- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #3.501
Tiroid degeri de bu noktada onemli, gestasyonel TSH dususu ile hipertiroid riski var ise iyot almak cok riskli. Benim TSH dusme yonunde ucusa gectiginden beri 0 iyotlu bir diyetteyim mesela, iyotsuz ve sodyumu azaltilmis tuz kullaniyorum.Bu arada tuz konusuna değineyim bana da doktorum söylemeden biri yeme dediği için yemedim ve hata yapmışım. Iyotum eksik cikti ve takviye kullaniyorum hala. Perinatologumuz çok kızdı. Zaten bu alınanlar çok düşük doz tuzla asla etki etmez dedi. Gebelikte iyotlu tuz önemli bebeğin beyin gelişimi için. Sana eğer doktorun tuzlu yeme demediyse iyotlu tuz yemeye devam et.
Bu tarz uyarı ve önlemlerin internet üzerinden yapılmasına kesinlikle karşıyım. Sadece bu alanda uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini bununda kişiye özel olduğunu ve yerinin kesinlikle internet ortamı olmaması gerektiği düşüncesindeyim. Herkesin kadın doğum uzmanı vardır. Kan değerlerine göre gerekli uyarıları illa ki alanında uzman bunun egtimini görmüş kişiler yapacaktir.Tiroid degeri de bu noktada onemli, gestasyonel TSH dususu ile hipertiroid riski var ise iyot almak cok riskli. Benim TSH dusme yonunde ucusa gectiginden beri 0 iyotlu bir diyetteyim mesela, iyotsuz ve sodyumu azaltilmis tuz kullaniyorum.
Gene de kortikosteroid icerikli ilaclar vucutta tuz ile su tutulmasini sagladigi icin odeme ve tansiyon degisikliklerine yol acmasi olasi. Tuz tuketimine dikkat edilmesi onerilir.Prespektustaki yaygin yan etkiler bolumunde; ilave su ve tuz tutulumuna bagli odeme isaret ediyor. Tuzda ifrada kacilmamasi yonundeki uyarimi yineleyecegim.
Yaygın görülen yan etkiler (Tedavi edilen 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir):
• Su ve tuz miktarının artmasıyla şişlik ve yüksek kan basıncı.
Prednol 16 Mg Tablet Kullanma Talimatı - İlaç Prospektüsü
Canım benn de doktora hep aynı yerde hissediyorum demiştim yakın oldukları için dedi aslında farklı bebişler hareket ediyordur dediGünaydınlar bebişlerin hareketlerini hissetmeye başlayanlar ayırt edebiliyor musunuz hangisi hareket ediyor diye ? ben 1 haftadan fazladır hissediyorum ama hangisi bilemiyorum sanki hep aynı noktada hareket var gibi :) acaba büyüdükçe mi ayırt edeceğiz :)
yani aslında dimi çok büyük olmayan bir yerde iki kişiler mutlaka yakındırlar birbirlerine :) birinin kafasının olduğu yerde diğerinin ayağı olabilir :) zamanla belki tecribe ettikçe anlarız belki ilk gebeliği olmayanlar anlıyordur.Canım benn de doktora hep aynı yerde hissediyorum demiştim yakın oldukları için dedi aslında farklı bebişler hareket ediyordur dedi
yok canım benimkiler haftasıyla uyumlu gidiyor, senin erken döllenme mi olmuştu?Canım benim ilerde bebişler senin de öyle mii
Evet buyudukce ayirt edeceksiniz henuz kucukler ayirt etmek icinGünaydınlar bebişlerin hareketlerini hissetmeye başlayanlar ayırt edebiliyor musunuz hangisi hareket ediyor diye ? ben 1 haftadan fazladır hissediyorum ama hangisi bilemiyorum sanki hep aynı noktada hareket var gibi :) acaba büyüdükçe mi ayırt edeceğiz :)
Aynen doktor da öyle dedi canımmm benim de ilk gebelik ama erken hissettim sayılır 18 deyani aslında dimi çok büyük olmayan bir yerde iki kişiler mutlaka yakındırlar birbirlerine :) birinin kafasının olduğu yerde diğerinin ayağı olabilir :) zamanla belki tecribe ettikçe anlarız belki ilk gebeliği olmayanlar anlıyordur.
ay canım benim de detaylı ultrasonum bu cuma günü yapılacak çok heyecanlıyım. her şey yolunda gider umarım. K Kapikulpu 3'ümüzün de aynı günlere denk gelmişCanım benim ayrıntılım cumartesi günü sabah bende senin gibi çok geriliyorum sağ Salim atlatırız inşallahBu arada senin hareketler ne durumda tekmeler başladı mı ?
Bu arada sen nasıl oldun toparlayabildin mi ?
Kuzum aşılama oldum ben adetin 10. Günüydü adet günü 500 le öğrendim hamileliği erken döllenme benceyok canım benimkiler haftasıyla uyumlu gidiyor, senin erken döllenme mi olmuştu?
Anladım canım zaten şart değil sadece kafan daha rahat oluyor çünkü bu detaylıda ufak bir şey bile çıksa ay öyle mi oldu böyle mi oldu dememek için. Gönlünü ferah tut inşallah güzel sonuçlar alırsınBen hiç bir şey yaptirdim canm bnm
Evet normal ultrasondanda ölçülüyormuş. Ben detaylı ultrasona gittiğimde oğlanın böbrek kanalları hafif genişti. Hatta sordum perinatologa hep perinatologla mı devam etmeliyim diye hayır bu çok gereksiz olur bunu her doktor ölçebilir zaten dedi. 3 hafta sonra kendi doktoruma gittiğimde ölçtü tekrar biri küçülmüştü diğeri de aynı kalmıştı ilerleme yoktu. Zamanla iyileşecek gibi görünüyor. Çoğunlukla öyle oluyormuş doğana kadar geçiyormuş erkeklerde daha çok görülüyor senin de geçer gider inşallahMerhaba böbrek genişlemesi normal ultrasonda görülüyor muymuş yoksa perinatologa mı devam etmek gerekiyor benim de bebeğimde bugün 4.9mm ölçüldü de
bence de senin öyle canım. benim son adet tarihi 3 temmuz, transfer tarihi 23 temmuz. bu durumda sen benden gelişim olarak 10 gün önde görünüyorsunKuzum aşılama oldum ben adetin 10. Günüydü adet günü 500 le öğrendim hamileliği erken döllenme bence
heyecanlı mısın sen de? hepimiz için hayırlısını diliyorum, inşallah bebeklerimiz çok iyidirBenim de perşembe kuzular
İnanır mısın rüyalarıma bile giriyor canım stres yapıyorum çokkk inşallah yaaaheyecanlı mısın sen de? hepimiz için hayırlısını diliyorum, inşallah bebeklerimiz çok iyidir
Aaa canım benim de sat 3 temmuzbence de senin öyle canım. benim son adet tarihi 3 temmuz, transfer tarihi 23 temmuz. bu durumda sen benden gelişim olarak 10 gün önde görünüyorsun
siz ayırt edip dünyaya getirmiş biri olarak böyle diyorsanız bekleyelim :) tecrübelerinizi aktarın arada bizlere :)Evet buyudukce ayirt edeceksiniz henuz kucukler ayirt etmek icin
aslında bende o dönemlerde hissettim gibi ama kilomdan dolayı mümkün değildir kesin gazdır o dedim :) şimdi anlıyorum o hareketlerde bunların küçük halleriymiş :) hareketleri hissettikten sonra da sürekli bir hareket bekliyorum elim karnımda sürekli sende de öylemi :)Aynen doktor da öyle dedi canımmm benim de ilk gebelik ama erken hissettim sayılır 18 de
Daha sonra bu bebegim az hareket ediyor durumu olacak aklinizda olsun birinin hareketleri daha az hissedilecek biri digerini baskilayacak plasenta konumu bile hareketi etkiliyor hic endiseye kapilmayin az cok onemli degil duzenli olarak gun icinde hareket hissediyor olacaksiniz allahin izniyle onemli olan osiz ayırt edip dünyaya getirmiş biri olarak böyle diyorsanız bekleyelim :) tecrübelerinizi aktarın arada bizlere :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?