2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Teşekkür ederim 🤩

Rica ederim canım.

Kabızlık bende ömür boyu olan bir şey, hamilelikte iyice arttı.

Hamileliğin başlarında o kanama zamanları şöyle besleniyordum:

Geceden 2 gün kurusu, 3 kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp 1 bardak içme suyunun içine atıyorum.
Sabah uyanır uyanmaz o suyu içiyorum. 1 saat sonra da kayısıları yiyorum.

Akşam yemeğinde et yerine zeytin yağlı sebze yemekleri tercih ediyorum. Pilav veya makarna çok çok az yiyorum. Ekmeği bir yıldır hayatımdan çıkarmıştım ama hamilelikte bir iki dilim yiyorum.

Armut ve kefir çok iyi geliyo, bağırsakları çalıştırıyo. Özellikle bulabilirsen deveci armudu yiyebilirsin.
Ben bi gün yarım armut, diğer gün kefir şeklinde ara öğün yapıyorum.

Duphalac şurup da evde duruyo, katı yemeği çok yediysem veya et yediysem o gün, yumuşatsın diye kullanıyorum.

Bir de muhakkak günde 3lt su içiyorum.

Hareketsizlik ve progesteron bağırsakların çalışmasını yavaşlatıyo.
Kanamam olduğu için hem sürekli yatıyorum hem de yoğun progesteron takviyesi alıyorum. Anca bunlarla rahatlıyorum.

.

Kizlar sabah suyum geldi sandim oyle korktumki hemen doktoru aradim gel dedi.sukurler olsun bebek iyiymis yine probiyotik verdi sirkeli suyla ic dış yika dedi ve ogluma kardeş yine bir oglan geliyormus🥰😇🤲 Rabbim saglik sihhat versin sag salim kucaklarimiza alalim insallah ya
Oh kuzum benim için rahatlamıştır şimdi. Neden suyun geldi diye düşündün ki ama?

Bu sene erkek senesi sanki😋

Rica ederim canım.

Kabızlık bende ömür boyu olan bir şey, hamilelikte iyice arttı.

Hamileliğin başlarında o kanama zamanları şöyle besleniyordum:

Geceden 2 gün kurusu, 3 kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp 1 bardak içme suyunun içine atıyorum.
Sabah uyanır uyanmaz o suyu içiyorum. 1 saat sonra da kayısıları yiyorum.

Akşam yemeğinde et yerine zeytin yağlı sebze yemekleri tercih ediyorum. Pilav veya makarna çok çok az yiyorum. Ekmeği bir yıldır hayatımdan çıkarmıştım ama hamilelikte bir iki dilim yiyorum.

Armut ve kefir çok iyi geliyo, bağırsakları çalıştırıyo. Özellikle bulabilirsen deveci armudu yiyebilirsin.
Ben bi gün yarım armut, diğer gün kefir şeklinde ara öğün yapıyorum.

Duphalac şurup da evde duruyo, katı yemeği çok yediysem veya et yediysem o gün, yumuşatsın diye kullanıyorum.

Bir de muhakkak günde 3lt su içiyorum.

Hareketsizlik ve progesteron bağırsakların çalışmasını yavaşlatıyo.
Kanamam olduğu için hem sürekli yatıyorum hem de yoğun progesteron takviyesi alıyorum. Anca bunlarla rahatlıyorum.

.
Kaydettim mesajınızı 🤩 ben de sürekli uzanır ya da yarı oturur pozisyondayım inanılmaz yavaşladı bağırsaklarım benim de.
Ben de akşamları ayran, sabah aç karna kayısı, öğlenleri muhakkak armut, kivi, portakal, elmadan oluşan ara öğünler yapmaya çalışıyorum. Kızartma konusunda çok dikkat etmiyordum annem geldi yanıma, artık onu da bıraktım. Ekmek zaten pek tüketmiyorum. Bakalım arayı bulacağım ben de inşallah. Dediğin gibi kabızlıktan ben de su an ekstra korkuyorum 🥲

Allah şifa versin tüm gebelerimize 💖 göz açıp kapayıncaya kadar geçse şu günler kolaylıkla inşallah 🙏🏻

Oh kuzum benim için rahatlamıştır şimdi. Neden suyun geldi diye düşündün ki ama?

Bu sene erkek senesi sanki😋
Ya benim hep akintim oliyor başından beri ama bu sefer biraz cok gelince korktum ama şükür ya🤲😇 bu arada yazmayi unuttum çin takvimi dogru cikti bende 😂

Kaydettim mesajınızı 🤩 ben de sürekli uzanır ya da yarı oturur pozisyondayım inanılmaz yavaşladı bağırsaklarım benim de.
Ben de akşamları ayran, sabah aç karna kayısı, öğlenleri muhakkak armut, kivi, portakal, elmadan oluşan ara öğünler yapmaya çalışıyorum. Kızartma konusunda çok dikkat etmiyordum annem geldi yanıma, artık onu da bıraktım. Ekmek zaten pek tüketmiyorum. Bakalım arayı bulacağım ben de inşallah. Dediğin gibi kabızlıktan ben de su an ekstra korkuyorum 🥲

Allah şifa versin tüm gebelerimize 💖 göz açıp kapayıncaya kadar geçse şu günler kolaylıkla inşallah 🙏🏻

Amiiiiiin canım.

İnşallah hepimiz aklen, ruhen ve bedenen sağlıklı bir şekilde yavrularımızı kucağımıza alalım ve sağlıkla büyütelim. 🤲

.

Merhaba bu göruntu vajinal ultrasonla mi karindan ultrasonla mi cekildi.10+1 de doktor net goremedi 11+4 de tekrar gidicem ama vajinal bakmamiz lazim dedi ense olcumu yapilacak cok endiseliyim. Sizce girmeli miyim vajinal ultrasina daha once 5 haftalikken girdim ve dusuk oldu o gun kanamam oldu.
Bende karından baktı canım. Vajinalden ilk haftalarda kalp atışı için baktı ama. Sorun olmaz alttan muayene zarar vermez demişti bi de burda birinden de doğuma kadar vajinalden baktordığını sorun olmadığını duyunca gerekliyse yaptırırım diye düşündüm canım. Sadece enfeksiyon dan korktuğum için alttan istemiyorum rahatsız ediyor. Gebelikte sık oluyormuş enfeksiyon çünkü

Herkese iyi geceler kızlar bir süredir yoktum mesajların hepsini okuyamadım inşallah hepiniz iyisinizdir🙏🏻
Bir soruyla geldim bel ve kalça ağrısı çeken var mı aranızda? Kontrolüme daha 10 gün var. 2 hafta çok hareketli geçti evde vs. o yüzden mi oldu yoksa ters bi durum mu var bilmiyorum. Nette magnezyum eksiği falan yazıyor ama ben onu son aylarda oluyor diye biliyordum. Bir sorun mu var diye de düşünmüyor değilim. Aşırı ağrım oluyor ara ara hafifçe egilemiyorum bile. 11. Haftada gidecektim ama pazartesi 10+2 olacak gitsem mi diyorum 😑
Bende de var. Özellikle sabah uyandığımda. Bu sabah ağrısına uyandım şekilden şekle girdim en son sırtımı destekledim öyle uyudum iyi geldi biraz. Belimiz kalınlaştığından olabiliyormuş sanırım

Bugün doktor çıkıntısı görünmüyo kıza benziyo ama bidahaki ay netleşir dedi böyle diyip değişen oldu mu aranızda yoksa heveslenicem 😅 bu arada o kadar hareketli ki zor baktı doktor hiç durmuyo bide şu bulantılar bitse artık dayanamıyorum bulantılara 13+4 olduk hala devam sizler ne durumdasınız

Sizin durumunuzda bu gayet olagan ve anlasilir. Yine sezeryan olacak yuzde 99 sekerin yuksek olmasi arti kan sulandirici kullanmaniz normal doguma müsade etmez. Dogumdan 2 gün önce kan sulandiriciyi kesmeniz gerekir ve bebek normal dogumöa hangi gün gelir bilinmez. Allah kizinizi size bagislasin, bebisede saglikla kavustursun🤲
Teşekkür ederim

Arkadaslar selam, benim bebegin kalbi durmus 8.haftada, ex olmuş. 10. haftada kontrolde farkedildi.Kanamam agrim olmadigi icin anlamadim.Dun kurtaj oldum :KK43:
Genetige gonderdik, bakalim ne cikacak.
8. haftamda covid olmustum ve kalp duruşu ile ayni haftaya denk geliyor. Acaba covid ile ilhili midir kalp durusu?
Çok uzgunum, kimse yasamasin.
Allah sabır versin canım inşallah tekrardan hamile kalır ve sağlıkla kavuşursun

Bugün doktor çıkıntısı görünmüyo kıza benziyo ama bidahaki ay netleşir dedi böyle diyip değişen oldu mu aranızda yoksa heveslenicem 😅 bu arada o kadar hareketli ki zor baktı doktor hiç durmuyo bide şu bulantılar bitse artık dayanamıyorum bulantılara 13+4 olduk hala devam sizler ne durumdasınız
Oyyy masallah bende sabah erkek bebek oldugunu ogrendim yuzde yuz demedi ama erkek dedi değişmez galiba.benim bulantilarim tamamen bitti canim darısı başına

Oyyy masallah bende sabah erkek bebek oldugunu ogrendim yuzde yuz demedi ama erkek dedi değişmez galiba.benim bulantilarim tamamen bitti canim darısı başına
Kusmaniz vs de var mıydı onlarda bitti mi. Benim neden bitmiyo ya ağzım da zehir var sanki şu değil acı biseyler içiyorum adeta.

Ya aslında benimki uzun hikâye kaynanamla olan bir problemim yüzünden bir sabah kanama ve parçayla uyandim doktor riskli artik full yatacaksin dedi 1ay bildigin adet gördüm gibi kanamam oldu sonra bitti her şey normale döndü hayatim düzene girdi cok mutluydum .sonra birdenbire salgin varken ishal oldum 2gun boyunca tuvaletten cikamadim meger o sirada bebegin suyu azar azar geliyormus ama tuvaletteyken ishalken afedersin farkedemiyosunki.2 gun sonra ayrintili ultrason randevum vardi bi gittim doktor dedi bir gram suyu yok can çekişiyor bebek😭 sonra iki gün içinde zaten doğum oldu..yani nasibi yokmuş aslinda yoksa inanki farkedemiyorsun olan biteni ..
çok haklısın canım bazı şeyler elimizde olmuyor maalesef hiç birimiz böyle olsun istemeyiz herşey Rabbimin takdiri. teşekkürler bilgilendirdiğin için. inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini

Canım inşallah rahatlarsın en kısa sürede. Benim de 2 hafta önce olmuştu öyle. Sağlık personeliyim yoğun 24 saat nöbetlerim oluyordu. Nöbetler biraz azalınca rahatladım. Dediğin gibi eğilme kalkma vs ağrım oluyordu. Kan değerlerimde de sıkıntı yok. Normalmiş bu ağrılar. Yorma kendini dinlen 😊
Birde kasık ağrılarım başladı biraz aşırı yoruldum bende hem yürüme hem evde. Dikkat etmeye calissamda kalabalıktık tabi insan bi oturamıyor. Sırf ağrıları da bahane edip kontrole gidesim geliyor🤭 10 gün kaldı ya dayanamadım 🥰
İnşallah bi sorun yoktur çok teşekkür ederim cevap için😍
Arkadaşların dediği gibi de çözümü yatmak dilosum dinleyeceksin geçiyor sonra
Biraz daha iyiyim bugün canim kısa kısa uyuyup çok ayakta kalmıştım bugün falan iyiyim birde kasık ağrılarım var bakalım az kaldı inşallah hersey normaldir 🥰
Ben zaten bel sırt ağrıları çekicem omurilikte platin olduğu için son aylarda, şimdi bari rahat geçsin 🤭🥲😬

Kızlar benim de az evvel kasığıma bir sancı girdi, böyle 3-5 saniye kadar sürdü. Bu haftalarda bebek leğen kemiğinin üstüne çıkmaya başlıyormuş içerde bir şeyler oluyor ben ona yoruyorum iyi düşünüyorum bakalım😉

Yarın kontrolü olan var mı?

Back
X