Canim tracy Hogg un E.a.s.y yöntemi var onu uyguluyorum ben ve cok faydasını gördüm. bebegim asagi yukari onun programına göre uyuyor. Sabah uyandıktan 1.5 saat sonra mutlaka uyuyor en geç 2 saat diyeyim.
Uyku sinyali cok onemli benim bebegim icjn sinyalden önce uyutmaya götürürsem strese giriyor ve olduğundan daha geç uyuyor ayni şekilde cok fazla yorulup sinyallere gec kalirsamda.
Bizim ilk sinyalimiz sessizlesip uzaklara dalma oluyor bu an goturursem asla uyumuyor.
2. Sinyal esneme o an hazırlığa başlıyorum odasına götürmek, bazen burun temizlemek , perdeleri kapatmak gibi ama uyutma pozisyonuna geçirsem yine uyumaz.
3. Sinyalimiz gözleri ovusturma ve tekrar derin esneme iste o an hazır oluyor bunlari kacirmazsam ve çoğu zaman 5 dk içinde uyutabiliyorum .
E.a.s.y yönteminde püf nokta uyanık kaldığı sürece ciddi bir aktivote yapılması benim bebeğimde cok etkili oluyor bazen yorgun oluyorum yapamıyorum ozaman farki anlıyorum. Uyanıklık suresi suan 1.5-2 saat arasi bu sırada mutlaka onu yoracak aktivite yapmaya çalışıyorum konuşma, müzik, kitap okuma, disari cikarma, Tommy time, dans birlikte squat gibi bu tarz şeyler yapıyorum ozaman uykuya geçişi kolay oluyor pozisyonu da sevdiği gibiyse uzun uyuyabiliyor. Kitaptan örnek programı eklerim buraya ilk fırsatta