2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
L Lalalala1 doktordan geldik karın ultrasonu çekildi ve karnı full gaz dolu çıktı bio gaianın yanına ek olarak bir gaz ilacı daha verdi v ile başlıyor adını öğrenince yazayım sabah öğle akşam 8 damla olacak şekilde bir de idrar tahlili istedi tedbir amaçlı ama çok gazlı bir bebek dedi alttan çıkaramadığı için üstten çıkarıyor reflü sanıyorlar dedi o yüzden reflüye dair bir ilaç vermedi kimyon çayını rezeneyi kesmiştim belki bundan dolayıdır 20 günde 500 gram artışı normal buldu 3-6 ay aradı ayda ortalama 600-700 gram alırlar dedi baş çevresi 39 cm boy 60 cm kilo da 5.200 çıktı rota aşısını da yaptırın 3. Ay da diye rotarix reçete etti 6 kilo olunca da demir ilacına başlayalım dedi gitmişken göz muayenesini de yaptırdık katarakt yok 1 yaşında göreyim tekrar dedi göz doktoru 6 aya kadar göz rengi değişirmiş böyle kalmaz dedi

Burda konudan bağımsız bıngıldağı dar diye d vitamini vermeyen bir üye vardı 34 cmle doğdu baş çevresi ve bıngıldağı yoktu nerdeyse benim kızımın. Şimdi 39 olmuş bıngıldak da açık her gün düzenli d vitamini verdim. Adını hatırlamıyorum etiketleyemedim o yüzden

Yaa canım da nasi kurabiye istedi az önce mutfakta vanilya kokusu aldım resmen uyursa hemen yaparım bunu ben, teşekkür ederim, kakaoluyu bidahakine deneyeyim.
Tahini kesmistik diğer doktorla, ona dönmedim ama denemek de lazım sanki. O da güzel süt yapıyordu.

Bana da atabilir misin rica etsem

Kızlar babybjörn indirim yapmış hepsiburada da. Alacaksanız 3400tl kaçırmayın fazla düşmüyorlar

İyi oldu paylasimin çok teşekkür ederim. Biraz daha artirayim ben hurmayı fln. Tuketmediklerimi de deneyeyim, süt var da kalitesi düştü sanırım. Alerji dolayısıyla az emerdi gecen ayki durumu ona baglamistim. Bu iki hafta iyiydik ona rağmen böyle olunca dedim azcik kaliteyi artirayim, bebenin emme süresini uzatmayacağına göre. Henüz mamaya gerek görülmemisken denemeli

Kızlar bebekler için kalça ultrasonuna gittiniz mi ya da ne zaman önerdiler hangi ayda yapılması gerekiyor dedi

20 günde 500 Gr size de normal denmiş, için rahatladı. 13 günde 300 Gr almışız bizde.. Doktor persentile göre güzel dedi ama yine de içime sinmemisti.

Kızlar bebekler için kalça ultrasonuna gittiniz mi ya da ne zaman önerdiler hangi ayda yapılması gerekiyor dedi
50 günlükken çekildik. En az bir ay en çok 3 aylıkken yapılmalı. Fakat 1. Ay sonrasında hemen bakılması tavsiye ediliyor, olası bir sorunda erken tedavi önemli. Bu yüzden bir an önce çektirin derim.

Bu arada sarımsak çocuğun sütü daha çok içmesini sağladığını okumuştum bir yerde ne kadar doğru bilmiyorum

20 günde 500 Gr size de normal denmiş, için rahatladı. 13 günde 300 Gr almışız bizde.. Doktor persentile göre güzel dedi ama yine de içime sinmemisti.
İlk aylar 1 kilo aldı ya ne oluyoruz dedim meğer artık normali buymuş

Çok mutlu oldum ya denk gelmiş ne güzel :)
Benimki de 3 saat sonunda uykuya daldı ama sürekli uyanıyor maalesef. Ben de bi şeyler yiyorum şimdi
Tahin ben hiç kesemedim alerjik bi şey yediğimde hemen poposu kızarıyordu, 2 gündür bi şey yok. Tahin helvası yiyordum her gün sanırım sorun yok
Bu arada sarımsak çocuğun sütü daha çok içmesini sağladığını okumuştum bir yerde ne kadar doğru bilmiyorum
Diyetten önce yoğurtla cok tüketiyordum ama bu ara bırakmıştım. O aralar bebeğim cok güzel emiyordu artık değil. Bu dediğinizi Ben dikkate alayım

Ben sarımsak soğan seven biriyim o yüzden her yemeğimde istisnasız vardır

50 günlükken çekildik. En az bir ay en çok 3 aylıkken yapılmalı. Fakat 1. Ay sonrasında hemen bakılması tavsiye ediliyor, olası bir sorunda erken tedavi önemli. Bu yüzden bir an önce çektirin derim.
Ya ben neden erteledim bu olayı hiç bilmiyorum. Bu hafta içine randevu alayım hemen. Çok teşekkürler

-Sunshine bu arada rota aşısını sordum. Alerji belirtileri şiddetlenebiliyor, kararı aileye bırakıyoruz. Sonuçta rotayı ağır da geçirebilir ama siz yeni duzeldik diyorsanız da siz bilirsiniz. Hem aşı tüm rota suşlarını kapsamıyor dedi. Sanki yerinizde olsam yaptırmam der gibiydi, ona daha yakın hissettiğim için, şu anlık planım da hala yok, bilgin olsun

Tamamdır teşekkür ederim canım. farklı doktorlardan görüş almak çok iyi oluyor.

Ay ben de 3.yü mü deldirsem diyorum ne bileyim havam değişir
Benim tek delik, 2-3 Allah ne verdiyse deldireyim diyorum şöyle şıkır şıkır gezerim (TEK BİR KÜPE DAHİ TAKAMADI)
Aaa bak saç kestirmeyi bende istiyorum bebemi babasına yada anneannesine kaktırıp bi ara kaçıcam
Kahkülden emin misin bebekle zor olmaz mı sürekli fön ister ya ondan dedim
Benim saçlarım dümdüz canım böyle tam kahkül gibi de değil de perçem mi deniyor ona o gibi bir şey istiyorum. Saçlarım da uzun her gün inek yalamış şekilde toplamaktan sıkıldım
Bu arada sana da mesaj attım.
Yapma ya?
Peki sancı falan yaşıyor muydunuz? Biz çok yaşamıyoruz nadir oldu bugüne kadar.
Acaba kusma ile gaz Çıkışı olduğu İçin mi öyle sancı ağlama kolik durumu olmadı.
Ben de bi sorayım kendi doktoruma merak ettim şimdi. Bizimkinin baş çevresi ilk ayda sağlık ocağında 38 hastanede 40 çıktı, doktor koca kafalı olacak heralde ama takip edelim dedi bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…