- Konu Sahibi Inquisitive
- #3.501
Tiroid degeri de bu noktada onemli, gestasyonel TSH dususu ile hipertiroid riski var ise iyot almak cok riskli. Benim TSH dusme yonunde ucusa gectiginden beri 0 iyotlu bir diyetteyim mesela, iyotsuz ve sodyumu azaltilmis tuz kullaniyorum.Bu arada tuz konusuna değineyim bana da doktorum söylemeden biri yeme dediği için yemedim ve hata yapmışım. Iyotum eksik cikti ve takviye kullaniyorum hala. Perinatologumuz çok kızdı. Zaten bu alınanlar çok düşük doz tuzla asla etki etmez dedi. Gebelikte iyotlu tuz önemli bebeğin beyin gelişimi için. Sana eğer doktorun tuzlu yeme demediyse iyotlu tuz yemeye devam et.
Gene de kortikosteroid icerikli ilaclar vucutta tuz ile su tutulmasini sagladigi icin odeme ve tansiyon degisikliklerine yol acmasi olasi. Tuz tuketimine dikkat edilmesi onerilir.Prespektustaki yaygin yan etkiler bolumunde; ilave su ve tuz tutulumuna bagli odeme isaret ediyor. Tuzda ifrada kacilmamasi yonundeki uyarimi yineleyecegim.
Yaygın görülen yan etkiler (Tedavi edilen 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir):
• Su ve tuz miktarının artmasıyla şişlik ve yüksek kan basıncı.Prednol 16 Mg Tablet Kullanma Talimatı - İlaç Prospektüsü