- 3 Ağustos 2020
- 2.639
- 8.854
- 108
Esimle birlikte arastirdigimiz icin birlikte karar verdik biz bu konuya. O yuzden sorun olmadi bizde.Asi yaptırmamakla ne güzel karar vermişsiniz bende asla istemiyorum ama eşim bu konuda cok hassas ikna edemiyorum onu.covid asisina zor ikna ettim ikimizde olmadık ama çocuğa ikna edemedim
Oncelikle ben kimseyi etkilemek istemem. Yaptiranada saygim var yaptirmayanada. Sordugunuz icin cevap veriyorum lutfen herkeste benim kararima saygi duysun. (Sizin icin soylemiyorum)Canım merakımdan soruyorum. Neden aşı yaptırmıyorsun?
Asilarin prospektuslerini okudum.
Yan etki goren cocuklari gordum.
Ayrica esime verem asisi alerji yapmis lenfleri sismis.
Bende alerjik bunyeli birisiyim ve asilar immun sistemi saglam olan bireylere yapilmali ancak immun sistemi bilinmeyen yenidogan bebeklere bu kadar mikrop yuklenmesini kendimce dogru bulmuyorum ve bu sekilde dusunen bircok doktor da var.
Asilarin tek tek yapilmamasi kombine sekilde yapilmasida canimi sikan bir diger konu. Bununla ilgili hangi asiydi hatirlamiyorum bir asi piyasaya surulurken bunu sunan asi ureticilerine soruyorlar "su asi ile ayni anda vuruldugunda bi sorun olacak mi? Cevap: ee muhtemelen farkli kol veya bacaktan vuruldugunda sorun olmayacaktir" ve asi kabul edilir.. bizde de bu asilar hoop uygulanir.
(Buradan sonrası vitamingiller.com sitesinden alintidir)
Bebeklerin aşılanması uygulanmasının bilimsel bir temeli yoktur. İmmün sistemleri bu aşamada henüz olgunlaşmamıştır ve ihtiyaçları olan tek şey hastalığı doğal yoldan geçirmiş olan annelerinden alacakları pasif bağışıklıktır; doğa bunu bu şekilde öngörmüştür.
Bu konuyu biraz açacak olursak, yenidoğanların immün sistemi doğal virüslerle etkin şekilde başa çıkmayı bırakın yapay olarak zayıflatılmış aşı virüsleriyle bile tam başedemeyecek denli naiftir. Doğal yoldan bağışıklanmış anneler, yani viral hastalıkları çocukluklarında geçirmiş olanlar hamilelikte plasental yoldan, çocuk doğduktan sonra da emzirmek suretiyle bağışıklıklarını pasif olarak bebeklerine aktarır ve onları hastalıktan korumuş olurlar. Ancaaak asilarla bu duzende bozuldu. Asili anneler asidan olusan antikorlari cocuklarina iletemiyor ve kizamik asisi 1 yasta yapiliyor. Ee bu bebekler 1 yasina kadar nasil korunacak?
6 aya kadar anne sütünden başka bir şey almasın, hassas sistemleri başka herhangi bir şeyi tolere edemez denen bebeklere ilk 6 ayda 15 hastalık için tam 14’er doz aşırı derecede toksik aşı karışımı vurulmasını benim içim almiyor ve bana mantiksiz geliyor.
Aşılardaki ağır metaller, kanser yapıcı maddeler, toksik kimyasallar, canlı ve genetiğiyle oynanmış virüsler, hayvan virüsleri ve yabancı genetik materyal ihtiva eden kontamine serum, kontaminasyonu önlesin diye aşılarda kullanılan aşırı toksik kimyasallar ve adjuvanlar, güvenliği test edilmemiş antibiyotiklerin hiçbirinin zarar vermeden enjeksiyonu mümkün değildir.
Merak edenler vitamingiller diye girip aratabilir. Bizim ülkemizde asilar ile ilgili yeterli arastirma yapilmamistir. Butun makaleler yabanci ulkelerde yazilmis. Oralarda mahkeme kararlari var. Asilardan zarar gorenlere tazminatlar odenmis. Ama bizim ulkemizde asi sonrasi izlem bile dogru duzgun yapilmadigi icin bizde hic bir sey asidan kabul edilmiyor. Cocuk hastalanir asidan degildir denir. Yurtdisinda bu sekilde degil. Asi sonrasi otizm belirtileri gosteren cocuklara tazminatlar odeniyor. Eger yeterince arastirirsaniz bunlara ulasabilirsiniz.
Ahmet rasim kucukusta.
Alisam yildiran
Lilliputian.me
Vitamingiller.com bunlari googledan bi aratirsaniz daha fazla bilgi edinmis olursunuz. Hepsi kaynagi olan guvenilir yazilar.