2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Arada bir bende de oluyor o göğsümü daha çok veriyorum o zamanlarda boşalınca geçiyor bu kadar sık emzirmeyle mastit olacağımı zannetmiyorum zaten

Bugün ki 2 aylık kontrolden de alnımızın akıyla geçtik çok şükür 1 ayda yaklaşık 1 kilo almışısız 4900 olmuş oğluşum. Yutkunmasında ki zorluk sütümün tanzikli gelmesinden kaynaklıymış bebeğini eğitmen gerek 3 yutkunmada bir göğsünden ayırman lazım dedi ama benim ki sinirlenir öyle yaparsam birde sürekli boğazı hırıltılı gibiydi çocuğu gören boğazında balgam var deyip duruyordu onuda ya süt birikintisi kalıyor boğazında ya da boğaz yapısı ince olabilir ciğerlerinde ses yok düzelir zamanla dedi. Felaket grip salgını varmış dikkatli olun hanımlar

Arada bir bende de oluyor o göğsümü daha çok veriyorum o zamanlarda boşalınca geçiyor bu kadar sık emzirmeyle mastit olacağımı zannetmiyorum zaten
Ben de oyle yaptim canim surekli emzirdim hatta gogsumun ucunda süt incisi olusmustu bildigin tikanmis ucu cok sukur onuda cekti sonra ordan iplik gibi suyu gitmis yagi kalmis peynir gibi sut geldi acildi boyle bisey ilk defa gordum sok oldum
bide ters emzirmek cok etkili oldu parmak buyuklugunde sertti , koltuk altina alarak emzirmek yontemi olursa sende denersin, ama bidaha olmasin istiyorum nasil engellesem bilemedim protein agirlikli yiyordum onu azalticam

Harika masallah ne guzel kilo almis , bizim daha kontrolumuze var bugun 47 gunluguz , bakalim kac kilo aldi en son 4.200 dü.
Benimde sutum bazen tazyikli oluyo kendini atiyo bakiyorum gogsumu skinca havaya dogru fiskiriyo baya sinirleniyo oyle olunca

Nasıl uyarıyorsun canım dünden beri kendini sıkmaktan çatladı ağlayıp duruyor bacak hareketi yaptım gazını çıkarıyor kaka yapamıyor
Kendin kefir icmeyi dene canim ben tesaduf kesfettin ictigimde gunde 3 kez baya fazla kaka yapio icmedigimde 1 kez dolu 1 kez az sekilde daha zor yapiyo

Benim ki resmen kalıp peynir gibiydi bide ağrıyordu ciğerine işliyor insanın deneyeyim bir daha olursa biz baya yatarak emmeye alıştık bazen öylece uyuya kalıyor sabahları iyi oluyor

Maşallah tontişe yüzüne fışkırıyor bazen gülesimde geliyor komik oluyor

Benim ki resmen kalıp peynir gibiydi bide ağrıyordu ciğerine işliyor insanın deneyeyim bir daha olursa biz baya yatarak emmeye alıştık bazen öylece uyuya kalıyor sabahları iyi oluyor
Canim bizde oyle yapiyoruz geceleri bayiliyorum valla oyle uyumaya, cok tatli oluyo birlikte uyumak

Kızlar bebişlerin gözüne kıl tüy kaçtığında çıkarıyor musunuz çıkarıyorsanız nasıl çıkarıyorsunuz benim oğlumun gözüne kendi tüyü kipriği falan çok giriyor çıkarmak istiyorum izin vermiyor sonra bakıyorum göremiyorum

Benim genelde gece yan yatislarimda gogsum sut doluyken fazla ustune bastirirsam o zaman oluyordu. Bi sabah uyandim bi yer tikali emzirdim acilmadi ,gogus ucumu kontrol ettim beyaz noktacik var , dezenfekte ettigim bir ignenin ucun ile kaldirdim ordan bir anda kendilinden sut akmaya basladi o kanalda ardindan bebegimi emzirdim acildi. Artik goguslerim sismiyor gece bile.. terbiye oldular, simdi emzirdigimde bebegim ac ve istekli cektiginde sızlamayla birlikte süt iniyor. Tikanmada olmuyor.

Bu terbiye oldğu anlamınamı geliyor?

Ya hanımlar öyle bişey yapmışız ki vicdan azabından kahrolcam şimdi bebeğim annemgilde akşam saat 9da uyudu gece ben yatmadan 1 gibi kıpırdanmaya başlamıştı uyancak gibiydi ama uyanmamış bende uyumuşum 6 da uyandı bu saate kadar aç durdu bişey olur mu ya içim içimi yiyor dün tüm gün annemdeydik gündüz toplamda 3-4 saat anca uyudu ondan mı acaba

Bişey olmaz canım bazen oluyor öyle şeyler misal benim de oğlumu banyo yaptırınca uyandıramıyorum uyandırınca besleniyor teni hafif sararıyor şekeri düşüyor herhalde sonra yerine geliyor

Kizlar aranizda üsuyen var mi ? Ozelljkle aksamlari bir usume geliyo atesim var mi diye olcuyorum ama yok, gun icinde de ara ara hep tuylerim diken diken usume urperti var sütle baglanti kurmustum sanki dolunca usuyordum ama arrik baya rahatsiz olmaya basladim . Ceket falan giyince isiniyorum bu arada ama ev 27 derece ben bazen kalin polar giyiyorum

Bebesinin gaz sancısı geçen sakinleyen oldumu? Gelecekten biraz güzel haberler duymak istiyorm
Bizim tam gaz devam , gecen aksam 5 bucukla 6 bucuk arası hic durmadan agladi. Saat 6 da sab vermistim. Banyo yaptirirken bir gazlar cıkardı , kendi kadar gaz. Nasıl oluyor , nasıl o kadar agri yapiyor anlamiyorum. 3 aydan sonra gecer diyorlar 12 gün sonra tam 3 aylık oluyor bakalim gececek mi

Bizim emme araları uzadı arkadaslar bazen 1 1.5 saat emmedigi oluyor , 3 saatte bir beslenebilir yazıyor internette de artik. Ama bana baya uzun geliyor 3 saat , 1.5 saat olunca bilee ayy ne kadar uzun oldu diye hayıflanıyorum. Sizlerde durum nasıl yenidogan yapısıklıgı gitti mi yoksa aynı devam mı

Bizimkide sureler aksine kisaldi eskiden dururdu 2.5 3 saat uyurdu falan simdi 1 saat 1.5 saatte meme istiyor e biyle oluncada sut dolmuyor ki az az emmis oluyor sizinde oylemi lök lök sut olmuyor yani

Bizimkide sureler aksine kisaldi eskiden dururdu 2.5 3 saat uyurdu falan simdi 1 saat 1.5 saatte meme istiyor e biyle oluncada sut dolmuyor ki az az emmis oluyor sizinde oylemi lök lök sut olmuyor yani
Aynen dolu degil zaten artık yumusak memeler cektikce geliyor. Bizimkide hic uzun uykulari yoktu surekli memedeydi yapisik geziyorduk simdi 1 saat kucakta yatakta oyalamayla geciyor sonra emme uyutmaya calisma sonra 5-10 dk uyku sonra tekrar ayni dongu. Bizimki hic 2.5 3 saat arayla emmedigi icin bana 1 1.5 saat bile uzun geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…