- 30 Mayıs 2021
- 680
- 573
- 53
- 29
Arada bir bende de oluyor o göğsümü daha çok veriyorum o zamanlarda boşalınca geçiyor bu kadar sık emzirmeyle mastit olacağımı zannetmiyorum zatenKizlar gogsunde topaklanma olan oldu mu ? 2 gun once baya acili oldu cok korktum mastit olucam diye uzun ugraslar sonucu yuzde 90 ni gecti cok sukur.
Sizlerde oluyor mu ? Sut fazla yagli olunca olur diyorlar yediklerimden mi oluyor acaba ne yapsam engellemek icin bilemedim.
Ben de oyle yaptim canim surekli emzirdim hatta gogsumun ucunda süt incisi olusmustu bildigin tikanmis ucu cok sukur onuda cekti sonra ordan iplik gibi suyu gitmis yagi kalmis peynir gibi sut geldi acildi boyle bisey ilk defa gordum sok oldumArada bir bende de oluyor o göğsümü daha çok veriyorum o zamanlarda boşalınca geçiyor bu kadar sık emzirmeyle mastit olacağımı zannetmiyorum zaten
Harika masallah ne guzel kilo almis , bizim daha kontrolumuze var bugun 47 gunluguzBugün ki 2 aylık kontrolden de alnımızın akıyla geçtik çok şükür1 ayda yaklaşık 1 kilo almışısız 4900 olmuş oğluşum. Yutkunmasında ki zorluk sütümün tanzikli gelmesinden kaynaklıymış bebeğini eğitmen gerek 3 yutkunmada bir göğsünden ayırman lazım dedi ama benim ki sinirlenir öyle yaparsam birde sürekli boğazı hırıltılı gibiydi çocuğu gören boğazında balgam var deyip duruyordu onuda ya süt birikintisi kalıyor boğazında ya da boğaz yapısı ince olabilir ciğerlerinde ses yok düzelir zamanla dedi. Felaket grip salgını varmış dikkatli olun hanımlar
Kendin kefir icmeyi dene canim ben tesaduf kesfettin ictigimde gunde 3 kez baya fazla kaka yapio icmedigimde 1 kez dolu 1 kez az sekilde daha zor yapiyoNasıl uyarıyorsun canım dünden beri kendini sıkmaktan çatladı ağlayıp duruyor bacak hareketi yaptım gazını çıkarıyor kaka yapamıyor
Benim ki resmen kalıp peynir gibiydi bide ağrıyordu ciğerine işliyor insanınBen de oyle yaptim canim surekli emzirdim hatta gogsumun ucunda süt incisi olusmustu bildigin tikanmis ucu cok sukur onuda cekti sonra ordan iplik gibi suyu gitmis yagi kalmis peynir gibi sut geldi acildi boyle bisey ilk defa gordum sok oldum
bide ters emzirmek cok etkili oldu parmak buyuklugunde sertti , koltuk altina alarak emzirmek yontemi olursa sende denersin, ama bidaha olmasin istiyorum nasil engellesem bilemedim protein agirlikli yiyordum onu azalticam
Maşallah tontişeHarika masallah ne guzel kilo almis , bizim daha kontrolumuze var bugun 47 gunluguz, bakalim kac kilo aldi en son 4.200 dü.
Benimde sutum bazen tazyikli oluyo kendini atiyo bakiyorum gogsumu skinca havaya dogru fiskiriyo baya sinirleniyo oyle olunca
Canim bizde oyle yapiyoruz geceleri bayiliyorum valla oyle uyumaya, cok tatli oluyo birlikte uyumakBenim ki resmen kalıp peynir gibiydi bide ağrıyordu ciğerine işliyor insanındeneyeyim bir daha olursa biz baya yatarak emmeye alıştık bazen öylece uyuya kalıyor sabahları iyi oluyor
Benim genelde gece yan yatislarimda gogsum sut doluyken fazla ustune bastirirsam o zaman oluyordu. Bi sabah uyandim bi yer tikali emzirdim acilmadi ,gogus ucumu kontrol ettim beyaz noktacik var , dezenfekte ettigim bir ignenin ucun ile kaldirdim ordan bir anda kendilinden sut akmaya basladi o kanalda ardindan bebegimi emzirdim acildi. Artik goguslerim sismiyor gece bile.. terbiye oldular, simdi emzirdigimde bebegim ac ve istekli cektiginde sızlamayla birlikte süt iniyor. Tikanmada olmuyor.Kizlar gogsunde topaklanma olan oldu mu ? 2 gun once baya acili oldu cok korktum mastit olucam diye uzun ugraslar sonucu yuzde 90 ni gecti cok sukur.
Sizlerde oluyor mu ? Sut fazla yagli olunca olur diyorlar yediklerimden mi oluyor acaba ne yapsam engellemek icin bilemedim.
Bu terbiye oldğu anlamınamı geliyor?Benim genelde gece yan yatislarimda gogsum sut doluyken fazla ustune bastirirsam o zaman oluyordu. Bi sabah uyandim bi yer tikali emzirdim acilmadi ,gogus ucumu kontrol ettim beyaz noktacik var , dezenfekte ettigim bir ignenin ucun ile kaldirdim ordan bir anda kendilinden sut akmaya basladi o kanalda ardindan bebegimi emzirdim acildi. Artik goguslerim sismiyor gece bile.. terbiye oldular, simdi emzirdigimde bebegim ac ve istekli cektiginde sızlamayla birlikte süt iniyor. Tikanmada olmuyor.
Evet terbiye olunca artik bebegin emdigi kadar sut uretiyoruzBu terbiye oldğu anlamınamı geliyor?
Bişey olmaz canım bazen oluyor öyle şeyler misal benim de oğlumu banyo yaptırınca uyandıramıyorum uyandırınca besleniyor teni hafif sararıyor şekeri düşüyor herhalde sonra yerine geliyorYa hanımlar öyle bişey yapmışız ki vicdan azabından kahrolcam şimdibebeğim annemgilde akşam saat 9da uyudu gece ben yatmadan 1 gibi kıpırdanmaya başlamıştı uyancak gibiydi ama uyanmamış bende uyumuşum 6 da uyandı bu saate kadar aç durdu bişey olur mu ya içim içimi yiyor dün tüm gün annemdeydik gündüz toplamda 3-4 saat anca uyudu ondan mı acaba
Bizim tam gaz devam , gecen aksam 5 bucukla 6 bucuk arası hic durmadan agladi. Saat 6 da sab vermistim. Banyo yaptirirken bir gazlar cıkardı , kendi kadar gaz. Nasıl oluyor , nasıl o kadar agri yapiyor anlamiyorum. 3 aydan sonra gecer diyorlar 12 gün sonra tam 3 aylık oluyor bakalim gececek miBebesinin gaz sancısı geçen sakinleyen oldumu? Gelecekten biraz güzel haberler duymak istiyorm
Bizimkide sureler aksine kisaldi eskiden dururdu 2.5 3 saat uyurdu falan simdi 1 saat 1.5 saatte meme istiyor e biyle oluncada sut dolmuyor ki az az emmis oluyor sizinde oylemi lök lök sut olmuyor yaniBizim emme araları uzadı arkadaslar bazen 1 1.5 saat emmedigi oluyor , 3 saatte bir beslenebilir yazıyor internette de artik. Ama bana baya uzun geliyor 3 saat , 1.5 saat olunca bilee ayy ne kadar uzun oldu diye hayıflanıyorum. Sizlerde durum nasıl yenidogan yapısıklıgı gitti mi yoksa aynı devam mı
Aynen dolu degil zaten artık yumusak memeler cektikce geliyor. Bizimkide hic uzun uykulari yoktu surekli memedeydi yapisik geziyorduk simdi 1 saat kucakta yatakta oyalamayla geciyor sonra emme uyutmaya calisma sonra 5-10 dk uyku sonra tekrar ayni dongu. Bizimki hic 2.5 3 saat arayla emmedigi icin bana 1 1.5 saat bile uzun geliyorBizimkide sureler aksine kisaldi eskiden dururdu 2.5 3 saat uyurdu falan simdi 1 saat 1.5 saatte meme istiyor e biyle oluncada sut dolmuyor ki az az emmis oluyor sizinde oylemi lök lök sut olmuyor yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?