Ay benim kızımda uyanmıyor gece maşallah mı demek lazım bilemedimUyudu şimdi çok şükürbu arada doktorumuza sordum gece uyanmiyor ben de uyandırmiyorum uyandırmam gerekir mi dedim çok güzel hiç dokunma dedi uzun süre uyumanin da faydası var hem sana hem bebeğe dedi
Doktorumuz o uyanmadan uyandırma dedi ben de uyandırmiyorum zaten acıkınca gıcırdamaya başlıyor ağlamıyor daAy benim kızımda uyanmıyor gece maşallah mı demek lazım bilemedimbazen diyorum aç mı bırakıyorum acaba bebişimi ama aç olsa uyanır ağlar diye düşünüyorum. Sadece yanyana yattığımız için kıpırdanınca uyku arasında meme veriyorum ama o sırada ben de uyuyor oluyorum
Seni de takip ettim
Benimki de beni elleri ve ayakları ile itmeye başlıyor anlıyorum bi derdi var memeyi veriyorum hemenDoktorumuz o uyanmadan uyandırma dedi ben de uyandırmiyorum zaten acıkınca gıcırdamaya başlıyor ağlamıyor da
Şimdi bizden bebeklere göbek bağından östrojen geçiyor ya o doğumdan bir süre sonra vücutta kalıyor o yüzden vajinal akıntı görülüyor bebeklerde bu da oranın nemli kalmasını sağlıyor yani yapışıklık olmuyor bir süre sonra östrojen hormonu etkisini kaybettiğinden vajinal bölge kuruyor ve her altını sildigimizde üst doku hafif de olsa zedelendiği için vücut yeni doku üretiyor orası için. Sürekli bitişik olduğu ve nemli olmadığı için de dudakları birleştirebiliyor. İncecik zar gibi bir doku bazen yarısıni kapatıyor bazen hepsini benim kızda idrar deliğinin altına kadar gelmiş tam kapatmamis doktor biraz açmaya çalıştı bana da gösterdi nasıl açtığını her altını açmada böyle aç yapismasin dedi bugün sabah altını alirken bir baktım açılmış kompleEvaante canım sen mi yazmıştın bebekte vajinal yapışıklık konusunu. Şimdi temizlerken farkettim ince bir zar gibi azıcık var. Doktora da sormadım. Senin doktorun ne demişti?
Sağol canım çok açıklayıcı yazmışsınŞimdi bizden bebeklere göbek bağından östrojen geçiyor ya o doğumdan bir süre sonra vücutta kalıyor o yüzden vajinal akıntı görülüyor bebeklerde bu da oranın nemli kalmasını sağlıyor yani yapışıklık olmuyor bir süre sonra östrojen hormonu etkisini kaybettiğinden vajinal bölge kuruyor ve her altını sildigimizde üst doku hafif de olsa zedelendiği için vücut yeni doku üretiyor orası için. Sürekli bitişik olduğu ve nemli olmadığı için de dudakları birleştirebiliyor. İncecik zar gibi bir doku bazen yarısıni kapatıyor bazen hepsini benim kızda idrar deliğinin altına kadar gelmiş tam kapatmamis doktor biraz açmaya çalıştı bana da gösterdi nasıl açtığını her altını açmada böyle aç yapismasin dedi bugün sabah altını alirken bir baktım açılmış kompleküçücük bir nokta yapışık kalmış sadece ortasında o da gider kısa sürede diye düşünüyorum. Sürekli yapışık kalma durumlarında da idrar tam bosaltilamadigi için idrar yolu enfeksiyonu olabilirmiş bebekler. Dikkat etmek lazım doktorumuz kontrol etmese asla gormezdim haberim olmazdı.
Şimdi doktor söylemeden mudahale etme istersen telefonda sorabilirsin bir sonraki kontrol çok uzak bir tarihse. Yoksa kontrolü bekleyebilirsin sonuçta hiç görmesek öyle devam edecektiSağol canım çok açıklayıcı yazmışsınSen yazmasaydın benim de haberim olmazdı. Şimdi ben kendim silerken mi açayım korkup yapamam ki. Bir dahaki doktor kontrolünü mü beklesem? Açmazsak sıkıntı mı olur?
Şimdi doktor söylemeden mudahale etme istersen telefonda sorabilirsin bir sonraki kontrol çok uzak bir tarihse. Yoksa kontrolü bekleyebilirsin sonuçta hiç görmesek öyle devam edecekti
Canım tabi ki sihirli değnek değmeyecek. Ama azalacak ve yavaş yavaş bitecek. Büyük oğlumunki dört ay sürdü. Allah yardımcın olsunBana da bı ise yaramıyor gibi geliyor da hiç bişey yapamamak canımı çok sikiyo o yüzden vermeye devam edicem3 ayda rahatliyo diyolar ya merakla bekliyorum 9 Şubat'ı tam 3 aylık olacak bizimki. Sihirli değnek değmiş gibi herşey birden düzelecek mi yoksa yine bı hedef mi gösterilecek 6 ay olsun rahatlarsıniz gibi. İse de baslicam valla yüreğim kaldirmaz
Anladım canım. Çok geçmiş olsun. Bakalım ben de götüreceğim cildiyeye.Canim bize atopik dermatit dedi doktor
Rica ederim
Sen yine her altını açmada kontrol et belki senin kontrolünle de kendi kendine açılır ya da kapanması dururŞimdi yazdım bakalım ne diyecek. Senin doktor dikkatli bakıyor demek ki. İki hafta beklerim kendisi açar
İkinizi de ekledimbenim ozgedoganeroglu
E ben eksik kalmayayim.benim ozgedoganeroglu
İyice dalınca atıyorlar. Bende çekince uyanıyordu hiç ellemedim kendisi atıyorAtıyor mu bilmiyorum öyle uyumasın diye ağzından ben çekiyorum bu defa da uyanıyor bekleyeyim bakalim belki kendisi atar
Ben de ekliyorum kızlarİkinizi de ekledim
Benim kızımda bir kaç kez kusmuştu ebesine sordum bazen hazım problemi yaşaya biliyorlarmış. Kilosunu etkilemediysen sonra telaşlanma dedi. Kusmalar sıklaşırsa doktoruna götürün dedi.Selam kızlar sabaha karşı emerken Ağız dolusu kustu çok korktum resmen foşur foşur çıkardı üst baş kalmadıŞimdi iyi şükür galiba çok emdi ondan kustu