• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Kızlar ben artık kızıma bizim yemeklerden veriyorum sıkıldım artık pürelerden her gün ne yedircem şaşırıyorum şimdi bizim yemeklerden az az veriyorum ama illaki azcık salça tuz oluyor.. sizce zararlı mıdır..?
Bizim yemekleri daha istekli yiyor hanfendi.. 🤣😋
Bu arada aramızda bebeği yürüyen var mı ve en erken bebekler ne zaman yürür bilginiz var mı?

Kızlar ben artık kızıma bizim yemeklerden veriyorum sıkıldım artık pürelerden her gün ne yedircem şaşırıyorum şimdi bizim yemeklerden az az veriyorum ama illaki azcık salça tuz oluyor.. sizce zararlı mıdır..?
Bu arada aramızda bebeği yürüyen var mı ve en erken bebekler ne zaman yürür bilginiz var mı?
Bizim doktorumuz sizin yemeklerinizden yiyebilir ama tuz ve salça konusu hariç demişti ben de ona dikkat ederek yapıcam zaten bebek salçası almıştım o tuzsuz oluyor, bence vermeyin ya böbreklerine zararı olmasın sonra naçizane fikrim 🙏🏼 Kendi yemeklerinizi bebeğinize uyarlayabilirsiniz illa püre vermenize gerek yokki.

Bizim doktorumuz sizin yemeklerinizden yiyebilir ama tuz ve salça konusu hariç demişti ben de ona dikkat ederek yapıcam zaten bebek salçası almıştım o tuzsuz oluyor, bence vermeyin ya böbreklerine zararı olmasın sonra naçizane fikrim 🙏🏼 Kendi yemeklerinizi bebeğinize uyarlayabilirsiniz illa püre vermenize gerek yokki.

Canım Benim burda bebek salçası bulmam imkansız yurt dışında yasıyorum ben.. bulsam kendimize de onu kullanırım..

Valla ben de veriyorum ,eğer tuz sonradan atilacak bir yemek ise ayırıp atiyorum ama olmuyorsa tuzlu da veriyorum.Aynen valla bıktım.Butun günüm ayri yemek yapmakla geçiyor bir de çocuk iki tane olunca.Bence bir sey olmaz artik.Etrafimda ne kadar rahat ,araştırmayan,umursamayan tip varsa hepsinin çocuğu daha sağlıklı ve daha Uysal.Ben de gluten vermiycem ,yulaf vermiycem bla bla diye hayatı kendime dahada yorucu hale getiriyorum.Soyle yapabilirsin yemekleri az tuzlu yap ,eger sonradan eklenmiyorsa bile.Inaninki anadoluda bir cok kadin hic bunlara takılmadan bebek büyütüyor, hicte bir sey olmuyor.Benim oglan 9 yasinda halen ekmek almiyorum eve yedirmiyorum pazar kahvaltısı disinda vs çok yorucu ,oysa bunlar hep bana zarar mesela, ben geriliyorum hersey mükemmel olacak hissinden dolayi,etrafıma bakıyorum anne rahat ,bebek rahat

Mesela bugün pilav nohut yaptım..
nohuta tuz atmadım pilava da çok az kattım.. hatta eşim bu ne böyle dedi hiç tuz yok kızım için dedim.. salçayı da az kattım onun yerine domates rendeledim nohuta..
Kızım için nohutun kabuklarını ayırdım ezdim icine pilav koydum bayıla bayıla yedi..
Kendi yemeğini böyle yemiyor binbir nazla..
9 aydır bu evde nohut fasulye pişmiyor emzirdigim için gaz yapar diye...
Eeeee yeter artık dedim saldım herşeyi..😒

Bende yiyebileceği bi yemekse az salçalı yapıp ona ayırıyorum, bize sonra atıyorum tuzunu
Ayrı yapıyorum uğraştıgımla kalıyorum beğenmiyo o tatsız tuzsuz püreleri valla tam boğa bebesi gurme kesildi başımıza🤪

Bende yiyebileceği bi yemekse az salçalı yapıp ona ayırıyorum, bize sonra atıyorum tuzunu
Ayrı yapıyorum uğraştıgımla kalıyorum beğenmiyo o tatsız tuzsuz püreleri valla tam boğa bebesi gurme kesildi başımıza🤪

Kızım da aynı püreleri yemiyo bizim sofraya saldırıyor bizim yemekleri yerken de hmmmmm diyor..🤣🤣🤣

Mesela bugün pilav nohut yaptım..
nohuta tuz atmadım pilava da çok az kattım.. hatta eşim bu ne böyle dedi hiç tuz yok kızım için dedim.. salçayı da az kattım onun yerine domates rendeledim nohuta..
Kızım için nohutun kabuklarını ayırdım ezdim icine pilav koydum bayıla bayıla yedi..
Kendi yemeğini böyle yemiyor binbir nazla..
9 aydır bu evde nohut fasulye pişmiyor emzirdigim için gaz yapar diye...
Eeeee yeter artık dedim saldım herşeyi..😒
Nohut için humus şeklinde verebilirsiniz tahinli falan bebekler çok seviyormuş hem de içerik olarak da faydalı ☺️

Benim kızım tunarak yürüyor. Duvara koltuğa... Bence 1 yaşında falan yürürler.
Bende kendi yemeklerimizden veriyorum. Ama genelde ona özel yapıyorum. Kendimize sebze yemeği yapmışsam tuz koymayıp veriyorum.
Bende kaç öğün veriyorsunuz diye sormak istiyorum. Ben 2 öğün yemek bir öğün meyve veriyorum az mı acaba ya

Ben sabah kahvaltı... omlet labne peyniri vs..
Öğlen irmikli veya ruseymli irmikli meyveli (elma.. muz..armut.). muhallebi..
Akşam sebze püresi ve et veriyorum..
Akşam bazen bizim yemeklerden veriyorum.. alışsın artık yavaş yavaş..
Yani 3 öğün veriyorum yeterli bence..
Ama püre yapmayınca kabız oluyor kızım sizin bebisler de pütürlü yedimi kabız oluyor mu kızlar?

Bende kahvaltı sebze püresi ve irmikli vs muhallebi tarzi veriyorum bazen gece uyumadiginda 4. Öğünü ekliyorum mecburen benim bebe kati yabi pütürlü beslemeye gececek gibi degil henuz öğürüyor basta elmaları falan rendeleyip yiyen cocuk gitti anlayamadim ve hic disimiz yok daha

Ben sabah kahvaltı... omlet labne peyniri vs..
Öğlen irmikli veya ruseymli irmikli meyveli (elma.. muz..armut.). muhallebi..
Akşam sebze püresi ve et veriyorum..
Akşam bazen bizim yemeklerden veriyorum.. alışsın artık yavaş yavaş..
Yani 3 öğün veriyorum yeterli bence..
Ama püre yapmayınca kabız oluyor kızım sizin bebisler de pütürlü yedimi kabız oluyor mu kızlar?
Bugün mesela resmen kendi kahvaltısıni reddetti bizim menemenden yedi bayila bayila.Bizde verdik amannn valla yeter bir sey olmaz

Bende kendi yemeklerimizden veriyorum artık çoğu zaman
Birde oğlum pütürlü yiyor ama öyle kaşıkla pilav yemiyor ya da kabak patates dilimli yemiyor çiğneyerek makarna yiyor bir iki çevirip hop yutuyor peynirli yumurta yapıyorum sabahları güzel yiyor bazen meleken ıspanak pırasa bunları yiyor ama mesela kabak yemeğini çatalla ufaltmam gerekiyor
Meyve asla yemiyor muzdan hele nefret ediyor ne yaptıysam yediremedim

Bende kendi yemeklerimizden veriyorum artık çoğu zaman
Birde oğlum pütürlü yiyor ama öyle kaşıkla pilav yemiyor ya da kabak patates dilimli yemiyor çiğneyerek makarna yiyor bir iki çevirip hop yutuyor peynirli yumurta yapıyorum sabahları güzel yiyor bazen meleken ıspanak pırasa bunları yiyor ama mesela kabak yemeğini çatalla ufaltmam gerekiyor
Meyve asla yemiyor muzdan hele nefret ediyor ne yaptıysam yediremedim

Bizim de nefretimiz havuç..
Yemeklerin içine gizliyorum yinede yemiyor.. kabağı rendeliyorum
çok seviyor şehriyeli kabak yapıyorum içine de bir kaşık yoğurt bir tutam nane bayıla bayıla yiyor onu..
Bazı pütür lü yiyeceklerden midesi bulanıyor.. eti yiyor ama sebzelerde pütür lü igreniyor.. püre daha kolay yutuluyor tabi hafif.. artık her yerw tutuna tutuna ayağı kalkıyor tabi kazalar da kaçınılmaz oluyor..
Azcık biyeri değse yumuşak yere bile ağlıyor.. sanırım korktuğu için ağlıyor yinede çok cadı bir saniye yerinde durmuyor valla..
Kızlar bizim işler zorlaşıyor peşlerine koşma zamanı geldi artık ALLAH hepimizin yardımcısı olsun inşallah bebislere de sağlıklı hayırlı ömür versin..

Allah yardımcıları olsun ölenlere rahmet eylesin yaralılara acil şifalar versin Inşallah rabbim afetinden korusun çok üzgünüm 😢

Back
X