Becerebilirsin canım çok basit bir şey.Amin insaAllah..
Çok teşekkür ederim, deneyeceğim insaAllah becerebilirim
Bize masaj önerilmedi, ısrarla sorduğumuz halde. Hatta altını değiştirdikten sonra hemen kapatın hava almasın,mikrop kapmasin dedi. Ağrı kesici şurup vermeyin kesin dedi bir de .
Herkesin yönetimi farklı oluyor işte
Bebeginiz muhtemelen hemen sut gelmiyor diye sinirleniyodurKizlar gunaydin bir suredir takip ediyorum yazdikladirinizi ama cevap yazcak vakti bulamiyorummalum 2. bebemde uykusuz oldu. Gunde yarim saat uyursa sukrediyorum. Ama ben size baska bisey danismak istiyorum. Azra oldukca hizli kilo aldi hatta doktoru her seferinde tek meme onerdi ama tabiki azra ortaligi yikarak bu kurala aldirmadi. 3 hafta erken dlgdu 2700 hastaneden cikarken 2600 du. Ve 40 kontrolunde 4500 du. Ama sonra hersey degisti. Surekli memeyle kavga eder hale geldi geceleri emiyor gunduzleri iki emip agliyor alip alip birakiyor ortaligi birbirine katiyor. Durum boyle olunca bir haftanin sonunda ac kalicak korkusuyla biberona basladim. Simdi durum suna dondu butun gece meme tum gun iki gram meme sonra biberon. Ama durum boyle olunca ilk sagdigim zaman 200 ml gelen sut artik 90 i zar zor gorur oldu. Aranizda cok vardi boyle meme sikkntisi yasayan banada bir el atin bitsin bu kavga bir cok sey denedim kaldirdim diger memeye aldim biraz gezdirdim Ayakta emzirmayi denedim sessiz sakin ortamlar sectim yok yok yok gunduzleri birsey oluyor
Canim ben kisa kollu zibin uzerine şort giydiriyorum çorapları da oluyor geneldeKızlar klimalı odada bebeğinizi nasıl giydiriyorsunuz
Yani orası öyle 3 ay geçti üzerinden.ama aklıma direkt o geldi,ona yordum.Bu ağrı Sadece gebeyken olmuştu, dr eklemlar arası ödem oluşmuş deyip krem vermişti,ama içeriğine bakınca kullanmamistim bebekten ötürü.sanirim yine öyle birsey oldu. Şu an daha iyiyim şükür,randevu aldım Dr gideceğim insaAllah. Çok teşekkür ederimCanım spinalden dolayı değildir ya 90 gün olmuş senin yani 3 ay sonra böyle bir etki olmaz herhalde. Ay çok geçmiş olsun umarım önemli bir durum değildir ve bir an önce geçer. Geçmiş olsun
Yaptım bebeğim inanılmaz rahatladı tekrar çok teşekkür ederimBecerebilirsin canım çok basit bir şey.
Ağrı kesici vermeden nasıl olur bilemedimMinicik canlarına kıyamam o kadar acıyı ağrı kesici olmadan atlatamazdık biz.
Kesinlikle herkesin yöntemi farklı. Sünnet yöntemleri bile farklı oluyor.
Simdi durum söyle kavga ettiği ama daha biberona başlmadığı sürede (4-5 günlük bir süre) sürekli boğazına kaçıyordu ve kusuyordu doktor tazzikli geldiği için bu durum yaşandığını söylemişti. Yani kavgasının bir sebebi var ama sebebini bulamıyorum. Ama kavgalar biberona başlmadan önce başladı. Ben 4-5 gün sonra kavgalar sebebiyle biberona başldımBiberondan verdiğinizi eds yöntemiyle memeye emzırme sondası takıp hem memeden hem sırıngadan gelen süt ile iki kat yıgunlukta gelecegı ıcın agzına meme emmesini saglayabılırsınız muhtemelen cok cok gelsin ıstıyo agzına.!! Eds yontemini arastırun mutlaka sagılmıs sütünüzden hemde meme aynı anda emzırmıs oluyorsunuz bebek otomatıkman memeye yapısık olur.. tavsıye ederim bıberondan uzaklasın mumkunse..
Evet duşta denicem mutlaka ama her seferindemi duşa giricem o kısmı anlamadım. Çünkü memeyi asla almıyor değil her seferinde 2-3 dakika emiyor sonra başlıyor kavgalar.Öncelikle kafanızdan su olguyu kaldırın gece beni emiyor ama gündüz emmiyor.beyninizi aksi yönde şartlandırın her zaman meme emiyor diye.sakin ve stressiz olmaya gayret gösterin istemsizce kendinizi sikiyor olabilirsiniz.duşta emzirmeyi deneyebilirsiniz.birde her ağlamasında değilde iyice acikmasini bekleyerek emzirmeyi deneyebilirsiniz.emzirme danışmanı da size cok iyi gelecektir düşünebilirsiniz
Hemen gelmese yutkunurmu ki. Herşey güzel başlıyor 2-3 dakika emiyor yutkunuyor sonra kendini gerip başlıyor aglamaya kavgaya. Üstelik agzından memeyi atınca ağzından sütler akıyorBebeginiz muhtemelen hemen sut gelmiyor diye sinirleniyodurbiraz emdikten sonra sut akisi hizlaniyor çünkü. Siz emzirmeden azicik sagsaniz sut akisi hizlaninca verseniz hemen hizlica bir sure sonra belki alisir bebiste tepinmeyi birakir?
Bide biberondan hizlica geliyor sut ama memeden hemen gelmiyor. Biberon kullandikca bu memede sinirlenme olayi gecmez bence. Birde bebisin emmesiyle saginca cikan sut ayni degil. Bebis daha cok sut ceker, sagimla daha az sut cikar her zaman. Sagdikca, bebek emmedikce vucut bebegin sute ihtiyacinin azaldigini dusunerek daha az sut uretmeye basliyor.
Bebeginizin kilo alimida iyiymis ac kalmaz bu bebek. Bence inatla emzirmeye devam edin donem dönem meme reddini hepimiz yasayacagiz. Pes etmeden emzirmeye devam edersek bu sorunu atlatabiliriz.
Çok geçmiş olsun üzme kendini ama bak en azından tedavisi var, Allah derman aratmasınKızlar bebeğimde tortikolis oluşmuş. Yarın 15 günlük fizik tedaviye başlıyoruz. Çok üzgünüm
Çok Geçmiş olsun canımKızlar bebeğimde tortikolis oluşmuş. Yarın 15 günlük fizik tedaviye başlıyoruz. Çok üzgünüm
Çok şükür canım daha da iyi olcak inşallahYaptım bebeğim inanılmaz rahatladı tekrar çok teşekkür ederim
Şu an daha iyi şükür ağlamaları kesildi,sadece kolumuza alırken dikkat ediyoruz ağrı olmasın diye... Bu da geçti şükür.
Bebeklerimiz aynı tepkileri veriyorSimdi durum söyle kavga ettiği ama daha biberona başlmadığı sürede (4-5 günlük bir süre) sürekli boğazına kaçıyordu ve kusuyordu doktor tazzikli geldiği için bu durum yaşandığını söylemişti. Yani kavgasının bir sebebi var ama sebebini bulamıyorum. Ama kavgalar biberona başlmadan önce başladı. Ben 4-5 gün sonra kavgalar sebebiyle biberona başldımAma şuan gerşeyi denemeye açığım çünkü sütüm gelmese tamam derim ama gelirken besleyememek daha zor geliyor.
Evet duşta denicem mutlaka ama her seferindemi duşa giricem o kısmı anlamadım. Çünkü memeyi asla almıyor değil her seferinde 2-3 dakika emiyor sonra başlıyor kavgalar.
Hemen gelmese yutkunurmu ki. Herşey güzel başlıyor 2-3 dakika emiyor yutkunuyor sonra kendini gerip başlıyor aglamaya kavgaya. Üstelik agzından memeyi atınca ağzından sütler akıyorİnanın bende biberonu tamamen çıkarmak istiyorum ama yemeyi çok seven bir bebek bugün sabahtan beri deniyorum emzirmeyi oyalıyorum bir daha memeye alıyorum avaz avaza sabahtandır işkence yapıyormuşum gibi geliyor. Sonra aglamaktan uyuma kıvamına gelince emmeye başalyıp 2 dakika sonra uyuyo kalıyor sonraki tur yine aynı oda bende bir kaç saatte yıprandık Şuan annem yanımda o yüzden sağabiliyorum ama bir aya annem gidicek ve o zaman sağmaya vakit bulmam mümkün değil gündüzleri çok uyumayan ve 2 saatte en geç beslenen bir bebek yetişemem yani. O yüzden ya herro ya merro durumundayım ama gerçekten üzülüyorum. Bir yolu vardır ama ben bulamıyorum gibi geliyor. Hatt bugün kucağıma yatay pozisyonda aldığımda bile emzircwm zannedip avazı bastı çok ağrıma gitti yani anlıcağınız çıkmazdayım
Sağol canım hatun kişisi başını sağa çevirip duruyor o kadar uğraştım düz kafa yastığı bilmem ne. Olmadı kafasını sola çevirmiyor. Sağ omuz-boyun kası 7cm sol kası 4.2 cm yani sağa baka baka kaldı öyle. 15 gün boyunca fizik alacak. Doktor yetmezse bi 15 gün daha fizik tedavi alması gerekebilir dedi. Evde de bazı hareketler vereceklermiş bakalım. Doktor uyuduğu zaman uykusu ağırlaştığında boynunu kafasını sola çevirin sağa dönmeyecek bir düzenek kurun dedi. Nasıl becereceksek? Kolaydı sanki?!?Çok geçmiş olsun üzme kendini ama bak en azından tedavisi var, Allah derman aratmasınİnşallah en kısa sürede toparlasın laçinciğim
Canım farketmemek mümkün değil ki. Kafasının sağ tarafı yamuk. Sağ çökük sol bombe resmen. Sola kafasını çevirmiyor. Biz çevirince rahatsız olup 1-2 saniyede geri sağa dönüyor. Yatırıyoruz kafa sağda. Pusette her yerde kafa sağda sola dönmüyor.Pinky93 çok geçmiş olsun canım nasıl farkettin peki
Benim ilk çocuğumda buna benzer durum vardı doğum kanalında kalması kaynaklı. Yan yatırma yastığı vermişti doktor bize sizinde işinize yarayabilir resmini ekledim. Yan yatırma yastığı diye aratabilirsiniz cok geçmiş olsunSağol canım hatun kişisi başını sağa çevirip duruyor o kadar uğraştım düz kafa yastığı bilmem ne. Olmadı kafasını sola çevirmiyor. Sağ omuz-boyun kası 7cm sol kası 4.2 cm yani sağa baka baka kaldı öyle. 15 gün boyunca fizik alacak. Doktor yetmezse bi 15 gün daha fizik tedavi alması gerekebilir dedi. Evde de bazı hareketler vereceklermiş bakalım. Doktor uyuduğu zaman uykusu ağırlaştığında boynunu kafasını sola çevirin sağa dönmeyecek bir düzenek kurun dedi. Nasıl becereceksek? Kolaydı sanki?!?
Gerçekten aynıymış durumumuz tek farkımız benimki biberonsuz bu duruma başladıBebeklerimiz aynı tepkileri veriyorO tepinmeleri, kendini arkaya doğru atmaları, emzirme pozisyonunu alır almaz ağlamaları çok iyi biliyorum biz doğduğunda yoğun bakımda kaldığı için biberonla başladık 20 gün sadece biberonla devam ettik sonra memeye dönmeye çalıştık kısa kısa emiyor diye silikon uçla emzirmeyi denedim emme süreleri uzadı ama meme+biberonla devam edince 10 gün sonra aynı tepkileri vermeye başladı. Bir umut danışmanlık aldım ama süreç gerçekten çok yıpratıcı ve inanılmaz yıprandım. 3-4 gün güzel emiyor ondan sonra asla istememeye başlıyor gezerek şarkılar söylerek sürekli deniyorum bazen işe yarıyor bazen yaramıyor. Süt varken emmemesi, bir umut emzirmeyi denemek gerçekten insanın zoruna gidiyor. Orda imkanlar nasıl bilmiyorum çok acil danışmandan destek alırsanız daha sağlıklı çözüme kavuşur belkide.
Birde ağladığı pozisyonda sadece şarkılar söyleyip gülerek sohbet edip, emzirmeyi farklı pozisyonlarda deneyebilirsiniz.
Oy kiyamam ya allaha sukur ki tedavisi var üzülmemeye calisin yalniz benim oglumda kafasini bi tarafa yamulturdu kizimda aynisini yapiyo sag tarafi biraz duzlesti lakin babalarida ayni sekilde uyuyor bende şüphelenmedim degil ama tortikolis olunca hic düz tutamiyolar kafayi sanirim bizimki iki tarafada ceviriyo duz de tutuyo ama genelde saga dogru cevirip uyuyoKızlar bebeğimde tortikolis oluşmuş. Yarın 15 günlük fizik tedaviye başlıyoruz. Çok üzgünüm
Sizin bebiş büyük ihtimal süt tazyikli geldiği için korktu o yüzden emmeyi reddediyor. Zaman geçtikçe bu duruma dirençleri artıyor maalesefGerçekten aynıymış durumumuz tek farkımız benimki biberonsuz bu duruma başladıgerçskten çok yıpratıcı peki siz nasıl ilerliyosunuz. Mesela suan memede emzik gibi kullanarak uyuyor. Sırf alışsın diye çekmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?