bizde iyimi olur artik kotumu bilemiyorum
Biz anne babalarda bebekler icin zor varliklariz once emeklesin yurusun konuşsun istiyoruz son az dur otur sus diyoruz. Bebeleri cocuklari boyle boyle delirttik biz 😂😂

Yanlis yonlendirmek istemem. Bizim burdaki doktor aaa cok guzel kendini guclendiriyot boyle ara sira yap mutlaka dedi. Bende turk ve yabanci doktorlarin arasinda kaldigim icin az yapiyorum😂 ama cok guclu basiyor hatta tek elle bile idare edilebiliyor resim ekledim asagiyaEki Görüntüle 3141706

Maşallah kuzuya, benim oğlum da aynı bu şekilde duruyor 😊

Back