• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    83
Aramızda pedagog var mııı? 8 yaşındaki kızım doğumu merak ediyor. Karnımda seviyor ve nasıl çıkacağını merak ediyor. Kafasında somutlaştırmak istediği için geçiştiremiyorum. Üstü kapalı ama doğru cevaplar verdim hep ama giderek detay sorular geliyor. Kaka yaptığın yerden mi geliyor diye soruyor. Vajina dan cinsel organdan regl olmaktan henüz bahsetmedim. Çok erken olduğunu düşünüyorum. Bir iki yıl daha var sanki. 10 yaşında anlatırım diye düşünmüştüm hep. Normal doğumu nasıl anlatabilirim. Sezeryanı anladı sorgulamadı ama normal doğumu merak ediyor nerden diye ısrarla soruyor. psikolog/pedagog /çocuk gelişimci yazısı okuduysanız paylaşabilir misiniz. İnternet aramamda cevabını bulamadım.

Ay bu ilaçları nasıl içicez biz ya günde 4 kere bulantı için ilaç alıyorum şimdi doktor demir , decavit , devit 3 verdi oldu 7 ilaç nasıl ayarlıycam ben bunların saatlerini🤦🏻‍♀️ Bide yazdığım her mesajın altında bebekle ilgili uzunca bir yazı çıkıyor kaldıramıyor muyuz onu 🙄

Merhaba. Umarın plasenta yuksrı çıkmıştır. Kontrokden sonra bilgi verir misiniz🙏🏻benim kontrolüme daha çok var ve benimkide aşağodaydı
Burda 3-4 kişinin aşağıda şuan. Özlem hanımın çıkmış bizimki de zamanla çıkar inşallah. 27. Haftada çıkan oluyormış. Ama daha çabuk çıkar inşallah.

Ay bu ilaçları nasıl içicez biz ya günde 4 kere bulantı için ilaç alıyorum şimdi doktor demir , decavit , devit 3 verdi oldu 7 ilaç nasıl ayarlıycam ben bunların saatlerini🤦🏻‍♀️ Bide yazdığım her mesajın altında bebekle ilgili uzunca bir yazı çıkıyor kaldıramıyor muyuz onu 🙄
Ben demir ilacini sabah uyanip icip yatiyorum, bana decavit vermisti onu birakip kendim ocean mamy aldim, icinde omega ve balik yagi var. Decavit galiba iyi degilmis, icinde 5000mg A vitamini var ve gebelikte a vitaminide onerilmiyormusz bebektede lekeye sebep olabiliyormus. Korkutmak istemem ama arastirin isterseniz, bana gecen hafta doktor omega yazdigi icin ocean mamy gectim o zaman arastirinca okumustum. Ben multivitaminide yatmadan once aliyorum, yemeklerden 1 2 saat once aliniyor ve alindiktan sonra 1 2 saat bisey yenmemesi lazim daha etkili olmasi icin.

D vitaminidnide gunun her saati alsanda olur bence, eczaci bana cevize damlat ye demisti oyle yapiyorum. Ben bide demir ilaci kabizlik yapar diye doktora sordum ve magnezyum kullaniyorum. Onuda doktorun yazdigindan degil kendim arastirarak aldim, sgk karsiladigi kabizlik icin olani degil cunku, kabizlik ve kas agrilarina magnezyum sitrat formu almak gerekiyor, doktorlar genelde malat formunu yaziyor kabizlik yasarsaniz doktorunuza sorup sitrat formuna baslayabilrsinz demir ilaci kabizlik yapiyor cunku. Magnezyumuda oglen 3 4 gibi aliyorum

Balik yagi omegali vitamin alacakkende iyce arastirin cogunda baligin karacigerinden elde ediyolarmis bunu, cok arastirmistim ben bir gece boyu. Bide omega ve balik yagi haric icinde epa ve dha oluyor bundafa dha olan yagin daha fazla olanindan kullanmak lazimmis. Mesela epa %50 dha%200 oranlari, örnek verdim sadece anlamaniz acisindan

Eklentiler

• Screenshot_2025-01-05-23-29-46-355_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-05-23-29-46-355_com.android.chrome.jpg
    86,4 KB · Görüntüleme: 5
  • Screenshot_2025-01-05-23-29-32-247_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-05-23-29-32-247_com.android.chrome.jpg
    72,5 KB · Görüntüleme: 5
Ay bu ilaçları nasıl içicez biz ya günde 4 kere bulantı için ilaç alıyorum şimdi doktor demir , decavit , devit 3 verdi oldu 7 ilaç nasıl ayarlıycam ben bunların saatlerini🤦🏻‍♀️
Ben demir ilacini sabah uyanip icip yatiyorum, bana decavit vermisti onu birakip kendim ocean mamy aldim, icinde omega ve balik yagi var. Decavit galiba iyi degilmis, icinde 5000mg A vitamini var ve gebelikte a vitaminide onerilmiyormusz bebektede lekeye sebep olabiliyormus. Korkutmak istemem ama arastirin isterseniz, bana gecen hafta doktor omega yazdigi icin ocean mamy gectim o zaman arastirinca okumustum. Ben multivitaminide yatmadan once aliyorum, yemeklerden 1 2 saat once aliniyor ve alindiktan sonra 1 2 saat bisey yenmemesi lazim daha etkili olmasi icin.

D vitaminidnide gunun her saati alsanda olur bence, eczaci bana cevize damlat ye demisti oyle yapiyorum. Ben bide demir ilaci kabizlik yapar diye doktora sordum ve magnezyum kullaniyorum. Onuda doktorun yazdigindan degil kendim arastirarak aldim, sgk karsiladigi kabizlik icin olani degil cunku, kabizlik ve kas agrilarina magnezyum sitrat formu almak gerekiyor, doktorlar genelde malat formunu yaziyor kabizlik yasarsaniz doktorunuza sorup sitrat formuna baslayabilrsinz demir ilaci kabizlik yapiyor cunku. Magnezyumuda oglen 3 4 gibi aliyorum

Balik yagi omegali vitamin alacakkende iyce arastirin cogunda baligin karacigerinden elde ediyolarmis bunu, cok arastirmistim ben bir gece boyu. Bide omega ve balik yagi haric icinde epa ve dha oluyor bundafa dha olan yagin daha fazla olanindan kullanmak lazimmis. Mesela epa %50 dha%200 oranlari, örnek verdim sadece anlamaniz acisindan
Çok teşekkür ederimm hepsine bakarımm güzelce atlatırız inşallah bu süreçleri 🥰

Son 2 hafta cok agir grip oldum hastanede yattim onun disinda bulantilar bitirdi beni artik afedersin kusacak bir organlarim kaldi diyebilirim
Bu haftada migren ataklari ve baş donmelerim basladi
Yani şuan zaman gecsin de artik doğurayim diye bakıyorum
Içimden gecti tabiri varya aynen bu gebelik onu yaşatıyor bana
Aminn canım umarim sizler iyisinizdir hicbir sıkıntınız yoktur🙏🏼
Bende aynı durumdayım size çok geçmiş olsun benimde yaşamadığım hastalık kalmadı şu anda ağır gribim zor dayanıyorum artık Rabbım yardımcımız olsun

Kızlar hamileliğimin başından beri 8 kg verdim 16 haftalık olmamıza rağmen benimle aynı durumu yaşayanlar var mı?

Kızlar hamileliğimin başından beri 8 kg verdim 16 haftalık olmamıza rağmen benimle aynı durumu yaşayanlar var mı?
Bende kilo verdim ki benim için bu iyi bişey ilk 3 ayda çok normal . Normalde çok zayıfsanız ayrı ama normal kilodaysanız ve düzgün sağlıklı beslenebiliyorsanız sorun olmaz. 🥰

Günaydın herkese. 💗 Ben de doktora gitmek için kalktım. Lekelenmem devam ediyor. Bakalım doktor ne dicek. İnşallah herşey yoluna girer ve bebek te sağlıklıdır. Herkese güzel haberler alacağı bir gün diliyorum. Bana da dua ederseniz sevinirim. 🌸
inşaallah yukarı çıkmıştır güzel haberler alırsın ❤️

Tabloya adi eklenmeyen ya da cinsiyeti ekleyenmeyen beni etiketlesin
Etiket yapmiyorsunuz ya da bilgileri eksik yaziyorsunuz ve buna karsilik benim tabloya eklememi bekliyorsunuz
Rica ediyorum her seyi eksiksiz yazar misiniz?
İki-uc sayfada kullanici adimi yazmissiniz ama ne soylenilecek olan yazilmis nede etiket var tesadufen sayfalari okurken gordum

Günaydın kızlar, ben de bugünden itibaren niyet ettim ekmek hamurişi, şeker yemeyeceğim. Dün kayımvalidemdeydik, ipin ucunu çok kaçırdım, detoks şart oldu. Hamilelikten önce 21 gün şekersiz beslenme yapmıştım. Kilo vermemiştim ama bayağı iyi gelmişti bana. Bu sefer o kadar katı yapamam tabii ki ama mümkün olduğunca hamurişi şeker yememeye çalışacağım. Şu an ev poğaça börek çörek kaynıyor, ama gözlerimi yumacağım. Kahvaltıda cevizi ekmek niyetine yedim bugün mesela. Akşama da çorba etli sebze yemeği filan öyle şeylerle idare edeceğim pilavsız makarnasız.

Günaydın kızlar, ben de bugünden itibaren niyet ettim ekmek hamurişi, şeker yemeyeceğim. Dün kayımvalidemdeydik, ipin ucunu çok kaçırdım, detoks şart oldu. Hamilelikten önce 21 gün şekersiz beslenme yapmıştım. Kilo vermemiştim ama bayağı iyi gelmişti bana. Bu sefer o kadar katı yapamam tabii ki ama mümkün olduğunca hamurişi şeker yememeye çalışacağım. Şu an ev poğaça börek çörek kaynıyor, ama gözlerimi yumacağım. Kahvaltıda cevizi ekmek niyetine yedim bugün mesela. Akşama da çorba etli sebze yemeği filan öyle şeylerle idare edeceğim pilavsız makarnasız.
Not: Doktor gebelik şekeri olabilirsin dikkat et, hamurişini şekeri kes dedi o yüzden. Yoksa hamileyken rejim mantıklı değil de, benim yapmam lazım.

Not: Doktor gebelik şekeri olabilirsin dikkat et, hamurişini şekeri kes dedi o yüzden. Yoksa hamileyken rejim mantıklı değil de, benim yapmam lazım.
Canim seninki diyet yapmak degil ki saglikli beslenmeye adapte olmaya calisiyorsun bu cok guzel bi sey, yakinlarindan birileri sana diyet yapma iyi degil falan derse hic aldiris etme. Ben de hamile kaldigimdan beri sacma bi hamurisi batagina dustum hayatimin hicbi doneminde bu kadar borek corek yememistim her yemek kokuyor ama hamurisi ve tatli beni tiksindirmiyor diye yedikce yiyorum, cok yanlis biliyorum, hava soguk diye uykum geliyor diye yuruyus de yapmaz oldum. Birak cocugu hamileligi busbutun sagliksiz yasam tarzina gectim, ben de senin gibi radikal bi karar almak istiyorum, ilham oldugun icin tesekkurler 💐

Merhaba kizlar. Doktordan döndüm. Kahverengi kanamam devam etse de ara ara olabilir dedi doktor. Allah korusun kırmızı olur ise tehlikeli dedi. Hareket edince bugun artış oldu biraz bugun. Bir de sıcak banyo tetikliyormus. Plasentasi asagida olanların aklında olsun. Bir tık sanki yukari cikmis gibi dedi ama insallah bakalım. İnşallah Allahin izni ile inancım o yönde. Benden kan tahlili istedi. Bu haftalarda devlet kemik taraması istiyormuş bebek için. Kandan bakiliyormus nasil bilmiyorum. 20_22. Hafta arası da detaylı ultrason dedi. Perinatoloji doktor isimleri verdi. Yukari çıkmaz ise de doğum oluyor ama surec kanamalı yatarak ilerliyor dedi. Bebek cinsiyetini saklıyor hala. Herhalde detaylida belli olacak kısmet ise. Umarım yerli yerine yerleşir de ben de rahat bir nefes alırım.

Back
X