• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

85-90 yüksek mi sayıliyor gecmis olsun. oncekinde kac haftalikti
Sağolasın canım. Aslında 90 üstü yüksek oluyor ama şimdiye kadar hep Düşüktü 85 üstüne çıkınca beni çok etkiledi. Gerçi gece 90 üstüne de çıktı 😱 öncekinde 14. Haftada anladık ama öncesinde de vardı galiba biraz geç anladık tansiyon meselesini. Erken dönem gebelik zehirlenmesi başladı 20. Haftadan itibaren çocukta gelişim geriliği başladı. 26. haftada doğum yapmak zorunda kaldım Ama çocuk 21 de kalmıştı 🥺 şimdi bir de ikiz, riskim daha fazla ve korkularım erken başladı. Rabbim ferahlık versin inşallah her şey güzel olur 🤲🏻

canım günaydın. doktorun ile görüştün mü ne diyor. dur hemen gebelik zehirlenmesi gibi düşünme belki değildir. benim bir arkadaşımda da var tansiyon problemi fakat sürekli kontrol altın gebelik zehirlenmesi değil henüz protein kaçağı falan yok. gerçi onun ki 28. haftalarda falan başladı. belki hormonların değişmesinden kaynaklı oynuyordur senin tansiyonunda.
Bugün kontrolüm var canım yeni bir doktora gidicez. Bakalım ne diyecek. Belki de dediğin gibi olabilir sabahtan da kan verdim tsh ım falan mi yükseldi acaba. Çünkü o yükselirse de bende tansiyon yükseliyor 🤷🏻‍♀️ İnşallah güzel ilerler her şey 🤲🏻

Yaaa o bebek değil mi kasılma mı 🙁 tecrübesizlikten anlamamışım bana da oluyor saçma sapan bir tarafı çıkıntı oluyor sertleşiyor bazen 😔 vajinama bir şey olmuyor ama daha çok yukarı doğru kaburgamın biraz altında orada kızım var ben de o yapıyor sanıyordum… Bizim rahimağzı uzunluklarımız da benziyordu canım. Sana doktor ne dedi?
kaburganin altindaki sertljk bebek olabilir canim ben bu zamana kadar hep gobek deligi ve daha altinda hissettim kasilmayo bir de vajinaya baski mutlaka hissediyorum hatta o yuzden bakiyorum noluyo diye karnimi oyle farkediyorum. doktora sormadim 6sinda gitcem

Bugün kontrolüm var canım yeni bir doktora gidicez. Bakalım ne diyecek. Belki de dediğin gibi olabilir sabahtan da kan verdim tsh ım falan mi yükseldi acaba. Çünkü o yükselirse de bende tansiyon yükseliyor 🤷🏻‍♀️ İnşallah güzel ilerler her şey 🤲🏻
İnşallah canım kalbini bozma kötü birşey yoktur. Doktordan gelince haber ver.

Benim bazı günler hiç olmuyor bazı günler su gibi oluyor. Bende cuma günü kontrolüm var soracağım doktoruma ama birçok kişiden duydum. Renkli ve kokulu değilse problem yok diyorlar.
Benimde her zaman olmuyor ve oluncada çok olmuyor. Ama bazen şeffaf su gibi bazen de bembeyaz oluyor

Ben progestani sadece ilk 3 ay kullandım. Neden hâlâ devam ettiriyor acaba doktorunuz 🤔
ilk 3 ay kanamam vardi zaten progestan kullanmam kanun gibi biseydi sonrasında da doktorum kendi tecrübesine gore progestanin erken dogumun bazi cesitlerini önlemede cok etkili olduğunu söyledi o yüzden devam ettiriyor.

kaburganin altindaki sertljk bebek olabilir canim ben bu zamana kadar hep gobek deligi ve daha altinda hissettim kasilmayo bir de vajinaya baski mutlaka hissediyorum hatta o yuzden bakiyorum noluyo diye karnimi oyle farkediyorum. doktora sormadim 6sinda gitcem
Yani göbek deliğimin biraz üstü ama tuhaf bi gerginlik oluyor yamuluyor karnım. Ben de 6sında gidicem soralım bakalım canım

ilk 3 ay kanamam vardi zaten progestan kullanmam kanun gibi biseydi sonrasında da doktorum kendi tecrübesine gore progestanin erken dogumun bazi cesitlerini önlemede cok etkili olduğunu söyledi o yüzden devam ettiriyor.
M mussmutluu Aynen ben de hala kullanıyorum ama fitil olarak sevemedim hap olarak her akşam bir tane içiyorum o yüzden o şekilde akıntı olmuyor. Fitil olarak kullanınca oluyordu dedikleri gibi aynen su geliyordu sanki bide ilaç kalıntıları hiç sevemedim o yüzden 😬

Kızlar merhaba, hamileliğimin 18. Haftası içindeyim ve ikiz gebeliğim. Nedenini anlamadığım bir şekilde fazla tedirginim. Kafamda hep bebekler iyi mi sorusu var. Sanki başlarına bir şey gelicek hissi. Daha hareketlerini hissetmiyorum bunun da etkisi büyüktür ama bu düşünceler yüzünden mutlu olamıyorum. Sizler de bu tedirginlikleri yaşadınız mı? İçimi rahatlatıcak bir şeyler duymaya çok ihtiyacım var. 🥺 bir de bu ara sırt ağrısı olmaya başladı ve sağ kasıkta ağrılar hissediyorum.

Kızlar merhaba, hamileliğimin 18. Haftası içindeyim ve ikiz gebeliğim. Nedenini anlamadığım bir şekilde fazla tedirginim. Kafamda hep bebekler iyi mi sorusu var. Sanki başlarına bir şey gelicek hissi. Daha hareketlerini hissetmiyorum bunun da etkisi büyüktür ama bu düşünceler yüzünden mutlu olamıyorum. Sizler de bu tedirginlikleri yaşadınız mı? İçimi rahatlatıcak bir şeyler duymaya çok ihtiyacım var. 🥺 bir de bu ara sırt ağrısı olmaya başladı ve sağ kasıkta ağrılar hissediyorum.
Hoşgeldin 😂 merak etme yalnız değilsin aynı şeyleri bende yaşıyorum.

Hicbirsey olmaz insallah, icinizi ferah tutun. Ayni tedirginlikleri yasamaz miyiz. Dogru beslenip kontrolleri aksatmayip bekleyecegiz. Ben biraz hazirliga basladim o sayede daha olumlu dusunuyorum, buna ihtiyacim varmis...
Allah ferahlik versin

hic olmaz mi eşim delirdin diyor sürekli araştırıyorum ne olabilir ne gelebilir basimiza diye. en ufak hareket değişikliginde endiseleniyorum uykum kaciyor yüzüm asiliyor. özellikle kontrol öncesi ayri geriliyorum. kontrol süresi uzadikca evham artiyor o da ayri. cikmaz resmen

Hicbirsey olmaz insallah, icinizi ferah tutun. Ayni tedirginlikleri yasamaz miyiz. Dogru beslenip kontrolleri aksatmayip bekleyecegiz. Ben biraz hazirliga basladim o sayede daha olumlu dusunuyorum, buna ihtiyacim varmis...
Allah ferahlik versin
Amin, inşallah cümlemize. Her şeye dikkat etmeye çalışıyorum. Ama bu his beni mahvediyor işte. Daha 3 gün önce kontrolüm vardı. Doktor her şeyin gayet yolunda olduğunu söyledi. Şimdi üstünden 3 gün geçti ya bende yine başladı kuruntular. Benim de kafamı dağıtıcak bir şeyler bulmam gerek sanırım. Ya da bir an önce hareketlerini hissetmem.

Back