2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Normalde çok tercih edilen bişey değilmiş canım bizim kızın gelişimi çok geride hala 7.300 gram ve boyuda çok kısa gelişimden dolayı vermemiz lazım uyku da etkiler dedi öylece verdi uykusuzluk çok zor doktoruna bir danış istersen gerekli görürse verir mutlaka

Bir ay kullanıp düzenleyelim uykusunu dedi ikinci haftadayız bir ay kullanalım sonucu bende çok merak ediyorum açıkcası
Yemesi nasıl canm emmesi mama alması uyumadğı içinmi sadece doktorun yorumu? İnşallah bir çözüm olur. Çnkü uyumadığı için gergin sinirli oluyoruz bizde haliyle. Ee büyümedi gelişmedi neden derken kaygılanıyoruzda. Hepsi bir arada anneye yürek yükü.

Kızlar ben dün memeden kestim yavrumu 😔😔 gece hiç uyumuyordu inşallah faydası olur. Şuanda sagiyorum biraz böyle gidicem 2 yaşında tamamen birakicam.

Kızlar ben dün memeden kestim yavrumu 😔😔 gece hiç uyumuyordu inşallah faydası olur. Şuanda sagiyorum biraz böyle gidicem 2 yaşında tamamen birakicam.
canım ben burayada yazmıştım. gece emmesini kestik diye. 1 ay falan kesmiştik. sonra üst üste dişler geldi. gece uykusu çok bölündü birşey yemedi falan o ara bir memeye düştü. şimdi gece 4/5 kez emiyor uyanıp oturuyor mem mem diye bağırıyor. gece uykumuz çok çok berbat bşr hal aldı. napıcam şaşırdım. sersem gibi geziyorım. saat 6 da kalkıyoruz birde.

canım ben burayada yazmıştım. gece emmesini kestik diye. 1 ay falan kesmiştik. sonra üst üste dişler geldi. gece uykusu çok bölündü birşey yemedi falan o ara bir memeye düştü. şimdi gece 4/5 kez emiyor uyanıp oturuyor mem mem diye bağırıyor. gece uykumuz çok çok berbat bşr hal aldı. napıcam şaşırdım. sersem gibi geziyorım. saat 6 da kalkıyoruz birde.
Canimm bizimki 5.5 aylik dis cikarmaya basladi dogdugundan beri gazı disi derken hic uyumadi . Felaket gunler gecirdik. Ama 16 dis tamamlaninca uykuları da daha duzgun oldu. Gece sayısız uyaniyordu. Gece uykusuna yatirdiktan yarım saat sonra uyanmaya basliyordu. Sizin de dis sıkıntıları bitince duzene girer insallah 🙏

Ben emzirmeyle ilgisi oldugunu dusunmuyorum acıkcası. Benim bebegim kendi uyumaya alisinca biraz toparlanmisti. Sonra da disler tamamlaninca daha duzene girdi. Memeden kesmek yerine yatir kaldir yontemiyle biraz uyku egitimi verebilseydiniz daha iyi olurdu sanki.hayirlisi olsun , umarim duzeninizi kurarsiniz 🙏

Bende gece kesmeye çalıştım ama olmadı. İyi ko kökten kesmişim çok üzülüyordum ama bizim için vakit gelmiş. Sonuçta sagiyorum alıyor anne sütünü gene.

Ben emzirmeyle ilgisi oldugunu dusunmuyorum acıkcası. Benim bebegim kendi uyumaya alisinca biraz toparlanmisti. Sonra da disler tamamlaninca daha duzene girdi. Memeden kesmek yerine yatir kaldir yontemiyle biraz uyku egitimi verebilseydiniz daha iyi olurdu sanki.hayirlisi olsun , umarim duzeninizi kurarsiniz 🙏
Yok düzene girdi memeden kesince 3 akşam çok zorlandı ama şimdi kalkmadan uyuyo çok şükür

Hanımlar selam🌸 bebişi yürümeyen kaldı mı ya 15 aylık olduk halaa yürümek istemiyor annemgil çok üstüme geliyor kaynanamgil her arayışta soruyor ben mi yürütmeyi beceremiyorum anlamadım. Yürüteçi zaten hiç sevmedi yürüme arkadaşı aldım onada tutunup yürümek istemiyor ellerinden tutup koridorda yürüteyim diyorum oturuveriyor. Artık dışarda gezmekte çile olmaya başladı arabada bisiklette durmak istemiyor yere incek her yerde apalayacak onu istiyor geçen gün avmde yürütelim diye iki kolundan tuttuk ayaklarını kaldırıyor havada gezdirdik😒 ve resmen avmde apaladı 🤦🏻‍♀️ Ne yapabilirim başka? tavsiye edilen her şeyi denedim. Birazda suçlu hissediyorum kendimi geç yürüme olayı d vitamini eksikliğinden kaynaklanıyormuş kan tahlili yaptırdım geçen hafta gerçekten de d vitamini ve demiri düşük çıktı 😕 aksatıyordum vermeyi unutuyordum olanlar oldu.

Hanımlar selam🌸 bebişi yürümeyen kaldı mı ya 15 aylık olduk halaa yürümek istemiyor annemgil çok üstüme geliyor kaynanamgil her arayışta soruyor ben mi yürütmeyi beceremiyorum anlamadım. Yürüteçi zaten hiç sevmedi yürüme arkadaşı aldım onada tutunup yürümek istemiyor ellerinden tutup koridorda yürüteyim diyorum oturuveriyor. Artık dışarda gezmekte çile olmaya başladı arabada bisiklette durmak istemiyor yere incek her yerde apalayacak onu istiyor geçen gün avmde yürütelim diye iki kolundan tuttuk ayaklarını kaldırıyor havada gezdirdik😒 ve resmen avmde apaladı 🤦🏻‍♀️ Ne yapabilirim başka? tavsiye edilen her şeyi denedim. Birazda suçlu hissediyorum kendimi geç yürüme olayı d vitamini eksikliğinden kaynaklanıyormuş kan tahlili yaptırdım geçen hafta gerçekten de d vitamini ve demiri düşük çıktı 😕 aksatıyordum vermeyi unutuyordum olanlar oldu.
Bence o konuda bizim yapacagimiz bir sey yok Bebekler kendisi istediginde yuruyor. Fiziksel anlamda yurumek haric diger her sey normalse endiselenme bence akışına birak simdilik

Hanimlar, nasilsiniz? Benim bebiste ilerlemeler pldugu gibi gerileme de var 🤷‍♀️ iletisim kurma, anlama ve ince motor becerilerinde inanilmaz gelisti son zamanlarda hizlica. Ama 1 yasindayken bülbül gibi şakiyan 10-20 kelime konusan bebegim artik konusmuyot. Son 30-40 gundur boyle. Iyice ııı ııı , eeee, bıdi bıdi gibi seslerle iletisim kurmaya basladi. Sadece anne diyor, bazen de baba. Butun kelimeleri unuttu sanki. Ben birkac kisiden daha bazi donemlerde boyle olabildigini duydum ama emin de olamadim normal mi diye. Onun disinda eskisinden cok daha iyi anliyor. Kelime kartlari aldim kelime ogrensin diye mesela, eksiksiz hepsini soyledigimde alip getiriyor, soylenen isi yapiyor, hemen hemen akla gelen her eylemi anliyor. Yat kalk üfle zipla elini ver, odana git, şunu getir, babayi cagir, ustunu giyelim, disari gidelim. Heeer sey var kafada 😄 girdi aliyor aama sesli çıktı vermiyor 😄 dans ediyor, öpüyor, terliklerini giyiyor saufa çeviriyor, kalem kavrayip karaliyor, parkta kendi kendine oynuyor kaydiraktan kayıyor bir tek konusma geriye gidiyor. Sebebini cozumunu bilen varsa bana yardim edin lutfen 🥰

Hanimlar, nasilsiniz? Benim bebiste ilerlemeler pldugu gibi gerileme de var 🤷‍♀️ iletisim kurma, anlama ve ince motor becerilerinde inanilmaz gelisti son zamanlarda hizlica. Ama 1 yasindayken bülbül gibi şakiyan 10-20 kelime konusan bebegim artik konusmuyot. Son 30-40 gundur boyle. Iyice ııı ııı , eeee, bıdi bıdi gibi seslerle iletisim kurmaya basladi. Sadece anne diyor, bazen de baba. Butun kelimeleri unuttu sanki. Ben birkac kisiden daha bazi donemlerde boyle olabildigini duydum ama emin de olamadim normal mi diye. Onun disinda eskisinden cok daha iyi anliyor. Kelime kartlari aldim kelime ogrensin diye mesela, eksiksiz hepsini soyledigimde alip getiriyor, soylenen isi yapiyor, hemen hemen akla gelen her eylemi anliyor. Yat kalk üfle zipla elini ver, odana git, şunu getir, babayi cagir, ustunu giyelim, disari gidelim. Heeer sey var kafada 😄 girdi aliyor aama sesli çıktı vermiyor 😄 dans ediyor, öpüyor, terliklerini giyiyor saufa çeviriyor, kalem kavrayip karaliyor, parkta kendi kendine oynuyor kaydiraktan kayıyor bir tek konusma geriye gidiyor. Sebebini cozumunu bilen varsa bana yardim edin lutfen 🥰
Benim bebeğim de aynı, zaten baştan da işine gelirse söylüyordu birşeyler ama artık hiç birşey söylemiyor. Ih ıh diye anlatıyor herşeyi. Ne söylersek yapıyor, gidip getiriyor ama dile dökme yok. Kızlardan bilen varsa ben de öğrenirim sayenizde

Kızlar ya sizin bebişler de mi böyle nereye gitsem yaralanmadan gelmiyoruz artık bıktım illallah ettirdi bana dün gezmeye gittim yalın ayak betona basmış oraya da güneş geldiği için bayağı ısınmıştı ayağının altı yandı artık dışarıya çıkmayayım diyorum kendi canı yandığı yetmiyor benimkini de yakıyor ayağının şuanki hali böyle düşünün yani

Eklentiler

• IMG_20230828_121148.jpg
    IMG_20230828_121148.jpg
    86,5 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_20230828_110218.jpg
    IMG_20230828_110218.jpg
    63,8 KB · Görüntüleme: 46
70 gr vermiş benimki de bir günde. Ne hissedeceğimi bile bilmiyorum öylece yatarken gördüm ya mahvoldum gözümün önünden gitmiyor güçlü kalmaya çalışıyorum biliyorum iyi olacak en azından öyle umuyorum. Hızlı nefes alıyor hafif rds falan bişiler dedi doktor ama napim hastalığın ismini kızım iyi olsun istiyorum sadece😞 sizinkinde nasıldı? Entübe falan etseler bana söylerlerdi heralde değil mi öyle bişi olduğunu da şimdi sitelerde gezerken gördüm baktıkça da insanın içi
Merhaba 38+4 doğum yaptım enfeksiyondan yoğunbakıma aldılar 36. Gün bi entübe bi extübe oluyor çorlu reyap hastanesindeydi 20 gün kaldı orada şimdi 10 gündür acıbadrm atakent hastanesinde bir türlü extübe olamıyor böyle durumlarla çok sık karşılaşıyormusunuz düzelirmi sizce doktor tolere etmesi lazım diyor ama 16 20 saat anca tolere edebildi son 2 seferdir çorludaki hastanede çok bakımsızdı 😔 uzayan entübasyon dyrumu var acaba normalmi olabiliyırmu yani 33 gün oldu 😔🙏 kas hastalığı olabilir diyolar sizde böle birşey oldumu

Kızlar ya sizin bebişler de mi böyle nereye gitsem yaralanmadan gelmiyoruz artık bıktım illallah ettirdi bana dün gezmeye gittim yalın ayak betona basmış oraya da güneş geldiği için bayağı ısınmıştı ayağının altı yandı artık dışarıya çıkmayayım diyorum kendi canı yandığı yetmiyor benimkini de yakıyor ayağının şuanki hali böyle düşünün yani
Off içim cız etti ya eh be çocum ya nasıl acımıştır canı kıyamam çok büyük geçmiş olsun inşallah çabucak iyileşir

Merhaba 38+4 doğum yaptım enfeksiyondan yoğunbakıma aldılar 36. Gün bi entübe bi extübe oluyor çorlu reyap hastanesindeydi 20 gün kaldı orada şimdi 10 gündür acıbadrm atakent hastanesinde bir türlü extübe olamıyor böyle durumlarla çok sık karşılaşıyormusunuz düzelirmi sizce doktor tolere etmesi lazım diyor ama 16 20 saat anca tolere edebildi son 2 seferdir çorludaki hastanede çok bakımsızdı 😔 uzayan entübasyon dyrumu var acaba normalmi olabiliyırmu yani 33 gün oldu 😔🙏 kas hastalığı olabilir diyolar sizde böle birşey oldumu
Çok geçmiş olsun hiç bilgim yok malesef rabbim şifa versin tez zamanda farklı yerlerdende görüş alsanız durumla ilgili

Ben simdiye kadar hic konusmada gerileme yasamadim da duymadim da , belki gecici bir surectir.

Ayyy kiyamam gecmis olsunn , cok kotu olmus yaa. Valla bir dk durmuyorlar kii bizimki de gecen koltuktan düstü aklım yerinden gitti valla. Hem de takla atarak dustu resmen gözümün önünde 😱

Benim kiz da cok yaralaniyor. Cunku hic durmuyor. Her gun en az bir kere bir yerlerden dusuyor. Asla engel olamiyorum. Butun vucudu morluklar cizikler yaralar. Zaten gunesten ve sinek ısırmalarindan da mahvolmus. Ay berbat gorunuyor her yeri. Yaz bitse de cocugum geri guzellesse diyorum 😄 saka bi yana, ciddi bi kaza gecirecek diye ödüm kopsa da bu kadarina da engel olamadigim icin saldim. Disari cikmamak gibi bir opsiyonumuz yok bizim. En guvenlisi aksam gunes etkisini kaybedince denize girdirmek oluyor. Bi onda yarasiz beresiz donuyoruz. Mumkun mertebe denize gidiyoruz biz de bakalaim. Onun da sezonu gecmek uzere. Onun disinda da hava ne kadar sicak olsa da uzun esofman giydiriyorjm disarda dusuyor devriliyor dizlerini surtuyor çünkü. Gecmis olsun size de. Cani cok yanmiyordur insallah.

Off içim cız etti ya eh be çocum ya nasıl acımıştır canı kıyamam çok büyük geçmiş olsun inşallah çabucak iyileşir
Sağol canım Hem de nasıl canım 5 dk yerinde durmuyor ki şuan bu ayakla bile oturmuyor her gittiği yerde kendine zarar verecek bişey buluyor hiç aklıma gelmeyecek bişey başımıza geldi

X