2022 ikiz annesi olacaklar

Kizlar yaa 17+3 dedi Dr biride 2 gün geriden geliyor 17+1 yani kilo aldırmak için onlara ne yapmalıyım bana tavsiye de bulunun lütfen hergun et yiyorum salata falan ama tabi daha sağlıklı olmam şart daha 54 idim suan anca 58 oldum yaa cok üzgünüm hanimlar neden byke anlamadim sizler nasılsınız neler yiyorsunuz neler içiyorsunuz

Canım bende 17 haftadayım henüz 2 kilo aldım. Aslında annenin kilosu ile bebeğin kilosu arasında çok bir bağlantı yokmuş. Ayrıca aralarında bir haftaya kadar fark olması normalmiş. Sen beslenmene dikkat ediyorsan yeterli üzülecek birşey yok kendinide bebeklerinide üzme.

Evet yaa hepsinin ayrı bir derdi var. Baktım şimdi dediğine arka arkaya olanlar yakın ve alttaki rahatsız olacak diye istememiştim bunun uzaklığı iyi gibi ama bu da katlanınca çok küçülmüyor bizim bagajımız çok büyük değil eşim zaten arabayı değiştirmek için yer arıyor ona bu bahaneyi vermemek için uğraşıyorum chicco da hiç düşünmedim nedense ama bakayım çok sağ ol Evet ana kucağının yana da sallanan modellerden bakarım dolap uygulamasında görmüştüm normalde çok pahalı ordan alsam iyi olabilir ya da letgo ya bakarım. Aslında sallanmaya çok alıştırmamak lazım ama ikiz olunca her şeye mecbur kalıcaz gibi

Canım daha geçen gün konuştuk neden üzülüyorsun anlatmıştın birsürü şey yiyormuşsun yeterli yediklerin daha şimdiden 4 kilo almışsın 40 kilo çok zayıf biri de değilsin ki yani zaten şuan bebekler çok kilo almaz son aylar alıyorlar asıl şimdi aldıklarını kendine alıyorsun. Ben 3,5 kg aldım keşke almasaydım diye düşünüyorum üzülüyorum sen de az aldım diye üzülüyorsun Aradaki gün farkı cinsiyetten olabiliyor senin neydi kız erkekse ondandır.

Canım tüp bebekte de geç tutunma oluyor geç döllenmeye benzer. Aynı gün tutunmayabiliyor bebekler
Olabiliyor mu gerçekten? Yani normalde beşinci gün embriyosu 0-48 saatte tutunuyor diye biliyorum. Gec tutunmada daha mı sonra tutunuyor napiyor embriyo icerde

Bunun uzaklığı iyi hem istersen birbirlerine baksınlar, istersen biri sana biri dışarı baya iyi ödüllüymüş zaten ayrıca pusetleride var. ama bir e bebekten canlısına katlanmış haline bakacağım tabi. Ayyy aynı dertten bizde de var arkaya iki oto koltuğu koyunca hiç yer kalmıyormuş çocuklar doğdu büyüdü oto koltuğuna geçti kimseye yer kalmadı Ben ana kucağında bagi dastana modelini beğendim. Aslında aklım 4 momslarda ama aşar beni. Dolap ve letgo birde tutumlu anne var orayada bakarsın aklında olsun. Ahhh kardeş alıştırmasak iyi ama bu genel geçer kurallar ikiz bebeklerde yıkılacak büyük ihtimalle

Ahaha aynen valla kitap okuyorum bitane şimdi bilinçli bebek diye kendimi sürekli hee onu sen ikiz olunca yap bir de derken buluyorum Mantıklı güzel konuşuyorsun bacım da nasıl olacak o diyorum şu erkekler hep aynı ya konu araba olunca hep daha fazlasını istiyor bahane de hazır şimdi Bagi dastanaya da bakayım canım iyi ki söyledin Evet senin bahsettiğin araba bir çok açıdan güzel gerçekten iki tane ayrı ayrı alınca da pahalı oluyor aslında fiyat çok değil bide indirime falan denk getirsen süper olur. Bu yenidoğanlara oluyor mu yoksa puset mi takmak gerekiyor? Benim dediğim tam yatıyor ama aparatıyla uyumlu puseti takıp kullanırım ilk aylar diyorum zaten çok dışarı çıkamam yazın da pusetsiz takılmaya başlarlar heralde. Planlar planlar inşallah sağlıklı olsunlar da düşünüp duruyoruz napalım son dakikaya bırakılmaz bunlar

Aynen öyle millet şimdi sürekli akıl veriyor. Öyle yapma ona alıştırma bak aklında olsun falan ne güzel akıl veriyorsunuz ama o iş öyle olmayacak belli birşey o yüzden boşuna kendinizi yormayın diyorum fiyat şöyle yüksek oluyor puset dahil değil pusetleri takma aparatları falan pahalıya geliyor. Bence yazında puset gerekir desteksiz bebek arabasında olmaz gibi. Sorma doğurduk ettik gezdirmesi kaldı aynen ben birde tez canlıyım korkum olmasa şimdiden herşeylerini alır hazır ederim aklımda kalmasın diye ama kafamızda belli olsun alacaklarımız alması kolay

Off akıl verenlere sinir oluyorum ben de işte kitap okuyorum zaten ama uygulama kısmı çok gerçekçi olmaz en azından ne neden oluyor onu bileyim diye okuyorum mesela kontrol kalıbı diye bir şey varmış en azından birşeyi kontrol kalıbı yapsa bile haberim olsun ya da bebekler sebepsiz de ağlayabilirmiş stres atmak için boşuna neden neden diye delirmemiş olurum gibi Hep milletin dedikleri de doğru değil akıl verenler kucağa alıştırma diyorlar mesela alakası yokmuş bebeklerin ihtiyacı varmış kucağa sebepsiz ağladığından eminsen kucağına alıp sakinlemesini beklemek yanında olduğunu hissettirmek gerekiyormuş yoksa bebekler kontrol kalıbı geliştirip bir de duygularını içine atmaya alışıyormuş ifade edemiyormuş. Gel de ikizlerde uygula ikisi birden ağlarsa ne yapıcaz ama haberim olsun en azından diye öğreniyorum işte Aa arabanın yanında onlar da ekstra alınıyorsa pahalı olur tabi benim dediklerim pusetle aparatla toplam 8bine falan geliyor biraz daha az sanki

kizlar ben bebek arabasi almayacagim ya 6 ay kış zaten evden cikmak gibi bir dusuncem yok evden cikilacaksa da otomobil ile kapisina gidecegim bir yer olur yuruyus muruyus üç cocukla hayal. hastane içinde de bebek arabasi cok yer kapliyor yine elde pusetle giriliyor iceri. tek basima bebekleri hastaneye götürme gibi bir durumum da olamaz... hele bir yaz gelsin baston arabalardan duruma göre bir ya da iki tane alirim. muhtemelen bir alirim birini de kanguruya takarım

beşik olarak almışken 4-5 yaşlarına kadar kullansin diye çilek mobilyanin besiklerinden düşünüyorum. montes di galiba baktigim model hem sallanma aparati takilinca sallanabiliyor hem de önündeki parmakliklar asansörlü indir kaldir. hem de çocuk büyüyünce parmakliklar cikabiliyor kendisi inip cikabilir yatagina. bir de en basitinden en yaylisindan sallanan küçük sepet besiklerden alirim 100-200 liraya ilk aylar yattigim yerden sallarim. bu ikinci el olabilir. hepsi tecrübeye dayanıyor bol gazli bir oglan anasi olaraktan ne bebek arabasi kullanabildim ne sallamayacagim hayallerimi uygulayabildim

benim sütüm olmadi hic emziremedim de o yuzden ikili sut sagma makinesi + mama icin biberon isitici + sterilizator bakiyorum simdiden. ikiz bebeklerde saniyelerin önemi olacak muhtemelen aglarlarken. tek bebekte bile cok önemliydi. + bi de belki emzirebilirim diye ikinci el gümüş kapak alicam

Hayirlisiyla ins büyürler minnoslar ins kuzum benim seni biraz zorluyordur durumun ama sağlıkla bir şekilde atlat ins bakalim bende tam hissedersem belki senin gibi farkları anlarim bekliyorum sabırsızlıkla bende

Okuduğun kitap hangisi bende alacağım ikizlerle ilgili birkaç kitap not aldım önerilen beğendiysen senin okuduğun kitabıda ekleyeyim. Benimde tüp bebek doktorumun eşi psikolog onu takip ediyorum. O çok güzel paylaşımlar yapıyor bu konularla ilgili kucağa almayın alışmasın mantığı çok yanlışmış güvenli bağlanma için kucağınızada alın sürekli temas halinde de olun bebek kendini yalnız hissedip güvensiz olmaması açısından diyor. Özellikle çocuğu ağlatarak yalnız bırakarak uyku eğitimi mevzusuna çok karşı çıkıyor. Valla kim ne derse mantığıma nasıl yatarsa içime nasıl sinerse öyle hareket etmek istiyorum. Evet parçaları ayrı ayrı olduğu için pahalıya geliyor. Bütün parçaları ile yaklaşık 10 bin TL’ye geliyor. Belki ikinci el alabilirim bakıyorum mesela pandemi nedeni millet almış hiç kullanamamış sıfır ayarında satıyorlar.

Senin üç çocukla dışarı çıkmak gerçekten zor olacaktır. Ama yaza baston için erken olabilir çünkü yazın 6-7 aylık falan olacaklar.
Bende ilk önce sepet beşik alayım sonra normal beşik yada yatağa geçerim diye düşündüm. Sonra 1-1,5 yaşına kadar yanımdan ayırmayı düşünmüyorum. Bahsettiğim tarzda beşik alıp sonra direk montesorri yatağa geçireceğim.
Süt mevzusuda sıkıntılı inşallah olurda emzirebilirim bende sağma makinası+ biberon ısıtıcısı gibi o tarz ihtiyaçları yakın bir arkadaşım var sağolsun onların hepsini o ayarlamış verecek bana almama gerek kalmayacak . Ama böyle ufak tefek çok detay çok detay var şimdiden aklıma geldikçe not alıyorum bir liste oluşturup ona göre alacağım.

Bilinçli bebek diye bir kitap canım. Arkadaşım hediye almış araştırıp aldım dedi güzel geldi bana da senin dediğin şeyleri anlatıyor aynı şekilde. Sen de ikizler için kitap önerirsen çok sevinirim Benim daha önceden aldığım kitaplar var okuyayım güzelse onları da söyleyeyim canım. Sen o doktoru yazar mısın ben de takip edeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…