- 5 Kasım 2019
- 490
- 1.158
- 63
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #11.801
Düşenin halinden düşen anlar, ben sanki hamile değilmişim de bir ceza olarak gördüm en başlarda kimse beni istemedi kabus gibi günlerdi en son Hüseyin beye bu çocuklar Allah’ın izniyle doğacaklar ve birileri bunları doğurtmak zorunda değilmiş gibi davranıyorlar demiştim. Psikolojik olarak çok zor günlerdi.Cok teşekkürler ben de başladığımdan beri öyle negatif doktorlarla karşılaştım ki muayeneler bırakın 40 dak 10/15 dak bir ultrason yapıp geçiştiriyor hep ve hiç sevmedim kendini . İnsan doktora gitmekten çekinir mi ben hiç adama gitmek istemiyorum. Doğum ücretlerini sordum buradaki Acıbadem’e 25/30 arası diyorlar . Bende düşünüyorum şimdi . Bir karar veremedim . Benim çift yumurta ikizi ama yaşım biraz büyük 40 o yüzden iyi takipli bir doktor için bakıyorum. Atakent çok iyi ama bana cok uzak kalıyor acil bir şey olursa yetişmem diye korkuyorum. Peki size doğum için ne kadar fiyat verdiler . Bu arada cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Arayışta olmak cok sıkıntı oluyormuş
Yapcak bisey yok canım bu şekilde günlerimizi bir şekilde geçireceğiz dinlemekten yatmaktan başka çaremiz yok doktorlar ellerinden geleni yapıyorlar zaten gerisi Rabbime kalmış inşallah zamanında kucağımıza alırız yavrularımızıCanım Banada işte rahim kapalı 44 mm dedi.mağnezyum sabah akşam alıyorum.progestan fitil alıyorum .bide şimdi proluton iğne yazdı haftada 1 .. hiç iğnenin faydası olmadı bu sertlik kötü bir şeymiş habire yatmak zorunda kalıyorum (26+2
Valla kuzum benim gercekten yasayan anlar reflu yatagindalar ama agizlarindan su geliyor bogazlari yandiklarindan agliyorlardi hatta o kadar ileri durumdaydilarki sanki agizlarinda sakiz var gibi cigneme yapiyorlardi simdi lansorda vermeye basladim da hafifledi azcik cok sukur kakalari duzene girdi sayilir yani bebislerim bildigin mide agrisi cekiyormus midesi agriyan kiside kabiz olurmus dr dedi yeni buldugum bir dr cok memnum kaldim ondan allah razi olsun diyorum ondanÇok sağ ol kuzum aslında 1 aylık oldular erken doğdukları için 3 aylık gibi görünüyor
Oyyy kıyamam canım benim tahmin ettim zatenmamayı hipp combiotic kullanıyorum şimdilik memnunum zaten günde 2 öğün oğluma veriyorum sadece kızım reflü olduğu için korkmuştum vermeye bugün ilk defa 1 kere verdim bakalım sorun olmaz inşallah Reflü çok berbat bir şeymiş kolik bebek 1 reflülü bebek 2 allah sabır versin kuzum benim kızımda kabızlık olmadığı için motilium hiç iyi gelmedi ya sulu olmasa da ishal gibi yaptı yarım saatte bir bez değiştiriyorduk ve ona rağmen pişik oldu sende işe yaramasına sevindim. Biz reflüyü anne sütüne karıştırılan thickener diye yoğunlaştırıcı bir şey var onla azalttık ama her öğün veremiyorum 2 dolu 1 boş gibi yapıyoruz kabız olmasın diye. Arada da sağmayıp emziriyorum. Öyle yani kuzum benden de haberler böyle
Ayyy çok şükür kuzum korkuttun biziiiiazcık da kızalım dimi bebişleri öp bizim için sağlıklı mutlu uzun ömürleri olsun analı babalı büyüsünler inşallahhh
Kuzum ya neler olmus hic haberim yok, sanirim dogum surecime denk geldi okumamisim, çok gecmis olsun , derdi veren dermani da verir. Moral cok onemli ,sende guclu birisin hepsine gül gibi bakarsin eminim. Ama senin psikolojinin cokmemesi icin bakici şart. Insallah kafana gore birini bulursun. Mama konusunsada birden 60ndan 90 a cikmak zorlar gibi geldi. Bizimki 45 cc aliyodu biraz artirayim dedim kusmaya basladi. Kusma normal mi acaba baska yasayan var mi. Mamaya bagladim ama baska sebepleri de olabilir miHerkese selam kızlar yazılanlara anca goz atabildim. Nasılsınız? @Saripapatya22 iyi olmana çok sevindim yüreğimiz ağzımıza geldi
Kızlar daha önce bahsetmiştim size eşimin rahatsızlığından. Sonuç sürpriz olmadi doktorların beklediği gibi 4.evre Hodking Lenfoma tanısı kondu. Hosting lenfoma da tedavi edilebilir bir türmüs. Doktorlar 4.evre olması sizi korkutmasın tedaviye %70 cevap veriyor diyorlar. Aksini bizde hiç düşünmüyoruz. Pazartesi ilk doz kemoterapisini aldı. Çok şükür morali yerinde gucluyuz. Atlatacağız, aksini düşünmüyoruz. Bugünde annemin ameliyatı var. O da sürecin sonuna geldi artık inşallah herşey güzel olacak. Şimdi yanıma halam geldi. Bebeklere bakmıyor ama eşimin yeme içme düzeniyle ilgileniyor bende bebeklerle. O buradayken yardımcı arıyoruz. Maddi olarak tam zamanlı yardımcı bizi yoracak ben ücretsiz izine ayrılacağım için ama tek başıma hem eşim hem bebekler imkansız. Zaten kemoterapiye ben götürdüm en az 8 saatimiz hastanede geçiyor. Küçücük bebekleri oraya sokamam.
Neyse bu kadar hastalık yeterbebeklerin doktor kontorlu vardi. Gaz damlası vermedi. 20 günlük oldular ama küçükler dedi. Sizin doktorlarınızın bu konuda düşüncesi nedir? Gaz büyümenin parçası kolik olmadıkça damla önermiyorum sonuçta o da kimyasal bisey dedi. 3.ayda geçer dedi ama yordu bizi.
Özel aşılara 3.ayda başlayacağım dedi bu konuda sizler nasıl ilerleyeceksiniz ?
Son olarak ben genelde iki veya üç emzirme yapıyorum. Sonrasında mama veriyorum. Bebeklerin emme süresi yarim saate cıktı. Mama da 60 cc veriyorduk uyuyorlardı. Doktor 20 günlük bebek 90 cc yiyebilir artık dedi gelince90 denedim yediler. Biraz üzüldüm açıkçası ac mi bıraktım diye. Ben çok o dengeyi kuramadım öneriniz var mi
Sagol balim ya etiketledin hep ama donemedim gercekten cok zor donemlerdi ve malasef aglayan biri olmadigindan icten icten mahfoldum ustelik basta anlayan cikmadi daha sonra dr degisikligi yaptim ve suanki dr sagolsun duzeltti sayilir o kadar ilerlemiski seninkiler dedi lansor bile veriyorum malasef ama yeterki iyi olsunlar ne yapayimHayirli olsun oglusun sunneti kuzum
Ah canlarim reflu ne zor hele bir de siddetliymis tez zamanda düzelsin insallah canim benim
Ben de bebisler de cok sukur iyiyiz teyzesi bol yaramazlik var bizde
Allah razı olsun olsun . O kadar sıkılmıştım ki bende doktor konusunda .Düşenin halinden düşen anlar, ben sanki hamile değilmişim de bir ceza olarak gördüm en başlarda kimse beni istemedi kabus gibi günlerdi en son Hüseyin beye bu çocuklar Allah’ın izniyle doğacaklar ve birileri bunları doğurtmak zorunda değilmiş gibi davranıyorlar demiştim. Psikolojik olarak çok zor günlerdi.
Atakent Acıbadem hastanesi SGK anlaşmalı olduğu için sanırım bana haziranın sonuna kadar 15 küsür fiyat verdiler hatta ben yenidoğan yoğun bakımını da sordum çünkü internette Acıbadem’de yenidoğan yoğun bakım için çok uçuk kaçık fiyatlar yazıyordu yine burası SGK ile anlaşmalı olduğu için yenidoğan yoğun bakımdan da ücret almadıklarını söylediler.
Size dediğim Aytaç hoca perinatoloji uzmanı belki araştırmışsınızdır o yüzden ben sürekli olarak oraya gidiyorum.
Atakent evet çok uzak ama dediğim gibi salı günleri Anadolu yakasında oluyor bir kere gidince ne demek istediğimi anlayacaksınız. :) beni Acıbadem’e yönlendirdiklerinde ben bi de onun için ağlamıştım Allah bilir nasıl biri diye ama iyi ki yönlendirmişler.
Canim benim cok gecmis olsun ama yeterince guzel moraliniz var zaten bugunlerin gecip gidecegine eminim ben ☺Herkese selam kızlar yazılanlara anca goz atabildim. Nasılsınız? @Saripapatya22 iyi olmana çok sevindim yüreğimiz ağzımıza geldi
Kızlar daha önce bahsetmiştim size eşimin rahatsızlığından. Sonuç sürpriz olmadi doktorların beklediği gibi 4.evre Hodking Lenfoma tanısı kondu. Hosting lenfoma da tedavi edilebilir bir türmüs. Doktorlar 4.evre olması sizi korkutmasın tedaviye %70 cevap veriyor diyorlar. Aksini bizde hiç düşünmüyoruz. Pazartesi ilk doz kemoterapisini aldı. Çok şükür morali yerinde gucluyuz. Atlatacağız, aksini düşünmüyoruz. Bugünde annemin ameliyatı var. O da sürecin sonuna geldi artık inşallah herşey güzel olacak. Şimdi yanıma halam geldi. Bebeklere bakmıyor ama eşimin yeme içme düzeniyle ilgileniyor bende bebeklerle. O buradayken yardımcı arıyoruz. Maddi olarak tam zamanlı yardımcı bizi yoracak ben ücretsiz izine ayrılacağım için ama tek başıma hem eşim hem bebekler imkansız. Zaten kemoterapiye ben götürdüm en az 8 saatimiz hastanede geçiyor. Küçücük bebekleri oraya sokamam.
Neyse bu kadar hastalık yeterbebeklerin doktor kontorlu vardi. Gaz damlası vermedi. 20 günlük oldular ama küçükler dedi. Sizin doktorlarınızın bu konuda düşüncesi nedir? Gaz büyümenin parçası kolik olmadıkça damla önermiyorum sonuçta o da kimyasal bisey dedi. 3.ayda geçer dedi ama yordu bizi.
Özel aşılara 3.ayda başlayacağım dedi bu konuda sizler nasıl ilerleyeceksiniz ?
Son olarak ben genelde iki veya üç emzirme yapıyorum. Sonrasında mama veriyorum. Bebeklerin emme süresi yarim saate cıktı. Mama da 60 cc veriyorduk uyuyorlardı. Doktor 20 günlük bebek 90 cc yiyebilir artık dedi gelince90 denedim yediler. Biraz üzüldüm açıkçası ac mi bıraktım diye. Ben çok o dengeyi kuramadım öneriniz var mi
[/QUOTE]Sagol balim ya etiketledin hep ama donemedim gercekten cok zor donemlerdi ve malasef aglayan biri olmadigindan icten icten mahfoldum ustelik basta anlayan cikmadi daha sonra dr degisikligi yaptim ve suanki dr sagolsun duzeltti sayilir o kadar ilerlemiski seninkiler dedi lansor bile veriyorum malasef ama yeterki iyi olsunlar ne yapayim☺
Ya teyzesi sunnet yaptik oglusumu tesekkur ederiz
Senin kuzular kocaman yaramazlik pesindeler tabi op bizim yerimize fistiklari
Evet yavrum senin bebeklerin kuvöz sürecine geldi inşallah atlatacağız çok teşekkür ederim ❤. Valla çıktım 90a içmiyorlar zaten. Dün doktordaydım oğlanlardan biri kusuyor arada. Her yemekten sonra fışkırarak kusmuyorsa ve kusmaya siddetli aglama eslik etmiyorsa, kilo alimi da devam ediyorsa kusacak normal dediKuzum ya neler olmus hic haberim yok, sanirim dogum surecime denk geldi okumamisim, çok gecmis olsun , derdi veren dermani da verir. Moral cok onemli ,sende guclu birisin hepsine gül gibi bakarsin eminim. Ama senin psikolojinin cokmemesi icin bakici şart. Insallah kafana gore birini bulursun. Mama konusunsada birden 60ndan 90 a cikmak zorlar gibi geldi. Bizimki 45 cc aliyodu biraz artirayim dedim kusmaya basladi. Kusma normal mi acaba baska yasayan var mi. Mamaya bagladim ama baska sebepleri de olabilir mi
Cok tesekkur ederim.Canim benim cok gecmis olsun ama yeterince guzel moraliniz var zaten bugunlerin gecip gidecegine eminim ben ☺
Valla bilmiyorum ama suanlik benim bebisler 90cc iciyor ama anne sutude veriyorum tabi soyle diyeyim ben bastan yani soyledigimde dr beddua ediyorum daha 15 gunluk bebege (33+6dogdu bebislerim senin nasil bilmiyorum) 60cc mama yukletti neymis kilo almadilar diye burdaki arkadaslar bilir ki bana hep dediler birak meme ver diye iste cahillik lohusalik bilemedim agir reflu oldular kuzularim fazla geldi kustular ama ins duzene girecekler
Ac biraktigini dusunme cunku suanki drum bana soyle dedi ilk 3 ay bebekler emme refleksiyle yasar ve ne kadar icecegini bilemez verdikce alir 120cc versen icer sen anlarsin aglamalarindan veya baska hallerinden gaz sancisida yani mantikli 3 aydan sonra gidiyor ama egerki cok aglayip bebis kendini yipratiyorsa bence verilmeli ama tabi gene annelik ic gudune guven o sana soyler
İnşaallah canım yaYapcak bisey yok canım bu şekilde günlerimizi bir şekilde geçireceğiz dinlemekten yatmaktan başka çaremiz yok doktorlar ellerinden geleni yapıyorlar zaten gerisi Rabbime kalmış inşallah zamanında kucağımıza alırız yavrularımızı
Üreme olacak mı diye bakıyoruz 5 gün sürer dedi doktor ama bu idrar mı kan mı bilmiyorum. Uykusuzluk bi yandan, stres bi yandan düşünemez oldum. İnşallah sıvı almaya gerek kalmaz ama yazdıklarınızı okuyunca biraz daha rahatladım.Korkmayin CRP yuksek cikabilir, genelde idrar yolu kaynaklidir. Yogun bakimda olsalar hastane enfeksiyonu vb. de olabilirdi ama degil cok sukur. Hersey bizim bidiklara enfeksiyon sebebi. Kanda ureme bakildi mi?
Belden sivi alma dedigimiz Lomber ponksiyon korkulacak birsey degil spinal anestezi gibi dusunun. Benim bir oglumdan aldilar, BOS icinde1 kultur sonucunda ureme olup olmadigina bakiliyor. Acimiyor bile, uzulmeyin. Riskleri ekarte etmek iyidir.
Suan annesi bebisler kucuk bu yuzden emme refleksleri az tam cekemediklerindendir bide ister istemez dunyaya adepte olmaya calisiyorlar ve en guvenilir insanin koynunda deniyorlar sana bu sekilde anlatiyorum suanki dr bana boyle dedi ondan once bende senin gibi dusunuyordum ve birazcik (kendi fikrim tabi) iyi besleyemedim bende sagmiyorum suan mama cc belli 3 satte bir geri kalan memede ne kadar sa bazen bende surekli kisir dongu icinde oluyorum meme mama giderek ama sanirim buyudukce etrafla ilgi arttukca degisek diye umarim da oyle olur tek diyecegim sen fazla fazla yetiyorsundur ve emin ol ayni sevgiyi ikisinede veriyorsundur sen annesin cunku kuzumEvet yavrum senin bebeklerin kuvöz sürecine geldi inşallah atlatacağız çok teşekkür ederim ❤. Valla çıktım 90a içmiyorlar zaten. Dün doktordaydım oğlanlardan biri kusuyor arada. Her yemekten sonra fışkırarak kusmuyorsa ve kusmaya siddetli aglama eslik etmiyorsa, kilo alimi da devam ediyorsa kusacak normal dedi
Cok tesekkur ederim.
Ya bende anne sütü de veriyorum ama emziriyoeum Saçmaya hiç vaktim yok tek başımayım. 2 veya 3 emzirme yapıp sonrasında mama veriyorum. Ama emerken ne kadar ictiler doyuyorlar mi bilmiyorum. Ben ayarlaamıyorum galiba meme ve mama döngüsünümemede çok uzun kalıyorlar artık yarim saat sürüyor e ikisini emzir 1 saat oluyor. Hele aynı anda kalktilarsa diğeri deliriyor. Biri emzik aliyor ona emzik verip sona bırakıyorum sonra hep o sona kaldığı için vicdan yapıyorum
Power pumping neymiş diye okudum da biraz işe yarayacak bir şeye benziyor, ben de denemeye karar verdim. Yalnız 20 dk sağım 10 dk dinlenme yapacağız ya bu 20 dakika bir göğsü 20 dakika diğerini sağmak mı demek yoksa 10+10 iki memeyi sağıp 10 dakika dinlenmek mi demek?Aslinda derdimiz uyku, sut uyku istiyor. Bir sekilde en kolayindan haslanmis yumurta ve hurma yer misin? Bir de kaldiysa gebelik multivitaminlere devam et. Strese care yok, hepimizde var birseyler; o bizim hayatimizin bir parcasi, uyursan dayanilir hale gelir.
Benim de bu 1-2 gundur performans dusuklugum var. Bidiklara 2 ogun mama verip power pump yapacagim. Sut orada, gelir....
eldiven hic takmadim ben sapka da takmadimHanımlar eldivenleri ne zaman cikaricaz ? Ben şapka hiç takmadım sadece dışarı çıkarken taktım ama Eldiven muhabbetinden de sıkıldım bebeklere de yazık elleri hava almıyor
Ins canim hayirlisiyla saglikla atlatirlar ins benimSagliklari iyi olsun da ilac sureci gecici sukur kuzum allahtan ki doktorun bilgilisine denk gelmissin son olarak bundan sonrasi daha guzel ve saglikli olacak insallah
Operim teyzesi cok sukur inanin zorlasiyor diyenlere hic kulak asmayin buyudukce kolaylasiyor
bebeklerinizi kacinci aydan sonra tek bakabilmeye basladiniz?Hayirli olsun oglusun sunneti kuzum
Ah canlarim reflu ne zor hele bir de siddetliymis tez zamanda düzelsin insallah canim benim
Ben de bebisler de cok sukur iyiyiz teyzesi bol yaramazlik var bizde
hayirli olsun sağlıkla kavuşun insallahMerhaba, 35+2de kızımın suyunun azalması sebepli sezeryan olacakken aynı gece suyum geldi ve bebişlerim doğdu. 2300erkek,2500 kız. 6 gündür küvözdeler, gayet iyiler. Yakında aramızda olacaklar inşallah. Celestone olmama rağmen solunum sebepli girdiler. Şu an sadece küvözde oksijen ve sarılık tedavisi alıyolar. Sağdığım sütleri götürüyorum sürekli, güzel besleniyorlar. Haberdar etmek istedim. Herkrse şifa dolu doğumlar dilerim
Cift baslikli pompa ile 20dk es anli sagim gerekir. Eger yok ise birine pompa birine bebekPower pumping neymiş diye okudum da biraz işe yarayacak bir şeye benziyor, ben de denemeye karar verdim. Yalnız 20 dk sağım 10 dk dinlenme yapacağız ya bu 20 dakika bir göğsü 20 dakika diğerini sağmak mı demek yoksa 10+10 iki memeyi sağıp 10 dakika dinlenmek mi demek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?