• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Bizde sünnet olduk kızlar bugün 4.günümüz Allah'a şükür ıyılesıyor ama cıdden çok zor ya anne yuregı ıcın Allah yaptıracaak arkadaşlara kolaylıklar versın ilk gün zor gecıyor anestezı etkısı geçince agrı kesıcı fitil verdı hoca 2 tane kullandık sonra kullanmadık gece normal uyudu.Anestezı lokal oldu bu arada dikişli sünnet bez bağlamak sıkıntı benım ıcın bebısler ıkıncı gün hiçbisey yokmuş moduna gecılıyor korkmayın anne için bıraz daha zor ama küçükken yaptıralım hatırlamasın dedık bitti Allah'a şükür bırde tamamen ıyılesseydı❤😘

Canim tracy Hogg un E.a.s.y yöntemi var onu uyguluyorum ben ve cok faydasını gördüm. bebegim asagi yukari onun programına göre uyuyor. Sabah uyandıktan 1.5 saat sonra mutlaka uyuyor en geç 2 saat diyeyim.
Uyku sinyali cok onemli benim bebegim icjn sinyalden önce uyutmaya götürürsem strese giriyor ve olduğundan daha geç uyuyor ayni şekilde cok fazla yorulup sinyallere gec kalirsamda.
Bizim ilk sinyalimiz sessizlesip uzaklara dalma oluyor bu an goturursem asla uyumuyor.
2. Sinyal esneme o an hazırlığa başlıyorum odasına götürmek, bazen burun temizlemek , perdeleri kapatmak gibi ama uyutma pozisyonuna geçirsem yine uyumaz.
3. Sinyalimiz gözleri ovusturma ve tekrar derin esneme iste o an hazır oluyor bunlari kacirmazsam ve çoğu zaman 5 dk içinde uyutabiliyorum .

E.a.s.y yönteminde püf nokta uyanık kaldığı sürece ciddi bir aktivote yapılması benim bebeğimde cok etkili oluyor bazen yorgun oluyorum yapamıyorum ozaman farki anlıyorum. Uyanıklık suresi suan 1.5-2 saat arasi bu sırada mutlaka onu yoracak aktivite yapmaya çalışıyorum konuşma, müzik, kitap okuma, disari cikarma, Tommy time, dans birlikte squat gibi bu tarz şeyler yapıyorum ozaman uykuya geçişi kolay oluyor pozisyonu da sevdiği gibiyse uzun uyuyabiliyor. Kitaptan örnek programı eklerim buraya ilk fırsatta
Yeni annelere mucize cozumler degil mi ? Kitap var ,kızımdan kalma ama bilgi tazeleme yapmadim kızımda kolay ve kendi duzenini kuran bir bebekte pek zorlanmadim ilk firsatta okuyacagim cokk tesekkur ederim canim.

Acaba dişmi çıkaracak benımkıler genelde 4 4 buçuk ayda çıkardılar benım mınnosunda salyası baya arttı Allah'tan o abloşlar var❤❤
Salya bizde de cok fazlaa resmen sulu agızz oldu bebem , kızım 6 aylık cıkarmıstı ama.. belki de bu oglus erkenci kuş zaten onu da erken cıkarır😁

Bizde sünnet olduk kızlar bugün 4.günümüz Allah'a şükür ıyılesıyor ama cıdden çok zor ya anne yuregı ıcın Allah yaptıracaak arkadaşlara kolaylıklar versın ilk gün zor gecıyor anestezı etkısı geçince agrı kesıcı fitil verdı hoca 2 tane kullandık sonra kullanmadık gece normal uyudu.Anestezı lokal oldu bu arada dikişli sünnet bez bağlamak sıkıntı benım ıcın bebısler ıkıncı gün hiçbisey yokmuş moduna gecılıyor korkmayın anne için bıraz daha zor ama küçükken yaptıralım hatırlamasın dedık bitti Allah'a şükür bırde tamamen ıyılesseydı❤😘
Gelmis gecmis olsun canim atlatmıssınız ne guzel erkenden. Ben de dogumun ertesi günü yaptırdım 2.gununde sünnetliydi benim bebe 😁 gecti gitti cok guzel pek guzel oldu 😁

Canim bizimkinjn sevdigi uyuma pozisyonları var mesela şu sıcakta eller ayaklar acik uyusun istiyorum ama kundak seviyor yarim kundak yapınca kolay uyuyor ve 2 saati buluyor. Ya da bazen kundak istemiyor bu sefer yastıkla sag sol destekliyorum o sekilde uyuyor. Eller açıksa hemen uyanıyor.
Bir de göğsümde tıkanıklık oldugu zamanlar böyle az uyuyordu doymadığı için muhtemelen çiş ve kaka sayısına göre sütüm yetiyor diyordum ama tıkanıklıklar çözülünce anladim suan mama desteksiz sadece anne sütüyle uzun uyuyor. DOktor her bebek farklı dedi yani çiş kaka sayısına ve kilo artışına göre doydugunu dusunuyor ama bebegin iştahlı oyuzden daha fazlasını istiyor demisti.
Bende yarım kundak yapıyorum ve ayakta sallıyorum ancak öyle uyuyor ama ayağımdan bıraktığım an uyanıyor ya da 10dk içinde uyanıyor bende öyle ayağımda uyusun diye bekliyorum çokta emiyor gündüzleri nerdeyse saatte bir 😵‍💫

Yeni annelere mucize cozumler degil mi ? Kitap var ,kızımdan kalma ama bilgi tazeleme yapmadim kızımda kolay ve kendi duzenini kuran bir bebekte pek zorlanmadim ilk firsatta okuyacagim cokk tesekkur ederim canim.
Evet canim bebek bakiminda mucize cozumlerdi bende ki ama bir cok kitabi var muhtemelen hepsinde temelde E.a.s.y yontemini anlatiyor mutlaka bir goz gezdir insallah fayda gorursunuz 🙏🏻

5. Gün koyu yeşil, mukuslu çok az kaka yaptı. Biraz rahatladım. Eski kaka tipine dönmüşüz gibi. 😭😭😭😭
Olumsuz düşünmek istemiyorum. Kefirli ve kayısılı günlere döndüm. Sabahtan eşimi markete gönderdim, inşallah düzeliriz bir şekilde 😢
Yaptiriyormu kefir bende aldirayim bari eşime bugün bizim bgun 5.gun yapmazsa yine 😔 düz kefir icemiyorum meyveliler de yararmi acaba canım

Son düzenleme:
Salya bizde de cok fazlaa resmen sulu agızz oldu bebem , kızım 6 aylık cıkarmıstı ama.. belki de bu oglus erkenci kuş zaten onu da erken cıkarır😁
Gelmis gecmis olsun canim atlatmıssınız ne guzel erkenden. Ben de dogumun ertesi günü yaptırdım 2.gununde sünnetliydi benim bebe 😁 gecti gitti cok guzel pek guzel oldu 😁
Olabılır annıskosu inşallah bıran evvel agrısız acısız cıkarırr dıslerını mınnoslar bende yenı doğunca ıstedım aslında ama nasıp olmadı kuzum bızım mekaonyum olunca amnıyon sıvısında 5 saat oksıjen aldık bebısımı zorlamamak ıcın 3.ay dedı Dr bugün daha da ıyı valla gectı gitti Allah'a şükür

Hay Allah bizimki dogustan bozuktu sonradan duzeldi. Sizin duzenli olan neden bozulduki yaa
Vallahi bende onu anlamiyorum oglumin da hep bozuktu ama duzenliydik yani rota asisindan snra boyle oldu 3 haftadir bu problem basladi ebeler süt yetmiyodur falan dedi ama yetiyor kilo aliyor bnde hic anlamadim

Vallahi bende onu anlamiyorum oglumin da hep bozuktu ama duzenliydik yani rota asisindan snra boyle oldu 3 haftadir bu problem basladi ebeler süt yetmiyodur falan dedi ama yetiyor kilo aliyor bnde hic anlamadim
Canim zaten kaka yapmamayla sutun hic alakasi yok , almasa bizimkiler almazdi hic yapmadigi donem 2.aydi o zaman 1100 gr almisti haftada bir yaptigi halde. Rota sizi etkiledi galiba insallah duzelir

Canim zaten kaka yapmamayla sutun hic alakasi yok , almasa bizimkiler almazdi hic yapmadigi donem 2.aydi o zaman 1100 gr almisti haftada bir yaptigi halde. Rota sizi etkiledi galiba insallah duzelir
Yani bnde oyle dusunuyorum ilk ay 1650 2. Ay 950 3. Ay 900 bu ayda 700 gram ı bulacak aldigi tarttim sabah yetmese kilo da alamaz yani 700 gr 4. Ay icin dusuk degil bencede yuksek ihtimal asi yapti yok beeslenemiyodur süt yetmiyodur ondan yapmiyodur getir hemen bakalm dedi durdu goturmedim bnde beslenemese kilo almazdi

Son düzenleme:
Yani bnde oyle dusunuyorum ilk ay 1650 2. Ay 950 3. Ay 900 bu ayda 700 gram ı bulacak aldigi tarttim sabah yetmese kilo da alamaz yani 700 gr 4. Ay icin dusuk degil bencede yuksek ihtimal asi yapti yok beeslenemiyodur süt yetmiyodur ondan yapmiyodur getir hemen bakalm dedi durdu goturmedim bnde beslenemese kilo almazdi
Aynen canim ve 4.ayda artik 400-600gr arasina dusuyor kilo alimi , yine cok iyi masallah seninki

Her aşından sonra çocuklara bi haller oluyor diğer aşıya kadar ancak düzeliyorlar🙄

Back