• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Daha iyiym canm cok sukur dun taburcu oldum eve geldim ama kuzularımi orda birakip gelmek cok zor oldu dunden beri kim arasa gözün aydin dese bile agliyorum rabbim kimseyi evladindan ayirmasin herkesin evladina can saglik versin inş yarin görücez ins 🤲🤲
Arabada caldigim her sarkiyla aglamistim bir gun.. Anliyorum seni, ve gercekten gececek en iyi bakilacaklari yerdeler, evlerimiz henuz onlara riskli birsey olsa ne yapacagimizi bilemeyiz. Dayanacaksin, bir sabah hepsi bitecek

Bebegi kusan (normalden biraz fazla) ya da reflusu olan var mi, ne yapiyorsunuz? Doktordan geldik, biri masallah da oburu reflulu. Beslenme sonradi son 1 saattir kucagimda mesela biraz yatirsam kusuyor. Gaviscon infant kullanmayi beceremedim, surup yazdi dr. Benim beslenmemde sut ve sut iceren herseyi bir de k.yemis, cikolata gibi allerjenleri tedbiren kesti.
Kilo alimi iyi ama oglan huzursuz, kucakta tutmaktan belim tutuldu, ilk reglimi de oldum zannimca vb vb...

Merhaba kızlar tecrübeli anneler..25+1 çift yumurta ikizleri ne hamileyim bu hafta sürekli karın sertleşmesi yaşıyorum taş gibi oluyor bu kötü bi durum mu😔 en son 5 günönce doktoragittiğiimde yine sertlik vardı rahim ağzı uzunluğum 39mm...çok rahatsız olmaya başladım. 😭Ağlayacam 2 gündür acaip kasımmağibi mi anlayamadım.sürekli yatılorum
Canim bence durumu doktora bildir. Kasılmalar rahim agzi uzunluğunu azaltıp erken doguma neden olabiliyor. Sana yanlış bilgi de vermek istemem endise etmeni de istemem. En doğru şey doktoruna bu durumu sormak. Benim rahim agzim 1 haftada bir anda 3mm ye inmişti acil serklaja alinmistim. Ondan sonrada surekli ilac kullandim. Ilac etkisiyle kasilma hic hissetmiyorum. Yani senin haftalarında kasılmalar normal mi bilgim yok ama bence kasilma sıklığını şiddetini doktora söylemek faydali olur.

Kızlar ben @Saripapatya22 arkadaşımızı çok merak ediyorum aklıma kötü kötü şeyler geliyor. Vakti yoktur dicem de insanın yazacak kadar vakti bir yerde oluyor :cry:
Ben de ya allah korusun inşallah iyidir 🤲🏻🙁
Bebegi kusan (normalden biraz fazla) ya da reflusu olan var mi, ne yapiyorsunuz? Doktordan geldik, biri masallah da oburu reflulu. Beslenme sonradi son 1 saattir kucagimda mesela biraz yatirsam kusuyor. Gaviscon infant kullanmayi beceremedim, surup yazdi dr. Benim beslenmemde sut ve sut iceren herseyi bir de k.yemis, cikolata gibi allerjenleri tedbiren kesti.
Kilo alimi iyi ama oglan huzursuz, kucakta tutmaktan belim tutuldu, ilk reglimi de oldum zannimca vb vb...
Benim de oğlum değil de kızım kusuyor reflüsü var. Gaviscon da motilium da denedik olmadı. Gaviscon başta azaltır gibi yapmıştı sonra etkisi tamamen geçti. Motilium da bağırsaklarını aşırı çalıştırdı yarım saatte bir bez değiştiriyorduk en son pişik oldu resmen ve karın ağrısı yaptı ayrıca kusmaya da hiç faydası olmadı. Çocuk cerrahiye gittik ultrason röntgen idrar tahlili bakıldı onda da bir şey çıkmadı. Reflü dendi. Son olarak doktor tavsiyesiyle ya ar (antireflü) mama başlayacaktım ya da thickener anne sütü yoğunlaştırıcı kullanacaktım. Ar mama kabızlık yapıyormuş bir de ben süt sağıyorum zaten diye thickenera karar verdik. Anne sütüne bebelac thickener koyuyorum ama her öğün koyunca kaka yapması biraz azaldı zorlandı o yüzden 1 öğün veriyorum 1 öğün vermiyorum iyi geldi. Eskisi gibi fışkırtmalar kalmadı en fazla ağzından biraz çıkarıyor önlüğü ıslanıyor 🧿 Doktorunla konuşup dene istersen.

Kızlar kontrolden geldim cumartesi tekrar çağırdı büyük ihtimalle pazartesi sezeryan olacağım Dr odemlerin çok fazla riske atmayalim dedi sekerini günlük ölç yüksek cikarsa mutlaka ara dedi tansiyonda aynı şekilde bebek hareketlerine çok dikkat et oynamaları dedi stres korku sardi beni😔

Haftan çok iyi, hiç stres korku yapma. Sağlıkla kucağına alacaksın inşallah yavrucanları 🙏🏻 Ben de ödemle boğuşuyorum. Belden aşağısı felç durumda. Hergün daha da şişiyorum. Bir de hergün 1kg alıyorum, doktor da bunun ödemden kaynaklandığını söylüyor ama emin değilim. Sende hızlı kilo alımı var mı? Tansiyonum zaten artık hep yüksek. Önceden normali 9/5 olan tansiyonum şimdi 12/8 çıkınca mutlu oluyorum. Yoksa 15/10 civarı gidiyor 😔

Çok merak ediyorum acaba doğumdan hemen sonra gidecek mi bu ödemler. Ayak fetişi gibi insanların bacaklarına ayaklarıma bakıyorum hayran hayran 🙈

Yarın da benim kontrolüm var, artık doktordan gün isteyeceğiz bakalım verirse.

Kizlar bir sey sorcam. Siz bebeklerin hareketlerini ayri ayri hissediyor musunuz? Ben hic ayri ayri hissetmiyorum. Sanki bir bebek hic hareket etmiyor gibi geliyor. Ama muayeneleri cok sukur sorun yok. Bir de bir bebek biraz daha kiloluydu, son gittigimiz kontrolde diger bebek kilolu bebegi gecmis oldu. Acaba bebegin gelisim hızı mi düştü biraz endişelenmeye basladim ben.
Bende de aynı şey var ne yazık ki 😔 özellikle bu son zamanlarda doktor hareketleri takip et diyor ama alttakini çok zor hissediyorum. Üstteki gümbür gümbür oynuyor ama alttaki bebek beni korlutuyor. Yüreğim ağzımda ultrasona giriyorum. Allah korusun hepimizin bebeklerini 🙏🏻 İnşallah sağ sağlim alacağız kucaklarımıza 🍀💚

kızlar bebeklere gaz damlası başlayan var mı benim oğlan 2 gündür çok fena durmuyor, uyumuyor gazdan

Kizlar bir sey sorcam. Siz bebeklerin hareketlerini ayri ayri hissediyor musunuz? Ben hic ayri ayri hissetmiyorum. Sanki bir bebek hic hareket etmiyor gibi geliyor. Ama muayeneleri cok sukur sorun yok. Bir de bir bebek biraz daha kiloluydu, son gittigimiz kontrolde diger bebek kilolu bebegi gecmis oldu. Acaba bebegin gelisim hızı mi düştü biraz endişelenmeye basladim ben.
Hiç endişe etme aynen benimde öyle üstteki bebek hareketli alttaki bebek ancak idrar torbama vuruyor doktora sordum ikizlerden biri böyle oluyor dedi sanırım üstteki bebek diğerine çok yer vermiyor 🤷‍♀️

Haftan çok iyi, hiç stres korku yapma. Sağlıkla kucağına alacaksın inşallah yavrucanları 🙏🏻 Ben de ödemle boğuşuyorum. Belden aşağısı felç durumda. Hergün daha da şişiyorum. Bir de hergün 1kg alıyorum, doktor da bunun ödemden kaynaklandığını söylüyor ama emin değilim. Sende hızlı kilo alımı var mı? Tansiyonum zaten artık hep yüksek. Önceden normali 9/5 olan tansiyonum şimdi 12/8 çıkınca mutlu oluyorum. Yoksa 15/10 civarı gidiyor 😔

Çok merak ediyorum acaba doğumdan hemen sonra gidecek mi bu ödemler. Ayak fetişi gibi insanların bacaklarına ayaklarıma bakıyorum hayran hayran 🙈

Bende de aynı şey var ne yazık ki 😔 özellikle bu son zamanlarda doktor hareketleri takip et diyor ama alttakini çok zor hissediyorum. Üstteki gümbür gümbür oynuyor ama alttaki bebek beni korlutuyor. Yüreğim ağzımda ultrasona giriyorum. Allah korusun hepimizin bebeklerini 🙏🏻 İnşallah sağ sağlim alacağız kucaklarımıza 🍀💚
Bir de hareketini hissetmediğim bebek en hızlı gelişen bebekte ama bu hafta diger bebegin kilosu onu gecmis. Gerci doktor 2 bebekte saglikli dedi. Gelisim geriliği yokmus yani. Ama bebek hareketlerini hissetmezsen en yakin hastaneye git nst baglat dedi. Ama hangi bebek hareket ediyor anlamıyorum ki ben.

Sağol canım
Benimde öyle göbekte başlıyor ödem bacaklarımda derin catlaklar var ayaklarim bileklerim aşırı sis 94 kilodan 104 kiloya çıktım benim hastanede 6lt serumdan sonra oldu bu odemler ayakta duramıyorum yattığım yerden kalkamıyorum gece uyaniyorum bacaklarımın agrisina

Tansiyon için Dr bisey demiyor mu benimki normal Tansiyonum tuzu azalttım odemlerden sonra kahvaltı da zeytin de yemiyorum o kadar da çok su içtiğim halde gitmiyor ödem
Yarın seninde günün belli olur inşallah

kızlar bebeklere gaz damlası başlayan var mı benim oğlan 2 gündür çok fena durmuyor, uyumuyor gazdan
Yogun bakimdan beri biogaia kullaniyorlar, bagirsaklar icin iceriginde bakteri olusu cok iyi. Memnunuz. Bir de baklagil ve sut tuketmeyeceksin.
Bir de gaz masaji videosu atiyorum, onu yaparssn birseycikleri kalmaz.

Hiç endişe etme aynen benimde öyle üstteki bebek hareketli alttaki bebek ancak idrar torbama vuruyor doktora sordum ikizlerden biri böyle oluyor dedi sanırım üstteki bebek diğerine çok yer vermiyor 🤷‍♀️
Uzuluyorum alttaki bebege de. Eskiden diğerinden daha kiloluydu. Simdi hem bas asagi olmus hem de diğerinin kilosu onu gecmis. Hep bi sorun mu var acaba diye düşünüp icim içimi yedi

Yogun bakimdan beri biogaia kullaniyorlar, bagirsaklar icin iceriginde bakteri olusu cok iyi. Memnunuz. Bir de baklagil ve sut tuketmeyeceksin.
Bir de gaz masaji videosu atiyorum, onu yaparssn birseycikleri kalmaz.

Canım çok sağol doktora da yazdık şimdi senin dediğin damla + sab simplex diye bir şey önerdi bugün başlatacağız bakalım 🤔 oğlum perişan oldu uykusuzluktan ağlamaktan masaja da bakıyorum hemen 🙏🏻

thickener diye bir koyultucu var ondan kullanabilirsin benimkiler maalesef baya huysuz hep kucaktalar bileklerim sirtim her yerim ağrıyor. lohusa kanamam ise henüz bitmedi gecen bitti demistim ama devam..

Canim bence durumu doktora bildir. Kasılmalar rahim agzi uzunluğunu azaltıp erken doguma neden olabiliyor. Sana yanlış bilgi de vermek istemem endise etmeni de istemem. En doğru şey doktoruna bu durumu sormak. Benim rahim agzim 1 haftada bir anda 3mm ye inmişti acil serklaja alinmistim. Ondan sonrada surekli ilac kullandim. Ilac etkisiyle kasilma hic hissetmiyorum. Yani senin haftalarında kasılmalar normal mi bilgim yok ama bence kasilma sıklığını şiddetini doktora söylemek faydali olur.
Bugün kontrole gittim canım..25 haftalık işte baktı ultrasonla bi sıkıntı görünmüyor dedi..rahim ağzım kapalı ve 44 mm çıktı..şeker yüklemesi ne de yaptırdım..karın sertliğim için iğne yazdı 3 güne bir vurdur diye prulaton diye bi iğne

Back