2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Aldıklarım bir süre baş köşede duruyor açıp açıp seviyorum🥲🤣🤣
Doğum korkusu perileri bana da gelmek istiyor ama hemen uzaklaştırıyorum😅😅
Birkaç doğumla ilgili eğitime katıldım korku perileri cesaret perilerine dönüştü👻👻
İnşallah gönlümüzden geçtiği gibi doğurmak nasip olsun hepimize🐣
Z Zynpada Erhan Karaalpi izleyince doğum korkusu falan kalmıyor dimi nessciğim 😂 adam o kadar normalleştiriyor o kadar güzel anlatıyor ki bende 0 korku şuan :KK59:

Ben de onlara bakıyordum şimdi valla şubatı görmeden doğurdu hepsi 😄böyle görünce bende nisanda doğururum kesin gibi geliyor bir de nerdeyse çoğu sezeryan oldu şaşırdım benim gerçi ilk olduğu için neyle karşılaşacağımı da bilmiyorum birinin kesisinden korkuyorum normal doğumdan zaten hepten korkuyorum ne olacak bu halim hiç bilmiyorum 😄
😃😃Bende normalden korktuğum için sezeryan yaptım kendi isteğim ile bide Allah affetsin millete çatım darmıs dedim ilk çocuğumda 🙈 şimdi yine normal olabilir diyorlar ama ben yine sezaryen olacağım diyorum:)ama güzel olan tek şey bebeğin kucagindayken korkuların acıların hepsi bitmiş oluyor olamsi sanırım😍

😃😃Bende normalden korktuğum için sezeryan yaptım kendi isteğim ile bide Allah affetsin millete çatım darmıs dedim ilk çocuğumda 🙈 şimdi yine normal olabilir diyorlar ama ben yine sezaryen olacağım diyorum:)ama güzel olan tek şey bebeğin kucagindayken korkuların acıların hepsi bitmiş oluyor olamsi sanırım😍
Bir de böyle bir toplumsal baskı var çünkü sanki sezeryan olursa doğurmuş olmuyorsun anne olmuyorsun gibi bu da çok yorucu bebek gelmek istediği zamanda anne ve bebek kendini en rahat nasıl hissediyorsa öyle gelsin halbuki ☺️Zaten aylarca bulantı çektik sonra ikili test yok nift yok ayrıntılı ultrason şeker yüklemesi derken bir sürü korku sıkıntı aştık geldik sağlıkla alalım kucağımıza inşallah ☺️

Bir de böyle bir toplumsal baskı var çünkü sanki sezeryan olursa doğurmuş olmuyorsun anne olmuyorsun gibi bu da çok yorucu bebek gelmek istediği zamanda anne ve bebek kendini en rahat nasıl hissediyorsa öyle gelsin halbuki ☺️Zaten aylarca bulantı çektik sonra ikili test yok nift yok ayrıntılı ultrason şeker yüklemesi derken bir sürü korku sıkıntı aştık geldik sağlıkla alalım kucağımıza inşallah ☺️
Evet bunu düşünen insanlara çok kızıyorum halbuki dusunseler afedersin ama anneligin sadece vajinadan çıkaracagin
bebekden ibaret olmadığını🤷 gerçi benim etrafımda çok söyleyen olmadı ama yinede o zamanki aklımla nedense çatım dar normal doğum yapamam dedim:)

Doğuranları gördükçe bana da geliyor o periler 😂Allah sonumuzu hayreylesin şimdi böyle tekmeliyor dönüyor filan alıştım sanki ömür boyu böyle yaşayabilirim gibi geliyor sonra doğsa keşke diyorum kime benzeyecek babasına mı bana mı yoksa ikimizden alakasız uzak bir akrabaya mı kuzenimin öyle oldu ana baba esmer çocuk turuncu tatlı bir şey oldu 🤍bizim ne olacak acaba ☺️Ultrasonda da göstermiyor yüzünü
Ahhh ahhh nedir bu naz bu göstermemek 😂😍😍 karışık duygulardayız birçoğumuz 😂

Aldıklarım bir süre baş köşede duruyor açıp açıp seviyorum🥲🤣🤣
Doğum korkusu perileri bana da gelmek istiyor ama hemen uzaklaştırıyorum😅😅
Birkaç doğumla ilgili eğitime katıldım korku perileri cesaret perilerine dönüştü👻👻
İnşallah gönlümüzden geçtiği gibi doğurmak nasip olsun hepimize🐣
Ben de son iki ay hamilelik yogasına gideceğim orada cesaretlenirim diye düşünüyorum 😂😂 amiin inşallah canım benim 😍

Z Zynpada Erhan Karaalpi izleyince doğum korkusu falan kalmıyor dimi nessciğim 😂 adam o kadar normalleştiriyor o kadar güzel anlatıyor ki bende 0 korku şuan :KK59:
Ben de son iki ay hamilelik yogasına gideceğim orada cesaretlenirim diye düşünüyorum 😂😂 amiin inşallah canım benim 😍
Normal doğumu destekleyenleri dinlemek gerçekten çok iyi geliyor😌 erhan karaalpin dışında daha önce bahsettiğim ilk adımlarım aptamil uygulaması üzerinden doula ve ebelerde çok güzel eğitimler düzenliyorlar bana bir cesaret geliyor😅 ama çevremden normal doğum için pek destek göremiyorum bu gidişle doula tutmam şart olcak🥲
Önce doktorumun normal doğum konusunda ne düşündüğünü öğreneceğim🥲
Yoga da iyi gelebilir ama tek başına yetersiz kalabilir bence bir şeyle daha desteklemek gerekiyor☺️

Normal doğumu destekleyenleri dinlemek gerçekten çok iyi geliyor😌 erhan karaalpin dışında daha önce bahsettiğim ilk adımlarım aptamil uygulaması üzerinden doula ve ebelerde çok güzel eğitimler düzenliyorlar bana bir cesaret geliyor😅 ama çevremden normal doğum için pek destek göremiyorum bu gidişle doula tutmam şart olcak🥲
Önce doktorumun normal doğum konusunda ne düşündüğünü öğreneceğim🥲
Yoga da iyi gelebilir ama tek başına yetersiz kalabilir bence bir şeyle daha desteklemek gerekiyor☺️
Ben de burada bir doulayla tanıştım çok tatlı bir kadın eğer normal doğumu uygun görürse onun desteğiyle devam edeceğim canım kesinlikle böyle şeylerle desteklemek insana iyi hissettiriyor ☺️

bebişler bizim de 1 şubat görüş günümüz🙈 bende sabahtır annemle normal doğumu konuşuyorum annemde öyle bir travma olmuşki bana baktıkça üzülüyor doğum yapcam diye🥲🙈 bende aksi gibi hiç korkmuyorum doğurabilirmişim gibi geliyor. Ama doula işi bende de kesin gibi gözümede birini kestirdim ama daha görüşmedim. Daha erken diye.

Benim de 31 Ocak bebeğimi göreceğim gün normalde aslında ayda bir gidiyorum ama doktor değiştireceğim yaşadığım şehirde imkanlar çok kısıtlı o yüzden doğumu annemlerde İstanbul’da yapmayı planlıyorum pazartesi gidip bir görüşeceğim bakalım ne diyecek beni kabul edecek mi doktor şimdiye kadar takipli hastası değildim çünkü ne zamandan itibaren takip etmesi gerekir veya etmek ister bilmiyorum var mı böyle bir durum yaşayan bir fikri olan ne zamandan beri takip etse doğumuma girer acaba doktor hepsini konuşacağım hem de bebişi hiç renkli ultrasonda görmedim belki burda öyle bir imkanda vardır heyecanlıyım o yüzden ☺️

Kızlar merhaba hamile değilim ama düşünüyorum geçenlerde HM marka bir bebek tulumu beğendim ve aldım hiç tecrübem olmadığı için büyük mü küçük mü derken 2-4 aylık aldım belki dar kalıptır falan diye 62 cm diyor. Biraz buyuk geldi gözüme 1-2 aylıkta çok mu minik olur acaba dedim🥲 şu sıralar folik asit, bebek, kıyafetler bunlarla dolu beynimin içi😅 Bu yüzden olmayan bebeğe don biçmem bide yetmez gibi soru sormam için kusura bakmayın🥲heyecanlı birisi☺️

Ben de burada bir doulayla tanıştım çok tatlı bir kadın eğer normal doğumu uygun görürse onun desteğiyle devam edeceğim canım kesinlikle böyle şeylerle desteklemek insana iyi hissettiriyor ☺️
Orda fiyatlar ne kadar canım bilgi aldın mı?☺️

Selam kızlar , bugün muayenem vardı 24+2 de🖖 Maşallah şeker kızım 714 grm 32 cm olmuş babası uzundur boy babaya güzel surat bana benzemiş sanki yüzü yanaklanmış yavrumun😍😍
Şeker yüklemesi yaptı doktorumuz aclık kan sekerim 85 , glukoz surubu 50 ml elma aromalı cok t güzeldi valla, glikoz tokluk 107 yedi çıktııı şekerden cok korkuyorudm cok cok şükür🧿 gizli şekerin yok dedi ama yınede beslenmeye dıkkat edıcez seker vs abartmıcaz dedi,..
İdrar yolu enfeksıyonu cktıı hemde fazla ılaclar verdı dıktor ıkıncıye oluyorum enfeksyon nedense asırı dıkkat etmeme ragmenn, akıntım olunca günlük ped kullanıyorum mecbur akıntım olunca sız kullanıyormusunuz gunlük ped kızlar ya?? Cok sık değiştiriyorum pedi bu arada

bebişler bizim de 1 şubat görüş günümüz🙈 bende sabahtır annemle normal doğumu konuşuyorum annemde öyle bir travma olmuşki bana baktıkça üzülüyor doğum yapcam diye🥲🙈 bende aksi gibi hiç korkmuyorum doğurabilirmişim gibi geliyor. Ama doula işi bende de kesin gibi gözümede birini kestirdim ama daha görüşmedim. Daha erken diye.
Benim annemle kv de aynı şekilde 2şer normal doğum yapmışlar ama asla tavsiye etmiyorlar çok üzgünler normal istiyorum diye🥲🥲 eşimde onları duyunca normal doğumdan korkar oldu😅

Ben aralıkta bir kişiyle görüşmüştüm hem doğuma destek eğitimi veriyor hem de doğum sırası ve tercihe göre doğumdan sonra da ilgileniyor. Eğitimler 28.haftadan itibaren başlıyor demişti.
Sadece doğumda ebe desteği ve doğumdan sonra 1 saat annenin yanında emzirme desteği 3500₺ demişti😬

Yok canım şu an onu konuşmadım ayaküstü tanışma fırsatım olmuştu doğum şeklim netleşince konuşurum diye düşündüm sen fiyat aldın mı 👀
Ben aldım ama aldığım kişi çok takipçili kendi ebe okulunu kurmuş biri. Belki daha uygundur ya da fiyatlar bu şekildedir tam bilemiyorum canım.
Online doğuma hazırlık eğitimi 1250₺, doğumda ebe desteği ve doğumdan 1 saat sonra anneye emzirme desteği dahil 3500₺ Demişlerdi aralık ayında. Şuan da belki de artmıştır🥲

Benim de 31 Ocak bebeğimi göreceğim gün normalde aslında ayda bir gidiyorum ama doktor değiştireceğim yaşadığım şehirde imkanlar çok kısıtlı o yüzden doğumu annemlerde İstanbul’da yapmayı planlıyorum pazartesi gidip bir görüşeceğim bakalım ne diyecek beni kabul edecek mi doktor şimdiye kadar takipli hastası değildim çünkü ne zamandan itibaren takip etmesi gerekir veya etmek ister bilmiyorum var mı böyle bir durum yaşayan bir fikri olan ne zamandan beri takip etse doğumuma girer acaba doktor hepsini konuşacağım hem de bebişi hiç renkli ultrasonda görmedim belki burda öyle bir imkanda vardır heyecanlıyım o yüzden ☺️
İstanbulda hangi doktora gitmeyi düşünüyorsunuz? Kabul süresi doktordan doktora değişiyor bazıları son hafta bile kabul edebiliyor. İnşallah içinize sinen ve sizi kabul eden doktoru bulursunuz🙏🏻☺️

Selam kızlar , bugün muayenem vardı 24+2 de🖖 Maşallah şeker kızım 714 grm 32 cm olmuş babası uzundur boy babaya güzel surat bana benzemiş sanki yüzü yanaklanmış yavrumun😍😍
Şeker yüklemesi yaptı doktorumuz aclık kan sekerim 85 , glukoz surubu 50 ml elma aromalı cok t güzeldi valla, glikoz tokluk 107 yedi çıktııı şekerden cok korkuyorudm cok cok şükür🧿 gizli şekerin yok dedi ama yınede beslenmeye dıkkat edıcez seker vs abartmıcaz dedi,..
İdrar yolu enfeksıyonu cktıı hemde fazla ılaclar verdı dıktor ıkıncıye oluyorum enfeksyon nedense asırı dıkkat etmeme ragmenn, akıntım olunca günlük ped kullanıyorum mecbur akıntım olunca sız kullanıyormusunuz gunlük ped kızlar ya?? Cok sık değiştiriyorum pedi bu arada
Ohh maşallah minnoşa😍😍
Şeker yüklemesinin güzel geçmesine ve normal çıkmasına sevindim canım gözünaydın😍
Doktorlar günlük ped genelde önermiyorlar ama bazıları da sık sık değiştirirseniz sorun olmaz diyor bilemiyorum canım.
Ben gebelikten önce kullanıyordum ama gebelikle birlikte kullanmıyorum onun yerine sık sık çamaşır değiştiriyorum.
Ne kadar dikkatte etsek oluyor maalesef. Son zamanlara doğru da artabiliyormuş mecbur yaşayacağız sanırım🤷🏻‍♀️

X