Benim arkadaş da süt alerjisi için erken öyle olsa kan olurdu dedi de herşeyi kafaya takarız artıkBilmiyorum o zaman. Dediğim gibiyse normalmişte. Kızımın kakasında vardı doktor normal demişti.
Yakin bir arkadasim benden 3 ay once doum yapti. 1 aylikken ziyaretine gitmistim. Ordayken bebegimin gozunde tuy var galiba doktora goturucem demisti. Iki gun sonra sordum , doktor bizim gozumuze de bisyler kactigi gibi ona da kacabilir bir sy olmaz cikar kendisi demisti. Simdi benim bebegimin de bakiyorum kiyafetlerden vs tuyler kaciyo demk ki görüyorum gozunde bir seyler. Hicbisey yapmiorum arkadaismdan oyle duydugum icin. Sonra gitmis oluyor zatenKızlar imdat. 1 haftadır bebeğimin gözünde ince uzun bir tüy var. Kesinlikle çıkmıyor çocuğun gözünde kaldı. Yenidoğan korkuyorum da. Çıkar mı tüy kendiliğinden. Rahatsızlık veriyor mudur birşey yapmam gerekir mi. Bebeğinin gözüne ince tüy kaçan oldu mu acaba. Sürekli bakmaktan psikolojim bozuldu. Göz doktoruna götüreceğim olmadı, oda çıkarır mı güler mi bilmiyorum
Kaç gün sonra çıkarmış acaba. Bizim bayağı oldu birde kocaman tüy. Gözünde baştan başa duruyor. Ufak değil. Bebeği rahatsız etmiyormuymuş acaba. Rahatsız oluyor mudur diye de taktım benYakin bir arkadasim benden 3 ay once doum yapti. 1 aylikken ziyaretine gitmistim. Ordayken bebegimin gozunde tuy var galiba doktora goturucem demisti. Iki gun sonra sordum , doktor bizim gozumuze de bisyler kactigi gibi ona da kacabilir bir sy olmaz cikar kendisi demisti. Simdi benim bebegimin de bakiyorum kiyafetlerden vs tuyler kaciyo demk ki görüyorum gozunde bir seyler. Hicbisey yapmiorum arkadaismdan oyle duydugum icin. Sonra gitmis oluyor zaten
Dün benimki de çığlık çığlığaydı bizde yaptık kova da bekletmeyi rahatladı karnı yumuşadı emdi uyudu her gün yapıcam bundan sonraDun aksam benim kızın gazi vardi yine. Sicak su dolu kovaya sokun deniyor hep duyuyordum. Denememistik daha once. Denyelim dedik. Cok hosuna gitti , ardindan emdi uyudu. Saat 12 de uyudu. Ben de dun misafir agirlamistim yorgundum. Sabah uyandigimizda bir baktim saat 6 bucukilk defa hic uyanmadan bir gece gecirdi. Cok acikmisti kuzum benim. Ama sagolsun cok iyi dinlendik.
Bizimki bazen hemen cikiyk bazen tum gun duruyor Goz kapagini ovaliyorum bazen Az once ince bi kıl vardi mesela , kendi saçı dökülüyor sanirim ondan. Ovaladim gozunu ucu disari cikinca aldim elimleKaç gün sonra çıkarmış acaba. Bizim bayağı oldu birde kocaman tüy. Gözünde baştan başa duruyor. Ufak değil. Bebeği rahatsız etmiyormuymuş acaba. Rahatsız oluyor mudur diye de taktım ben
Ben her gün yikiyorum zaten ama kova isini daha cok sevdi Her gun yapar miyim bilmiyorum ama kriz anlari icin guzel cozum olabilirDün benimki de çığlık çığlığaydı bizde yaptık kova da bekletmeyi rahatladı karnı yumuşadı emdi uyudu her gün yapıcam bundan sonra
Bir aylık bebekler hiç bi suretle 6 saatten fazla aç bırakılmamalı demişti doktorum.Dun aksam benim kızın gazi vardi yine. Sicak su dolu kovaya sokun deniyor hep duyuyordum. Denememistik daha once. Denyelim dedik. Cok hosuna gitti , ardindan emdi uyudu. Saat 12 de uyudu. Ben de dun misafir agirlamistim yorgundum. Sabah uyandigimizda bir baktim saat 6 bucukilk defa hic uyanmadan bir gece gecirdi. Cok acikmisti kuzum benim. Ama sagolsun cok iyi dinlendik.
Ayy kendimi gördum cok guldum o tüy degil oglumda basima 2 defa geldi doktora goturdum bu yenidogan anne sorunsalı her hafta biri kosarak geliyo dedi tüy degilmis o gözün ürettigi biseymis adini soyledi ama unuttum zamanla kaybolur demisti kaybolmustu sizinkide ondandir buyuk ihtimalleKızlar imdat. 1 haftadır bebeğimin gözünde ince uzun bir tüy var. Kesinlikle çıkmıyor çocuğun gözünde kaldı. Yenidoğan korkuyorum da. Çıkar mı tüy kendiliğinden. Rahatsızlık veriyor mudur birşey yapmam gerekir mi. Bebeğinin gözüne ince tüy kaçan oldu mu acaba. Sürekli bakmaktan psikolojim bozuldu. Göz doktoruna götüreceğim olmadı, oda çıkarır mı güler mi bilmiyorum
Kendi uyuyorsa hic kaldirmiyorum. 1. Gunden beri hem de. 4-5 saat uyduğu cok olmustu. Bu kadari ilk kez oldu. Zaten cok tekrarlayaak bi durum oldugunu sanmam, nadir bir sey. Bence bir sey olmaz o kadardan da. Sarılık da olmadi hic bebegim. Dogdugundan beri hic saate dikkat ederek emzirmedim.Bir aylık bebekler hiç bi suretle 6 saatten fazla aç bırakılmamalı demişti doktorum.
Ben bu doktorlari gercekten anlamis degilim 21.6 gram almis gunde cocuk bunun neresi az internette konusanlar doktor degil heralde ayda 640 gram yapar ki bu normal yani 600 gr in altina dusmedikce sorun yok diyorlar hatta 500 grami bile kabul edenler var niye boyle diyip duruyolar annelere bilmiyorum gercekten anneleri bunalima sokup mamaya sevkediyolar bizimkide ilk ay 1600 gram aldi klca ultrasonu icin goturdugumde 15 gunde 400 gram almis sınırın altina dusmedigi surece vermeyin mama derimArkadaslar bebegim 9 gundur kaka yapmayinca dun doktora gittik. Kilosu 11 gunde 235 gr artmis. Doktor kilo alimi dusuk, kabizlik var, yuzunde ve kafasında sivilceler oldugu icin, sut ve sut urunleri alerjisinden supheleniyorum dedi. Bana yasakladi bu urunleri. Bebegin 2 aylik kontrolunde yeterli kilo almazsa alerjik mama baslicaz dedi.
Dun aksam uyuttum bebisi, alarm kurdum 3 saat sonraya( kilo alimi dusuk oldugu icin kaldiriyoruz) ama uyumusuz 5 saat olmus , bir panikle kalktim hemen emzirdim. Ama uyuyamadim ne yapicam diyeaklima eskiden bybo diye bir grup vardi orda tomrisin emzirme kampi ve notlari vardi actim okudum. Kendimi bir tarttım neyi yanlıs yapıyorum acaba diye. Şu çıkarıma vardim, ben bebek uzun sure memede kaldigi icin pozisyonumu koruyamiyorum, telefonla vs ilgileniyorum ve bebegim tam memeyi kavrayip bosaltamiyor. Gece emzirme elbisemi giydim yataga extra yastiklar koydum pozisyonumu korumak icin. Bugun tam bir kamp havasinda gecirdim butun gun yatak odasindaydik telefona hic bakmadim sadece bebegimi emzirmeye odaklandim. Normalde aksam 5 6 gibi sutum azalırdı. Ama bugun dolu doluydu goguslerim. Umarim bebegimde alerji cıkmazda kilo konusunu da bu sekilde süt arttırımı yaparak, bebegi bol bol emzirerek aşarız.
Sütünün az oldugu düsünen yada ilerde bu tarz bir sorun yaşayacak arkadas olursa diye yazmak istedim. Emzirme kampini deneyebilirsiniz
Bide benim tüy zannettigim seyin rengi beyaz şerit gibiydi onuda belirteyim yaniltmayayim siyah falansa tüy olabilirKızlar imdat. 1 haftadır bebeğimin gözünde ince uzun bir tüy var. Kesinlikle çıkmıyor çocuğun gözünde kaldı. Yenidoğan korkuyorum da. Çıkar mı tüy kendiliğinden. Rahatsızlık veriyor mudur birşey yapmam gerekir mi. Bebeğinin gözüne ince tüy kaçan oldu mu acaba. Sürekli bakmaktan psikolojim bozuldu. Göz doktoruna götüreceğim olmadı, oda çıkarır mı güler mi bilmiyorum
Benimki dee Tam ayni saatler huzursuz saatleri. Olan babaya oluyor. Butun gun uyuyor ben rahatim. Gece de genelde fena degil. Esim isten geliyor yatana kadar bebe pış pısliyorArkadaşlar merhaba emzirme konusu ile ilgili güzel bir kaynak buldum, burda paylaşılmış tekrar link paylaşıyorum
Tomris’in Emzirme Notları – 1: Merhaba! - BYBO
Merhabalar Sevgili Anne ve Babalar! Adım Tomris. Hacettepe Tıp Fakültesi mezunu bir hekimim. Türkiyebeseryapimbakimonarim.com
Buradaki iki konu benim içimi rahatlattı. Kızım aksamlari saat altıdan gece on ikiye kadar çok huzursuz, hep emmek istiyor. Ben de diyorum acaba bir yanlışım mı var, başka sorunu var da göremiyorum mu diyordum. Bu kaynağa göre akşamları bebekler stok yaparmış gece için, normalmiş yani. Bir de ne zaman ağlasa ancak memede teskin oluyor bebeğim, her ağlaması açlıktan değil deniyor ya, ben de üzülüyorum acaba başka yapmam gereken şeyler var da ağzına memeyi tikistirip susturuyor muyum diyeama ancak memede rahatlıyor. Bu kaynakta da emzirmekten çekinmeyin diyor, özellikle daha bir aylık bebekte. içim biraz rahatladı. Paylaşmak istedim.
Yok saydam şeffaf uzun bayağı. Göz bebeğinin bazen altında bazen üstüne çıkıyor. 1 hafta oldu. İlk zamanlar takmamaya çalıştım elbet çıkar dedim çıkmadıkça stres olmuştum. Bizim 21 Haziran'da göz randevumuz var. Onu ileri aldıtmaya çalışacaktım, olmadı çocuk doktoruna götürürüm dedim. Çıkarsınlar çocuğumun gözündenBide benim tüy zannettigim seyin rengi beyaz şerit gibiydi onuda belirteyim yaniltmayayim siyah falansa tüy olabilir
İlk 15 günden sonra çocuğu uyandırmayın diyorlar evet ama yinede 6 saat uyursa uyandırın bence şekeri düştüğü için uyanamamış olabilir şeker depoları 45 günden sonra normalleşiyormuş.Kendi uyuyorsa hic kaldirmiyorum. 1. Gunden beri hem de. 4-5 saat uyduğu cok olmustu. Bu kadari ilk kez oldu. Zaten cok tekrarlayaak bi durum oldugunu sanmam, nadir bir sey. Bence bir sey olmaz o kadardan da. Sarılık da olmadi hic bebegim. Dogdugundan beri hic saate dikkat ederek emzirmedim.
Aynen 20 30 gr gunluk yaziyor. Diyor ki kaka yapamadigi icin 100 grı kakadır o kilonun hey Allahim.Ben bu doktorlari gercekten anlamis degilim 21.6 gram almis gunde cocuk bunun neresi az internette konusanlar doktor degil heralde ayda 640 gram yapar ki bu normal yani 600 gr in altina dusmedikce sorun yok diyorlar hatta 500 grami bile kabul edenler var niye boyle diyip duruyolar annelere bilmiyorum gercekten anneleri bunalima sokup mamaya sevkediyolar bizimkide ilk ay 1600 gram aldi klca ultrasonu icin goturdugumde 15 gunde 400 gram almis sınırın altina dusmedigi surece vermeyin mama derim
Fitil veriliyor diye biliyorm ama hangi durumlarda gerekli doktorunuzla görüşeblrsnzArkadaslar ben bizim bebeye nasil kaka yaptircam yaa vallahi dert oldu. Salı gunu lavman yapildi. O gunden sonra daha yapmadi. Haftaya okullar kapaninca Tekirdaga gidicem annemin yanina , orda o beni daha da stres yapar butun gun hastanelerden cikamayiz
Ne demek insan ayni seyi yasamis birini duyunca evham yapmiyor en azindan Ayni benim oglumda olan sey kayip duruyodu bazen goz bebeginin ustunde bazen beyazinda almaya bile calistim gelmiyodu 2 defa farkli doktora gitmistim ijiside aybi seyi soylemisti tuy falan degildir o iciniz rahat olsun oyle olsa göz tepki verir mutlaka cikar bi sekilde yikayip ederken gidince sizin doktorunuzda soyler ayni seyse icinz rahat olsnYok saydam şeffaf uzun bayağı. Göz bebeğinin bazen altında bazen üstüne çıkıyor. 1 hafta oldu. İlk zamanlar takmamaya çalıştım elbet çıkar dedim çıkmadıkça stres olmuştum. Bizim 21 Haziran'da göz randevumuz var. Onu ileri aldıtmaya çalışacaktım, olmadı çocuk doktoruna götürürüm dedim. Çıkarsınlar çocuğumun gözündenteşekkür ederim yazdığın için. Zaten bayağı ince ve saydam birşey muhtemelen dediğin gibidir. 21 hazirana kadar dayanabilirim :) bebeğimde rahatsız gibi değil kızarıklık vs de yok ama ben taktım işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?