• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    83
Ya bende doktora sordum dün 17 haftalik hissetmenin imkanı yok dedi ben hissetmiom saniyoudum bağırsak hareketleridir o dedi😊😄
Ben 16 dan beri hissediyorum ama bebegin hareketi seklinde degil daha cok icerde hareket ederken pit pit karna vuruyor, imkansizi neye gore demis anlamiyorum yani, benim ilk gebeligim ve bagirsak hareketinden baya baya ayirt ediliyor, zaten bebegin konumuyla bagirsaklarin konumuda farkli suan, ic kisimda. Bebegin oldugu konumda direk karna degen veya carpan bir sey oluyor, bagirsak hareketinde bu dahada farklidir degme seklinde degil baloncuk patlamasi veya ses gelme olur.
Bebek hareketleri hareket halindeyken, ayaktayken, muhabbt esnasinda vs bu haftalarda hissedilmez.
Size tavsiyem tv vs hic ses olmadan, cekyata duz bir sekilde uzanin kafanizi koyun uca, sadece karniniza odaklanin ve bekleyin, muhakkak pit pit vuruyordur ama siz farketmiyorsunuzdur 😌
Cunku yatarak oraya odaklanmadiginiz surece anlasilcagini sanmiyorum, yan yatarkende hissedilmiyor genelde duz yatarken daha cok, benim ki masallah gunde en az dinledigimde 5-10 kere vuruyor karnima.

Birde duz konumda yattiginizda muhtemelen icerde sizin konumunuzdan ötürü pozisyon degistiriyor, dönüyor veya hareket ediyor bu sekilde duyulmasinin sebebininde bu oldugunu dusunuyorum. Cunku ben 18. Haftamdayim yan yatarken 1 2 kere tekme vurdu diger tum tekmeleri duz yatarken, suan bile bu yorumu yaparken 4 5 kere vurdu mesela, ben cok rahat ayirt ediyorum bunu sizde odaklanin edersini mutlaka ❤️

Amin canım inşallah. Ama benim bugün sabah yine kanamam oldu. Yani az az geliyor. Doktor çok olur ise hastaneye gel dedi. Yarın gidicem zaten de bugün de inşallah iyi olurum. Dediğin gibi rahatlama hissi çok güzel maşallah. Ben de inşallah normale dönerim.
Çok geçmiş olsun bol dinlen kalkma artarsa doktora git mutlaka. Bir tanıdığımız 9 ay yattı hep kanama oldu simdi ikizleri var kocaman oldular içini ferah tut

Kizlar bu sizin gebelik bilgileriniz gozukuyor nasil eklediniz, ekmeleye tikla diyince hata veriyor

Eklentiler

• Screenshot_2025-01-05-18-49-04-888_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-05-18-49-04-888_com.android.chrome.jpg
    100,5 KB · Görüntüleme: 7
Kizlar bu sizin gebelik bilgileriniz gozukuyor nasil eklediniz, ekmeleye tikla diyince hata veriyor
Ben de şimdi yaptım hesabınız kısmında hesap detaylarına girip bebeğinizin tahmini doğum tarihini kaydetmeniz gerekiyor. Bir de yine hesabınız-forum seçeneklerinde başkalarının mesaj altındaki imzalarını görüntüle kısmı seçili olması gerekiyor ama bu bende otomatik seçiliydi

Ben de şimdi yaptım hesabınız kısmında hesap detaylarına girip bebeğinizin tahmini doğum tarihini kaydetmeniz gerekiyor. Bir de yine hesabınız-forum seçeneklerinde başkalarının mesaj altındaki imzalarını görüntüle kısmı seçili olması gerekiyor ama bu bende otomatik seçiliydi
Tesekkur ederim yaptim 🥰

Yarın 17+1 olacak bebeğimiz. Plasenta hala aşağıda mı ben de meraklandım son günlerde. Çünkü lekelenmem hiç olmadı. Ya çıkmadı ya da çıktı ama lekelenmem olmadı. İnşallah ikincisidir.
Yarın kontrolüm var. 1 aydan sonra ilk kez göreceğiz kızımızı. Sanırım kese görmeye gittikten sonraki en heyecanlı kontrole gidişim bu olacak

Bulantılarım azaldı çok şükür. Ama tam da bitti diyemem. Şimdi de hazım sorunları ile uğraşıyorum. Akşam 5’te yedim diyelim yemeğimi. Gerçekten bir hamileye göre az bile yiyorum korkumdan. Tüm akşam bir daha ağzıma bir şey atamayacak kadar şişkin oluyorum. Hala hamile kaldığım kilodayım ama karnım baya çıktı. Bebek kilo alıyor inşallah diye düşünüyorum artık.

2. trimesterda çok enerji geliyor yerinde duramıyorsun iştahın açılıyor diyorlardı. Hiçbiri de olmadı bende. Kara kara bebeğin hazırlık aşamasında ne yapacağımı düşünüyorum. Odası eşyaları hazırlanacak bir sürü iş var ama sanki hep bu bitik enerjide olacak gibiyim

Yarın 17+1 olacak bebeğimiz. Plasenta hala aşağıda mı ben de meraklandım son günlerde. Çünkü lekelenmem hiç olmadı. Ya çıkmadı ya da çıktı ama lekelenmem olmadı. İnşallah ikincisidir.
Yarın kontrolüm var. 1 aydan sonra ilk kez göreceğiz kızımızı. Sanırım kese görmeye gittikten sonraki en heyecanlı kontrole gidişim bu olacak

Bulantılarım azaldı çok şükür. Ama tam da bitti diyemem. Şimdi de hazım sorunları ile uğraşıyorum. Akşam 5’te yedim diyelim yemeğimi. Gerçekten bir hamileye göre az bile yiyorum korkumdan. Tüm akşam bir daha ağzıma bir şey atamayacak kadar şişkin oluyorum. Hala hamile kaldığım kilodayım ama karnım baya çıktı. Bebek kilo alıyor inşallah diye düşünüyorum artık.

2. trimesterda çok enerji geliyor yerinde duramıyorsun iştahın açılıyor diyorlardı. Hiçbiri de olmadı bende. Kara kara bebeğin hazırlık aşamasında ne yapacağımı düşünüyorum. Odası eşyaları hazırlanacak bir sürü iş var ama sanki hep bu bitik enerjide olacak gibiyim
İnş. Plesentaniz yukari cikmistir endiselenme lutfen, hersey yoluna girecek inş.

2. Trimestirda istah artiyor diyolar ama bendede tam tersi oldu, ben ilk 3 ay inanilmaz istahliydim yani doymuyordum asla, yiyordum hala açtım o yuzden ilk 3 ay 4 kilo aldim. 2. Trimestira girince bicak gibi kesildi istahim, yiyebiliyorum ama hamilelik oncesi kadar normale döndüm sukur. Bence ondada endiselenme cunku yedigin besinlerde aldigi seyler saglikli olanlar gerisi bize kilo yapar sadece. Zaten doktorlar ilk 3 ay kilo almaniza gerek yok bile diyor ki bencede oyle, bebege giden bir sey olmuyor anne depolarindan aliyor. Biz kendimize yiyoruz 😀

Ayda bir gidiyorsan ozlemissindir, ben bir haftada 2 kere gittigimi biliyorum aradan 1 hafta gecti cuma yine randevu aldim. Bebegim cinsiyetini gostermiyor bacaklarini hep kapatiyor, 3 doktor kiz dedi ama bakalim kesin degil 😌

Guzel haberlerini bekliyoruz canim

Çok geçmiş olsun bol dinlen kalkma artarsa doktora git mutlaka. Bir tanıdığımız 9 ay yattı hep kanama oldu simdi ikizleri var kocaman oldular içini ferah tut
Ayy çok teşekkürler canım. Bu dönemde insan böyle şeyler duymaya cok ihtiyaç duyuyor. Cok sukur kanama artmadi. Yarın ola hayrola. Cok sağol canım. 💜

Canim ben de 17 haftalik hamileyim. Benim lekelenmelerim oluyor. Yukari çıkmasını bekliyorum. Yarın ben de doktora gidicem kısmetse. Bakalım ne dicek? İnşallah hersey cok güzel olur.

Canım benim kızımda da plasenta aşağıdaydı . Çok şükür çıktı yukarı . Genellikle çıkıyor endişe etme .

Ayy çok teşekkürler canım. Bu dönemde insan böyle şeyler duymaya cok ihtiyaç duyuyor. Cok sukur kanama artmadi. Yarın ola hayrola. Cok sağol canım. 💜
Kimisi gerçekten 9 ay kanama geçiriyor yatıyor Allah nasip eserse sağlıkla doğumu da oluyor . Stresten uzak dur lütfen iyi şeyler düşün ❤️

Hep endişeleniyoruz haklıyız da . benim hele yürürken sanki rahmim aşağı düşecek gibi hissediyorum . Öyle zor yürüyorum ki anlatamam . Kızımda da böyleydim. Detaylı ultrasona girdik ikiz gebelik olduğu için riskli olarak değerlendiriyorlar ikili test yaptırmasak da detaylı bakılsın istedik . Çok şükür herşey yolunda . O kadar kasmışım ki kendimi rahmim sert geldi bir yerde doktora . Sonra sonra rahatladım . Çıkarken doktor herşey iyi ama çok kaygılısın. Birşey olacaksa her türlü olur dedi . ( tabi o an içimden kaygı benim göbek adım diyorum da doktora diyemiyorum . ) gebelik kaybı yaşamış bir anne nasıl kaygılı olmasın ki :( ve tedavi ile hamile kalmışım . Maddi manevi bir sürü emek . Daha rahmimize düşüyor bağlanıyoruz . İnşallah tevekkül edelim iyi düşünelim iyi olsun herşey . Kötüyü çağırmayalım . ❤️❤️ telkin ediyorum kendimi de ne kadar yapabilirim bakalım 🤣 size içimi dökmek istedim hamişgiller 🌸

Hep endişeleniyoruz haklıyız da . benim hele yürürken sanki rahmim aşağı düşecek gibi hissediyorum . Öyle zor yürüyorum ki anlatamam . Kızımda da böyleydim. Detaylı ultrasona girdik ikiz gebelik olduğu için riskli olarak değerlendiriyorlar ikili test yaptırmasak da detaylı bakılsın istedik . Çok şükür herşey yolunda . O kadar kasmışım ki kendimi rahmim sert geldi bir yerde doktora . Sonra sonra rahatladım . Çıkarken doktor herşey iyi ama çok kaygılısın. Birşey olacaksa her türlü olur dedi . ( tabi o an içimden kaygı benim göbek adım diyorum da doktora diyemiyorum . ) gebelik kaybı yaşamış bir anne nasıl kaygılı olmasın ki :( ve tedavi ile hamile kalmışım . Maddi manevi bir sürü emek . Daha rahmimize düşüyor bağlanıyoruz . İnşallah tevekkül edelim iyi düşünelim iyi olsun herşey . Kötüyü çağırmayalım . ❤️❤️ telkin ediyorum kendimi de ne kadar yapabilirim bakalım 🤣 size içimi dökmek istedim hamişgiller 🌸
Valla o kaygı hepimizde var. Tevekkül ediyoruz dua ediyoruz. Varlığını öğrendiğimiz an bağlanıyoruz. İnşallah sağlıkla kavuşuruz hepimiz yavrularımıza.

Merhaba. Umarın plasenta yuksrı çıkmıştır. Kontrokden sonra bilgi verir misiniz🙏🏻benim kontrolüme daha çok var ve benimkide aşağodaydı

Back
X