Ben kahvaltiyi kesinlikle bulamaç vermiyorum yumurtayı ayri peyniri ayri meyve puresini ayri yediriyorum kahvaltıda. Şuandaki amacımız zaten tatlara alistirmak damak tadını yanlış oluşturursak sonrasi cok zor
Kahvaltida yumurta, labne, yulaflı meyve püresi ya da sade meyve püresi veriyorum. Hergün aynı şeyden sıkılmasın diye bazen bikaç bebe biskuvisiyle meyve karşımı yapıyorum yumurta, peynir, pekmezi bu karışımın içine eklemiyorum ayrıca yediriyorum.
Öğle menüsünde de ilikli ve etli ya da kıymalı sebze çorbası ya da tarhana veriyorum. Çorbalarını bazen şehriyeli bazen yoğurtlu terbiyeli yapıyorum. Tarhana dışındaki çorbaları 2 günlük pişiriyorum ertesi gün de yiyor.
Herşeye pekmez koymuyorum tatlı şekerli yemeye alişmasin diye pekmezi minnacık bi kaşıklık bişey hazirlayip ona karıştırıp veriyorum vitaminini alsın yeter. Yoğurdu da yemeklerle vermiyorum yemeklerdeki demir emilimini engellemesin diye akşamüstü tek başına yoğurt veriyorum
Haftada 1 kez kahvaltida pirinçunlu meyveli bi karışım yapiyorum
Haftada 1 kez de kahvaltıda kaşık mamasıyla meyveli karışım yapiyorum
Akşam için ayrıca yemek muhallebi bişey vermiyorum
Yani sabah meyve öglen et ve sebze akşamüstü yoğurt yemiş oluyor
Tabi yumurtayı peyniri hep aynı şekilde yiye yiye sıkılmasın diye bazen labneyle yumurtayı çırpıp tavada pişiriyorum püre gibi yumuşacık bi yumurta oluyor haşlanmış yumurtayı isteksiz yerken bunu bayıla bayıla yiyor
3 öğüne 8. Ayda geçicez