2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Ayy sizinde işiniz zormuş valla. Erkenden emeklemiş. Benim kızı düşünüyorum daha poposunu kaldırıp yüzüstü dönüyo sadece kalıyo öyle yani hiiiç emekleyecek gibi değil.

Siz hareket etmesinden niye bunaldınız ki? Yani etraftaki tehlike oluşturabilecek şeyleri kaldırın bırakın emeklesin. Ya da oyun çitleri var ondan kurun evin bi yerine oyun çitinin içine oyun halısı oyuncaklar fln serin bebeğe bi oyun alanı oluşturun. Sizde rahatlarsınız

Bi de bende pregonun zıp zıpı var. O benim hayatımı kurtarıyo. Mutfakta duruyo ben yemek yaparken orda zıplıyor acaip seviyo onda zıplamayı. Zıp zıp olmasa yemek fln yapamazdım heralde.

Yaaa aç mı kalırlarmış böyle 😳
Yani benim çok yedirmiyim emmez gibi bi durumum yok ama bebeğim yemiyo benim ya. Çok az ek gıda alıyor ne yapayım yani yemiyo zorlayamam ki 😩1 2 çay kaşığı anca yiyo valla yemek istemiyo hiç bi şey acaip buruşuyo.
Öyle dedi canım ana öğün anne sütü diyoruz diye yedirmiyor anneler nasıl olsa ana öğün anne sûtü diye düsünüp ek gıdayı çok az verenler oluyor dedi aç kalır yeterli besini alamaz dedi cok sık yenidogan gibi emzirirsen tıkanır güzel yiyemez dedi önce ek gıda sonra meme dedi memeyi hertürlü emecek dedi ki dogru ben hep oyle yapiyordm emiyordu gercekten 6 aydan sonra zaten anne sütündeki enerji tek başına yeterli olmuyormuş hangi doktora gittiysem bunu söylemişlerdi şimdiki doktorumdan çok memnunum en ince ayrıntısına kadar açıklıyor herşeyi 7. Ay kontrolumuzde 8 kilo olmuş 6.ayda 300 gram almıştık bu ay 450 gram almış ek gıdalar farkettirmiş

Kızlar oğluma bugün havuçla yoğurdu karıştırdım üstüne cam rendede ceviz rendeledim güzel yedi denemeyenler denesin size bişey soracağım geçen hafta bal kabağı aldım fazla almışım dolapda duruyordu bugün Bi baktım üstü küflenmiş altında bişey yok tamamını mı atsam bişey olur mu
Bi dr söylemişti bir ürün kuflendiyse her tarafına bulaşmıştır bakteriler diye.

Park yatak kullanıyorum ama ahşap beşik asansörlü diye baktım e bebekten ya da büyüyen beşiklerden almak istiyorum. Park yatak dışında tavsiyeniz olur mu?

Kızlar emziren arkadaşlarım çok emzirdigimi söylüyor bu ayda böyle yaparsan süt birikmemesi normal ek gida aliyor diyorlar 24 saatte toplaam 8 9 10 u buldugumuz oluyor haliyle siz asagi yukari kac saatte bir emziriyorsunuz sormak istedim
Benim bebegimde inanilmaz emiyordu ilk doğduğunda gerçekten fenalık geciriyodum mememden düşmüyo diye ama artık günde 5 kere falan emiyo ve çok az süre emiyo ben zorluyorum bazen emsin diye. Ama ek gidayi çok güzel yiyor. Bende ek gidayi biraz azaltmak istiyorum ama yemek istiyo aslında 4 aylikken agliyodu yemek istiyodu da ben 5 te ufak ufak baslamistim. Herkesin derdide başka ☺️

Çit pilsanın 750 tlye varmış en uygunu o şuan. Oyun matıda 280e fln var baktım şuan. Bunlarda yüksek fiyatlar tabi. Özellikle çitin fiyatı yüksek ve evde yer kaplıyor evet ama sizin durumunuzda biraz zorunluluk gibi. Çok erken başlamış hareketlenmeye.
Bide bahçeniz fln varsa ilerde de bahçeye kurarsınız ya da ihtiyacınız kalmayınca ikinci el sitelerinde satarsınız.
Çiti aşamaz uzun bi süre. Tutunup kalksa bile düştüğü alan yumuşak olacak. Baya rahatlık olur size.
Yok. Bahce falan şöyle dursun, biz 2 senede bir tayini cikan bir ciftiz, bu evde ne kadar duracagimiz bile belli degil. Ama dusunuyirumcit isini Bakalim 15 fun evde olmicam Dönüşte kafami toplayip bi care dusujucem

C cameronhowe ben veriyorum bayağıdır kuru kayısı. Elma kayısı pirinçten kaşık maması gibi birşey yapıp veriyorum. Tek kayısıyı yemiyor ama bugğn haşlayıp suyunu içirmeye çalışayım.
M MAdes canım bizim aşı yerimiz mor üstünde kabuk var. Kanama, iltihap akması gibi şeyler yok istersen bir sağlık ocağını ara sor.
C Carpediem4 benim ilk 2 aydan sonra göğüslerim hiç taş gibi olmadı. Ama süt var. Terbiye olduğu için serleşmiyormuş sanırım. Mutlaka sütün vardır senin de. Ben %98 oranında emziriyorum ek gıda işini düzene sokamadık. Tek öğün veriyorum onda da içinde patates olursa yiyor yoksa yemiyor. 3-4 gündür kabız patates de vermiyorum hiçbir şey de yemiyor. Yoğurt, muz, elma, yumurta sarısı vesaire ağzına sürmüyor. Yediği şeyler yeşil kabak patates avokado. Bunlardan da 4 bebek kaşığı kadar anca. Resmen ağzını kilitliyor asla açmıyor yediremiyorum.

C cameronhowe ben veriyorum bayağıdır kuru kayısı. Elma kayısı pirinçten kaşık maması gibi birşey yapıp veriyorum. Tek kayısıyı yemiyor ama bugğn haşlayıp suyunu içirmeye çalışayım.
M MAdes canım bizim aşı yerimiz mor üstünde kabuk var. Kanama, iltihap akması gibi şeyler yok istersen bir sağlık ocağını ara sor.
C Carpediem4 benim ilk 2 aydan sonra göğüslerim hiç taş gibi olmadı. Ama süt var. Terbiye olduğu için serleşmiyormuş sanırım. Mutlaka sütün vardır senin de. Ben %98 oranında emziriyorum ek gıda işini düzene sokamadık. Tek öğün veriyorum onda da içinde patates olursa yiyor yoksa yemiyor. 3-4 gündür kabız patates de vermiyorum hiçbir şey de yemiyor. Yoğurt, muz, elma, yumurta sarısı vesaire ağzına sürmüyor. Yediği şeyler yeşil kabak patates avokado. Bunlardan da 4 bebek kaşığı kadar anca. Resmen ağzını kilitliyor asla açmıyor yediremiyorum.
Var canım sütüm allaha şükür sadece azalma yaşadım topliycaz inşallah deneye deneye sevdigi seyleri bulmak lazim iste ayları itibariylede kısıtlı çok yiyecekleri aynı şeyleri döndürüp duruyoruz umarım yemeye başlari miniş bizimki sevdiği şeyleri löp löp götürüyor ama çok yemek seçiyor zamanla hepsi herseyi yiyecek nasil olsa dişler bizi mafetti sabah 9 dan beri şuan uyuttum 9 saat uyanik kaldi ayagimda hala birakmaya korkuyorm

Dün aşıya gidince kanıyor dedim zaten o aşının amacı o karışma çabuk iyileşsin dedi benim de tuhafıma gitti ama bilemedim canım

Bitmiş durumdayım bugun 9 saat hiç uyumadı 1 saat uyuyup 3 saat dha oturdu allahım berbatt bir gündü kargocular kapıyı yanliş çalanlar evde kombi ve petek temizliği herşey üst üste geldi az evel artık ağrı kesici verip uyuttum çünkü ağrıdan sürekli uyanmasını kaldıramayacağım umarım güzel uyur 😔

Öyle dedi canım ana öğün anne sütü diyoruz diye yedirmiyor anneler nasıl olsa ana öğün anne sûtü diye düsünüp ek gıdayı çok az verenler oluyor dedi aç kalır yeterli besini alamaz dedi cok sık yenidogan gibi emzirirsen tıkanır güzel yiyemez dedi önce ek gıda sonra meme dedi memeyi hertürlü emecek dedi ki dogru ben hep oyle yapiyordm emiyordu gercekten 6 aydan sonra zaten anne sütündeki enerji tek başına yeterli olmuyormuş hangi doktora gittiysem bunu söylemişlerdi şimdiki doktorumdan çok memnunum en ince ayrıntısına kadar açıklıyor herşeyi 7. Ay kontrolumuzde 8 kilo olmuş 6.ayda 300 gram almıştık bu ay 450 gram almış ek gıdalar farkettirmiş

Ben gün de 3 öğün ek gıda veriyorum 4 saate bir de emziriyorum..

Doktorum 2 öğün dedi ama ben az az 3 öğün veriyorum.. akşamları çok acıkıyor 2 öğün yetmiyor artık 7 aylık oldu kızım..
Ve bu ay 500 g almış ek.gida işe yarıyor gerçekten.. anne sütünü zaten gece boyunca içiyor gündüz de ek gıdacı kızım.. beni su niyetine kullanıyor gündüz..
Ne yaptımsa su içeremiyorum arkadaşlar bir önerisi olan var mı..
Biberonu veriyorum ağzında oyalıyor.. nolacak böyle çok şaşkınım..

Doktorum 2 öğün dedi ama ben az az 3 öğün veriyorum.. akşamları çok acıkıyor 2 öğün yetmiyor artık 7 aylık oldu kızım..
Ve bu ay 500 g almış ek.gida işe yarıyor gerçekten.. anne sütünü zaten gece boyunca içiyor gündüz de ek gıdacı kızım.. beni su niyetine kullanıyor gündüz..
Bizimki de öyle içmiyor canım kaşıkla verince de oyun yapıyor tükürüyor geri bardakla veriyorum onu da yarısını döküyor içmiyor

Yok 2 öğün bu ay bizede yetmiyor benim doktorum 3 öğün diyor zaten ki benimkide aksam acıkıyor bugn çok iştahı yoktu ağrısından az yedi haraketlendiler artık yesin tosuncuklar enerji alsınlar maşallah hepsine 🙂 bizimkide alistirma bardagindan canı isterse cekiyor ben kasikla agzina koyuyorum kendi kasiktan iciyor yolu boyle bulduk biberon vs tutmuyor

Bizim oğlan sebepsiz niye ağlıyor ya durmadan Bi ağlaması var kapıdan çıksam ağlıyor herşeye ağlıyor dişden yana da herhangi gözüken bir şey yok gözyaşı döküyor başım ağrıdı artık 2 gündür
Ayrilik kaygisinin ilk donemine girmissiniz ve gecen sicrama doneminde bakimini yapan kimse olmadiginda caresiz kalacagini yani kendisinin yapamayacagini idrak etti artik bu yuzden sen gidince agliyor bol bol cee-eee oyunu saklambac yan odadan seslenme konusma vs bunlari yapmani tavsiye ederim.

Ayrilik kaygisinin ilk donemine girmissiniz ve gecen sicrama doneminde bakimini yapan kimse olmadiginda caresiz kalacagini yani kendisinin yapamayacagini idrak etti artik bu yuzden sen gidince agliyor bol bol cee-eee oyunu saklambac yan odadan seslenme konusma vs bunlari yapmani tavsiye ederim.
Bunu her zaman yapıyorum da daha işe yaramadı canım ya aynen evde benden başka kimse yok eşimde işten geliyor yorgunum diye genelde uyuyor çocukda ne yapsın tek ben varım sanıyor

Kızlar sizin bebişler de böyle mi biz öksürüp hapşursak hemen ağlamaya başlıyor eşim hasta olmuş durmadan öksürüyor bizimki de her duyduğunda ağlıyor aynı oda da olduğumuz için uyuma düzeni bile bozuldu geçen buraya 5-6 saat uyuyor yazdım o günden beri saat başı uyanıyor bugün de şuan 1 saattir uyanık çünkü eşim öksürüyor çocuk uyuyamıyor bir an önce iyileşse bari artık uzun uyuyor rahatladım dedim bu çıktı başımıza geri bozuldu

Kızlar sizin bebişler de böyle mi biz öksürüp hapşursak hemen ağlamaya başlıyor eşim hasta olmuş durmadan öksürüyor bizimki de her duyduğunda ağlıyor aynı oda da olduğumuz için uyuma düzeni bile bozuldu geçen buraya 5-6 saat uyuyor yazdım o günden beri saat başı uyanıyor bugün de şuan 1 saattir uyanık çünkü eşim öksürüyor çocuk uyuyamıyor bir an önce iyileşse bari artık uzun uyuyor rahatladım dedim bu çıktı başımıza geri bozuldu
Evet bizimki de öyle. Alışamadı bir türlü her seferinde ağlıyor 🙄

Bu yaranın iyileşmesi çok sürüyor mu ya dün bu kadar değildi sanki 6 ay aşısını da yaptırdık bacakları taş gibi olmuş bugün hafif de ateşi var 3 gün oldu ama aşıdan mıdır hasta mı oldu acep

Eklentiler

• IMG_20221125_082603.jpg
    IMG_20221125_082603.jpg
    73,9 KB · Görüntüleme: 51
Bu yaranın iyileşmesi çok sürüyor mu ya dün bu kadar değildi sanki 6 ay aşısını da yaptırdık bacakları taş gibi olmuş bugün hafif de ateşi var 3 gün oldu ama aşıdan mıdır hasta mı oldu acep
6 ay asisi bizimkindede sertlik yapti. Ama bu asi yeri cok farkli geldi canım yaa bi doktora goster istersen. Kızımdada kabuk olmustu ama sadece aşı yeri, sonra iz kaldı. Simdi oglumunkiinda hafif bir kızarıklık var sadece

6 ay asisi bizimkindede sertlik yapti. Ama bu asi yeri cok farkli geldi canım yaa bi doktora goster istersen. Kızımdada kabuk olmustu ama sadece aşı yeri, sonra iz kaldı. Simdi oglumunkiinda hafif bir kızarıklık var sadece
Sağlık ocağındaki hemşire öyle deyince önemsemedim ama bana da çok fazla geldi duş alırken sabun ve lif değiyor ondan mı böyle oldu diye de düşündüm bastırmıyorum ama

Yine bitik bir gece gecirdik 😔 üst disler aşırı zorladı 1 haftadır zaten cok kotuydu ama dün akşam zirve yaptı. 🤦‍♀️ ne kadar zorladı 😔 aksam 9 da aksam uykusuna yattı 11 de bir uyandı sabaha kadar uyku yok, gece 2 de artık ısıkları actım bi kendine gelsin acilsin tekrar uyutayim diye yok mızır mızırr bugun pertiz 🤦‍♀️

X