- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #12.141
göbek deliği hizasinda degil de kesi yerinin üstunde birkac parmaklik yer hissiz evet. ilk sezaryenimden sonra yavas yavas gecti ama tamamen degil ve ben de alıştımYaaa normal mi bu bilmiyordum. Aynen sislik dedigim icerde bi bebek daha var gibi. Sezeryan olan arkadaşımda hiç böyle şey görmemiştim ya da çok hızlı şişleri inmiştir heralde göbek görmedigime göre. Baya öne doğru top gibi bir çıkıntım var. Normal olmasina sevindim. Gobek deliği hizasindan hissizlik normal mi? Yavaş yavaş geri geliyor mu o?
Öncelikle çok geçmiş olsun bana yardımcı olabilir misiniz lenfoma ile ilgili şüpheli durumlarım var bebeğim var çok endişeliyim acaba eşinizn süreci ilk nasıl başladıHerkese selam kızlar yazılanlara anca goz atabildim. Nasılsınız? @Saripapatya22 iyi olmana çok sevindim yüreğimiz ağzımıza geldi
Kızlar daha önce bahsetmiştim size eşimin rahatsızlığından. Sonuç sürpriz olmadi doktorların beklediği gibi 4.evre Hodking Lenfoma tanısı kondu. Hosting lenfoma da tedavi edilebilir bir türmüs. Doktorlar 4.evre olması sizi korkutmasın tedaviye %70 cevap veriyor diyorlar. Aksini bizde hiç düşünmüyoruz. Pazartesi ilk doz kemoterapisini aldı. Çok şükür morali yerinde gucluyuz. Atlatacağız, aksini düşünmüyoruz. Bugünde annemin ameliyatı var. O da sürecin sonuna geldi artık inşallah herşey güzel olacak. Şimdi yanıma halam geldi. Bebeklere bakmıyor ama eşimin yeme içme düzeniyle ilgileniyor bende bebeklerle. O buradayken yardımcı arıyoruz. Maddi olarak tam zamanlı yardımcı bizi yoracak ben ücretsiz izine ayrılacağım için ama tek başıma hem eşim hem bebekler imkansız. Zaten kemoterapiye ben götürdüm en az 8 saatimiz hastanede geçiyor. Küçücük bebekleri oraya sokamam.
Neyse bu kadar hastalık yeterbebeklerin doktor kontorlu vardi. Gaz damlası vermedi. 20 günlük oldular ama küçükler dedi. Sizin doktorlarınızın bu konuda düşüncesi nedir? Gaz büyümenin parçası kolik olmadıkça damla önermiyorum sonuçta o da kimyasal bisey dedi. 3.ayda geçer dedi ama yordu bizi.
Özel aşılara 3.ayda başlayacağım dedi bu konuda sizler nasıl ilerleyeceksiniz ?
Son olarak ben genelde iki veya üç emzirme yapıyorum. Sonrasında mama veriyorum. Bebeklerin emme süresi yarim saate cıktı. Mama da 60 cc veriyorduk uyuyorlardı. Doktor 20 günlük bebek 90 cc yiyebilir artık dedi gelince90 denedim yediler. Biraz üzüldüm açıkçası ac mi bıraktım diye. Ben çok o dengeyi kuramadım öneriniz var mi
Sizin de gozunuz aydin cok sagolun, Allahim en kisa zamanda kuzulariniza kavuşmayı nasip etsin insallah. Tuvalet konusunda cok güzel rahatlamissiniz siz masallah, insallah darısı bana, duphalac şurubu doktora bi sorayimGözünüz aydın olsun Rabbım analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. Aynı gün doğum yapmışız sizin haftanız maşallah çok iyi. benim erken doğum oldu 31+6 da kuvezde kuzularim. Bende de gaz çıkmadı cuma günü akşam lavma yaptilarda rahatladım dün akşam da taburcu oldum evde de kabız vs olmayayım diye duphalac şurup yazdılar onu kullanıyorum. Sıvı beslenmeye devam ediyorum yavaş yavaş katı gıdaya geçmeye başladım
Ilk rop sonucuna bagli, grade kac, ya da zone kac? Retina tamamsa gecikme riski az, degilse risk almayin, erken mudahale ile cozuluyorBebekleri küvezde kalmış olan arkadaşlar, bebeklerinize ikinci ROP muayenesi ne zaman yapıldı veya yapılacak? Bizim küvezden çıkmadan birincisi yapıldı. Bir ay sonra ikinci ROP muayenesi önerilmişti, yani bu günlerde. Ama biz hastalıktan belimizi doğrultamadık bir türlü, bir kızımla hala hastanedeyiz, diğeri geçen hafta içinde taburcu oldu. Hal böyleyken inşallah eve dönebilirsek bir süre evden bile çıkmak istemiyorum. Bu enfeksiyonların da kalça ultrasonu için gittiğimizde devlet hastanesinde kalabalıktan bulaştığını düşünüyorum. Bebekler en azından düzeltilmiş 3 aylık oluncaya kadar ertelesek ne olur acaba?
Teşekkürler, benim eşimin kalça ağrısı oldu geçmeyen biz önce beyin cerrahına gittik bel fıtığı dendi. Meğersem hastalık kalçaya metastaz yapmış kemiğe. Onun haricinde son zamanlarda gece terlemesi başlamıştı. Ama lenflerde belirgin şişkinlik olmadi. Inşallah şüpheleriniz yersiz çıkar. Lenfoma bir çok hastalık ile benzer. Doktora gitmeden içinizi karartmayin lütfen.Öncelikle çok geçmiş olsun bana yardımcı olabilir misiniz lenfoma ile ilgili şüpheli durumlarım var bebeğim var çok endişeliyim acaba eşinizn süreci ilk nasıl başladı
Cevap için teşekkürler çok saolun benim boynumda 3 4 aydır şişen lenfler var bu hafta usg çekildm reaktif lenf nodu yazıyor 16,6 mm yani büyük reaktif iyi demkmş ama reaktif olupta biyopsi de kötü çıkan var diye yazılar okudum bide sormak istediğim acaba kaşıntı terleme nasıldı 2 gündür kaşıntı var ve terleme başladı psikolojik mi tesadüf mü bilmiyorum terleme uyurken mi olur sadece gündüz yada gece farkeder miTeşekkürler, benim eşimin kalça ağrısı oldu geçmeyen biz önce beyin cerrahına gittik bel fıtığı dendi. Meğersem hastalık kalçaya metastaz yapmış kemiğe. Onun haricinde son zamanlarda gece terlemesi başlamıştı. Ama lenflerde belirgin şişkinlik olmadi. Inşallah şüpheleriniz yersiz çıkar. Lenfoma bir çok hastalık ile benzer. Doktora gitmeden içinizi karartmayin lütfen.
Çok yakın haftalarımız32+4 sesleniyorum artık evin içinde bile zor yürüyorum karnım aşırı ağır geliyor hemen yoruluyorum sizlerde öyle miydiniz?
Ben gün içinde 3-4 saat oturursam sancı girmeye başladı eski sezeryan yerim çok ağrıyor,akşam yemek yersem de yatıp kalkamıyorum32+4 sesleniyorum artık evin içinde bile zor yürüyorum karnım aşırı ağır geliyor hemen yoruluyorum sizlerde öyle miydiniz?
Bırakın yürüyüş yapmayı yemeği hazırlarken bazen karnım kasılıyorÇok yakın haftalarımızBen de 31. Haftamı dolduruyorum artık yavaştan yataktan koltuktan filan zor kalkmaya başladım. 1 hafta önce yarım saatten fazla yürüyebiliyordum artık öyle yürüyemiyorum.çabuk yoruluyorum yorulunca yürüyüşüm değişiyor paytaklaşıyor
Ben gün içinde 3-4 saat oturursam sancı girmeye başladı eski sezeryan yerim çok ağrıyor,akşam yemek yersem de yatıp kalkamıyorum
Benim de öyle az ayakta kalsam karnım sertleşip ağırlaşıyor.Bırakın yürüyüş yapmayı yemeği hazırlarken bazen karnım kasılıyorgit gide düşüyorum allah yardımcımız olsun. Hamile destek yastığı olmadan zaten asla yatamıyorum
hayırlısıyla doğum vaktimiz gelseydi mecalim kalmadı gerçekten
Canım valla zor Allah hepimize yardım etsin 4 yıldır bu anı bekliyordum şimdide doğum korkusu başladı bende o ameliyathanede iyi anılarım yok o anları tekrar yaşıcam diye korkuyorumBırakın yürüyüş yapmayı yemeği hazırlarken bazen karnım kasılıyorgit gide düşüyorum allah yardımcımız olsun. Hamile destek yastığı olmadan zaten asla yatamıyorum
hayırlısıyla doğum vaktimiz gelseydi mecalim kalmadı gerçekten
Canım asla aksini düşünme bende kürtaj olduğum hastaneye muane için gitmiştim Ayağım basmıyordu ama olan bir defa oluyor vesveseye gelmeyelim. Ameliyathaneye girmeden önce bolca süre oku allah'in izniyle hiç bişey olmaz hepimiz geçicez o yollardanCanım valla zor Allah hepimize yardım etsin 4 yıldır bu anı bekliyordum şimdide doğum korkusu başladı bende o ameliyathanede iyi anılarım yok o anları tekrar yaşıcam diye korkuyorum
İnşallah canım Allah büyük bakalım perşembe günü doğum Allah nasip ederseCanım asla aksini düşünme bende kürtaj olduğum hastaneye muane için gitmiştim Ayağım basmıyordu ama olan bir defa oluyor vesveseye gelmeyelim. Ameliyathaneye girmeden önce bolca süre oku allah'in izniyle hiç bişey olmaz hepimiz geçicez o yollardankaç günün kaldı anne olmaya?
İnşallah inşallah sağ salim güzel geçecek allah'a tevekkül et gerisi boş bebişler doğunca herşey çok güzel olacakİnşallah canım Allah büyük bakalım perşembe günü doğum Allah nasip edersekaçgündür iyiydim kasılmam yoktu bugün gene başladı birde karnım çok büyüdü artık herşey zorlaştı şu 2 günüde bir atlatsaydım
Amin canım inşallahİnşallah inşallah sağ salim güzel geçecek allah'a tevekkül et gerisi boş bebişler doğunca herşey çok güzel olacakdarısı bizlerin başına inşallah. Benim doğuma da az kaldı 15-20 mayıs arası inşallah kuzular durursa
Canim haftalar ilerledikçe zorlanıyorum. Ozellikle geceleri yarim saatte bi wc ye gitmekten uyuyamaz oldum. Hemoroid oldu, burnum kuruyor ve tıkanıyor. Nefes alisim zorlaştı, neyse ki az kaldı diyorum hep. Sen de her sey yolunda mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?