Ben en geç 9da gece uykusuna yatırıyorum. En azından yatırmaya calisiyorum. İlk zamanlar 1.5 saat bile ugrastigim oluyodu ama sanırım o sa alıştı artık yarım saat içinde uyuyorKiz bebekleriniz gece uykusuna kacta geciyor ? Kacta uyutuyorsunuz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben en geç 9da gece uykusuna yatırıyorum. En azından yatırmaya calisiyorum. İlk zamanlar 1.5 saat bile ugrastigim oluyodu ama sanırım o sa alıştı artık yarım saat içinde uyuyorKiz bebekleriniz gece uykusuna kacta geciyor ? Kacta uyutuyorsunuz
Neden uyandığını gözlemlediniz mi hiç? Bence biraz izleyip bu sorunu çözebilirsiniz. Bazı bebekler çok hareketli olduğu için kundaksiz uyuyamıyor belki öyle bi sorunu vardır. İlk zamanlar kısa kısa uyumaları normal ama büyüdüler artık enazindan 3 4 saatlik uykuya ihtiyaçları varHerkes uyuyor diyor sanırım bir uyumaya benim bebegim. Ozellikle son 3 gecedir perisan etti beni. Sanirim 10 kez kalkiyordur ve tekrar dalamiyor beklenen dogum tarihine gore baktim atak haftasindayiz , umarim gecicidir. Dogdugundan beri kesintisiz 4 saat uyumamisimdir ve sabahlari zar zor en gec 7 ye kadar uyutabiliyorum. Ay bizim bu uyku sorunumuz ne olucak. Bi de ben eylulde yarim gun çalısmaya baslicam.
Işe donen var mı arkadaslar
Ben yatarak emzirmeyi beceremedim. Bende artık destekli emziriyorum bakalım ne zamana geçer umarım geçer.O sızı kalır derler arada sırada gelip gidiyor. Sizin ki dediğiniz gibi emzirme pozisyonundan kaynaklı olabilir. Ben artık çoğunlukla yatarak emziriyorum hem dinleniyorum hemde öyle uyuyakalıyor. Oturarak emzirdiğimde mutlaka arkama yaslanıyorum bebeğe doğru eğilmeyin arkanızda destek olsun öyle öyle geçer inşallah
Evet başlarda ilk uykusu 3 4 saati buluyordu. 8 bucuk gibi uykuya daldiginda saat 12, 12 bucuk gibi uyaniyordu .Sonra daha kısa kısa uyuyup uyaniyordu. Ancak son zamanlarda bu kadar uzun uyuyamiyor. Hep kundakla uyuttum , amaa artik uyutamiyorum hem bebisim ter icinde kaliyor hem buyudu kuvvetlendi kolladi cikartiyor hem de artik dönme hareketleri baslıyor ve kundakla olursa Allah korusun yüzüstünden dönemeyebilir diye bu aylarda önermiyorlar.Neden uyandığını gözlemlediniz mi hiç? Bence biraz izleyip bu sorunu çözebilirsiniz. Bazı bebekler çok hareketli olduğu için kundaksiz uyuyamıyor belki öyle bi sorunu vardır. İlk zamanlar kısa kısa uyumaları normal ama büyüdüler artık enazindan 3 4 saatlik uykuya ihtiyaçları var
Canım bizim kakasını yapamadigi dönemde o sekilde oluyordu bazen, hafif dis macunu gibisuyu cekilmis gibi oluyordu. Su an normal sulu bizde.Kızlaaarrr benim bebegimm sdce anne sutuyle besleniyor 2 3 haftadir kakasi kivamlandi yani eskiden sulu yapardi icinde beyaz parcaciklr olurdu simdi yine kati degil ama cicibebeyi suda eritince nasi olir o tarz yapiyo yani kakada kivam var su gbi civik degil sizlerinde oylemii merak ettm
Uyuyan var mı demen lazım sanki canım 7 dedin mi uyanıyor oyun ve kaka saatiGunaydin kızlar. Uyanık olan var mı bebekleriniz saat kacta kalkıyor :)
Hadi ya ozaman hergun yapmadigi icin bu sekilde sanirim ilk zamanlardaki gbi sulu degil kati degil ama sulu denmez kivamli yani belkide hergun yapmadigi icin boyle oluyorCanım bizim kakasını yapamadigi dönemde o sekilde oluyordu bazen, hafif dis macunu gibisuyu cekilmis gibi oluyordu. Su an normal sulu bizde.
Benim bebikoda parmak emıyo naaptıysam emzıge alıstıramadımBenim ufaklık parmak emiyor yaaa : ( Öyle de güzel emiyor ki. Parmağını emmeye başladığından beri huyu suyu düzeldi çocuğun. Çeşit çeşit emzik aldım hiç birini tutmadı illa parmağını emmek istiyor. Çok kararsızım izin versem mi vermesem mi? Siz olsanız napardınız? : (
Bızımki hala cıvık ozaman bızede az kalmıs katıya gecmeyeKızlaaarrr benim bebegimm sdce anne sutuyle besleniyor 2 3 haftadir kakasi kivamlandi yani eskiden sulu yapardi icinde beyaz parcaciklr olurdu simdi yine kati degil ama cicibebeyi suda eritince nasi olir o tarz yapiyo yani kakada kivam var su gbi civik degil sizlerinde oylemii merak ettm
Vallahi bnm oglumda 5 6 aylikken baslamisti cene yapisi disleri falan bozulmadi ama 4.5 yasinda daha 3 ay önce biraktirdik guc bela bebekken daha sık yapiyodu buyuyunce uyucagi zamanlar sdce yapmaya basladi hala bazen sabahlari farkinda olmadan aliyor agzina zor bi durum pedagoga bile gtmistim 5 yil icinde birakmasi lazim 3 yas zaten oral dönem kendi istemesi lazim demisti 5 yasa kadar tolere edebiliyoruz bu durumu demisti buyukken streslendiginde falan yaparsa pskolojik ama sdce uyku icin kllaniosa birakacaktr demisti bizimki uyucagnda yapiodu oylede oldu sukur kirtulduk parmagi bile yara olmstu eklem yeri nasir gbiydi duzeliyor artikBenim bebikoda parmak emıyo naaptıysam emzıge alıstıramadım
Hala denemelerdeyım almadıgım emzık kalmadıparmagını emdıkce cıkarıyorum ama cıkarmakla olmuyo gerı alıyo
Sende bence parmak alıskanlıgını unuttur yoksa cene gerılıgone sebep oluyo kı benım ıkı numarada oldu bır suru dıs tedavısı gordu yenı duzeldı suan 14 yasında ama bayagı emdı elıni zar zor bıraktordık
Vallahi ya sutun icerigi degisiyor ondan yada bizimki 3 4 gunde bir yapmaya basladi ondanBızımki hala cıvık ozaman bızede az kalmıs katıya gecmeye
Aynn cnm bizimkinde de nasır olusmustuVallahi bnm oglumda 5 6 aylikken baslamisti cene yapisi disleri falan bozulmadi ama 4.5 yasinda daha 3 ay önce biraktirdik guc bela bebekken daha sık yapiyodu buyuyunce uyucagi zamanlar sdce yapmaya basladi hala bazen sabahlari farkinda olmadan aliyor agzina zor bi durum pedagoga bile gtmistim 5 yil icinde birakmasi lazim 3 yas zaten oral dönem kendi istemesi lazim demisti 5 yasa kadar tolere edebiliyoruz bu durumu demisti buyukken streslendiginde falan yaparsa pskolojik ama sdce uyku icin kllaniosa birakacaktr demisti bizimki uyucagnda yapiodu oylede oldu sukur kirtulduk parmagi bile yara olmstu eklem yeri nasir gbiydi duzeliyor artik
Zamanında yaptırmak daha ıyı olur fakat herhangi bı hastalık durumu olunca da yapılsada etkısı olmuyoÇok uzun zamandır giremedim ne kadar sayfa birikmiş ama okumak iyi geldi benimle aynı şeyleri yaşayan başka birileri de var hissi Bir şey soracağım bizim doktorumuz Rota aşısını 3.5 ve 5.5 aylarda yapacağını söyledi ama herkes 3.ayda yaptırmış sanırım bizimki neden böyle acaba bir sorun yaratır mı bu aklıma takıldı annelik tam bir delilik insan her şeyi dert ediyor kendine ya Ebede aradı illa 3.ayda olunacak Bakanlık takvimi bu şekilde diye tam da o hafta çok yakınımızda korona oldu biri bizim de korona olma ihtimalimiz vardı test yaptırmak için biraz bekleyelim kuluçka süresi vardır filan derken gidemedik haftasını kaçırdık kaldı öyle ama doktor bu özel aşı diyor Bakanlık takvimine göre ilerlemek zorunda değiliz bu tarihlerde de yapılabilir diyor kafam çorba
OlabılırVallahi ya sutun icerigi degisiyor ondan yada bizimki 3 4 gunde bir yapmaya basladi ondan
Aşı fiyatları aldı başını gidiyor zaten bir sorduğumuz fiyatı bir daha duyamıyoruz eşim şaşırıp kalıyor zaten hadi biz diyor iki kişi çalışıyoruz asgari ücretle çalışıp tek maaş ev geçindirenler nasıl yapıyor doktoru bezi aşısı Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçektenZamanında yaptırmak daha ıyı olur fakat herhangi bı hastalık durumu olunca da yapılsada etkısı olmuyo
Ikı haftadan fazlada beklememek lazım 4. Ay asısı ile arası yakın oluyor çunku
Bırde ası fıyatları hep mı artar hep artıyo
Canım dünden beri bizimki de öyle gündüz uykusu uyumuyor ben emzirip yatırıyorum o geri kalkıyor gece de zor uyudu fazla uyandıAy hanımlar 3 aydır gece uykusuna yatırdığım bebem dün ilk defa 10 da geri kalktı uykuya direndi. Gecede tam 4 kere kalktı mahvoldum uykusuzluktan ya şimdide uyanık ve hiç uyumaya niyeti yok
Cıvık olması lazım zaten ek gıda mı yiyor ki katılaşsın kv dene sen unutmuşsun bu meseleleri de bişey derseOlabılır
Benım etrafımdakilere sorarsan cıvık yapması normal degıl
Neden bu cocugun buyuk çişi cıvık dıyıp duruyo kv
Artık o oyle dedıkce bende acaba bı problemmı war dıye dr sordum dr da normal oldugu soyledı
Her kafadan bı ses