• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Anladım canım zaten şart değil sadece kafan daha rahat oluyor çünkü bu detaylıda ufak bir şey bile çıksa ay öyle mi oldu böyle mi oldu dememek için. Gönlünü ferah tut inşallah güzel sonuçlar alırsın 🙏🏻

Evet normal ultrasondanda ölçülüyormuş. Ben detaylı ultrasona gittiğimde oğlanın böbrek kanalları hafif genişti. Hatta sordum perinatologa hep perinatologla mı devam etmeliyim diye hayır bu çok gereksiz olur bunu her doktor ölçebilir zaten dedi. 3 hafta sonra kendi doktoruma gittiğimde ölçtü tekrar biri küçülmüştü diğeri de aynı kalmıştı ilerleme yoktu. Zamanla iyileşecek gibi görünüyor. Çoğunlukla öyle oluyormuş doğana kadar geçiyormuş erkeklerde daha çok görülüyor senin de geçer gider inşallah 🙏🏻
Insallah bitanem inan bana kalsa gene gitmem de fetal eko mu ne yapılması şart dedi Dr um

aslında bende o dönemlerde hissettim gibi ama kilomdan dolayı mümkün değildir kesin gazdır o dedim :) şimdi anlıyorum o hareketlerde bunların küçük halleriymiş :) hareketleri hissettikten sonra da sürekli bir hareket bekliyorum elim karnımda sürekli sende de öylemi :)
Tabii ki canım insan bekliyor hareket etmeyince korkuyor falan ama yeni olduğu için çok hareketleri de hissedilmezmişş

Daha sonra bu bebegim az hareket ediyor durumu olacak aklinizda olsun birinin hareketleri daha az hissedilecek biri digerini baskilayacak plasenta konumu bile hareketi etkiliyor hic endiseye kapilmayin az cok onemli degil duzenli olarak gun icinde hareket hissediyor olacaksiniz allahin izniyle onemli olan o 🤗
Akliniza takilan merak ettiginiz seyleri seve seve yanitlarim 😊
sağlıklı olsunlar hareket etsinler ben hissetmesemde olur diyorum ama sağlıklı olduklarını bilmek için de hareketleri hissetmek gerek :) yok yok biz annelerin çilesi bitmez olana kadar ayrı dert karnına düştümü de ne oldu nasıl oldu yok kanaması yok karın ağrısı yok hareketleri :)) doğduktan sonra da ayrı şeyler dimi :) teşekkür ederim bilgiler için bu arada nasıl geçiyor peki sizin günler ikiz diymi yavrularınız

Dun yarim makaleleri toparladim biraz, uzun sure sabit oturdum ekranlarin basinda, bugun cok yorgunluk var ustumde, kalcam agriyor, sagim solum agriyor. Dun tetanoz asimi da oldum o da biraz agri yapti, bulantim da var, tadim yok yani. Yaşli neneler gibi oldum:uykucu:
34 haftalik dogmus ikizleri gordum bir hastanenin videosunda ne minikler diyip azcik agladim (sanki benimkiler 100kilo olacakti 😄), cabuk sinirleniyorum duygu-durum da tam "hamile"... Halime guluyorum.
Ara ara pitir pitir hareket oluyor karnimda hosuma gidiyor, ama veletleri ozledim bi gidip goresim geliyor, daha 1 hafta oldu halbuki...
Bu arada catlak icin Mustelanin yagini alacagim demistim, aldim cok sevdim, dus sonrasi cok guzel suruluyor, epeyce de nemlendiriyor. Sise ufak ama doguma kadar 2 sise yeterli gelir herhalde.
Hepinizi operim, ben dinlenmeye devam 🤚

sağlıklı olsunlar hareket etsinler ben hissetmesemde olur diyorum ama sağlıklı olduklarını bilmek için de hareketleri hissetmek gerek :) yok yok biz annelerin çilesi bitmez olana kadar ayrı dert karnına düştümü de ne oldu nasıl oldu yok kanaması yok karın ağrısı yok hareketleri :)) doğduktan sonra da ayrı şeyler dimi :) teşekkür ederim bilgiler için bu arada nasıl geçiyor peki sizin günler ikiz diymi yavrularınız
Evet ikizlerim var 9 aylik😊
Hamilelik sureci biraz zor ozellikle 30 haftadan sonra ama her ani cok guzel karninizda bir degil iki bebek var bunun hissiyati bile yetiyor 30lu haftalarda cok net yasiyosunuz bunu.
İkiz bakimi da gercekten zor ama korkunc asla tek kisi bakamaz gibi degil inanin belli bir duzen kurulunca ozellikle 6 aydan sonra daha rahat oluyor ama dedigim gibi asla ama asla tek bebek gibi olamaz tek bebegin 2 degil 4 kati zor 😂
Kolik olmaz insallah bebekleriniz

Kuzum hele bir dogsalar sağlıkla hayirla rahat ederdik en azından

Dun yarim makaleleri toparladim biraz, uzun sure sabit oturdum ekranlarin basinda, bugun cok yorgunluk var ustumde, kalcam agriyor, sagim solum agriyor. Dun tetanoz asimi da oldum o da biraz agri yapti, bulantim da var, tadim yok yani. Yaşli neneler gibi oldum:uykucu:
34 haftalik dogmus ikizleri gordum bir hastanenin videosunda ne minikler diyip azcik agladim (sanki benimkiler 100kilo olacakti 😄), cabuk sinirleniyorum duygu-durum da tam "hamile"... Halime guluyorum.
Ara ara pitir pitir hareket oluyor karnimda hosuma gidiyor, ama veletleri ozledim bi gidip goresim geliyor, daha 1 hafta oldu halbuki...
Bu arada catlak icin Mustelanin yagini alacagim demistim, aldim cok sevdim, dus sonrasi cok guzel suruluyor, epeyce de nemlendiriyor. Sise ufak ama doguma kadar 2 sise yeterli gelir herhalde.
Hepinizi operim, ben dinlenmeye devam 🤚
Bende oturunca en fazla 10 dk otururum ama asla ama asla markete falan gidemiyorum canim sadece dr için çıkıyorum evden aşı olmadım daha da olmam sanırım grip olduğum için bağışıklığım düşük aşı olma dedi doktorum

Günaydınlar bebişlerin hareketlerini hissetmeye başlayanlar ayırt edebiliyor musunuz hangisi hareket ediyor diye ? ben 1 haftadan fazladır hissediyorum ama hangisi bilemiyorum sanki hep aynı noktada hareket var gibi :) acaba büyüdükçe mi ayırt edeceğiz :)
Ben de ilk hareket ettiklerinde ayıramıyordum hatta biri hareket etmiyor diye doktora gittim:) Doktor ikisinin de hareketlerini tek sanman normal bu haftalarda dedi. Şimdi 26 haftayım 3 4 haftadır ayırıyorum hatta isimlerini bile koydum ikisini de tanıyorum biri daha hareketli diğeri daha sakin. Ayni anda da vuruyorlar 😄

kızlar günaydın. dün kontrolüm vardı doktorum rutin kan idrar testlerini yenileyelim dedi. idrar tahlilimde şeker çıkmış doktor önemli birşey olmayabilir takip edeceğiz. duruma göre dahiliyeye yönlendiririm dedi. ama aranızda yaşayan yada duyan varmı kafama takıldı.

kızlar günaydın. dün kontrolüm vardı doktorum rutin kan idrar testlerini yenileyelim dedi. idrar tahlilimde şeker çıkmış doktor önemli birşey olmayabilir takip edeceğiz. duruma göre dahiliyeye yönlendiririm dedi. ama aranızda yaşayan yada duyan varmı kafama takıldı.
benim tahlilimde de var canim. 12 haftalikken glukoz + idi. 20 haftalikken glukoz 2+ çıktı. bugün bi daha verdim bakalim ne cikacak ama doktorum onemsemedi öbürlerini

Doktorum ne lan ne idrar tahlili istemiyor kuzum gerek yok diyor şikayet olursa yaparız diyor

benim tahlilimde de var canim. 12 haftalikken glukoz + idi. 20 haftalikken glukoz 2+ çıktı. bugün bi daha verdim bakalim ne cikacak ama doktorum onemsemedi öbürlerini
benimde ilk tahlillerde yoktu şimdi glukoz 2+ çıkmış. doktorumda çok üzerinde durmadı ama ben internette bazı yerlerde şeker diyabet diye okudum hayıflandım. iyi bari seninde doktorun önemsemediyse demek ki o kadarda problem teşkil eden birşey değil.

İyi akşamlar kızlar bugun kontrolum vardı, burun ve ense kalınlıgı ölcüsü iyi dedı, ama her ıhtımale karsı yarın panorama testı ıcın kan verıcem, cınsıyet gelınce bebeklerden birini kıza benzetti, dıgerine yorum yapamadı☺️ rahım uzunlugu da 35ten 37ye cıkmıs
Merhaba panorama testini nerede yptiriyorsunuz acaba bende arayistayim cevap verirsenoz cok sevinirim minikleriniz sagliklq gelsin

Merhaba panorama testini nerede yptiriyorsunuz acaba bende arayistayim cevap verirsenoz cok sevinirim minikleriniz sagliklq gelsin
Hangı sehırde yasıyorsunuz? Bi saglık sirketı, aracılıgıyla yaptırıyoruz, doktorum bır numara verdı, onlarla ıletısıme gectım, anlaşmalı oldukları hastanede gıttım kan verdim

Dayanamadim sabah sabah perinatologuma gittim 🙈, cok ozlemesin dimi :)
18+5'iz 11 gunde guzel buyumusler masallah, biri 360gr(20+0ile uyumlu),digeri 286gr(19+4ile uyumlu) olmus. Ben kilo almamisim, yumurta, avakado, lor, kasar, kuru dut bebelere yaramis masallah :)) Plesentanin biri anterior, digeri posterior oldugu icin (on, arka yerlesimli) birinin hareketini daha az hissetmem olasiymis, son gunlerdeki vajinal agrilar normal dedi, rahim agzi 5cm, aynen devam dedi.
Detayliyi 21.haftada yapalim, ikiz detayli usg'de basarili, uzman perinatolog ve kardiyolog bir arkadasim var ona yonlendireyim dedi.
Son durum boyle

Canm ablam almıştı bir korse sorarım iwtersen bugun ona hiç ne göbeği ne bise çok güzel toparladı onu ve zaten çatlak icin de bir krem kullandı suan sanki doğum yapmamış gbi
Sor tabikide kuzum benim bizlerde bilgilenelim en azindan ins bizlerde oyle oluruz 🤗 bu arada sen nasil oldun iyimisin toporlanabildin mi

Back