- 19 Aralık 2017
- 1.492
- 1.844
- 133
- 35
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #12.001
Ayyy bugün bizimde aşı günümüzdü. Huysuzluk tavan ateş için tetikteyim. 10 dakikada bir kontrol ediyorum. Dediğin gibi bu gece bitmezBugun asi gunuydu, huysuzluk ates mode on
Cmt rotarix yapildi. Bugun Hepatit b 2.doz, verem, karma, pnomokok yapildi.
Canli asi var, bu gece uzun olacak :))
Biri 3800, digeri 3400 gr olmus masallah.
Bizim ebe hepatitle diğerlerini aynı gün yapmadı. Hepatit iki doz olduk haftaya diğerleri olacak. 90 günü geçtikleri için verem testi istediler aşıyı yapmak içinBugun asi gunuydu, huysuzluk ates mode on
Cmt rotarix yapildi. Bugun Hepatit b 2.doz, verem, karma, pnomokok yapildi.
Canli asi var, bu gece uzun olacak :))
Biri 3800, digeri 3400 gr olmus masallah.
Bugun
Normal no panik, benim biri iki uc gunde bir 37,8i zorluyor. Kanda idrarda enfeksiyon yok, acikinca yeri gogu yikacak kadar cook agladigimiz icin oluyor takiliyoruz oyle. 38i gecene kadar fiziksel tedavi; 37,4 sonrasi alt pantolonu soy, 37,7 ilik su kompres, 38 ilik vucut duşu. Sonrasinda ates dusurucu vb diye gitmeli.
Sagolun kızlarCanım bizimkilerden birinin vücut ısısı yüksek biraz onun ateşi temassız ile hep 37.3 çıkıyor. Yeni doğan bebeklerde 37.5 üzerini takip etmek gerek diyorlar. O yüzden panik yapma takip et sadece yükselecek mi diyen
Ben de aynı şeyi istiyorum ama bebişler küçük çekebilirler mi o kadar emin değilim. Bir de çekseler ne kadar gelecek göğüslerden o da soru işareti bende.Kızlar ikizlerini sadece anne sütüyle besleyen var mı? Ben mamayı bırakmak istiyorum ama kararsız kaldım olur mu acaba
Canim yarin ben de kontrole gittigimde bu kremi yazdirtayim. Dogumdan sonraki süreçte 1 ayda geciyor diye okudum bir yerlerde. Umarim bizlerde de kalici olmaz.Canım benim hamilelik öncesi vardı basurum. Çok şükür hamilelikte nüksetmedi diye sevinirken sancılar başladığından beri basurum tekrar çıktı. Kadın Doğum doktoruma söyledim krem yazacakti bende sürekli kullandığım krem var onu yazarmisiniz dedim sagolsun yazdı proctolog diye bir krem kaşıntı ve ağrıyıya iyi geldi ama memeler hala duruyor. Normalde kremi iki gün kullansam üçüncü gün kaybolurdu ama bu kez öyle olmadı.sanrım kullandığımız ilaçlardan dolayı diye düşünüyorum inşallah hamilelik sonunda kaybolurlar
Canım ben vajinal doğum yaptığım için doğumdan sonra ilerledi yoksa sezeryanda o cok olmazDogumdqn sonra daha da mi artiyor. Cok sasirdim. Her gun bir sey cikiyor gercekten.
Ben onceden sagip hazirlamis olamiyorum, cogunlukla beslenme saatine yakin sagip biberonla besliyorum. Anlik duruma gore beslenme sekilleniyor; bazen ikisini doyuracak kadar sut cikmiyor (100cc×2) o durumda ya ilk uyanani besleyip ikinci icin bir daha 10dk sagiyorum, veya biri sut biri mama aliyor ya da duruma gore bir ogun mama ile sutu pas geciyoruz ben de bir sonraki ogune kadar toparlaniyorum.Ben de aynı şeyi istiyorum ama bebişler küçük çekebilirler mi o kadar emin değilim. Bir de çekseler ne kadar gelecek göğüslerden o da soru işareti bende.
Doktor, beslenme için minimum değer hesaplaması için şu formülü söyledi.
Bebeğin kilosu x 150 x günlük beslenme adedi
Eğer bir gün içerisinde her 3 saatte bir besleme yapılıyorsa günlük beslenme adedi 8 oluyor.
3 saate bir beslenen 2,5kg luk bir bebek için her öğün alması gereken süt/mama miktarı yaklaşık 47cc oluyor.
İşte memeden gelen süt miktarını da bilsek süper olur. Ben emziriyorum sonra sağdığım sütten biberon ile veriyorum, yetmezse mama.
Yalniz bozanin ufak ! bir sorunu var, feci gaz yapar bebekte, mayali icecek olmasi nedeniyle....Doğum yapmış emziren anneler yaz geliyor artık bulmak zor olabilir ama aklınızda olsun en güzel sütü boza yapıyor mutlaka deneyin sadece leblebi az koyun ya da hiç koymayın beneklere gaz olmasın
Maltana da içebilirsiniz yazın serin serin güzel oluyor özellikle armutlusu cok güzel
Bir de geçenlerde bir emzirme yastığı modeli gördüm bulursam tekrar hemen buraya yükleyeceğim ikisini birden emzirebiliyordun bebekleri bir dr paylaşmıştı annesütüdoktoru cok güzel emzirme ile bildiler veriyor cocuk doktoru ben cok şey öğrendim ilk bebeğimde
Ya ben de bunu anlamıyorum, herkes her konuda uzman. Hemen obez olurlar demek ne kolay... Ben de beslenme düzenini oturtamıyorum, buraya da yazmıştım çabalarken. Büyüdükçe oturacak diye kendimi üzmemeye çalışıyorum. Bizimkiler de 2 saatte bir yiyor. Ben emziremediğim için ya sağılmış süt ya da mama oluyor. İki bebek için alt değiştirme + beslenme + gaz çıkarma 1 saat sürüyor, her şey bittikten 1 saat sonra ilk yiyen bebek tekrar acıkıyor. Geceleri beslenmeler arasında 45 dakika filan uyumuşsam kar sayıyorumKızlar selam yardımınıza ihtiyacım var yoksa delireceğim gerçekten. 1 hafta önceye kadar bebekler iki veya üç emzirme yapıp 60 cc mama veriyordu. Ve 2-3 saat uyuyorlardı. Doktor sonra 90a cık artık demişti. Bende denemiştim ve genelde ictiler 90 cc. Bir iki gündür 90 cc içiyorlar bir saat sonra emmek istiyorlar saat başı emziriyoeum. Dedim sütüm gelmiyor heralde sağarak deneyeyim. Bu sefer de 110 cc falan anne sütü içiyorlar max bir buçuk saat sonra yine istiyorlar. Uyku namına bisey kalmadı. Bir de her beslenme sonrası kaka yapıyorlar hatta beslenme esnasında genelde yapıyorlar. E mecbur alt degistiriyorum uyku iyice gidiyor. Normal mi bu kadar sık acıkma sizce? Ya da napmam lazım ben bu beslenme düzenini oturtamiyorum öneriniz var mıarkadaşım geldi böyle obez olur bunlar dedi iyice modum düştü. E ama ac çocuk nasıl beslemeden durayım vermeyince susmuyorlar ki.
Ayni durumdayiz, 90cc ile besledigim bebekler sut ise 2.5sa, mama ise 3 saatte normal olarak acikip vizildanmaya basliyorlardi. Simdi 90 kesmiyor, msma kutusunun arkasinda kilolarina gore 120cc ve en az 5 beslenme yapilmalidir yaziyordu. 120ye hemen gecmek korkuttu ama 100-110 deniyorum. Daha mutlular, aralar 3 sa.-3.5sa gibi oldu. Bebekler mutlu ise devam.Kızlar selam yardımınıza ihtiyacım var yoksa delireceğim gerçekten. 1 hafta önceye kadar bebekler iki veya üç emzirme yapıp 60 cc mama veriyordu. Ve 2-3 saat uyuyorlardı. Doktor sonra 90a cık artık demişti. Bende denemiştim ve genelde ictiler 90 cc. Bir iki gündür 90 cc içiyorlar bir saat sonra emmek istiyorlar saat başı emziriyoeum. Dedim sütüm gelmiyor heralde sağarak deneyeyim. Bu sefer de 110 cc falan anne sütü içiyorlar max bir buçuk saat sonra yine istiyorlar. Uyku namına bisey kalmadı. Bir de her beslenme sonrası kaka yapıyorlar hatta beslenme esnasında genelde yapıyorlar. E mecbur alt degistiriyorum uyku iyice gidiyor. Normal mi bu kadar sık acıkma sizce? Ya da napmam lazım ben bu beslenme düzenini oturtamiyorum öneriniz var mıarkadaşım geldi böyle obez olur bunlar dedi iyice modum düştü. E ama ac çocuk nasıl beslemeden durayım vermeyince susmuyorlar ki.
Benim kızımın da öyleydi göz çevresi büyüdükçe kilo aldıkça kapandı korkmayın..gözünün çapaklanma konusunda alerji gibi bi durum olabilir geçen bende kızımı götürdüm tek gözü çapaklanılordu ve kızarıyordu sulanıyordu enfeksiyon almış dedi..damla verdi 3 günde geçti.Kızlar oğlumun yanağı bu şekilde kırmızı kırmızı damarlar var gibi görünüyor. Neden acaba? Bir de sol gözü sürekli çapaklanma yapıyor gün içerisinde kaç defa siliyorum belli değil. Temizleme pamuğuna sütümden sıkıp onunla siliyorum ama hâlâ aynı gibi
Aaa bilmiyordum bakıyorum hemen çok teşekkürlerMerhaba gözyaşı kanalı tıkanıklığına en iyi çözümlerden biri de burun köküne masaj YouTube da videoları var dilersen bakabilirsin
Gerçekten tam olarak anlattığın gibi. 45 dakika uyumak mucize gibi. Emerlerse hele yarim saat emxirme suruyor surekli emzirip gaz cikariyorum. Yordular beni. Benimkiler 20 gunlukken 3800du. 20 gunde 750 gram falan almislardi doktor normal dedi.Ya ben de bunu anlamıyorum, herkes her konuda uzman. Hemen obez olurlar demek ne kolay... Ben de beslenme düzenini oturtamıyorum, buraya da yazmıştım çabalarken. Büyüdükçe oturacak diye kendimi üzmemeye çalışıyorum. Bizimkiler de 2 saatte bir yiyor. Ben emziremediğim için ya sağılmış süt ya da mama oluyor. İki bebek için alt değiştirme + beslenme + gaz çıkarma 1 saat sürüyor, her şey bittikten 1 saat sonra ilk yiyen bebek tekrar acıkıyor. Geceleri beslenmeler arasında 45 dakika filan uyumuşsam kar sayıyorumBizimkiler 3,5-4 kilo civarında, en az 40-50cc içiyorlar, bazen 100lere çıkıyoruz. Senin bebeklerin kaç kilo?
Biz 90a yeni geçmişken hemen yükseltmek istemedim zaten biraz fazla versem De zaten yeniyorlar ki. Sık beslenmek istiyorlar. Acaba açlar mi gerçekten yoksa meme de ki durmak istiyorlar ben anlayamıyorum. Kilo alımları şu an için normal gidiyordu. Bir de ben hipp kullanıyorum acaba tok mu tutmuyor diyorum. Siz ne kullanıyorsunuz?Ayni durumdayiz, 90cc ile besledigim bebekler sut ise 2.5sa, mama ise 3 saatte normal olarak acikip vizildanmaya basliyorlardi. Simdi 90 kesmiyor, msma kutusunun arkasinda kilolarina gore 120cc ve en az 5 beslenme yapilmalidir yaziyordu. 120ye hemen gecmek korkuttu ama 100-110 deniyorum. Daha mutlular, aralar 3 sa.-3.5sa gibi oldu. Bebekler mutlu ise devam.
Bosver arkadasini, ac olup aglayan bebek ihmal edilmis hissetse daha mi iyiymis? Aramizda cicukken tombik olan herkes obez miymis du anda? Geciniz, yavrulari dinle, onlar fisildar sana
Gunluk kilo alimi istenen bant icinde ise bu da bir olcut
Biz de Hipp Combiotic kullanıyoruz. Bize gaz sorunu yaşatmadığı ve bebekler iştahla içtiği için sorunun mama olduğunu düşünmüyorum. Bizimkiler sadece anne sütü içtikleri öğünlerde de aynı sürede acıkıyor.Gerçekten tam olarak anlattığın gibi. 45 dakika uyumak mucize gibi. Emerlerse hele yarim saat emxirme suruyor surekli emzirip gaz cikariyorum. Yordular beni. Benimkiler 20 gunlukken 3800du. 20 gunde 750 gram falan almislardi doktor normal dedi.
Biz 90a yeni geçmişken hemen yükseltmek istemedim zaten biraz fazla versem De zaten yeniyorlar ki. Sık beslenmek istiyorlar. Acaba açlar mi gerçekten yoksa meme de ki durmak istiyorlar ben anlayamıyorum. Kilo alımları şu an için normal gidiyordu. Bir de ben hipp kullanıyorum acaba tok mu tutmuyor diyorum. Siz ne kullanıyorsunuz?
İlk defa sizden duydum aşıyla emzirmemek nealaka ki..Kızlar bebişler bugün bütün aşılarını oldu. Aşıdan sonra emzirilmez gibi bir durum var mı? Sormamışım hemşireye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?