2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Emziren anneler geç oluyor diye duymuştum ondan beklemiyordum bu kadar çabuk. Eltim 1 buçuk sene olmamış sütten kesmiş öyle regl oldum dedi. Gerçekten de fiyatlar fena bir de regl ağrısı geri gelmesin zaten bebekle yorgunluk uykusuzluk puff
Canım regl olman gerekiyor zaten benimde doğum sonrası kanamam yeni bitti daha regl bekliyorum ama o pedlerin fiyatları nolmuş öyle ya şok oldum 10 ay sonrasında

Kizimda tam 1 yasinda regl olmustum. Simdi oglumda 40 miz cikti 1 hafta sonra bi kanamam oldu sanirim regl oldum. Surekli de emziriyorum neden boyle oldu anlamadim
Emziren anneler geç oluyor diye duymuştum. 40ım çıkınca hemen olmayı beklemiyordum. Doktora da geçen hafta gitmiştim kontrol için rahim iyi dedi. Doğum kanaması değildir herhalde. Sizin önceden de doğumunuz var bir şey soracağım Regl ile nasıl ayırt edeceğim doğum kanamasını

Kızlar sağlık ocağından aradılar verem aşısı,5 Li karma aşı bi aşı daha söyledi ama aklımda kalmadı.Üç tane aşı söyledi.Bebeğim 2 aylık .Aramızda yaptıran var mı

Kızlar sağlık ocağından aradılar verem aşısı,5 Li karma aşı bi aşı daha söyledi ama aklımda kalmadı.Üç tane aşı söyledi.Bebeğim 2 aylık .Aramızda yaptıran var mı
Henüz yaptırmadık ama sağlık ocağından 27 hazirana gün verildi, yaptıracağız canım.

Henüz yaptırmadık ama sağlık ocağından 27 hazirana gün verildi, yaptıracağız canım.
Ayy ne çok aşı vurulacakmış bebeklerimiz meğer.Çoçuk doktoru da bize bi liste yapmıştı 7 aşının olduğu.Sanırım bu bu aşılar yok o listenin içinde

Ayy ne çok aşı vurulacakmış bebeklerimiz meğer.Çoçuk doktoru da bize bi liste yapmıştı 7 aşının olduğu.Sanırım bu bu aşılar yok o listenin içinde
Ah evett huzursuzluk ve ateşte olabilirmiş hemde çocuk doktoru özel aşıların listesini yapmıştır belkide. Hastaneden verilen bebek izlem kitapçığında yazıyor hepsi

Benimde aynı şekilde gönlü olursa. Ama 2-3 kere biberonu arka arkaya verince memeyi unutuyor. Sağıp vermesem aç kalacak yine sarılık artacak. Ben mama veriyorum başından beri çünkü çok zayıftı sarılık da yüksekti. Hastaneye yatırmaktansa yanımda olsun mama yesin diye düşündüm. Sütüm de öyle güzel geliyor ki emmiyor oturup ağlıyorum üzüntüden

Benim de öyle canım süt geliyor şu 3 gündür emmeye başladı mamayı içmiyordu bugün annem geldi 30 cc 2 kere verdi biberonla bu sefer beni bırakacak diye korkuyorum verme dedim mamaya para vermişim boşa mı gitsinmiş

Merhaba biberonla beslemek yerine parmakla besleme yapabilirsiniz. Bebeğiniz biberonu unutur, meme yapısını unutmamış olur.

3 gundur biogaia kullaniyorduk , 2 gundur de taze kayisi yiyordum surekli hangisi yapti bilmiyorum ama bizim oglus gece emzirme sonrasi kendi kendine kakasini yapti. Asiri mutlu olduk gece gece
Kaç günde bir kaka yapıyordu bebeğin. Ve mamayla mı besleniyorsunuz. Benim kızım meme emiyor ona rağmen hep kabız. Çok üzülüyorum ve cahil insanlardan çok çok yoruldum. Az önce KV aradı. Çocuğa su vermiyorsun ondan kabız. İnadım yüzündenmiş. Oturup saatlerce ağlamak istiyorum. Biri gelir poposuna sabun sokalım der biri su vermiyorsum ondan der kayısı aldırdım bende kompostosunu yaptım hem onu içeyim hemde yiyeyim inşalalh iyi gelir. Doktorda bir türlü damla adı vermedi. Kalça ultrasonu geçsin feklı doktora geçeceğiz. Çocuğum ağlayıp ıkınıp duruyor.

Gunduz bizim surekli yapisik oldugu icin hic dolmuyor, ama emziriyorum. Geceleri dolunca hissediyorum dolu dolu emdigini genelde gunduz daha cekerek kendi indiriyor sutu canim, emdiyse almistir o sutunu sen merak etme
Cevap verdigin icin cokn tesekkur ederim bikac arkadasima sordum onlarda ayni seyi soyledi rahatladim bi nebze 2.5 saat gecince emerdi genelde ozaman dolardi gene ama sure kisalinca baktim ayni oran yok dolmuyor dedigin gbi cekerek indiriyo bos cekiyo gbi yapiyo falan aç kaliyor zannettim gerxekten baya paniklemistim ama bicok insanin boyleymis megersem hic 1 saatte bir emip durmadi insallah bu tenpoya gore süt uretmeye alisir benim memeler neyse panik yapmiycam sonucta inek degiliz buldugunu alsin napalm

Son düzenleme:
Bizimde 25 inde o dedikleriniz yapilacak oglumda karma asilar ates yapardi ilk ay asisi ates yapmiyo zaten digerleri yapiyo doktorlar ilac vermeden getir der geneli ama ebemiz ver sen dinleme dedi oglandada verirdim hep gitmeden once doktora sordum yarim ölçege yakin mor calpol verebilirsn atesi olursa dedi ben icirip goturmeyi dusunuyorum 3. Ay ile 5.ayda rota asisi da yapiliyo 2 doz tek dozu 490 lira olmus dusunenlerin bilgisine

Ya bu kadar takilmayin. Emzirdginiz ve stres yapmdiginjz surece sütünüz neden azalsin. Su ana kadar 1 kez bile sut sagmadim. Aksine her gcen gun artiyor sanki sütüm. Kiyafetlerim islaniyor masallah. Cunku emzirdikce geliyor
Bizimki de 1 temmuz günü, hepsini yaptiricam.

Benim oncekinde 1 sene sonra oldugu icin , bende anlamadim bunda niye boyle oldu. Acikcasi bende emzirdigim icin suan ikilemdeyim regl mi oldum dogum kanamasimi geldi diye.

Bize hastaneden 7 temmuza gun verdiler. Kizimdan hatirladigim kadariyla 2 bacaktan 1 koldan bir de agizdan damla seklinde vermislerdi.

Yani soyleki benim dogum sonrasi ilk haftam cok kotu gecti 3 kez spinal denemeleri ve ustune genel anestezi olmam, cok fazla yan etki yapti ve sutum tam anlamiyla verimli gelmedi. Sonradan yavas yavas artti ama şakır şakır akmiyor yani. Bebegiminde kilo alimi cok sınırda o yuzden biraz dertliyim. Bi de kızımda hic bir sorun yasamamistim direkt sutum gelmisti ve 27 ay emzirmistim. Bir gun bile sutum var mi diye dusunmemistim. Simdi bu oglusumla sut hikayemiz guzel baslamadigi icin stress stress resmennn

Anneme sordum bende o da kardeşimi emzirmeyi bıraktıktan 1 ay sonra olmuş şaşırdım

Anne sutu aliyor sadece emziriyorum. Ilkinde 9 gun yapmadi lavman yapildi 2.de 8 gun yine lavman. Sonra 6 gun yapmadi baska doktora sorduk cunku yine lavman yaptirmak istemiyordum. O da fitil dedi. Biz fitil yapmaya calisirken kakasini yapti. Dun gece kendisi yapti. Bugunde kendisi yapti . Insallah boyle devam eder.
Bizim doktorda damla vs birsey vermedi. Sonra aklima geldi aile hekimi bi kagida bisiler yazmisti bakayim dedim. Biogaia damla ve nurse harveys yazmis. Biogaiaya baktim bagirsak duzenleyiciymis. O yuzden ona basladim. Bide extra kayisi yedim. Insallah sizin de başlar kakalar. Resmen cocuk kaka yapinca gobek atiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…