• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Arkadaşlar bebeğim akşam üzeri 4 ten beri hiç uyumuyor anlamadım. Bugün bi değişik. Var mı fikriniz? Belim koptu bayılcam şimdi bu nasıl bi enerji😳😫😑
O bizde de oluyor bazen gündüzleri bazen geceleri akşam 6 dan sonra parça parça uyuyor gece uykusuna geçene kadar 🙈 eşim diyir ki benim gelmemi bekliyor bu çocuk bana mi yapıyor nedir diyor 😂 gündüz yaparsa da vayy halime uyutup koyuyorum yerine 5 dakika sonra uyanıyor ne işimi yapabiliyorum nede yemek sağolsun bı tek sabahları neşeli oluyor kahvaltımı yapabiliyorum müsade ediyor o kadarına 😏
Sevgili Kolik bebek anneleri
Üzerime çözüm yöntemi atın nolur
Bitik durumdayız
Ağladıkça içim parçalanıyor yediğim gaz yapıcı bir tek yulaf kalmıştı artık onu da yemeyeceğim.
Uyumuyor uyumuyor bazen resmen inliyor.
En az 12 saat uykusuzluğumuz mevcut. Dalamıyor.
Canim öncelikle inşallah çok uzun sürmez süreciniz iki numaram kolik mi pek kestiremedim ama ilkinden örnekler vereyim rezene kullanıyordum zeytinyago ile ayaklarına karnina masaj yapıyordum kızların dediği gibi banyo çok iyi geliyor uykuya dalamiyoesa farklı uyuma yöntemleri deniyordum gerekirse arabayla çıkıp uyutuyorduk delirmişcesine yediğin ictiginden çok kendini usutmemwye dikkat et havalar bı değişik zaten ayaklarını karnını sırtını mutlaka kolla

Canım biz sab sımplex biogaia ve nurse harveys colex şurup kullanıyoruz. Zeytinyağıyla masaj yapıyoruz birde kiraz çekirdeği patil giydiriyorum(işe yarıyor mu mechul) küvetine su doldurup sokuyoruz. Şarkı söyleyip dans ediyoruz hepsini sırayla deniyoruz kısacası 🤷‍♀️
Vücudu artık Masaja hiç tepki vermiyor 🥹
Ben de bugün küvetini fulledim koydum içine. Bi süre sakinledi hoşuna gitti. Kalın kalın giydirdim emzirdim uyudu biraz o sekilde. Ama huzursuzluğu devam gibi:(
Güneş de hep ayakta ve kucakta dik şekilde olacak yoksa kıyametler
Fotoğrafları ekliyorum canım -Sunshine -Sunshine
Kuzum not aldım soracağım teşekkür ederim
Dediğin gibi hepsi ayrı zor. Su bebelerimiz bi toparlansaydı.allahım nasip etsin
Çok çok iyi anlıyorum seni… bizim de öyle oldu bu gece. Masaj yaptım o şekilde kucağımda uyuttum. Yatağında hemen uyanıyor. Kucağımda uyuttum kendim de koydum başımı. Her kıvrandığında uyanıp masaj yaptım. Biraz sakinleşti. Evde depar atıyoruz sussun diye miniğim. Susunca da masaja geçiyoruz. Yüzde yüz işe yaramıyor ama aralarda nefes alıyor çocuk biraz 😕
Son bir kaç gündür pik yaptı bu şekilde devam ediyor.. Masaja artık tepki vermiyor🥲
Kucaktan indiği an çığlığa devam genelde, ne olacak böyle bilmiyorum
Çok şükür biz nasıl oldu bilmiyorum ama yaptıklarım işe yaradı. O kolik ağlaması geldiğinde kollarını hareket ettirmesin diye tutuyorum(kundak bir nevi) sonra beyaz gürültü açıp sallıyorum. Hepsinde 5 dk sonra Normale dönüp uyudu. Şaşılacak şey vallahi ama anne karnı hissi yaratıyormuşuz bu şekilde. (mahallenin en mutlu bebeğinin uyku kitabı adlı kitapta okumuştum)
Ayrıca bana gaz yapıyor hiç bir şey yeme diyen doktorumu da değiştirdim. Bir ara sadece makarna yiyordum, çocuğa gelen besinleri azaltmak hiç mantıklı gelmiyor çünkü. Artık gaz yapacağını bildiğim şeyler dışında(baklagil, kereviz vb) jerşeyi yiyorum. Doktorlar kendi aralarında maalesef bir fikir birliği yok bu konuda.

Ne yersek yiyelim koliği tutucaksa tutuyor. Gaz olmadan da kolik ağlaması başlıyor çünkü.
Kollarını kundaklayınxa bağırıyor diye elimle tutuyorum ben de, ayağımda sallarken.yine de cok ağlıyor. Gerisi dediğin gibi gürültü açıp ki genelde fön makinesini başlangıçta direkt açıyorum, ayaklarına da tutuyorum. Sakinliyor evet. Ama uykuya geçmiyor çoğunlukla. Geçerse de uykusu aşırı hafif ve 10-15 dk maksimum sürüyor. Geceleri bayılarak uykuya dalıyor..
Karnından cok şiddetli sesler geliyor mu sizde de? Bu seslere ağlamaması mümkün değil 🥺
Ben De aşırı bariz şeyleri yemiyorum timden kesmem mümkün değil ki zaten süt ürünleri, dana Eti ve yumurta diyetindeyim su anda
Zaten yediklerim cok cok kısıtlı
En azından gaza kafa atmayayım diyorum 🥲🥲

Aynı durumdayız canım hastanelerde geziyoruz artık bu videodaki masajı öneririm kısa masaj olanı 5.dakikadan itibaren izleyebilirsin işe yarıyor kesinlikle

Ben de masaja ilk bu video ile başlamıştım canım. Başlarda çok işe yaradı.
Şuan hiç tepki vermiyor. Önceden kakayı bile yapardı böyle. O da azaldı kendisi zorla yapıyor.
Yine denemeye devam tabi ki
O bizde de oluyor bazen gündüzleri bazen geceleri akşam 6 dan sonra parça parça uyuyor gece uykusuna geçene kadar 🙈 eşim diyir ki benim gelmemi bekliyor bu çocuk bana mi yapıyor nedir diyor 😂 gündüz yaparsa da vayy halime uyutup koyuyorum yerine 5 dakika sonra uyanıyor ne işimi yapabiliyorum nede yemek sağolsun bı tek sabahları neşeli oluyor kahvaltımı yapabiliyorum müsade ediyor o kadarına 😏

Canim öncelikle inşallah çok uzun sürmez süreciniz iki numaram kolik mi pek kestiremedim ama ilkinden örnekler vereyim rezene kullanıyordum zeytinyago ile ayaklarına karnina masaj yapıyordum kızların dediği gibi banyo çok iyi geliyor uykuya dalamiyoesa farklı uyuma yöntemleri deniyordum gerekirse arabayla çıkıp uyutuyorduk delirmişcesine yediğin ictiginden çok kendini usutmemwye dikkat et havalar bı değişik zaten ayaklarını karnını sırtını mutlaka kolla
İnşallah canım
Ben de günde 3 kez rezene kimyon karıştırıpdemleyip içiyorum.
Evet havalar da bi soğudu azami dikkat etmeye çalışıyorum ama geceleri o soğukta biraz etkileniyoruz muhtemelen 😔
Arabayla çıkmaya başlamadan toparlanırız inşalalh ☹️

Ben de bugün küvetini fulledim koydum içine. Bi süre sakinledi hoşuna gitti. Kalın kalın giydirdim emzirdim uyudu biraz o sekilde. Ama huzursuzluğu devam gibi:KK43:

Dediğin gibi hepsi ayrı zor. Su bebelerimiz bi toparlansaydı.allahım nasip etsin

Son bir kaç gündür pik yaptı bu şekilde devam ediyor.. Masaja artık tepki vermiyor🥲

Kollarını kundaklayınxa bağırıyor diye elimle tutuyorum ben de, ayağımda sallarken.yine de cok ağlıyor. Gerisi dediğin gibi gürültü açıp ki genelde fön makinesini başlangıçta direkt açıyorum, ayaklarına da tutuyorum. Sakinliyor evet. Ama uykuya geçmiyor çoğunlukla. Geçerse de uykusu aşırı hafif ve 10-15 dk maksimum sürüyor. Geceleri bayılarak uykuya dalıyor..
Karnından cok şiddetli sesler geliyor mu sizde de? Bu seslere ağlamaması mümkün değil 🥺
Ben De aşırı bariz şeyleri yemiyorum timden kesmem mümkün değil ki zaten süt ürünleri, dana Eti ve yumurta diyetindeyim su anda

Şuan hiç tepki vermiyor. Önceden kakayı bile yapardı böyle. O da azaldı kendisi zorla yapıyor.

İnşallah canım
Evet havalar da bi soğudu azami dikkat etmeye çalışıyorum ama geceleri o soğukta biraz etkileniyoruz muhtemelen 😔
Pilates topunda zıplıyoruz canım biz birde sakinleşiyor arkadan beyaz gürültü uyuyup kalıyor bazen öyle

Ben de bugün küvetini fulledim koydum içine. Bi süre sakinledi hoşuna gitti. Kalın kalın giydirdim emzirdim uyudu biraz o sekilde. Ama huzursuzluğu devam gibi:KK43:

İnşallah canım
Evet canım 2 gün oluyor başlayalı lavanta yağıyla yapıyorum kaka yaptırıyor gerçekten bide sanırım süt alerjimiz var bizim kakası sümüksü diyete başlattı doktor biraz daha hafifledi gibi sancılar 2 gün önce çok kötüydü hastanede lavman yapmışlardı koca gün ağlıyordu acı acı seni anlıyorum şimdide uykularımız azaldı iyice süt alerjisi olabilirmi acaba bebeğin

Evet canım 2 gün oluyor başlayalı lavanta yağıyla yapıyorum kaka yaptırıyor gerçekten bide sanırım süt alerjimiz var bizim kakası sümüksü diyete başlattı doktor biraz daha hafifledi gibi sancılar 2 gün önce çok kötüydü hastanede lavman yapmışlardı koca gün ağlıyordu acı acı seni anlıyorum şimdide uykularımız azaldı iyice süt alerjisi olabilirmi acaba bebeğin
Çoklu gıda alerjisi var su anda süt ve süt ürünleri, dana Eti ve yumurta diyetindeyim ben de.
Size de cok Geçmiş olsun ❤️‍🩹

Çoklu gıda alerjisi var su anda süt ve süt ürünleri, dana Eti ve yumurta diyetindeyim ben de.
Size de cok Geçmiş olsun ❤️‍🩹
Bilmiyordum canım epeydir giremiyorum siteye bebekten fırsat hiç kalmıyor hep ağlayınca malum😔 Allah yardımcımız olsun🤲 Teşekkür ederim sizede çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede atlatırız bugünleride💜

İnşallah canım
Geliyor emerken ses ama normalmiş dedi doktorumuz. Kaka yapacağı veya pırtlayacağı zaman uyanıyor ve ağlıyor ağrıdan. :( ses gelmiyor ama uyurken hiç duymadım.
Uyku sorunununda benimki de 16 saat uyanıklığı oluyordu. Sonra düzeliyordu. Hala uyumadığı oluyor zaman zaman. Sanırım o döngüyü kurmak biraz zaman alacak :)
Yine okuduğum bir kitaptan uykuyla ilgili beni kötü anne miyim de çocuğumu uyutamıyorum fikrinden kurtaran paragrafı paylaşayım sizle. Ortadaki paragraf.

Eklentiler

• 14B8A31B-55A9-4C6F-AEFD-73963D109FAE.jpeg
    14B8A31B-55A9-4C6F-AEFD-73963D109FAE.jpeg
    193,8 KB · Görüntüleme: 37
Pilates topunda zıplıyoruz canım biz birde sakinleşiyor arkadan beyaz gürültü uyuyup kalıyor bazen öyle
Evet bunu okumuştum sizden:) ben de ayakta sanki zıplıyor gibi ritmik hareketler yapıyorum sakinliyor.
Ama sürekli ayakta bi şey yapmamız lazım saatlerce sürüyor
Sizin de böyle değil mi
her gün her an cok yorucu 🥲🥲

Geliyor emerken ses ama normalmiş dedi doktorumuz. Kaka yapacağı veya pırtlayacağı zaman uyanıyor ve ağlıyor ağrıdan. :KK43: ses gelmiyor ama uyurken hiç duymadım.
Uyku sorunununda benimki de 16 saat uyanıklığı oluyordu. Sonra düzeliyordu. Hala uyumadığı oluyor zaman zaman. Sanırım o döngüyü kurmak biraz zaman alacak :)
Yine okuduğum bir kitaptan uykuyla ilgili beni kötü anne miyim de çocuğumu uyutamıyorum fikrinden kurtaran paragrafı paylaşayım sizle. Ortadaki paragraf.
Uyurken de geliyor bizim ağlayarak uyanıyor :/
Ben de o tip buhranlardsyım. Elim kolum bağlı sanki cok çaresiz hissediyorum..
teşekkür ederim ..

Evet bunu okumuştum sizden:) ben de ayakta sanki zıplıyor gibi ritmik hareketler yapıyorum sakinliyor.
Ama sürekli ayakta bi şey yapmamız lazım saatlerce sürüyor
Sizin de böyle değil mi
her gün her an cok yorucu 🥲🥲

Uyurken de geliyor bizim ağlayarak uyanıyor :/
Ben de o tip buhranlardsyım. Elim kolum bağlı sanki cok çaresiz hissediyorum..
teşekkür ederim ..
Bizimki susmayacaksa susmuyordu ya asla ayaktada olsa yatarakta olsa. Topta sakinleşiyordu ama. Bizim yavaştan başladı 2-3 saat gibi giderek arttırdı sonra tekrardan azaldı çok şükür geçiyor herhalde bilemiyorum günü gününüde tutmuyor bazen ya.

Bizimki susmayacaksa susmuyordu ya asla ayaktada olsa yatarakta olsa. Topta sakinleşiyordu ama. Bizim yavaştan başladı 2-3 saat gibi giderek arttırdı sonra tekrardan azaldı çok şükür geçiyor herhalde bilemiyorum günü gününüde tutmuyor bazen ya.
Biz de tam pik noktasındayız gerçekten
Susma anları kısacık
Son 1 saatte 3 kere uykuya daldı. Hemen uyanıyor 5 dk
İnşallah azalarak biter hem onlara hem bize zor. İstediğim gibi ilgilenemiyorum yavrumla

Back