• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Merhaba kızlar uzun zamandır buraya yazmadım
Ikizlerim persembe 3aylik olacaklar
scl88 scl88
N Neess
Kızlar aynı emme sorununu bende yaşıyorum emzirme pozisyonuna getirip emzirecegimi anladiklarinda çığlık çığlığa ağlıyorlar çok zor gunde 1 kere emiyorlar oda 5dk bile dolmadan yine ağlıyorlar Manuel sağımda 20cc anca cikiyor
Elektrikli pompamda yok almadim sizlerde varmi süt çıkışı iyimi

Benim ilk çocuğumda buna benzer durum vardı doğum kanalında kalması kaynaklı. Yan yatırma yastığı vermişti doktor bize sizinde işinize yarayabilir resmini ekledim. Yan yatırma yastığı diye aratabilirsiniz cok geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim canım hemen alacağım.

Oy kiyamam ya allaha sukur ki tedavisi var üzülmemeye calisin yalniz benim oglumda kafasini bi tarafa yamulturdu kizimda aynisini yapiyo sag tarafi biraz duzlesti lakin babalarida ayni sekilde uyuyor bende şüphelenmedim degil ama tortikolis olunca hic düz tutamiyolar kafayi sanirim bizimki iki tarafada ceviriyo duz de tutuyo ama genelde saga dogru cevirip uyuyo
Bizde başta düzelir falan sanmıştık canım hatta doktor düzelir demişti 1 ay önce ama işte böyle oldu. Eğer içine kurt düştüyse mutlaka götür doktora.

Bizde başta düzelir falan sanmıştık canım hatta doktor düzelir demişti 1 ay önce ama işte böyle oldu. Eğer içine kurt düştüyse mutlaka götür doktora.
Bildigim kadariyla hep bir yöne eğik duruyor kafa degilmi tortikoliste kaldirinca da eğik oluyordur muhtemelen yatarken her yöne ceviriyor kafasini ama genelde sag tercih ediyor yatarken su 10 gundur falan heryone dondurmeye baslayinca rahatlamstm aslnda ayaktaykende duz duruyor kafasi ama bilemedim goturelim olmadi

Son düzenleme:
Sizin bebiş büyük ihtimal süt tazyikli geldiği için korktu o yüzden emmeyi reddediyor. Zaman geçtikçe bu duruma dirençleri artıyor maalesef🥺 İnstagramdan etiketlere bakıp çözüm bulabilirsiniz ya da youtubedan videolara ulaşabilirsiniz. Dilruba demirezerin tazyikle ilgili videosu var diye hatırlıyorum bir bakın isterseniz. Annelik her şeyi bir umut deniyoruz ama bizim düşündüğümüzden daha farklı düşünüyor bebişler🥺 ben de aynı şeyi düşündüm emmiyorsa bile en azından memede dursun kokusunu alsın unutmasın diye düşündüm ama öyle olmuyormuş bu yüzden profesyonel destek almak çok önemli.
Memede aktif emme yoksa uyumasını önermiyorlar. İlk 5-10 dakika içinde uyuyorsa mutlaka uyandır demişti hemşiremiz. 15-20 dakika sonra uyumasına izin verebiliriz.
Bizim durumlar karışıktı hala karışık🥹
Önce silikon ucu ve biberonu bırakıp parmakla beslemeyi, memeyi uçsuz tutturmayı denedik. Parmakla besleme 1 aydan büyük bebekler için çok zorlayıcı, uçsuz tutturmaya çalışmakta öyle. Ben ikisinde de çok zorlandım, oğlumda aynı şekilde. Yeter ki emsin diye uca geri döndüm uçla devam ederken parmakla beslemeyi bırakıp eds yöntemiyle beslemeye geçtik. Onda da başarılı olamadık. Hala uğraşmaya devam ediyorum. Başlarda çok güzel sağıyordum ama tek başına olunca hem bebeğe bakıp hem düzenli sağmak mümkün değil o yüzden sütümde azalmada oldu. Her şey birbirini etkiliyor🥺 sırf şu emme konusu yüzünden içim çok buruk her beslenme zamanı çok üzülüyorum🥺 inşallah siz bu konuyu bir an önce çözüme kavuşturursunuz🙏🏻
Neye tepki verdiğini tam anlasam belki çözüm bulucam ama onu bulamıyorum. Tazzik olabilir belki bilmiyorum biraz önce geliyomu süt diye elimle sıktığımda 3 yerden fıskiye gibi çıktı bi anda acaba önce sağıp sonramı versem offf bilmiyorum. Evet haklısınoz aktif 20 dakika emmesi lazım ama bugün sadece uyku durumunda memeye geldi o yüzden alışssın diye uyandırmadım ne emdiyse kar ama çok değil.Umarım sizde çözersiniz ben artık ümitli değilim.Bende şuan sağıyorum ama sizinki gibi annem gittiğinde sağmaya vaktim olcağını hiç sanmıyorum.O yüzden o gidene kadar ya emer ya bu süt olayı biter gibi. Bendeki ilginç olan bütün gece emmesi hatta sabah odadan çıkmadığım süre boyunca emmesi ama salona geldikmi emmeyi bırakması 🤨
Merhaba kızlar uzun zamandır buraya yazmadım
Ikizlerim persembe 3aylik olacaklar
scl88 scl88
N Neess
Kızlar aynı emme sorununu bende yaşıyorum emzirme pozisyonuna getirip emzirecegimi anladiklarinda çığlık çığlığa ağlıyorlar çok zor gunde 1 kere emiyorlar oda 5dk bile dolmadan yine ağlıyorlar Manuel sağımda 20cc anca cikiyor
Elektrikli pompamda yok almadim sizlerde varmi süt çıkışı iyimi
Valla kolay gelsin kendimden biliyorum çok zor 😞 bende emerken ki zamanlarda 1 aylıktı ozman her memeden 100 geliyordu şimdi iki memeden 100 geliyor elektrikli bende arttırmak için sağıyorum çünkü randımanlı bir emme yok o yüzdende azalıyor

Bildigim kadariyla hep bir yöne eğik duruyor kafa degilmi tortikoliste kaldirinca da eğik oluyordur muhtemelen yatarken her yöne ceviriyor kafasini ama genelde sag tercih ediyor yatarken su 10 gundur falan heryone dondurmeye baslayinca rahatlamstm aslnda ayaktaykende duz duruyor kafasi ama bilemedim goturelim olmadi
Bizim kızın kafasını biz çeviriyoruz dönmeme gibi bişey yok ama bizimki de sağı tercih ediyor. Kafası düzken yamuk durmuyor o kadar kötü değil durumu ama kafasının şekli de bozuldu başının arkası sağ taraf düz sol taraf bombe. Yani dediğim gibi sen de şüpheleniyorsan göster bence.

Kızlar bebeğiniz başını tutabiliyor mu?
Bizim 3. Ay kontrolümüz vardı bugün,dr her iki kolundan tutup kaldırdı, başını tutamıyor dedi.
Kan aldılar b12 eksikliği var mı diye bakacaklarmis.bu ayda başını tutmamasi normal midir ki?

Bizim 3. Ay kontrolümüz vardı bugün,dr her iki kolundan tutup kaldırdı, başını tutamıyor dedi.
Kan aldılar b12 eksikliği var mı diye bakacaklarmis.bu ayda başını tutmamasi normal midir ki?
Bebekten bebeğe değişir bence bizimki nerdeyse doğduğundan beri tutuyor. Ama onunda ayına göre yapamadıkları oluyor her bebek herşeyi zamanında yapmıyor.

Bizim kızın kafasını biz çeviriyoruz dönmeme gibi bişey yok ama bizimki de sağı tercih ediyor. Kafası düzken yamuk durmuyor o kadar kötü değil durumu ama kafasının şekli de bozuldu başının arkası sağ taraf düz sol taraf bombe. Yani dediğim gibi sen de şüpheleniyorsan göster bence.
Döndürüyo derken ben döndürmüyorum kendisi döndürüyo yatarken düz yatiyo sola sağa çeviriyo her sekilde uyuyoda genelde buzamana kadar sağlı yattigindan bizde de az sag tarafta duzlesme oldu dün sen yazinca bende doktorumuzu aradım anlattım tortikoliste tek taraflı yatar öbür tarafa kendisi cevirmez olsaydı dedi o düzlesme de sağlı yattigindan olmustur dedi zamanla duzelir haraketlendikce dedi ama bidahaki gittigimde göstericem mutlaka teşekkür ederm canım

Döndürüyo derken ben döndürmüyorum kendisi döndürüyo yatarken düz yatiyo sola sağa çeviriyo her sekilde uyuyoda genelde buzamana kadar sağlı yattigindan bizde de az sag tarafta duzlesme oldu dün sen yazinca bende doktorumuzu aradım anlattım tortikoliste tek taraflı yatar öbür tarafa kendisi cevirmez olsaydı dedi o düzlesme de sağlı yattigindan olmustur dedi zamanla duzelir haraketlendikce dedi ama bidahaki gittigimde göstericem mutlaka teşekkür ederm canım
Doktorun haklı canım. Bak şöyle ben laçinin kafasını sola çevirirsem çevirebiliyor ama kendi kendine asla çevirmiyor. Sola yatmıyor ben çevirince de rahatsız oluyor. Yani doktor kontrolünde bakar bir problem görmezse takma kafana. 🙏

Benim oğlumda nerdeyse doğduğundan beri tutuyor canım. Bence normaldir yine de doktoru her ihtimale karşı tedbirli olmak istemiştir. Her bebek bir olmuyor bazıları daha erken gelişim gösteriyor bazıları daha geç.
Tummy time yapıyor musunuz?

Doktorun haklı canım. Bak şöyle ben laçinin kafasını sola çevirirsem çevirebiliyor ama kendi kendine asla çevirmiyor. Sola yatmıyor ben çevirince de rahatsız oluyor. Yani doktor kontrolünde bakar bir problem görmezse takma kafana. 🙏
Evet oda öyle söyledi kendi kendine çeviremez öyle bi durumda deyince rahatladim 10 gündür falan her yöne kendi çevirip yattığını görünce ipin ucunu birakmistim.ama yinede sorduk iyi oldu allah beterinden saklasın olursada çözümü var allaha şükür siz de erken farketmişsiniz allahtan düzelir en kısa sürede inşallah çok geçmiş olsun laçintoşada hemen düzelsin 🙏

Evet oda öyle söyledi kendi kendine çeviremez öyle bi durumda deyince rahatladim 10 gündür falan her yöne kendi çevirip yattığını görünce ipin ucunu birakmistim.ama yinede sorduk iyi oldu allah beterinden saklasın olursada çözümü var allaha şükür siz de erken farketmişsiniz allahtan düzelir en kısa sürede inşallah çok geçmiş olsun laçintoşada hemen düzelsin 🙏
Aynen canım bugün fizyoterapistler falan da erken farketmişsiniz hızlı düzelecek dedi. 🙏

Elinden tutunca kafasini her zaman kaldirmiyo bebisler bence ya bi tek onunla karar veriliyor muymus hemen 🤔

Benim bebegimde yatip iki elinden tutunca her zaman kaldirmiyo kafasini ama bazen kaldiriyo.

Kucaginiza aldiginizda kafasini hic tutmuyor mu peki? Dik pozisyonda tutarken etrafina bakinmiyor mu kafasini kaldirip? Yada yuz ustu yatirdiginizda kafasini kaldirmiyor mu?

Bebekten bebeğe değişir bence bizimki nerdeyse doğduğundan beri tutuyor. Ama onunda ayına göre yapamadıkları oluyor her bebek herşeyi zamanında yapmıyor.
Doğrudur, benim bebiş muayene zamanı uykusundan yeni uyanmıştı,huysuzdu belki de ondandı gevşekliği.
Elinden tutunca kafasini her zaman kaldirmiyo bebisler bence ya bi tek onunla karar veriliyor muymus hemen 🤔

Benim bebegimde yatip iki elinden tutunca her zaman kaldirmiyo kafasini ama bazen kaldiriyo.

Kucaginiza aldiginizda kafasini hic tutmuyor mu peki? Dik pozisyonda tutarken etrafina bakinmiyor mu kafasini kaldirip? Yada yuz ustu yatirdiginizda kafasini kaldirmiyor mu?

Evet kucağıma aldığımda kafasını farklı yönlere çeviriyor etrafı seyrediyor. Yüz üstü yatırdığımda da kaldırıyor kafasını.
Ya ben o an ki gevşekliğini huysuzluğuna bağlıyorum,yeni uyanmıştı ağlıyordu ara sıra.
Eve geldim internetten bakındım az,sma falan diyodu ya aklım çıktı. Allah korusun:KK61:
Öyle olsa kafasını hiç tutamazdi herhalde dimi?
Sonuçları alamadık yarın sabah eşim gidip alicak. Net'ten baktım normal gözüküyor bakalım..

Benim oğlumda nerdeyse doğduğundan beri tutuyor canım. Bence normaldir yine de doktoru her ihtimale karşı tedbirli olmak istemiştir. Her bebek bir olmuyor bazıları daha erken gelişim gösteriyor bazıları daha geç.
Tummy time yapıyor musunuz?

Evet yapıyoruz canım,hatta hoşuna gidiyor o an kaldırıyor kafasını etrafına bakınıyor. Muayene zamanı uykusundan uyandirdik huysuzdu ağlıyordu, belki de o yüzden dr ellerinden tutunca kafasını tutmadı :KK64:

Doğrudur, benim bebiş muayene zamanı uykusundan yeni uyanmıştı,huysuzdu belki de ondandı gevşekliği.

Evet kucağıma aldığımda kafasını farklı yönlere çeviriyor etrafı seyrediyor. Yüz üstü yatırdığımda da kaldırıyor kafasını.
Ya ben o an ki gevşekliğini huysuzluğuna bağlıyorum,yeni uyanmıştı ağlıyordu ara sıra.
Eve geldim internetten bakındım az,sma falan diyodu ya aklım çıktı. Allah korusun:KK61:
Öyle olsa kafasını hiç tutamazdi herhalde dimi?
Sonuçları alamadık yarın sabah eşim gidip alicak. Net'ten baktım normal gözüküyor bakalım..

Evet yapıyoruz canım,hatta hoşuna gidiyor o an kaldırıyor kafasını etrafına bakınıyor. Muayene zamanı uykusundan uyandirdik huysuzdu ağlıyordu, belki de o yüzden dr ellerinden tutunca kafasını tutmadı :KK64:
Tabiki oyle olsa hic tutamazdi sizinki anlik bi durummus. Hic uzulmeyin bence iciniz ferah olsun

Kızlar ben bi instagram sayfasında kolye yaptırıyorum. Anne sütünden kolye diye geçiyor. Tabanı anne sütünden üstünde kızımın ismi saçı ile yazılacak. Tırnak göbek bağı da yolladım arkasına da isteğe bağlı fotoğraf veya yazı yazıyorlar. Çok hoşuma gitti. Çok güzel bir anı. 🥰

Günaydın kızlar, geçen hafta Ela nin 2.ay aşıları kalmıştı, bugünde eylem var diye yapmıyorlar, delireceğim 😔 3.haftaya sarkacak yavrumun aşıları ,uzadıkça uzadı. Simdi memoriali aradim normalde aşıları yapıyorlar, ilk ay asisini direkt hastanede yaptırmıştık ama bu belirli gunlerde açılıyor falan dediler ya ,hastane de açılır mı bilmiyorum. Bakalim dönecekler inşallah 🙄 çok gerildim.Doktor a cok üzüldüm ama keşke bizim aşı böyle güme gitmeseydi

Canım benimde bebeğimin beyninde 2 tanr koroid pleksus kisti var.Salı günü başka bir perinatoloğa gideceğim amniyosentez önerdiler ama yaptırmak istemiyorm.Ben de çok korkuyorum kist iki tane diye 10 ve 7 mm boyutları da büyük başka birşey görülmedi ama yine de çok tedirginim nifty testini yaptırmayı bnde düşünüyorum.Kist kaç tane ve boyutu neymiş söylediler mi inşallh sonucun temiz çıkar ilerleyen haftalarda kayboluyormuş inşallah o mutlu haberi aldığımız günler gelir dua edelim..
Sizde son durum nedir? Benim de ayrıntılı ultrasonda koroid pleksus çıktı. Bağırsakta da çok hafif bir parlama. Ben de genetik testi verdim çok korkuyorum

Back