- 31 Ekim 2019
- 1.871
- 3.819
- 83
- 31
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #11.381
Ayy o kadar mi benzerlik olur aramızda bende eşimin ailesiyle konuşmuyorum hepten gözümde karardılar aklıma geldikçe iğreniyorum eşim ailesiyle konuşunca bile tahammül edemiyorum. Kulağımı gözümü onlara kapatıyorumBen de öyleyim. Boyle sinir olduğum kişilere iyice sinir oluyorum. Ozellikle esimin ailesi vs eski yaptıkları şeyler bile sinirlerimi bozmaya devam ediyor. Hic tahammül edemiyorum.
Yaptıkları her sey yapay gibi geliyor. Ornegin bebeklete 1 çorap almamışlar ama her şeye fikir yürütüyorlar. Konuşmak bile istemiyorum yahu.
Her seyi uzatiyorlar uzun uzun dinleyecek tahammülüm de yok zamanım da yok.
Dusunuyorum hep boylelerdi noldu simdi de böyle oldum. Sanki her sey içimde birikmiş. Tek bir sey bile bardağı taşıran son damla misali.
Maşallah canım çok şükür güzel almışlar kilo sütün de kaliteli demekki o da çok önemli benimkiler başından beri mama yedikleri için süt ne olursa olsun doymuyorlarMerhaba canımdaha tartı gelmedi tam bilemiyorum ama yoğun bakımdan çıktıktan sonra 43 günde oğlum yaklaşık 1800 kızım 1500 gram almış. Kızımın reflüsü var kusuyor o yüzden daha az alıyor. Oğlum 400 gram daha minik doğmuştu direnç vardı beslenemiyordu ama şimdi solladı 200 gram daha fazla. Anne sütü elinde sonunda yetmeyecek zaten canım ikizlerde oluyor illa ki ben de hipp organic combiotic aldım ebebekten gelince başlıcam öğünleri arttırmayı planlıyorum. İnşallah size de bize de iyi gelir
Aslinda hic bir beklentim yok benim. Hic olmadi da. Ama su an hic bir şeylerin tahammül edemez durumdayım. En basiti annesi ablasi bebege isim listes yapmis. Herkes yapiyor aslinda. O bile sinirimi bozuyor. Bir de biz tup bebek tedavisi gorduk ameliyatlar oldum, esmde sorunlar vardı. Dusuk kurtaj yasadim. Devlette rapor peşinde koştuk. Bu insanlar hic yanımızda olmadi. Simdi de ne haddlerine isim listesi yapmak diye dusunuyorum.Ayy o kadar mi benzerlik olur aramızda bende eşimin ailesiyle konuşmuyorum hepten gözümde karardılar aklıma geldikçe iğreniyorum eşim ailesiyle konuşunca bile tahammül edemiyorum. Kulağımı gözümü onlara kapatıyorumen iyisi kendimiz bize yeteriz onların çorabı da onların olsun aman allah muhtaç etmesin
Evet kuzum şimdi mamalar da güzel besleyici eskisi gibi değil biz nelerle büyüdük bir şeycik olmaz senin kuzuların da maşallahları var yeter ki sağlıklı olsunlarMaşallah canım çok şükür güzel almışlar kilo sütün de kaliteli demekki o da çok önemli benimkiler başından beri mama yedikleri için süt ne olursa olsun doymuyorlarkeşke gerçekten hiç mamaya gerek kalmadan ek gıdaya geçebilseydik ama çok zor iyi olsunlar da ne ile beslenirlerse artık
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Hikayemiz aynı düğünüm rezil rutvalı geçti eşyaları tırnaklarımızla aldık bir kova dahi almaya cüret etmediler takıları zaten hiç hesaplamıyorum bile sadece allah eşimin ve benim hakkımı onların yanına birakmasın diyorum.. Bunlar da bir konuyu bir hafta konuşurlar üstüne de kendileri ekleme yapalarAslinda hic bir beklentim yok benim. Hic olmadi da. Ama su an hic bir şeylerin tahammül edemez durumdayım. En basiti annesi ablasi bebege isim listes yapmis. Herkes yapiyor aslinda. O bile sinirimi bozuyor. Bir de biz tup bebek tedavisi gorduk ameliyatlar oldum, esmde sorunlar vardı. Dusuk kurtaj yasadim. Devlette rapor peşinde koştuk. Bu insanlar hic yanımızda olmadi. Simdi de ne haddlerine isim listesi yapmak diye dusunuyorum.
Dedigim gibi hic tahammül edemiyorum artık. Eskiden yine tahammulı ederdim simdi görmek dahi istemiyorum. Bir de huylari uzun uzun anlatıyorlar 3 cumle ile söyleyeceklerini 1 saatte söylüyorlar. Ayyyy içime fenaliklar geliyo
Cok alakasiz seyleri dusunup dahada geriliyorum. Yok iste dugun yapilmadi bile diyorum yok evi bile kendim dizdim aldim diyorum. Nisanda bir sey takmadilar diyorum. Sanki daha da sinir olmak için aklima en ufak şeyleri bile getiriyorum.
sonra da esime uzuluyorum. Benim icin cok değerli cunku. Surekli bu durumu ona yansıtıyorum. Umarim zamanla gecer yazik yani boyle kendi kendimizi yıpratıyoruz değmeyen seyler icin.
Bu arada annem yanımda ama inanın sadece yemek yapıyor onun dışında hiçbir iş yapmıyor çocuklarda dahil. Temizlik ve çocuklar aşırı yoruyor insanı akşam eşim işten gelince ben bayılıyorum eşim sağolsun yatana kadar bakıyor. Gece mesai yine bende tabiama hakkını yemeyeyim destek için kalkıyor yinede. Annem sağolsun buraya ne için gelmişse biz anlamadık. Arayanlara çocuklarla uğraşıyoruz diyor ama henüz uğraştığını göremedik biz bazı bilmediğimiz şeyler oluyor kaç çocuk doğurmuş soruyoruz ona onun cevabı net ben bilmem oluyor ekstra onun aşırı ama aşırı kirlettigi mutfağı temizlemek beni aşırı yoruyor keşke yemekte yapmasa diyorum. Valla çocuklar ve işlerin yorgunluğunun yanında onun sürekli tv izlemesini gördükçe sinirlerim zıplıyor gerçekten sinir hastası olacağım. Ben çocuğun birine bakarken bazen diğeri ağlıyor hanımefendi tv izliyor. Çocuklar ağlamazken seviyor ve buna çocuk baktım diyor. Umarım annem gibi bir anne olmam. Umarım eleştirdigim şeyleri ilerde ben yapmam
Avent aldım canim chikko önerdi dr ama ben damaksiz yanlardan hava alan bir emzik istedim malum önümüz yaz yanlardan hava almazsa yanak tarafi bebeğin ıslak kalır ve yara olur dyeAllah yardımcınız olsun, korkmayın onlar çok güçlü oluyor inşallah iyi olacaklardir
Bende çok korkuyordum ve 6 yıl süren tedavi sonucunda geldiler bize miniklerim. Dogumdsn bir gun once esim kanser tanisi icin hastaneye yatirildi sabaha kadar agladim drdim ki ben bakamam bu cocuklara istemiyorum napacagim diye kimse sakinlestiremedi. Simdi yanimdalar melek gibiler. Icim eriyor. Onlar icin basaracagiz mucadele edecegiz diyorum. Merak etme seninde degisecek dusuncelerin onlsri gorunce koklayinca
Hangi emzigi veriyorsun kuzum bende baslayacagim
Hepimiz o tartiyi bekliyoruz su anptt tam bir zulum
Oldu hele doğumdan sonra daha da arttı sinirden ağladığım çok oldu hersey batmaya başladı falan biyle normal canmKizlar bu hamilelikten mi hormonlardan mi anlamiyorum.
Benim ruh halim tam bir kabus. Sevmediğim kisileri 5 kat daha fazla sevmiyorum. Nefret ettiklerimden de ayni şekilde. Artik lüzumsuz sacma sapan şeylere tahammül edemez oldum. Sizde de oluyor mu?
Benim de giderek artıyor sinirim canim. Kendimi zor frenliyorum.Oldu hele doğumdan sonra daha da arttı sinirden ağladığım çok oldu hersey batmaya başladı falan biyle normal canm
Hic aklimiza getirmemeye çalışalım yoksa kendi kendimizin canını sıkicaz. Dogumdan sonra nasil olacak onu düşünüyorum ben de. Hic aslinda görmemek konuşmamak gerekir. Ben de seslerini duyunca her yaptiklari aklima geliyor, bilmiş bilmiş konuşmaları, akil vermeleri vs su an. Gercekten artik hic tahammülüm kalmamis benim de.Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Hikayemiz aynı düğünüm rezil rutvalı geçti eşyaları tırnaklarımızla aldık bir kova dahi almaya cüret etmediler takıları zaten hiç hesaplamıyorum bile sadece allah eşimin ve benim hakkımı onların yanına birakmasın diyorum.. Bunlar da bir konuyu bir hafta konuşurlar üstüne de kendileri ekleme yapalarayy allah gölgelerinden uzak tutsun bana mudahale etseler asla taviz vermem kulak arkası yaparim burda eşim arkamdaysa onlar destan yazsınlar boşş hiç kafana takma evinde eşinle çocuğuna bak
Canım gebeliğin hayırlı olsun. Hiç korkma sadece dua et. Allah büyüktür hiç bir şey olmayacak inşallah. Sağlıkla kucağına almak nasip olsun. Ayrıca normalin çok da üstünde sayılmaz. Bak aşağıda bir tablo ekledim. Sen de göreceksin ki anormal bir fark yok. Hiç boşuna stres yapıp da bebişlerini üzmeMerhaba arkadaşlar ben de tüp bebekle ikizlere hamileyim. 9.haftam bitti henüz. Malesef sürekli kanamalarım oluyor düşük tehlikesi var rapor alıp evde dinleniyorum. Bugün yine kanamam oldu ve bebeklerimden birinin kalbi çok hızlıymış 9haftalık hızı 200 doktor normalin çok üstünde dedi. Böyle bişey yaşayan var mı sonradan düzene girer mi yoksa kanama yüzünden düşükle sonuçlanma ihtimali mi var. Çok üzgünüm ne yapacağımı bilmiyorum. Doktor takibe devam edicez zaten bi sürü ilaç kullanıyorsun başka yapcak bir şey yok dedi. Ama hiç düzelir falan da demedi.
Daha iyiym canm cok sukur dun taburcu oldum eve geldim ama kuzularımi orda birakip gelmek cok zor oldu dunden beri kim arasa gözün aydin dese bile agliyorum rabbim kimseyi evladindan ayirmasin herkesin evladina can saglik versin inş yarin görücez inspankekk canım nasılsın ağrın falan varmı ?
Inan bana haklıyız da çoğu yerde birikim olmus diyorum benBenim de giderek artıyor sinirim canim. Kendimi zor frenliyorum.
Çok teşekkür ederim o kadar yapıcı konuştunuz ki umudum yeşerdi.Canım gebeliğin hayırlı olsun. Hiç korkma sadece dua et. Allah büyüktür hiç bir şey olmayacak inşallah. Sağlıkla kucağına almak nasip olsun. Ayrıca normalin çok da üstünde sayılmaz. Bak aşağıda bir tablo ekledim. Sen de göreceksin ki anormal bir fark yok. Hiç boşuna stres yapıp da bebişlerini üzmeBen 18. haftanın içindeyim ve kanama iki gün öncesine kadar devam ediyordu. Normalde progestan fitil 12. haftada bırakılıyor ama ben devam ediyorum. Hele 3 hafta önce öyle bir kan boşaldı ki kendimi hemen acile attım. Neyse ki sorun yoktu. Kanama alanında biriken kan bir şekilde boşalmış işte. O gün de baya yürümüştüm, temizlik yapmıştım bir de sıcak suyla duş almıştım. Hepsi üst üste gelince kanamayı tetiklemiş.
Ben de 6 yıllık evliliğimde sayısız kere tüp bebek tedavisi gördüm. Son defa deneme yapmak için kullandığım dondurulmuş embriyolarımdan iki mucize nasip oldu çok şükür. O dediğin korku doğuma kadar hiç bitmeyecek maalesef. Kucağımıza alana kadar kötü düşünceler hep aklımızda olacak bu bir gerçek. Ama önemli olan onların sağlıcakla doğması. Varsın biz üzüldüğümüzle korktuğumuzla kalalım. Yeter ki sağlıklı hayırlı imanlı evlatlar nasip olsun bize ve tüm isteyenlereÇok teşekkür ederim o kadar yapıcı konuştunuz ki umudum yeşerdi.Allah sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip etsin. Benim de her hafta oluyor bu bi anda boşalıyor sanki sonraki günlerde leke geliyor onları önemsemiyorum. düşük tehlikesi diyorlar hep o kadar üzücü ki çok zor kavuştum hamileliğe Allah iki tane birden nasip etti ama hep bi korkuyla geçiyor günlerim..
Evet yeter ki iyi olsunlar mucizelerimiz. Her şey Allahtan bunun bilincindeyim fakat onların daha o ultrasondaki görüntüsü bile beni öyle bağladı ki inşallah hayallerim gerçek olur. İnsan çaresizlikten ne yapacağını bilmiyor iyi ki aynı şeyleri yaşadığımız birileri var bu platformda. Sağolun tekrardanBen de 6 yıllık evliliğimde sayısız kere tüp bebek tedavisi gördüm. Son defa deneme yapmak için kullandığım dondurulmuş embriyolarımdan iki mucize nasip oldu çok şükür. O dediğin korku doğuma kadar hiç bitmeyecek maalesef. Kucağımıza alana kadar kötü düşünceler hep aklımızda olacak bu bir gerçek. Ama önemli olan onların sağlıcakla doğması. Varsın biz üzüldüğümüzle korktuğumuzla kalalım. Yeter ki sağlıklı hayırlı imanlı evlatlar nasip olsun bize ve tüm isteyenlere
Duzenli hale gelmedikce hatta 3dk da 1e inmedikce doguma almazlar stres yapma kendine
Allah yardımcın olsun inşallah benim sancilar kontrol altına alındı fakat doktorum her an hersey de olabilir modunda şu anda doğsanlar bile hayati bir sıkıntı olmaz kuvezde kalma süreleri uzar sadece dedi.Korkma sakın Allah büyük Rabbım yardımcımız olsun inşallah
Allah yardımcınız olsun, korkmayın onlar çok güçlü oluyor inşallah iyi olacaklardir
Allah razı olsun arkadaşlar hepinizden, beklemedeyiz bakalım, bugün biraz daha sık sancılar ama şükür düzensiz halaÇok iyi yapmışsın artık tek yapacağın şey allah'a dua etmek hiç huzursuzluğa kapılma
Benim yatışım yapıldı bu nedenle, ben de açılma da başlamıştı gerçi. Allah yardımcımız olsunKızlar merhaba 31+1 deyim
Sancılarım başladı bi kaç gündür vardı aralıklı bugün biraz fazla olunca doktorumda nst ye girdim sancım yüksek çıktı nst de rahim ağzıda 40 dan 30 a düşmüş 1 hafta içinde . Açılma yok ama başı baskılıyor dedi doktorum .
hemen 2 ampül ciğer geliştirici yaptı kasılmalar için endol tablet ve süspansiyon olanı başlattı yarın tekrar 2 ampul celestone yapacak hazırlıklı olalım dedi . Bebekler 1650 ler ortalama ikiside . Benzer durumları yaşayanlar oldumu acaba çok gergin ve stresliyim yarın tekrar nst ye gideceğim ..
Gerçekten psikolojik Instagram ebeleri hep diyor ya sütünüze güvenin vücudunuza güvenin öyle olmak lazım korku endişe daha ters etkiler yapıyor. Çok şükür bugünumuze diyoruz her zamanki gibi yeterki sağlıklı olsun bütün yavrularEvet kuzum şimdi mamalar da güzel besleyici eskisi gibi değil biz nelerle büyüdük bir şeycik olmaz senin kuzuların da maşallahları var yeter ki sağlıklı olsunlarben zaten bu kadar bile sütüm olacağını beklemiyordum 7 aylık doğurdum bebişler 43 gün yoktu göstermediler bile nasıl süt gelecek mama veririm dedim direkt o rahatlıkla baktım stres yapmadım belki de ondan geldi sağdıkça arttı psikolojik resmen bazı şeyler insan vücudu tuhaf şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?